- 22 Mayıs 2018
- 80
- 17
- 88
- 28
- Konu Sahibi Kartalicee1404
-
Probiyotik deneyebilirsin can
Probiyotik evet aklıma yazdımProbiyotik deneyebilirsin canim
Çok çok teşekkür ederim çok güzel yazmışsıniz bayada sabrıniz için tebrik ediyorum çok profesyonel davranmissiniz antibiyotik bende nefret ediyorum ondan ama o kadar panik oluyorum ki o ateşlerde falan bir yerde mecbur kalıyorum turp olayını duymuştum ama hiç denemedim. Sanırım denerim artık bende doğal yöntemlerden yanayım zaten. Aktarada en kısa zamanda uğrayacağım tekrar fikirleriniz için teşekkür ederimKreş, ana sınıfı ve ilk okul dönemlerinde her çocuk hasta olur bu engellenemez birşey aslında çünkü çocuktan çocuğa bulaş daha kolay oluyor.. Sana tek tavsiyem ne olursa olsun antibiyotik kullanma çünkü sık antibiyotik kullanımı bünyeyi savaşmaktan alıkoyuyor.. 10 yaşında oğlum 11 yaşında süt kızım var süt kızımın bir küçüğü 6 yaşında... Ablamın kızları onlarda.. Biz asla antibiyotik kullanmadık iltihap olmadı mı oldu enfeksiyon olmadı mı oldu ateş en alası oldu sıtmaya kadar yükseldiği oldu... Öksürük hele sanki o ciğerler kopacak çıkacak zamanları oldu... Ama biz naptık antibiyotik ilacı yerine doğal antibiyotik olacak hem bağışıklığı yükseltecek hemde zarar vermeyecek şeyler kullandık.. Öksürük ilacını balgam söktürücü değil bitkisel olan balgam sulandırıcı kullandım mesele, antibiyotik olarak sarımsaklı yoğurt verdik sade olarak hiç bir çocuk yemez dolmasına pilavına makarnasına koyduk... Vitamin takviyesi de nadir kullandım aslında ama kullandığım zaman en iyisini aradım buldum devamlı değil ara ara sadece bünyeyi tetiklesin diye içirdim.. Devamlı destek kullanmak da doğal akışı bozup sürekli destek istemesine neden olur bağışıklığın...
Öksürk için bir önerim daha var siyah turp ortasını oyup altından ince bir delik açıp içine bal koyup sabaha kadar bir kaba suyunun süzülmesini sağlamak ve her gün taze şekilde günde üç kaşık içirmek öksürüğü büyük ölçüde azaltıyor..
Ateş için ateş düşürücüleri dönüşümlü kullanmak daha fayda sağlıyor ilaçla birlikte daha çabuk düşürmek için ben bir limon suyuna bir gripin tozu ekleyip eritiyorum ve vucuduna sürüyorum çıplak bırakıyorum ( çok titretip üşütüyor ama asla üstünü kapatmıyorum) vucut ısısını düşürüyor ve ateşi kontrol altına almamı sağlıyor bu yöntem büyüklerde de işe yarıyor...
