Aynen katılıyorum. Oğlum 4 yaşında scooter istedi arkadaşında var,eli yüzü düzgün ortalama bir scooter aldım 500 lira(doğumgünüydü hediye oldu) 2000 lira belki daha pahalısı da var bu arada. Hadi herşeyin ucuzunu alalım desek yine olmuyor. Yaz başında aldığım giysileri o kadar yıprattı ki fazla almadım,4 takım alt üst,yaz bitmeden belki 2 takım daha alacağım. Bir koşuyor düşüyor pantalonun dizi yırtıliyor, kirleniyor lekeleniyor ha bire yıkanıyor zaten kirlenip. Aldım bitti olmuyor birde ,çorap alıyorum evde koşturmaktan altları aşınıyor ben hayatımda böyle birşey görmedim. Kızım bu kadar eskitmiyordu asla giysilerini. Ben yazlık kışlık hep 2 posta alır oldum birde kalite bitmiş çocuk kiyafetlerinde,öyle taş gibi 3 çocuk büyütür durumu yok asla.
Beslenme zaten sıkıntı,kızım ton balığı seviyor mesela öğlen tam buğday lavaşa sarıp marulla yiyor,10 yaşında kilo almak istemiyor diye bencede sağlıklı nispeten ve 60 lira 3lü paket zeytinyağlı bir ton balığı. Oğlum kaju hastası ona kaju alıyorum fiyatı malum. Dışarı çıksak yemek yemesek 2şer top dondurma yanına su alsan 100 lira harcadık bitti.
Yemek yenince fiyatlar malum yine de arada istediklerinde,haftasonu çıkılıyor evde yapılamayacak döner vs yemeye.
Basketbol kursu sordum aylık 1000 liraya dayanmış fiyatlar,dedim okulda klüp dersi olacak zaten kalsın şimdi.
Yani artık adım atmak para. Kendinize almayıverirsiniz,bazi şeyleri yemezsiniz,giymezsiniz elinizdekini idareli kullanırsınız ama çocuğa alınıyor yani bu bir gerçek. Herkes bütçesi dahilinde cocuğunu kendi önüne alıyor ihtiyaçlar konusunda.
Bu kadincağız 3000 lira ile okul mu ödesin,servisi mi karşılasın,giyim kuşama mı,beslenmeye mi harcasın? Cocuğu eve mi kapatsın,sokakta 2 top dondurma,arada bir yemek yedirmesin mi ayda alemde bir?
Bilemiyorum bunun sorgulanması çok tuhaf manasız geldi bana. Ne kadar yeter diye. Oturup kimse çetele tutmuyordur anne /baba olarak ama en temel harcamalara bakınca çocuga ödenenler öne çıkıyor ne harcadım ben diye düsününce. Kart ekstreme baktım az evvel,kızımın okul taksidi,spor ayakkabısı, oğlumun scooteri taksitli kısımda duruyor, kalanlar market,benzin,kendime eve eşya vb en ufak birşey yok halihazirda. Mesela mutfak şefi almak istiyorum ne zamandır,elim varıpta almadım bir tane,ha bire fiyatı artıyor,artik bu fiyatlara almam da daha diye düşünüyorum israf gibi geliyor bu pahalılıkta ama çocuğun ayakkabısı,montu vs küçülüp eskiyince eli yüzü düzgün bir tane almam gerek yani bu bir gerçek.
Kendi ile kıyaslıyor galiba konu sahibi çocuğu. İhtiyaçlarını öteleyebilir falan sanıyor.