40 dan sonra bebek

2 cocugunuz varmis Allah bagislasin. Ilk cocuk olsa 40tan sonra dogurun derdim ama zaten cocugunuz var bence dogurmayin.
Bebek oldu dogdu diyene kadar siz 45 olursunuz. Cocugunuz 20 yasindayken 65 olacaksiniz. Bu durum cocugunuzun hosuna gitmeyebilir. Siz yaslanacaksiniz ve genclik yillarini size bakarak gecirecek. Karar sizin ama bence kalsin.

Anne baba yaş farkiniz kaç acaba ? Yanlış anlamayın benim de kızım var ,daha 3 aylık.O yüzden merak ettim.Bazen ona haksızlık mı ediyorum hissi geliyor, üzülüyorum.

Maalesef kadınlarımız kendilerini mi süpürge ediyorlar yoksam toplum mu çöpe atıyor bilmiyorum ama toplumumuzda gerçekten kendini seven, bireyselliğine ve kendine saygı duyan kadının az olduğunu düşünüyorum. Bakıyorum kendi için bir şeyler yapan, sevdiği bir tutkusu hobisi olan kadın az, varsa yoksa kocaya hizmet çocuğa hizmet. Yanlış anlamayın çocukla aileyle vakit geçirmek gerekli tabi ama tüm hayat da koca-çocuk-evlilikten oluşmamalı, kendş bedenini ve beynini de beslemek gerekiyor. Toplum varsa yoksa evlilik-çocuk diye dayatıyor kadınlara, evlilik olunca da hayatın gayesine ulaşmış olunuyor sonrası boşluk.

Eski işyerinde her arkadaşımın değişik hobileri vardı, bir kadın kaya tırmanışı yapıyordu mesela, haftasonu tırmanma gezisine gidiyordu. Trekking yapan bir adam vardı, kürek çeken, ata binen, karateye giden ......çeşitlilik gerçekten çoktu.

Çocuk olunca hayatta sevilen her şey anında kenara atılıyor. Kadınlar tüm fedakarlığı yapıyor burda ama gerçekten gerek yok. Ben düzeli koşu yapıyorum, ormanda her zaman koşan çocuklu babalar da anneler de görüyorum çocuğu arabasına koyup ittiriyorlar koşarken çocuk da vınlamış oluyor:)))) Kendini öncelik yapınca zaman mutlaka bulunuyor diye düşünüyorum.

Bakıyorum sağlık için iyi beslenme konusunda okuyan, bilgilenen kadın az, sevdiği için spor yapan kadın az (zayıf kalmak için yapan çok), gerçekten ilgi/merak duyduğu bir alan olan insanımız zaten kadın olsun, erkek olsun az.. Erkekler de aynı aslında, birey olarak kendinin farkında olan, hayattan zevk alam kaç insanımız var merak ediyorum

Yok yanlış anlamam, yanlış anlaşılacak bir şey de yok
Haklısın, bizim toplumda evlilik ve çocuk sahibi olmak kutsallaştırıldı desem abartılı olmaz sanırım, kadın önce kendisini düşünürse hemen ayıplanıyor tüm önceliği çocuğuna, eşine, evine vermesi bekleniyor.
Anne olunca önce etrafınızdaki kadınlar başlıyor bu çocuğa bakamıyorsun, yeteri kadar ilgilenmiyorsun demeye, oysa annelik eşlik bir yana insanız da ayrıca, nefes almak için kendimize zaman ayırmamız gerekiyor, ne kadar mutlu olursak da etrafımıza o kadar mutluluk saçarız.

Kaç yaş var annenizle aranızda 35 yaşında ikinci bebeğim oldu son zamanlarda bende de bu düşünce var sürekli hesaplama yapıyorum şu yaşıma gelince çocuğum şu yaşta olacak nasıl olacak sağlıklı olur muyum ona haksızlık mı yaptım geç doğum yaparak diye içim içimi kemiriyor

Çok üzücü ama gercek

Tam ben yazacaktim chery
Benim is arkadaslarimda 39 yasinda ilk bebegi olup 43 yasinda 2. Yapan suanda 3.yu planlayan var
Tabikide doktor kontrolunde olmasi en guzeli

tüm kadınlar jinekolojik muayeneden geçmeli zaten aktif cinsel hayat başladıktan sonra her yıl
Kizim 12 yasinda regl gordu
13 yasinda jinekolojik muayanesini oldu
Turkiyede akrabalarim duyunca "kiz bu yasta cocugu ne rezil ediyon oyle seylerle " diye yorumlar aldim.

