- 27 Ağustos 2022
- 4.774
- 8.059
- 88
- Konu Sahibi lalezan412
-
Anne baba yaş farkiniz kaç acaba ? Yanlış anlamayın benim de kızım var ,daha 3 aylık.O yüzden merak ettim.Bazen ona haksızlık mı ediyorum hissi geliyor, üzülüyorum.İşin sağlık boyutu hakkında yorum yapamayacağım ama yaşlı ebeveynlere sahip biri olarak durumu kendi açımdan değerlendireceğim.
Ben anne ve babamın daha dinamik, genç ve sağlıklı hallerini görmek isterdim.
Onlarla her yere rahatlıkla gidebilmek isterdim. Yaşlarına bağlı olarak meydana gelen fiziksel engeller buna izin vermiyor maalesef.
Evet, annem bana çok güzel annelik yapıyor ama ben annemin gençlik hallerini de görmek isterdim.
Bizlere ne kadar ömür biçildiğini bilmiyoruz ama yaş ilerledikçe zamanın daraldığını hissetmek üzücü. Onlarla daha fazla zaman geçirme isteği çok baskın oluyor.
Boldladığım kısıma kesinlikle katılıyorum
Sağlıkla ilgili tarafı doktorlar bilir ama genelde çevremde İngilizleri gördüğümden onlar üzerinden yazayım, Miss hatunlar her yaşta doğuruyor yahu:)))
Ne kadar İngiliz’e denk geldiysem en az 5 çocukları var
Arada takip ettiğim “Our Yorkshire Farm” isimli bir belgesel var, kırsalda yaşayan Amanda-Clive Owen ve 9 çocuklarının hayatını anlatıyor, Amanda 48 yaşında yanılmıyorsam, daha da doğurur kadın seviyor çocukları :))
Ben kimseye doğurun veya doğurmayın diyemem, Allah herkesin çocuğunu bağışlasın sağlık sıhhat versin, çocuğu olmayanlara da nasip etsinama zaten çocuğum varsa, sağlığım ve enerjim yerinde bile olsa belli bir yaştan sonra doğurmak istemem, bu benim kendim için olan fikrim, her şey yolunda gitse bile bir insan büyütmek kolay değil, sadece maddi boyutu değil, enerji meselesi de değil, ona vicdan, merhamet, sevgi gibi duyguları aşılamak, iyi bir insan olması için gerekenleri vermeye çalışmak, aynı zamanda dış dünyaya hazırlamak hiç kolay değil.
Yok yanlış anlamam, yanlış anlaşılacak bir şey de yokMaalesef kadınlarımız kendilerini mi süpürge ediyorlar yoksam toplum mu çöpe atıyor bilmiyorum ama toplumumuzda gerçekten kendini seven, bireyselliğine ve kendine saygı duyan kadının az olduğunu düşünüyorum. Bakıyorum kendi için bir şeyler yapan, sevdiği bir tutkusu hobisi olan kadın az, varsa yoksa kocaya hizmet çocuğa hizmet. Yanlış anlamayın çocukla aileyle vakit geçirmek gerekli tabi ama tüm hayat da koca-çocuk-evlilikten oluşmamalı, kendş bedenini ve beynini de beslemek gerekiyor. Toplum varsa yoksa evlilik-çocuk diye dayatıyor kadınlara, evlilik olunca da hayatın gayesine ulaşmış olunuyor sonrası boşluk.
Eski işyerinde her arkadaşımın değişik hobileri vardı, bir kadın kaya tırmanışı yapıyordu mesela, haftasonu tırmanma gezisine gidiyordu. Trekking yapan bir adam vardı, kürek çeken, ata binen, karateye giden ......çeşitlilik gerçekten çoktu.
Çocuk olunca hayatta sevilen her şey anında kenara atılıyor. Kadınlar tüm fedakarlığı yapıyor burda ama gerçekten gerek yok. Ben düzeli koşu yapıyorum, ormanda her zaman koşan çocuklu babalar da anneler de görüyorum çocuğu arabasına koyup ittiriyorlar koşarken çocuk da vınlamış oluyor:)))) Kendini öncelik yapınca zaman mutlaka bulunuyor diye düşünüyorum.
Bakıyorum sağlık için iyi beslenme konusunda okuyan, bilgilenen kadın az, sevdiği için spor yapan kadın az (zayıf kalmak için yapan çok), gerçekten ilgi/merak duyduğu bir alan olan insanımız zaten kadın olsun, erkek olsun az.. Erkekler de aynı aslında, birey olarak kendinin farkında olan, hayattan zevk alam kaç insanımız var merak ediyorum
Kaç yaş var annenizle aranızda 35 yaşında ikinci bebeğim oldu son zamanlarda bende de bu düşünce var sürekli hesaplama yapıyorum şu yaşıma gelince çocuğum şu yaşta olacak nasıl olacak sağlıklı olur muyum ona haksızlık mı yaptım geç doğum yaparak diye içim içimi kemiriyorİşin sağlık boyutu hakkında yorum yapamayacağım ama yaşlı ebeveynlere sahip biri olarak durumu kendi açımdan değerlendireceğim.
Ben anne ve babamın daha dinamik, genç ve sağlıklı hallerini görmek isterdim.
