Kreş konusu

Selamlar,
Çocuğum 4 yaşında yarın kreşe başlayacak. İlk kez kreşe gidecek. Ben tamamen evden çalışıyorum eşim her gün işe gidiyor. Çocuğumu kreşe verme sebebim hem artık ona çok üzülüyorum pek sosyal bi aile değiliz konu komşu arkadaş zaten azdı koronayla da bitti ilişkiler. Çocuğun gördüğü sadece dedeler annane babanne. Çocuk artık sıkıntıdan evde kafayı yiyiyor ve vicdan azabı çekiyorum ona üzülüyorum hem de artık eğitimi başlasın istiyorum ve diğer bir sebep de aşırı aşırı yoğun çalışıyorum yani afedersiniz yeri geliyor tuvalete bile gidemiyorum. Gelip bakacak annane babanne var ama onları istemiyorum çocuğa artık bişi veremiyorlar zaten oldukça da yaşlandılar. Fakat eşim sürekli çocuğu hastalıkta kreşe gönderdiğim için beni suçluyor hasta olursa suçlusu ben olacakmışım öyle diyor. Etrafındaki kimse göndermiyormuş seneye anaokuluna gidermiş falan öyle diyor. Bu arada gideceği yer özel bir kolejin kreşi güzel bir yer fakat maddi olarak da baya zorlayıcı olacak. Ama tüm bunların yanında tüm sene kv ve annemi gerçekten çekmek de istemiyorum ne kadar bakacak olsalar da yine de ben de koşturmak zorunda kalıyorum ve gerçekten hiç vaktim olmuyor gün içinde. Sizce hata mı ediyorum kreşe göndermemeli miyim kafam iyice karıştı.
En iyisini yaptınız çocuk hem sosyalleşsin hem de bir şeyler öğrensin. Daha aktif bir çocuk olur. Kv anne nereye kadar çocuğunuza bakar ki hem onların verdiği eğitimle kreşten aldığı eğitim asla bir olmaz . Hiç pişman olmayın çocuğunu düşünen be maddi durumu olan her çocuk kreşe verilmeli bence 😇

iş hayatına koronayla devam etmeye ya da günlük yaşantımıza koronayla devam etmeye nasıl adapte olduysak hayat her yönden bir şekilde devam etmek zorunda. çocuğun iyiliği için gitmesi lazım kesinlikle

Selamlar,
Çocuğum 4 yaşında yarın kreşe başlayacak. İlk kez kreşe gidecek. Ben tamamen evden çalışıyorum eşim her gün işe gidiyor. Çocuğumu kreşe verme sebebim hem artık ona çok üzülüyorum pek sosyal bi aile değiliz konu komşu arkadaş zaten azdı koronayla da bitti ilişkiler. Çocuğun gördüğü sadece dedeler annane babanne. Çocuk artık sıkıntıdan evde kafayı yiyiyor ve vicdan azabı çekiyorum ona üzülüyorum hem de artık eğitimi başlasın istiyorum ve diğer bir sebep de aşırı aşırı yoğun çalışıyorum yani afedersiniz yeri geliyor tuvalete bile gidemiyorum. Gelip bakacak annane babanne var ama onları istemiyorum çocuğa artık bişi veremiyorlar zaten oldukça da yaşlandılar. Fakat eşim sürekli çocuğu hastalıkta kreşe gönderdiğim için beni suçluyor hasta olursa suçlusu ben olacakmışım öyle diyor. Etrafındaki kimse göndermiyormuş seneye anaokuluna gidermiş falan öyle diyor. Bu arada gideceği yer özel bir kolejin kreşi güzel bir yer fakat maddi olarak da baya zorlayıcı olacak. Ama tüm bunların yanında tüm sene kv ve annemi gerçekten çekmek de istemiyorum ne kadar bakacak olsalar da yine de ben de koşturmak zorunda kalıyorum ve gerçekten hiç vaktim olmuyor gün içinde. Sizce hata mı ediyorum kreşe göndermemeli miyim kafam iyice karıştı.
4 yaşında çocuğun yeri okuldur.Hasta olacak olan her yerde olur.

kızım senin oğlundan birkaç ay küçük, ben de şu an çalışmıyorum evdeyim. 2 haftadır kreşe gidiyor bizimki. ona da bana da öyle iyi geliyor ki. cocuk okula adapte olup sorunsuz gitmeye başlayınca oh be diyeceksin.

Çalışmıyorum evdeyim. 1 aydır oğlum kreşe gidiyor. Yaşıtları ile vakit gecirmek onun hakki diye düşünüyorum, evde bizimle geçirdikleri zamanda kiymetli evet ama çocuklar artik sosyallesmeli, yasitlariyla oynamayı bilmeli. Temizliğinden emin oldugunuz , gonderen ailelerin bilincli oldugu bir krese gonderin. Inanin bu hastaliktan daha tehlikeli asosyal bir çocuk.

