• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Asgari ücretle 2-3 çocuğu olanlar ne yapıyor diyenler; o çocuklar yaşıtlarının yaptığı birçok şeyden mahrum kalıyor. Ben de öyle bir ailede büyüdüm ama bazı şeyler hala içimde yaradır, bu yaşımda hala o açıkları kapatmaya çalışıyorum. Çoğu şey ukde kalırdı içimde, kimseye de söyleyemezdim ki zaten bilirdim de çocuk aklımla istesem de alamayacağımızı, yapamaycağımızı. Bir şekilde büyüyor diye çocuk yapmaya devam etmez umarım kimse, o çocuklar diğerlerinden on adım geride başlıyor hayata.
Ne güzel yazmışsınız evet büyüyünce herkes iyi kötü bir iş sahibi oluyor hatta içlerinden çok başarılıları da çıkıyor eskiden zorluklarla büyüyenlerin. Ama doğuştan itibaren tastamam 25 yılı yokluk içinde bir şeylere gözü bakarak geçiyor. Ortalama ömrün 3 de biri yani. En güzel yılları hatta insanın. Kimsenin evladına bunları yaşatmaya hakkı yok. Marka şu bu boş. Ama bazı şeylerin de yokluğu ok gibi saplanıyor o çocuk ve ergen yüreğine ☹️

Cem Yılmazın eski eşi nafaka 10 bin dolardan 70.000 tl ye indirildi diye kızgın ayol.ayrıca boşanırken 3 değerli gayrimenkul bir araba ve 500.000 de dolar almıştı.çocuğun okul masrafını da hala Cem Yılmaz ödüyormuş.extra da neler alıyordur kimbilir.biz de 3000 tl çok diye tartışıyoruz teeee allahımm. :rolleyes:
Adam bir daha evlenmedi de çocukta yapmadı

kadına devlet 1500 tl bağlamış çocuk için nafaka.o da 1000 ila 1500 tl extra para istiyormuş babadan.bütün tantana bu işte konudaki.yani adamdan 6000 tl falan isteyen yok ki.adam ekleme de yapsa hepsi kreşe gidecek zaten.anne gene harcayacak yeme içme giyme sağlık kitap oyuncak eğlence masraflarını.konudaki hala istiyorki adam sadece 1500 tl versin geriye kalan herşeyi de kadın karşılasın.üstüne de hastalanmasıyla psikolojik sorunlarıyla sendromlarıyla alışverişiyle vs uğraşsın.sonra da adam vayy benim bir çocuğum var desin.manevi fiziki emek zaten vermiyor.3000 e yakın parada mı vermesin?

kadına devlet 1500 tl bağlamış çocuk için nafaka.o da 1000 ila 1500 tl extra para istiyormuş babadan.bütün tantana bu işte konudaki.yani adamdan 6000 tl falan isteyen yok ki.adam ekleme de yapsa hepsi kreşe gidecek zaten.anne gene harcayacak yeme içme giyme sağlık kitap oyuncak eğlence masraflarını.konudaki hala istiyorki adam sadece 1500 tl versin geriye kalan herşeyi de kadın karşılasın.üstüne de hastalanmasıyla psikolojik sorunlarıyla sendromlarıyla alışverişiyle vs uğraşsın.sonra da adam vayy benim bir çocuğum var desin.manevi fiziki emek zaten vermiyor.3000 e yakın parada mı vermesin?
Yok orayı anladım,adam 6.000 veriyo olsa halaya inme falan inerdi sanırım…bu insanlarla farklı ülkelerde mi yaşıyoruz anlamadım ki dünyadan haberleri yok…herkes kalem kalem yazdı oysa ki…bir de marka takıntısı yazmıştı birkaç kez bırak markayı zaruri ihtiyaçlara ancak yeter,verilen 3.000 tl gözlerinde nasıl büyüdüyse artık…bir de annenin daha iyi şartlarda yaşadığına inanıyor,kim ister çocuğuyla aile evinde 1 odaya sığınsın,kadın istemez mi kendi evi düzeni olsun,yazmayım yazmayım dedim dayanamadım yine

Asgari ücretle 2-3 çocuğu olanlar ne yapıyor diyenler; o çocuklar yaşıtlarının yaptığı birçok şeyden mahrum kalıyor. Ben de öyle bir ailede büyüdüm ama bazı şeyler hala içimde yaradır, bu yaşımda hala o açıkları kapatmaya çalışıyorum. Çoğu şey ukde kalırdı içimde, kimseye de söyleyemezdim ki zaten bilirdim de çocuk aklımla istesem de alamayacağımızı, yapamaycağımızı. Bir şekilde büyüyor diye çocuk yapmaya devam etmez umarım kimse, o çocuklar diğerlerinden on adım geride başlıyor hayata.
Tam olarak öyle bi ailede büyüdüm,babam asgari üstünde alıyordu fakat tek çalışandı…2 kardeşiz ve kirada oturuyorduk,sonra eve girdik onun borcu çıktı…annem dışarıya dikiş dikip destek oluyodu…kuzenlerimin küçülenleriyle büyüdüm ve erken yaşta hem çalışıp hem okudum…şimdi çok şükür durumum iyi ama alışveriş hastalığım var,deli gibi alıyorum , terapiye gittiğim zamanlarda bunun çocukluktan gelme olduğunu söylemişti ve biz bunu çözemedik maalesef