Aklıma daha başka pek birşey gelmiyor He takviye olarak aktardan karışım yaptırabilirsin en faydalısıda o olur
Okul öncesi öğretmeni olarak konuya dahil olmak istedim. Maalesef çocuklar ilk okul senelerinde çok ama çok fazla hasta oluyorlar. Sebepleri tek tek sayılabilir elbette. Ama bir öneri olarak bu süreçlerde lütfen kalıcı olarak okuldan almamanızı öneririm. Uzun soluklu süren antibiyotik tedavilerinden sonra maalesef anne olarak kıyamadığınızdan okuldan almak daha cazip gelebiliyor,haklı olarakSelamün aleyküm hanımlar. Benzer bir konu bulamadığım için konu açma gereğinde bulundum. Sorum şu olacak sizlere. Oğlum 4 yaşında kreşe başlayacak. Geçen senede gitmişti lakin haftalık antibiyotik tedavisi görmek zorunda kaldı sürekli akciğerlerde bronşit leke vs. Oldu 3 ay sonra okuldan aldım. Bu sene tam gitsin istiyorum. Okul dışında hiç hastalığı olmazdı. Öyle evde de buyutmedim. Hep dışarda mikroplarla hasır neşir oldu fakat kreşte hastalıktan kurtulamadı. Düzenli olarak doğal besinler kullanmak istiyorum hastalıkları daha hafif atlatsin bu sene tam gitsin diye. Hastalik ağır olunca okula da gidemiyor. Ssiz neler kullanıyorsunuz bebelerinize tavsiyelerinizi bekliyorum
Ben yazacaktim antibiyotik konusuna siz deginmisinizKreş, ana sınıfı ve ilk okul dönemlerinde her çocuk hasta olur bu engellenemez birşey aslında çünkü çocuktan çocuğa bulaş daha kolay oluyor.. Sana tek tavsiyem ne olursa olsun antibiyotik kullanma çünkü sık antibiyotik kullanımı bünyeyi savaşmaktan alıkoyuyor.. 10 yaşında oğlum 11 yaşında süt kızım var süt kızımın bir küçüğü 6 yaşında... Ablamın kızları onlarda.. Biz asla antibiyotik kullanmadık iltihap olmadı mı oldu enfeksiyon olmadı mı oldu ateş en alası oldu sıtmaya kadar yükseldiği oldu... Öksürük hele sanki o ciğerler kopacak çıkacak zamanları oldu... Ama biz naptık antibiyotik ilacı yerine doğal antibiyotik olacak hem bağışıklığı yükseltecek hemde zarar vermeyecek şeyler kullandık.. Öksürük ilacını balgam söktürücü değil bitkisel olan balgam sulandırıcı kullandım mesele, antibiyotik olarak sarımsaklı yoğurt verdik sade olarak hiç bir çocuk yemez dolmasına pilavına makarnasına koyduk... Vitamin takviyesi de nadir kullandım aslında ama kullandığım zaman en iyisini aradım buldum devamlı değil ara ara sadece bünyeyi tetiklesin diye içirdim.. Devamlı destek kullanmak da doğal akışı bozup sürekli destek istemesine neden olur bağışıklığın...
Öksürk için bir önerim daha var siyah turp ortasını oyup altından ince bir delik açıp içine bal koyup sabaha kadar bir kaba suyunun süzülmesini sağlamak ve her gün taze şekilde günde üç kaşık içirmek öksürüğü büyük ölçüde azaltıyor..
Ateş için ateş düşürücüleri dönüşümlü kullanmak daha fayda sağlıyor ilaçla birlikte daha çabuk düşürmek için ben bir limon suyuna bir gripin tozu ekleyip eritiyorum ve vucuduna sürüyorum çıplak bırakıyorum ( çok titretip üşütüyor ama asla üstünü kapatmıyorum) vucut ısısını düşürüyor ve ateşi kontrol altına almamı sağlıyor bu yöntem büyüklerde de işe yarıyor...
Aklıma daha başka pek birşey gelmiyor He takviye olarak aktardan karışım yaptırabilirsin en faydalısıda o olur
3 Yasindaki cocugum evde diger ablasindan dogdugundan itibaren virusle tanismis oldugu icin okulda cok sık hasta olmadi. Vucudunun tanidigi virus olunca etkilemedi.Ben yazacaktim antibiyotik konusuna siz deginmisiniz
Kizim 3 yasinda sanirim toplasam 3kere antibiyotik almamistir
Ha hasta olmadimi tabikide oldu, bu arada hastalanmak derken algilanan nedir.
