40 GÜN ERKEN KALKMAK

00.30da yattım ve 15 dk sonra irkilerek uyandım sonrada uyku sizlere ömür :KK43:

kulak tıpamı da kaybettm asla uyuyamam onsuz harika oldu:işsiz:

sabah 7de mecbur uyanıcam kahveyle meraba derim artık:kahve:

günaydın:kızgın:

allaam başım falan dönüyo uykusuzluktan az daha kestireyimdir

:KK43:

her gün bi öncekinden 15 dk erken uyanırsanız kendiliğinden erken kalkmaya başlarsınız diyorlar ama benim buna sabrım yok açıkçası bakalım kaçta geri döniciiim :KK76:

Erken kalkıp ne yapacağım da :KK57::KK57:ne demek :KK67:duymamış okumamış:KK20: olayım çözüm şu; uykunu almış (almamışsanda almış rolü yap) olarak erken kalk:KK51: sabah ezan sesi ve oksijen içeri girsin diye şöyle bir havayı yokla 5dk. Havalandır içeriyi, kendin başka yere geç üşütme. :süslü:Mesela mutfağa salata malz yıka süzülsün, bulş. Mak. Sessizce boşalt, varsa çamş .mak. çalıştır. Haberlere gözgezdir ,fala n filan diye cinnn gibi :KK71:olursun.heyecanlı, meraklı ,aktif.çünkü; yeşillik (ıspanak) yıkadıktan sonra birde doğrayayım dersin,kavurayım derken hoopp :dondurma:öğle yemeğin hazır.uykunda açılmış olmalı ki ocak olayına geçip akşama tavuk haşlayasın şöyle tane tane pilaavvv misss. Ve yemek sorunu çözülmüş olur:KK52::temizlik: yarıyarıya bu çok zaman ve güç kazandırıyor:KK9:

Saat 08:00 oldu nerde benim mayalı gözlemem:sinirli: geç geç yat demeki sabah ı bir göreyim , bir hamur mayalıyayım sıcak çayla içelim güne başlıyayım. Hep uyu ancak sabahın olmasın torunlara anlatacak tadda:KK43:

Son düzenleme:
Temizlikle ilgili bir topigin vardi dun aksam okumustum orda da sohbet guzeldi baya.
evet. Orada geçen eylulden beri beraberiz. 1 seneyi devirdi topik. Darisi bunun basina .. 400 gun erken kalkmak :KK70:

günaydın:kızgın:

allaam başım falan dönüyo uykusuzluktan az daha kestireyimdir

:KK43:

her gün bi öncekinden 15 dk erken uyanırsanız kendiliğinden erken kalkmaya başlarsınız diyorlar ama benim buna sabrım yok açıkçası bakalım kaçta geri döniciiim :KK76:
bana uymaz o 15 dk erken kalkmak olayi.. daha oturtamadim sistemi malesef...

Erken kalkıp ne yapacağım da :KK57::KK57:ne demek :KK67:duymamış okumamış:KK20: olayım çözüm şu; uykunu almış (almamışsanda almış rolü yap) olarak erken kalk:KK51: sabah ezan sesi ve oksijen içeri girsin diye şöyle bir havayı yokla 5dk. Havalandır içeriyi, kendin başka yere geç üşütme. :süslü:Mesela mutfağa salata malz yıka süzülsün, bulş. Mak. Sessizce boşalt, varsa çamş .mak. çalıştır. Haberlere gözgezdir ,fala n filan diye cinnn gibi :KK71:olursun.heyecanlı, meraklı ,aktif.çünkü; yeşillik (ıspanak) yıkadıktan sonra birde doğrayayım dersin,kavurayım derken hoopp :dondurma:öğle yemeğin hazır.uykunda açılmış olmalı ki ocak olayına geçip akşama tavuk haşlayasın şöyle tane tane pilaavvv misss. Ve yemek sorunu çözülmüş olur:KK52::temizlik: yarıyarıya bu çok zaman ve güç kazandırıyor:KK9:
bu mesaji çok begendim. Hatta kagida gecirip yatagimin basina koymayi dusunuyirum. Cok guzel anlatmossin ikonlarla falan. Ama ben hamur isleri konusunda hic yetenekli olamadim. Camasor mak. Desen su anda inanilmaz gurultulu calisiyor. Bulasik mak. Falan ses olur diye bosaltmiyorum ama benim erken dedigim 6.54 aslinda sadece benim icin erken. Bir cocugun normal uyanma saati. Hatta ileride sabahco olduklarinda neredeyse evden cikma saatleri. Uyansalar dahi umrumda olmamasi gerek...

Merhaba....

Gun aksama dönüyor ve ben bir chentiq atmaya geldim.

Mise En Place

Yeni öğrendigim fransisca bir deyis. Nasil teladffuz edilir bilmiyorum ama anlami her sey yerli yerinde demekmis.