Nafaka kağıt üzerinde 1500 zaten. Üzerini veriyor dedim . Nafaka 3 bin değil
Devletin belirlediği nafaka harici bir zorunluluğu yok.
Herkes çocuğunu kendi imkanları doğrultusunda yetiştirir. Arkadaşım kızını İngiliz Konsolosluğunun okuluna vermiş. Senelik 12 bin poundmuş. Bizim paramızla 250 bin tl. Şimdi bende onla mı yarışayım?
Abiniz giderler sorsun. Bence yarısı kreş tutuyordur. Daha uygununu bulsunlar. Abinizde para yoksa napsın? Çalsın çırpsın mı?

Devletin belirlediği nafaka harici bir zorunluluğu yok.
Herkes çocuğunu kendi imkanları doğrultusunda yetiştirir. Arkadaşım kızını İngiliz Konsolosluğunun okuluna vermiş. Senelik 12 bin poundmuş. Bizim paramızla 250 bin tl. Şimdi bende onla mı yarışayım?
Abiniz giderler sorsun. Bence yarısı kreş tutuyordur. Daha uygununu bulsunlar. Abinizde para yoksa napsın? Çalsın çırpsın mı?
3000 den daha uyguna bulunacak kreş var mı zannediyorsunuz? Olan da kreş değildir emin olun. Allah bilir çocuklara ne yediriyorlardır. Bi top kağıt olmuş 100 lira. Eğitici oyuncaklar etkinlikler yemeği temizliği faturaları öğretmen maaşı sigortası.. 3000 den aşağı kreş varsa bir yeri eksiktir. Net.

Ayrıca bu bey kendine sıfır eşyalar alıp çocuğun tüm manevi yükünü anaya atıp keyif yapmasın. Çalmasın çırpmasın ama gerekirse ek iş yapıp çocuğuna manevi olarak yapamadığı babalığı bari maddi olarak yapsın!

Adam gümrük memuru en az 15bin maaşı var. Geceler boyu ateşli olsa haberi olmayacağı çocuğunun 3bincik kreş parasını da ödeyiversin!!

3000 den daha uyguna bulunacak kreş var mı zannediyorsunuz? Olan da kreş değildir emin olun. Allah bilir çocuklara ne yediriyorlardır. Bi top kağıt olmuş 100 lira. Eğitici oyuncaklar etkinlikler yemeği temizliği faturaları öğretmen maaşı sigortası.. 3000 den aşağı kreş varsa bir yeri eksiktir. Net.

Ayrıca bu bey kendine sıfır eşyalar alıp çocuğun tüm manevi yükünü anaya atıp keyif yapmasın. Çalmasın çırpmasın ama gerekirse ek iş yapıp çocuğuna manevi olarak yapamadığı babalığı bari maddi olarak yapsın!

Adam gümrük memuru en az 15bin maaşı var. Geceler boyu ateşli olsa haberi olmayacağı çocuğunun 3bincik kreş parasını da ödeyiversin!!
Adamın maaşı yazıldı mı önceki sayfalarda, okumadım.
15 bin tl ise 3 bin verebilir evet. Ama benim işyerimde asgari ücretle çalışıp, 2 çocuk büyüten mesai arkadaşlarım var. Kreşe vermiyorlar, eşleri büyütüyor. Herkes kendi imkanı doğrultusunda çocuklarına bakar.

15 bin tl ise 3 bin verebilir evet. Ama benim işyerimde asgari ücretle çalışıp, 2 çocuk büyüten mesai arkadaşlarım var. Kreşe vermiyorlar, eşleri büyütüyor. Herkes kendi imkanı doğrultusunda çocuklarına bakar.
çalışan kadın kendisi nasıl baksın ? mecburen kreşe veriyor , kendi iş saatine göre neresi varsa mecbur oraya verecek,gümrük memuru adam kendisine ev döşeyebiliyorsa çocuğununda kreş parasını öder heralde?