Mesela anneme gore ateslenince hastalandi oluyo, aksine ateslenince once soyuyorum ilik dus ve ucucu yaglar kullaniyorum (tabikide bilincli) baktim dusmedi ates dusurucu veriyorum. 3 gun atesliyse baska bi semptom yoksa doktora gitmiyorum cunku gitsemde doktor ilac vermicekbu arada antibiyotigin cok zor ulasilabildigi bi ulkedeyim. Yanlis anlasilma olmasin parasindan yada stokda olmamasindan degil burada kolay kolay antibiyotik verilmez (not: Avrupanin baskentindeyim)
Ben maalesef Turkiye kadar antibiyotik kullan bi ulke duymadim gormedim
Size surekli antibiyotik yazan bi doktorunuz varsa oncelikle baska doktor bulun derim ben
Merhaba öncelikle dilerim hastalıksız bir yıl olur hepimiz içinSelamün aleyküm hanımlar. Benzer bir konu bulamadığım için konu açma gereğinde bulundum. Sorum şu olacak sizlere. Oğlum 4 yaşında kreşe başlayacak. Geçen senede gitmişti lakin haftalık antibiyotik tedavisi görmek zorunda kaldı sürekli akciğerlerde bronşit leke vs. Oldu 3 ay sonra okuldan aldım. Bu sene tam gitsin istiyorum. Okul dışında hiç hastalığı olmazdı. Öyle evde de buyutmedim. Hep dışarda mikroplarla hasır neşir oldu fakat kreşte hastalıktan kurtulamadı. Düzenli olarak doğal besinler kullanmak istiyorum hastalıkları daha hafif atlatsin bu sene tam gitsin diye. Hastalik ağır olunca okula da gidemiyor. Ssiz neler kullanıyorsunuz bebelerinize tavsiyelerinizi bekliyorum
Çok teşekkür ederim temennim o yönde inşallah mikrop çok olmaz bu sene diye dua ediyorum hep. Peki dut kürünü nasıl yaptınız birdee bu kara mürver dediğiniz nasıl alıp uyguluyoruz bunlardan da kısaca bahsedebilir misinizMerhaba öncelikle dilerim hastalıksız bir yıl olur hepimiz için
Benim oğlumun kreşte ikinci yılıydı ama aşırı hastalandı. Okadar çok takviye kullandımki hiçbiri işe yaramadı desem yeridir.
Size açıkça şunu söyliyim kreş ortamı çok farklı ne maalesef bir şekilde mikrobu alıyorlar ama önemli olan mikrobu aldıktan sonra doğu tedavi ve teşhis. Ben yanlış tedavilerden doktorların sürekli antibiyotiği dayamalarından çok çektim. Öncelikle kendinize güzel bi doktor edinmeniz. Hastalıklarda hemen ateş olduğu gibi antibiyotiği vermemeniz onun yerine doğal takviyeler mesela kara mürver bu konuda çok iyi. Birde ben hastalıklarında dut kürü yapıp antibiyotiksiz atlattım çoğunu. Çörek otu yağı. Buda elinizde bulunması gerekenlerden. Çörek otu yağı acı olduğu için içmiyorlar ben hastalık döneminde ayak tabanına sürmüştüm. Biryerde okumuştum ayak tabanına sürünce bütün vücuduna yayılır diye ne kadar doğru bilmiyorum ama şifasını gördüm. Yani okul açılmadan bol kuru dut çörek otu yağı karamürver özü elinizde bulunduruninşallah bu sene hastalanmazlar hiçbirine gerek kalmaz
Teşekkür ederiz hocam okuldaki anneleri sizler oluyorsunuz bebeklerimizin hakkınız ödenmezOkul öncesi öğretmeni olarak konuya dahil olmak istedim. Maalesef çocuklar ilk okul senelerinde çok ama çok fazla hasta oluyorlar. Sebepleri tek tek sayılabilir elbette. Ama bir öneri olarak bu süreçlerde lütfen kalıcı olarak okuldan almamanızı öneririm. Uzun soluklu süren antibiyotik tedavilerinden sonra maalesef anne olarak kıyamadığınızdan okuldan almak daha cazip gelebiliyor,haklı olarakDaha sonrasında çocuk bu süreçten etkilenip gitmek istemiyor,bazı durumlarda hastalığı kullanabiliyor fakat bir süre sonra çocuklar bağışıklık kazanıyor ve resmen hastalığa alışıyorlar. Ben bile öğretmenliğimin ilk senelerinde hiç olmadığım kadar hasta oluyordum. Öğretmeninizden( eğer sık terleyen bir çocuksa) atletini kontrol etmesini rica edebilirsiniz,çok terleyip o atleti ile kalan çocuklar daha çok hasta olabiliyor güzel bir sene geçirmenizi dilerim
Bizim doktor da sürekli antibiyotik yazmıyor ama sürekli değişen ateşi ve aşırı halsizlik duzelmemisti okulda o yüzden mecbur antibiyotik tedavisi evet hiç iyi değil ama bazen bunyeleri o kadar ağır mikropları desteklere rağmen yenemiyor yada akciğerde hasar bırakıyor. Dediğim gibi bende hiç sevmiyorum. Ama mesela yazanların bir çoğu masallah çok güzel atlatmissin antibiyotiksiz. Dilerim bende gerek duymam bu sene ama bizimki 3 yaşındayken atlatamadi malesef mecbur kaldık. Ama yeni yeni şeyler öğreniyor insan ona gerek kalmadan hallederiz inşallah herkes çok güzel bilgiler veriyorBen yazacaktim antibiyotik konusuna siz deginmisiniz
Kizim 3 yasinda sanirim toplasam 3kere antibiyotik almamistir
Ha hasta olmadimi tabikide oldu, bu arada hastalanmak derken algilanan nedir.