Yani bir sef yemek yapmaya baslamadan once kesme tahtaso bicak malzemeler hepsini tezgaha koyarmis. Yemek yapmaya basladiginda ortada kalmamak,, bir seyler arak icin kosusturmamak yada eksik malzeme ile karsilasmamak icin..

Ben de geceyi bi sekilde kapatacagil. Sabah kalkmam ve uyumamam icin her sey yerli yerinde olacak yani..

Merhaba :)

Hayırlı olsun, çok güzel topikmiş :)
Ben de yapmak istiyorum..
Merak ettiğim birşey var, 40 gün sonra ne olacak yani erken kalkmaya alışmış mı olacağız ?

Merhaba :)

Hayırlı olsun, çok güzel topikmiş :)
Ben de yapmak istiyorum..
Merak ettiğim birşey var, 40 gün sonra ne olacak yani erken kalkmaya alışmış mı olacağız ?
Tesekkur ederim. Cok guzel demeni cok icten buldum ve mutlu oldum :)

Sana zahmet ilk mesaji okur musun? Orada 40 gun fikrini aklima sokan kişinin ismi var. Youtube daki videosu da neden 40 gun oldugunu cok guzel anlatmis. Şimdi ben anlatirsam eksik olabilir.

Tesekkur ederim. Cok guzel demeni cok icten buldum ve mutlu oldum :)

Sana zahmet ilk mesaji okur musun? Orada 40 gun fikrini aklima sokan kişinin ismi var. Youtube daki videosu da neden 40 gun oldugunu cok guzel anlatmis. Şimdi ben anlatirsam eksik olabilir.

Rica ederim :)
Okumuştum doğru :oops:
Ben bir videoya bakayım en iyisi :oops:

Yeni gördüm güzel olmuş konu:dondurma: ben de keşke kalkabilsem bırakın erken kalkmayı bıraksalar tüm ömrümü yatakta geçireceğim :KK43: her gün diyorum yarın böyle yapmayacağım diye yine aynısı oluyor, benim o kadar çok kitap okumam ve bitirmem gereken o kadar konu var ki :olamaz: ama hep üstümde bir ölü toprak.. Vitamin ilaçları da alıyordum bir ara kansızlık, demir eksikliği falan da böyle yapıyormuş ama bence bu değil sadece bende eksik olan başka şeyler var kendimi değiştirmem lazım.. Bana da yardımcı olun :110:

Yeni gördüm güzel olmuş konu:dondurma: ben de keşke kalkabilsem bırakın erken kalkmayı bıraksalar tüm ömrümü yatakta geçireceğim :KK43: her gün diyorum yarın böyle yapmayacağım diye yine aynısı oluyor, benim o kadar çok kitap okumam ve bitirmem gereken o kadar konu var ki :olamaz: ama hep üstümde bir ölü toprak.. Vitamin ilaçları da alıyordum bir ara kansızlık, demir eksikliği falan da böyle yapıyormuş ama bence bu değil sadece bende eksik olan başka şeyler var kendimi değiştirmem lazım.. Bana da yardımcı olun :110:
Yarin sozleselim mi ne dersin

Sevgili Chentiq

Su saat oldu daha uyudugun yok. Sonrada yok erken kalkacagim, yok gunesle yarisacagim bilmem ne.. Sana bundan sonra aksamdan yazacağım.

Uyandiginda diyeceksin ki pazar pazar da su saatte kalkilir miymis yahu. Cocuklar da zaten 12 de yattilar saat 10 dan once kalkmazlar.. eee koca desen hafta ici mesaide hafta sonu soyle 11 de yapmak ister kahvaltiyi...

O zaman sana yazayim. Deli gibi uykun olsa da kalk. Kendine verdigin sozu bir tut oncelikle.. Sonra,

Cep telinde 25 sayfa acik bir kacini oku da listen azalsin
Geceden mayaladigin yogurdu dolaba kaldir
Ocagini sil, caydanligini bosalt
Limontuzu kaynat bir guzel ciffle
Bulasik mak. Bosalt
Biriken camasirlari yıka
Banyonun giderlerini vidayla sök temizle
Salondaki utuyu bitir
Masasini guzelce sil
Ustundeki ajandalari al
Birikmis kagitlarindan birazini at
Geceden biraktigin filmin diger yarisini izle..

Bak sana bu kadar is cikardim. Soz veriyorum bunlarin hepsi bitecek. Ve gunes daha yeni yeni yukselmis olacak. Bu zevki yasamaya degmez mi?

Yalnız benim parmaklar sarhoş gib, uykudan sallana sallana yazıyorummm
Yarin muhtemelen kalkamayacagim. :KK70:
40 gun dahilinde 6.54 belirledim ama 9 dan once kalkabilirsem de basari sayacagim.... :KK51: hala candy oynuyorum :kızgın::oha:

Barıs Özcanı tanıyorum izledim o videouyu aslında şu aralar tamda ihtiyacım olan şey benide alsanıza aranıza çentiiik

X