Neden ayip olsun? Doktora gitmek icin evlenmesinimi beklicem belki dediginiz gibi bi sorun var tedavisi erken baslarsa sorun ortadan kalkmis olur

Tam ben yazacaktim chery
Benim is arkadaslarimda 39 yasinda ilk bebegi olup 43 yasinda 2. Yapan suanda 3.yu planlayan var
Tabikide doktor kontrolunde olmasi en guzeli

Yanı aynen, öyle 40 oldum diye yaşamayı bırakan kadın-erkek kimse tanımıyorum zaten Evli 40lık tanıdıklardan gezenler var, her tatilde plan yapanlar var, yeni şeyler öğrenenler var, çocuk sahibi olanlar var, o var bu var ama hiçbiri yaşamayı bırakmış halde değil. Bekar olanlarını da tanıyorum, biri çok güzel bir kadın genelde 30luk erkeklerden ilgi görüyordu şimdi de 5 yaş küçük biriyle birlikte. Bizim toplumda kadın 1 yaş büyük olsa kocamış deniyor
Ex şirket CEOmuz 55 yaşındaydı, gayet genç ve dinçti adam şirketini 4/4lük yürütüyordu, ABDsi Japonyası bolca seyahat de ediyordu.
Sözün özü herkes yaşasın hayatını, 1 kez geliyoruz dünyaya kendinizi eve kapatmayın canım kızkardeşlerim

2 çocuktan sonra ve 40 tan sonra çocuk yapmak için çok ciddi bir motivasyona sahip olmak lazım bence. Ben yapar mıyım hiç düşünmüyorum.
Yazan:2 çocuktan sonra 30 yasinda bir daha çocuk düşünmeyen anne

Kim ne kadar yaşayacak nerden biliyorsunuz. Daha yeni yakınımızı kaybettik. Kadın daha 46 yaşındaydı kızı 12 yaşında. O kız annesiz kaldı 12 yaşında. O yüzden şu yaş meselesine bu kadar kafa yorulması anlamsız geliyor bana.

Not: annem kardeşimi 42 yaşında doğurdu yanında ben vardım ve onu yetmediği her yerde yettim. Şimdi 18 yaşında delikanlı. Anne ve babası da yanında

37 de doğum yaptım. İkili üçlü tarama fetal dna hiçbişey yaptırmadım. Detaylı ultrasyona girdim sadece. Rutin kontrollerimde alalacele telaşlı bir çift odaya daldı. Amniyo sentez ysptıracakmış. Down riski çıkmış. 19 ve 23 yaşlarda idiler. Risk her yaş gurubunda var. Siz tedbirinizi alın sonucu Allaha bırakın

Bu da kendini nimetten sayıyor. Reel de adam yerine konmuyor burada atıp tutuyor
Yazmayacaktim ama bu konuşma bicimi artik gerçekten ayıp geliyo bana. 40 yas annesiyim. Normal dogum doktoru degil, perinatolog yapti hamilelik takibimi ve dogumumu. Otomatik riskli gruba giriyosunuz çünkü o yasta. Fiziksel durumunuzdan, sagliginizdan, herseyden bagimsiz, yaş faktörü nedeniyle durum bu. Latte belki sert bi üslupla soyledi, normali budur arkadaslar deyip riski alip almamanin tercih oldugunu ama tıbben tavsiye edilmedigini soylese daha iyiydi evet. Ama yarin senin ya da coluk cocugunun basina bisey gelse, belki de o kendini nimetten sayan kızın kapisinda bekliyor olacaksin hic bilmeden. Iste adam yerine konup konmadigi tam da o noktada belli oluyor emin ol. Bununla ilgili ilk ve son yazisim. Iyi geceler, sevgiler.

Bende Sağlıkta yım. Tatlı dili ile herkesin Allah razı olsun dediği doktor da gördüm (prof) acile canı yanarak gelen anneyi azarlayan pratisyende. Eğer ki doğruyu söylüyor ise doktor ise buradaki karakteri reel dede aynıdır rabbim böylesinin eline de düşürmesin kimseyi. Ki artık eskisi gibi hastasını azarlayan Doktor, azarı yiyip kapısında elpençe divan duran masum vatandaş kalmadı. Söke söke hakkımı alacak bilince sahibim. Hiç kimse kimseye muhtaç değil. İnsanlara bana mecbursun olarak bakmayın benimde size tavsiyem. İyi forumlar

accessdenied ayeıca bende 37 de ilk çocuğumu kucağıma aldım. Devlette yeni mezun ebe ler yaptırdı doğumu mu. Artık ölüyorum dedim heralde ama nazımla oynayıp kısmuğumu peçete ile silen ebem de vardı, azarlayan ne bağırıyorsun diyen ebem de. İkisini de anıyorum. Benim takibimi prof yaptı sezeryan istediğim için özellikle o hocayı istedim. Son kontrolde ünvanını bilmediğim Dr ye yönlendirdi normal yapacaksın dedi. Suyum gelmesine rağmen o doktor evine git son haftaların suyun elbet azalacak dedi..direk o hocama gittim telefon açıp fırçaladıktan ve beni doğuma aldılar suni sancı ile. Her hekimi ilah gibi görmekten vazgeçin. Pandemi de astsubaya iftara atıp yuhalayan dr ve şakşakçıları da kamarelar sayesinde ne oldukları ortaya çıktı açığa alındı.
Zira savunduğunuz üye kim konu açsa canım yanıyor dese hakaret edip dalgaya alıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…