Mesela anneme gore ateslenince hastalandi oluyo, aksine ateslenince once soyuyorum ilik dus ve ucucu yaglar kullaniyorum (tabikide bilincli) baktim dusmedi ates dusurucu veriyorum. 3 gun atesliyse baska bi semptom yoksa doktora gitmiyorum cunku gitsemde doktor ilac vermicekbu arada antibiyotigin cok zor ulasilabildigi bi ulkedeyim. Yanlis anlasilma olmasin parasindan yada stokda olmamasindan degil burada kolay kolay antibiyotik verilmez (not: Avrupanin baskentindeyim)
Ben maalesef Turkiye kadar antibiyotik kullan bi ulke duymadim gormedim
Size surekli antibiyotik yazan bi doktorunuz varsa oncelikle baska doktor bulun derim ben
Bu arada herkesten Allah razı olsun daha önce duymadığım şeyler duydum sayenizdeSelamün aleyküm hanımlar. Benzer bir konu bulamadığım için konu açma gereğinde bulundum. Sorum şu olacak sizlere. Oğlum 4 yaşında kreşe başlayacak. Geçen senede gitmişti lakin haftalık antibiyotik tedavisi görmek zorunda kaldı sürekli akciğerlerde bronşit leke vs. Oldu 3 ay sonra okuldan aldım. Bu sene tam gitsin istiyorum. Okul dışında hiç hastalığı olmazdı. Öyle evde de buyutmedim. Hep dışarda mikroplarla hasır neşir oldu fakat kreşte hastalıktan kurtulamadı. Düzenli olarak doğal besinler kullanmak istiyorum hastalıkları daha hafif atlatsin bu sene tam gitsin diye. Hastalik ağır olunca okula da gidemiyor. Ssiz neler kullanıyorsunuz bebelerinize tavsiyelerinizi bekliyorum
Peki nereden bulabiliriz ben Ankara da yaşıyorum orjinal propolisin çok çok faydalı olduğunu duymuştum siz nasıl temin ediyorsunuzAricimizdan propolis aldim cay kasigiyla ona basladim ogluma. 5 yasinda okuldaki 3. yili.
Peki bu uçucu yaglar neler kullanıyorsunuz hani lavanta çörekotu gibi mi3 Yasindaki cocugum evde diger ablasindan dogdugundan itibaren virusle tanismis oldugu icin okulda cok sık hasta olmadi. Vucudunun tanidigi virus olunca etkilemedi.
2bucuk yasinda okula girdi
Ben genelde ucucu yaglar cok kullaniyorum (tabiki bilincli) egitimini alan arkadasimdan bilgileniyorum bende, sagolsun. Ise yariyomu evet ama oyle şak diye degil biraz zamanda alsa yariyo en azindan vucuduna belirsiz ilaclar girmemis oluyo
Tabikide mecbur kalinca kullanilmali canim her bakteri kendiliginden yok olmuyo ilac tedavisi sart olabiliyoBizim doktor da sürekli antibiyotik yazmıyor ama sürekli değişen ateşi ve aşırı halsizlik duzelmemisti okulda o yüzden mecbur antibiyotik tedavisi evet hiç iyi değil ama bazen bunyeleri o kadar ağır mikropları desteklere rağmen yenemiyor yada akciğerde hasar bırakıyor. Dediğim gibi bende hiç sevmiyorum. Ama mesela yazanların bir çoğu masallah çok güzel atlatmissin antibiyotiksiz. Dilerim bende gerek duymam bu sene ama bizimki 3 yaşındayken atlatamadi malesef mecbur kaldık. Ama yeni yeni şeyler öğreniyor insan ona gerek kalmadan hallederiz inşallah herkes çok güzel bilgiler veriyor
Canim maalesef turkce isimlerini bilmiyorum ama temel olarak su 3unu kullaniyorum evde eksik etmiyorum bunlariPeki bu uçucu yaglar neler kullanıyorsunuz hani lavanta çörekotu gibi mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?