farkettiniz mi empati kuramayanlar genelde ''e daha uyguna da yaşayabilen var'' diyenler :KK70: ya evde kendileri çocuk bakıyor, ya allah bilir nerede 1000 tl ye oturuyor, ya çocuklarına kayınvalide bakıyor oturdukları yerden rahat rahat konuşuyorlar ...insanı sinir eden şeyde bilmeden bu kadar rahat konuşmaları :KK70:

farkettiniz mi empati kuramayanlar genelde ''e daha uyguna da yaşayabilen var'' diyenler :KK70: ya evde kendileri çocuk bakıyor, ya allah bilir nerede 1000 tl ye oturuyor, ya çocuklarına kayınvalide bakıyor oturdukları yerden rahat rahat konuşuyorlar ...insanı sinir eden şeyde bilmeden bu kadar rahat konuşmaları :KK70:
Asgari ücret alıp evde 2 çocuğu eşleri büyütüyormuş. O aile zaten kreşe veremez ki neyle verecek ? 5500 TL maaşın 3000 TL sini kreşe verince ne yiyip ne içeçek ?
Yarım yamalak büyüyen çocuklara örnek işte..

Napsın kadın? İşi bırakıp adamdan gelecek üç kuruş nafakayla evde çocuk mu büyütsün? Ne saçmalıyorsunuz? Ne alaka bu örnek?

Şu şekilde 10 bin maaş alıyor olsa + 3 bin nafaka ile kirasız borçsuz şekilde çocuk geçindiyor. Abimin maaşı 8900. -3000 nafaka -3000 ev kirası -2000 eşya borcu ile yaşamaya çalışıyor . Bunu vurgulamak istedim.
Maaşı yazmış hanımefendi. 8900 tl.
Gelin hanım nafaka yükseltme davası açsın mağdem yetinemiyorsa.
Abi daha ucuz bir evde, 2. El eşya tutabilirdi. Ama herkes kendi imkanı doğrultusunda çocuğunu yetiştirir.

Maaşı yazmış hanımefendi. 8900 tl.
Gelin hanım nafaka yükseltme davası açsın mağdem yetinemiyorsa.
Abi daha ucuz bir evde, 2. El eşya tutabilirdi. Ama herkes kendi imkanı doğrultusunda çocuğunu yetiştirir.
Adamın çocuğu değil mi bu? Niye sadece annenin imkanlarıyla büyüsün çocuk? O maaşın uydurma olduğunu hepimiz anladık. Adam gümrük memuruymuş.

Ayrıca boşanma protokolünde 1500 artı okul ücretinin yarısı olarak belirlenmiş. Yani o naylon baba kendini de yırtsa, ağlayıp zırlasa da o çocuğa en az 3000 lirayı gönderecek.

Napsın kadın? İşi bırakıp adamdan gelecek üç kuruş nafakayla evde çocuk mu büyütsün? Ne saçmalıyorsunuz? Ne alaka bu örnek?
Siz alakayı çözemediydeniz o sizin algı yetersizliğinizdir.
Kreşe vermeyecek o zaman. Anası büyütecek. Daha ucuz bir yer arayacak. Devlet adamın maaşı doğrultusunda nafaka belirlemiş. Yarın bir gün belki başka çocuğu olur. Her çocuğa 3 bin tl verecek.
Utopik utopik fikirler

Kreşe vermeyecek o zaman. Anası büyütecek. Daha ucuz bir yer arayacak. Devlet adamın maaşı doğrultusunda nafaka belirlemiş. Yarın bir gün belki başka çocuğu olur. Her çocuğa 3 bin tl verecek.
Utopik utopik fikirler
Şaka mı yapıyorsunuz ?
Kadının anasının ne mecburiyeti var cocuk bakmaya ?
Kadın zaten gerekli sorumluluğu fazlasıyla alıp baba evine çocuğuyla dönmüş.
Babası da bi zahmet kreş ücretini gönderiversin.
Daha bir çocuğunun kreş parasını ödeyemeyen adam 2. Çocuğu yapmayacak.

Adamın çocuğu değil mi bu? Niye sadece annenin imkanlarıyla büyüsün çocuk? O maaşın uydurma olduğunu hepimiz anladık. Adam gümrük memuruymuş.

Ayrıca boşanma protokolünde 1500 artı okul ücretinin yarısı olarak belirlenmiş. Yani o naylon baba kendini de yırtsa, ağlayıp zırlasa da o çocuğa en az 3000 lirayı gönderecek.
İnsanların size yalan borcu mu var. Başlık sahibi 8900 demiş.

Utopik utopik fikirler
Oh hakarete de başladınız hemen. Bir yaranız var sanırım bu konuda.

Bir çocuğa bakacak parası yoksa başka çocuk yapmayacak o paşa beyefendi. Önce doğmuş olanı düşünecek baba olarak.

Anası baksın falan nedir allah aşkına? Ne biçim bir kadınsınız siz?

Back
X