Onlarla her yere rahatlıkla gidebilmek isterdim. Yaşlarına bağlı olarak meydana gelen fiziksel engeller buna izin vermiyor maalesef.
Evet, annem bana çok güzel annelik yapıyor ama ben annemin gençlik hallerini de görmek isterdim.
Bizlere ne kadar ömür biçildiğini bilmiyoruz ama yaş ilerledikçe zamanın daraldığını hissetmek üzücü. Onlarla daha fazla zaman geçirme isteği çok baskın oluyor.
Çok üzücü ama gercekKirk küsur yaşindan sonra dünyaya gelen çocuga ,hayat yolunda cok da fazla eşlik edemeyecegimiz aşikar.Ben işin bu kismına çok takılıyorum açıkçasi.Tabi dünyayi ne zaman terk edecegimiz belli degil ama muhtemelen onu da ileri yaş sıkintilarimiza ortak ederiz.Bana boyle geliyor acikçasi .
Tam ben yazacaktim cheryGayet olabilir, Türkiye'de kadınlar 35ten sonra mezara girmiş gibi davranılıyor nedense. Avrupa'da 40 yaş üstü annelik gayet yaygın. Sadece doktora iyice danışın, tüm testleri yaptırın özellikle Down sendromu benzeri genetik bozukluklar için.
Kizim 12 yasinda regl gordutüm kadınlar jinekolojik muayeneden geçmeli zaten aktif cinsel hayat başladıktan sonra her yıl
Tam ben yazacaktim chery
Benim is arkadaslarimda 39 yasinda ilk bebegi olup 43 yasinda 2. Yapan suanda 3.yu planlayan var
Tabikide doktor kontrolunde olmasi en guzeli
Bu da kendini nimetten sayıyor. Reel de adam yerine konmuyor burada atıp tutuyorben nöbet usulu çalıştığım için her gün çalışmıyorum
ayrıca çalışma saatlerimin hesabını size mi vereceğim ? hayırdır?
35 de dogurmaya basladim derken, totalde kac tane dogurdunuz kiben işte okudum yalnız yaşadım 10 yıl yüksek lisans yaptım 34 te evlendim 35 te doğurmaya başladım ama sonuç değişmedi
Bizim arkadaş da en son, ben en iyisi bu sefer sezeryanda fermuar taktirayim kes dik kes dik zor olacak demişti35 de dogurmaya basladim derken, totalde kac tane dogurdunuz ki
Bizim arkadaş da en son, ben en iyisi bu sefer sezeryanda fermuar taktirayim kes dik kes dik zor olacak demişti
Yazmayacaktim ama bu konuşma bicimi artik gerçekten ayıp geliyo bana. 40 yas annesiyim. Normal dogum doktoru degil, perinatolog yapti hamilelik takibimi ve dogumumu. Otomatik riskli gruba giriyosunuz çünkü o yasta. Fiziksel durumunuzdan, sagliginizdan, herseyden bagimsiz, yaş faktörü nedeniyle durum bu. Latte belki sert bi üslupla soyledi, normali budur arkadaslar deyip riski alip almamanin tercih oldugunu ama tıbben tavsiye edilmedigini soylese daha iyiydi evet. Ama yarin senin ya da coluk cocugunun basina bisey gelse, belki de o kendini nimetten sayan kızın kapisinda bekliyor olacaksin hic bilmeden. Iste adam yerine konup konmadigi tam da o noktada belli oluyor emin ol. Bununla ilgili ilk ve son yazisim. Iyi geceler, sevgiler.Bu da kendini nimetten sayıyor. Reel de adam yerine konmuyor burada atıp tutuyor
Bende Sağlıkta yım. Tatlı dili ile herkesin Allah razı olsun dediği doktor da gördüm (prof) acile canı yanarak gelen anneyi azarlayan pratisyende. Eğer ki doğruyu söylüyor ise doktor ise buradaki karakteri reel dede aynıdır rabbim böylesinin eline de düşürmesin kimseyi. Ki artık eskisi gibi hastasını azarlayan Doktor, azarı yiyip kapısında elpençe divan duran masum vatandaş kalmadı. Söke söke hakkımı alacak bilince sahibim. Hiç kimse kimseye muhtaç değil. İnsanlara bana mecbursun olarak bakmayın benimde size tavsiyem. İyi forumlarYazmayacaktim ama bu konuşma bicimi artik gerçekten ayıp geliyo bana. 40 yas annesiyim. Normal dogum doktoru degil, perinatolog yapti hamilelik takibimi ve dogumumu. Otomatik riskli gruba giriyosunuz çünkü o yasta. Fiziksel durumunuzdan, sagliginizdan, herseyden bagimsiz, yaş faktörü nedeniyle durum bu. Latte belki sert bi üslupla soyledi, normali budur arkadaslar deyip riski alip almamanin tercih oldugunu ama tıbben tavsiye edilmedigini soylese daha iyiydi evet. Ama yarin senin ya da coluk cocugunun basina bisey gelse, belki de o kendini nimetten sayan kızın kapisinda bekliyor olacaksin hic bilmeden. Iste adam yerine konup konmadigi tam da o noktada belli oluyor emin ol. Bununla ilgili ilk ve son yazisim. Iyi geceler, sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?