- 17 Kasım 2016
- 10.267
- 25.558
- 598
- Konu Sahibi burcumsu12
Hanımefendi bu yavrunun babası memur anneciği hemşire… bu çocuk kreşe gidiyor ve bu kreş özel insanların çoğu buradan yola çıktı.Konudan ayrık olarak, yorumlardan çıkardığım üreme hakkının sadece belli gelir seviyesindeki insanlara ait bir hak olduğu. Asgari ücretli bir insanın iki kişi asgari ücretli çalışsa bile tek çocuğa 6000 tl harcama gibi bir durumu imkansız. üremek asgari ücretlilerin hakları arasından çıkmış oluyor böylece. ülkenin ve hatta dünyanın büyük çoğunluğunun asgari ücretli olduğunu düşünürsek, bu çalışanlar öldükten sonra üreme hakkına bile sahip olmayacağı bir işte kim çalışacak, düzenin sistemin sürmesini kim sağlayacak? Örneğin kim, kasiyer, tezgahtar ya da çöpçü olacak? 30-40 bin kazanan ailelerin çocukları mı bu işleri yapmaya gönüllü olacak? Çünkü olacaklarını ben hiç sanmıyorum. Ya da bu üst gelir gurubundaki insanlar dönüşümlü olarak mı ülkedeki sistemin işlemesini sağlayacak işlerde çalışacaklar? cidden merak içindeyim doğrusu.
Konu sahibi abisi boşandı diye kenarda dursun 3/5 atsın kadına diyor resmen ama o kadında bir birey ve o çocuk sadece onun değil.
Evet etrafımda asgari ücretle çalışan bir aile biliyorum yavruları var amaaaaaaaaaa çocuğa babaanne bedava bakıyor, dedeleri bez ve mama alıyor. Zengin teyzeleri oyuncaklar alıyor gayet iyi büyüyor ama işte böyle. Anne baba ikinci çocuğu düşünmüyor.
Zaten bu gidişle Türklerde sadece ekonomik geliri iyi olanlar üreyecek, o dediğiniz işler de mültecilere kalacak