• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Sürekli kreş zaten 3-4 bin yazılmış. Sırf merakımdan mahallemizdeki kreşe gittim sordum 2000 bin dediler. Siz nse tarz kreşlere yolluyorsunuz acaba. Gerçeği söyleyince ben kötü oluyorum 🤷‍♀️
Kreş var kreşcik var.
Kaç saat hizmet veriyor , yemek menülerinde hangi yemekler var ?
Şimdi her şehirde fiyat aynı mı zannediyorsunuz ?

Siz böyle herseye karışıyorsanız , gelin hanım iyi yakasını kurtarmış.

Mahallenizdeki kreşe bile yetmiyor nafaka. En azından bunu çıkarım yapsaydınız.
kendi baksın o zaman.hatta işe yanında götürsün oturur hastanenin bir köşesinde çocuk.siz de amma düşüncesizsiniz kızlar.adam sevgili yapacak tekrar evlenecek para lazım ona. :rolleyes:

Mahallenizdeki kreş kaç saat hizmet veriyor, çocuklara sundukları şartlar neler, iyi bir kreş olup olmadığını nerden biliyorsunuz? Benim mahallemdeki kreş de ucuzdu ama iki sene önce 3-4 yaşlarında bir çocuğu öldürdüler.

Aklıma geldi. Kızım zamanında çevrenin en iyi, en kaliteli kreşine gidiyordu. Eğitimi, öğretmenleri vs parmakla gösterilir cinsten.

Geçen sene haberlerde gördüm, öğretmeni yaşlı bir kadını öldürmüş.

Kızımın da en sevdiği öğretmeniydi, ben bile hala içten içe yok ya iftiradır falan diyorum.

Bu arada konuya hiç yazmamış olabilirim, babanın daha fazla para göndermesine gerek olmadığını düşünenler, 6 bin TL çok diyenler falan muhtemelen ikinci eş, ya da ipsiz sapsız eski kocasından nafaka bile alamayanlar diye düşünüyorum.

Maaşı yazmış hanımefendi. 8900 tl.
Gelin hanım nafaka yükseltme davası açsın mağdem yetinemiyorsa.
Abi daha ucuz bir evde, 2. El eşya tutabilirdi. Ama herkes kendi imkanı doğrultusunda çocuğunu yetiştirir.

Yoo gerekirse aç gezecek çocuğuna iyi bakacak ztn enflasyon almış başını gitmiş bir gördüğünüzü 10 dk sonra aynı fiyata alamıyorsunuz
Artık asgari ücret 2 çocuk algısını bir kenara bırakalım ztn işleri zordu bu saatten sonra karınları tok uyumalari bile mucize. Burda konu sahibini ilgilendiren hiç bir şey yok. Adam uzakta, evini döşenmiş çocuk sorumlulugundan bir haber. Bir zahmet maddi imkan sağlayacak.

Siz alakayı çözemediydeniz o sizin algı yetersizliğinizdir.
Kreşe vermeyecek o zaman. Anası büyütecek. Daha ucuz bir yer arayacak. Devlet adamın maaşı doğrultusunda nafaka belirlemiş. Yarın bir gün belki başka çocuğu olur. Her çocuğa 3 bin tl verecek.
Utopik utopik fikirler

Niye annesi ile mi yaptı çocuğu? Belki annesi yok, belki çalışıyor belki hasta?
Hey allahim ya siz bosanirsaniz almazsınız hanım efendi. Burda var olan imkandan bahsediyoruz. Bakamiyorsa 2. Çocuğu yapmayacak 1. Bitti 2. Kusur kaldi.

Aklıma geldi. Kızım zamanında çevrenin en iyi, en kaliteli kreşine gidiyordu. Eğitimi, öğretmenleri vs parmakla gösterilir cinsten.

Kızımın da en sevdiği öğretmeniydi, ben bile hala içten içe yok ya iftiradır falan diyorum.

Bu arada konuya hiç yazmamış olabilirim, babanın daha fazla para göndermesine gerek olmadığını düşünenler, 6 bin TL çok diyenler falan muhtemelen ikinci eş, ya da ipsiz sapsız eski kocasından nafaka bile alamayanlar diye düşünüyorum.

Yakarak öldürülen yaşlı kadın mı?

Ya orda kreşin suçu yok ki. İnsanların zihinlerini okuyup katil potansiyeli var mı diye bakamazlar ki.

Benim dediğimde ihmalle küçücük çocuğu öldürdüler yahu. Günlerce uyuyamadım ben.

Bence de bir sıkıntıları var özellikle orange’ın.

Kadin evde otursun baksın canım aa :KK70:
Aslında söylediği o kadar saçma ki, farkına varamıyor bir türlü.

Kadın çalışmasa çocuğun ihtiyaçlarını hiç bir şekilde karşılayamayacak. Bu kez nafaka olarak daha fazlasını isteyecek. Adamın cebinden yine 3 bin belki çok daha fazlası çıkacak.

mahallemdeki kreşe sordum 2 bin demiş ya, senede 4-5 kere etkinlik için para isteniyor ,okulda 1 beslenme veriliyor velilerden de 1 beslenme isteniyor . kreşe kıyafet bırakma zorunluluğu var ,kırtasiye ihtiyaçları doğuyor bunları da hesapladınız mı konu sahibi ? sadece kreş ve+ayrıca gider yani 2500 -3000 arası kreş tutuyor hesabını yapabildiniz mi ? anlıyorum sizden zor birşey istiyorum sizi epey zorlayacak bunu düşünmek ama ?

Ya orda kreşin suçu yok ki. İnsanların zihinlerini okuyup katil potansiyeli var mı diye bakamazlar ki.

Benim dediğimde ihmalle küçücük çocuğu öldürdüler yahu. Günlerce uyuyamadım ben.

Bence de bir sıkıntıları var özellikle orange’ın.
Muhtemelen eşinin ilk evliliğinden çocuğu var ve adam nafaka ödüyor 🙄

Siz alakayı çözemediydeniz o sizin algı yetersizliğinizdir.
Kreşe vermeyecek o zaman. Anası büyütecek. Daha ucuz bir yer arayacak. Devlet adamın maaşı doğrultusunda nafaka belirlemiş. Yarın bir gün belki başka çocuğu olur. Her çocuğa 3 bin tl verecek.
Utopik utopik fikirler
Birine bakamıyorken yapmasın ikinciyi o zaman.

kendi baksın o zaman.hatta işe yanında götürsün oturur hastanenin bir köşesinde çocuk.siz de amma düşüncesizsiniz kızlar.adam sevgili yapacak tekrar evlenecek para lazım ona. :rolleyes:
Hayır neden evlenmesin o kısmı anlamadım. İnsanlar hayatlarını bir kere yanlış biriyle birleştirdi diye ömür boyu kölelik mi yapsın? Daha 38 yaşında hayatı bitsin istiyorsunuz insanların. Aa ama çocuk var yaşamasın ölsün sürünsün püü erkek

Back
X