• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Ay snirim bozuldu. Ya önceki evliliğinden çocuğu olan bir adamla birlikte ya boşandığı kocası nafaka falan vermiyor, süründürüyor. Başka açıklaması yok. Bir kadın bu düşüncede olamaz aksi halde.
Benim de sabah sabah sinirlerim zıpladı…ne demek devlet 300 lira dediyse adam verip çekilsin,ne güzel dünya yaa….boşanınca çocuktan da boşanılıyo çünkü ,maddi manevi herşey annenin üzerinde neymiş şam babası bi daha baba olcakmış…tansiyonum çıktı yeminle

Benim de sabah sabah sinirlerim zıpladı…ne demek devlet 300 lira dediyse adam verip çekilsin,ne güzel dünya yaa….boşanınca çocuktan da boşanılıyo çünkü ,maddi manevi herşey annenin üzerinde neymiş şam babası bi daha baba olcakmış…tansiyonum çıktı yeminle
Herkesi delirtti sabah sabah ne derdi varsa artık.

Bir kadının çocuğuna istediği 2500 3000 TL yi bile çok gördük ya yazıklar olsun. Kreş ücreti o para sadece. Sanki kadın her ay altınlar alıp zenginleşecek bu parayla.

Maaşı yazmış hanımefendi. 8900 tl.
Gelin hanım nafaka yükseltme davası açsın mağdem yetinemiyorsa.
Abi daha ucuz bir evde, 2. El eşya tutabilirdi. Ama herkes kendi imkanı doğrultusunda çocuğunu yetiştirir.
Madem

Bir kadının çocuğuna istediği 2500 3000 TL yi bile çok gördük ya yazıklar olsun. Kreş ücreti o para sadece. Sanki kadın her ay altınlar alıp zenginleşecek bu parayla.
İşin tuhafı baba ses çıkarmıyorken dış kapının mandallarının kadını haksız görmesi

Günlerdir çözüm için uğraşılıyor dışardan okuyorum konuyu
Herkes hesap kitap yapıyor doluya koyuyor olmuyor boşa koyuyor dolmuyor

Arkadaş bulmuş çözümü iste niye kızdınız ki devlette çalışan asgari ücretliler geçiniyor nerdeyse 9 bin tl maaşı olan " memur " un olduğu ülkede yaşıyoruz kadın da 3 bin tl ile geçinsin kenara para bile atar
Ne var yani alla alla

Maaşı yazmış hanımefendi. 8900 tl.
Gelin hanım nafaka yükseltme davası açsın mağdem yetinemiyorsa.
Abi daha ucuz bir evde, 2. El eşya tutabilirdi. Ama herkes kendi imkanı doğrultusunda çocuğunu yetiştirir.

8900 diye bir maaş yok. İnternette bakın en düşük memur, en düşük kademe maaşı 9100 den başlıyor.

Siz alakayı çözemediydeniz o sizin algı yetersizliğinizdir.
Kreşe vermeyecek o zaman. Anası büyütecek. Daha ucuz bir yer arayacak. Devlet adamın maaşı doğrultusunda nafaka belirlemiş. Yarın bir gün belki başka çocuğu olur. Her çocuğa 3 bin tl verecek.
Utopik utopik fikirler

O zaman 3 çocuk yapmayacak?

İnsanların size yalan borcu mu var. Başlık sahibi 8900 demiş.

Yahu borç mu değil mi bilinmez de en düşük memur maaşı 9100. Konu sahibi de abisinin maaşını bilmediğini internetten öğrendiğini yazmıştı. Sizin gibi yanlış bakmış işte.

Geldik yine aynı noktaya. 😀😀 Geleneksel beddua seansını açmaktan korkuyorum. 😀 Resmen kınadıklarımı yaşıyore. 😀

Ortaya konuşmuşum gibi olmuş duruguzel duruguzel için söylemiştim. 😀
İşler tersine döndü ama 😂 biz diyoruz kadın kadının düşmanı diye.

Bi de şeyi ekleyeyim; insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş😂

Abim birkaç sene önce anlaşmalı boşandı ve yengem maddi olarak abimi çok darlıyor. 4 yaşında bir oğlu var. Ve sürekli çocuğun çeşitli ihtiyaçlarını göstererek nafakanın harici ekstra paralar istiyor. Yengem hemşire. Ailesinin yanında yaşıyor. Abim memur. Kirada yaşıyor ve boşandıktan sonra kurduğu bekar evinin eşyalarının taksidi bile bitmedi daha ve çok üzülüyor masrafları karşılayamayınca. Ama bana soracak olursanız vicdani olarak yıpratmak ve para koparmak için yalan söylüyor. Abim annemden ve benden para talep ediyor . Biz de yengemin çocuğu kullandığını bir çocuğun o kadar masrafının olamaycağımı olsa bile bu devirde kısması gerektiğini söylediğimiz için bizi vicdansızlıkla suçladı. Benim de çocuğum olmadığı için anlamıyormuşm. Sizlere soruyorum 4 yaşında kreşe giden erkek çocuğunun aylık masrafı ne kadardır? Bizden talep ettiği aylık 3 bin tl. 3 de ben harcıyorum diyor. Bir çocuğun aylık masrafı 6 bin olabilir mi? Olabilirse 2 -3 çocuk olsa nolurmuş
Kreş 3 bin liradir oda minimum fiyati 3bin.. çocuğun kiyafeti yemegi gezmesi abur cubur sinemasi hatanesi eczanesi innin çocuk cok masrfli millet niye artk bi tane dogurup birakiyor saniyosunuz

Sürekli kreş zaten 3-4 bin yazılmış. Sırf merakımdan mahallemizdeki kreşe gittim sordum 2000 bin dediler. Siz nse tarz kreşlere yolluyorsunuz acaba. Gerçeği söyleyince ben kötü oluyorum 🤷‍♀️
Mahallenizdeki kreş kaç saat hizmet veriyor, çocuklara sundukları şartlar neler, iyi bir kreş olup olmadığını nerden biliyorsunuz? Benim mahallemdeki kreş de ucuzdu ama iki sene önce 3-4 yaşlarında bir çocuğu öldürdüler.

Mahallenizdeki kreş kaç saat hizmet veriyor, çocuklara sundukları şartlar neler, iyi bir kreş olup olmadığını nerden biliyorsunuz? Benim mahallemdeki kreş de ucuzdu ama iki sene önce 3-4 yaşlarında bir çocuğu öldürdüler.
allah görümcenin de hayırlısını versin.ben boşansam başta görümcelerim eşimden söke söke alırlar çocuğun masraflarını.

Sürekli kreş zaten 3-4 bin yazılmış. Sırf merakımdan mahallemizdeki kreşe gittim sordum 2000 bin dediler. Siz nse tarz kreşlere yolluyorsunuz acaba. Gerçeği söyleyince ben kötü oluyorum 🤷‍♀️
cidden üşenmeden kreşe gidip sordunuz ha pessss :KK45: :KK45:

Mahallenizdeki kreşe bile yetmiyor nafaka. En azından bunu çıkarım yapsaydınız.

Back
X