2.5 yaşındaki oğlum 3 haftadır kreşe gidiyor yarım gün. Çevremde herkes daha çok küçük yollama dedi. Hatta burda da konu açmıştım ne yapayım diye. Bizde de anneanne babaanne bakma seçenekleri vardı ama oğlum inanılmaz hareketli. Çevrede de sosyallesebilecegi akrani olmayınca her şeyden sıkılır olmuştu. Ben 2.5 yaş bebesine bile yetemedigimi görüyordum 4 yaş hayli hayli sıkılır. Bence gayet ideal bir yaşta kreş için. Hastalıktan kaçış yok maalesef. Ben öğretmenim ben de tasiyabilirim, artık bu illet hayatımızdan uzun süre çıkmayacak belli ki. Çocukların kritik gelişim dönemlerinde onları fanusa kapatamayiz. Kararlı olun derim

Esinizi dinlemeyin gonderin gunah cocuga ne demek bir seneye korona kalmayacak esiniz uzayda falanmi ysiyor acaba? Cocugu eve mahkum etmek bu devirde bana gire bencillik yasitlariyla olsun tabiki

Selamlar,
İşten çıkıp kendi baksın o zaman

Annane babanne tamamen izole insanlar evden mecbur kalmadıkça asla çıkmazlar. Eşim zaten koronayla kafayı bozdu çok çok korkuyor bizi de 7/24 dezenfetke eder takıntı haline geldi. Ama maddi boyuta da taktı tabi.
Ya resmen eşimi anlatmissiniz. Oğlumu kreşe verene kadar göbeğim çatladı iyi ki bı babanne var yani olmasa daha iyi olurdu. Biktimya bunların Corona takıntısı dan. Kesinlikle geri adım atma kimseyi de eve çağırma. Corona bin vereceği zarar çocuğun evde kalmasından daha az , anaokulu ve ilkokul u etkiliyor bu yaşta topluma karışması lazım

Birebir ayni durumdayiz. Karakterlerim yaklaşımı bile benzer😃 ben gönderiyorum krese 2 ay oldu evet hastada oluyor hatta cogunlukla hasta. Bağışıklık kazanıyor. Seneye gitse yine hastalanacak. Ben gönderme taraftariyim

Birebir ayni durumdayiz. Karakterlerim yaklaşımı bile benzer😃 ben gönderiyorum krese 2 ay oldu evet hastada oluyor hatta cogunlukla hasta. Bağışıklık kazanıyor. Seneye gitse yine hastalanacak. Ben gönderme taraftariyim
Peki bişey sorabilir miyim her seferinde gidip corona testi mi yaptırıyosunuz

Aslında ben de bundan bahsediyorum 5 yaşında başlasa sanki hasta olmayacak mı. Bu süreci herkes yaşıyor ertelemenin manası yok diyorum ama belki 1 sene sonra başlasa korona kalmayacak diyor.

tüm uzmanların söylediği covid'in 2025e kadar öyle veya böyle hayatımızda olacağı yönünde..
bu süre zarfında çocukları sosyal hayattan izole etmenin ilerleyen yıllarda bir çok psikolojik sorun doğuracağı kesin.
geçtiğimiz yıl pandemi ilk çıktığında bile 1 haziranda tekrar kreşler açıldığında ben oğlumu hemen gönderdim çünkü o 2 aylık evde kalışta bile ne kadar agresifleştiğini, bir ton sorun yaşadığımızı bir ben bir allah bilir.
bir çocuğu kendi yaşıtlarından uzak tutmanın bana göre hiçbir mantıklı tarafı yok..
covid olmasaydı da bir çok hastalık var o zaman evden çıkmayalım..

tüm uzmanların söylediği covid'in 2025e kadar öyle veya böyle hayatımızda olacağı yönünde..
bu süre zarfında çocukları sosyal hayattan izole etmenin ilerleyen yıllarda bir çok psikolojik sorun doğuracağı kesin.
geçtiğimiz yıl pandemi ilk çıktığında bile 1 haziranda tekrar kreşler açıldığında ben oğlumu hemen gönderdim çünkü o 2 aylık evde kalışta bile ne kadar agresifleştiğini, bir ton sorun yaşadığımızı bir ben bir allah bilir.
bir çocuğu kendi yaşıtlarından uzak tutmanın bana göre hiçbir mantıklı tarafı yok..
covid olmasaydı da bir çok hastalık var o zaman evden çıkmayalım..

Aynı şeyi yazacaktım, pandemi ha deyince bitmeyecek minimum iki sene daha mutasyona uğrayarak devam edecek diyor uzmanlar. Çocuğun sosyalleşmesi için beklemeyin bence, siz de evde yalnızken daha verimli çalışırsınız hem motivasyonunuz da artar. Çocuk da enerjisini gündüz atar uykuları da kolaylaşır. Maddi kısma bir şey diyemiyorum daha uygun fiyatlı yoksa ben çocuğumu gönderirdim sanırım.

Merhabalar. Bence kreşe gitmesi çok iyi ve gerekli hem sosyalleşmesi hrm d ehayata karışması için. Evet korona var ben de korkuyorum ama 3 yaşındaki çocuğumu gönderdim çünkü arkadaşa ihtiyacı var benim etkinlik yapmam yetmiyor.
Maddi olarak zorluyorsa bağımsız Anaokulları 36 aydan sonra normal anaokulları da 48 aydan sonra alıyor, oralara sorun.
Kreşe başlayınca da takviye vitamin verin gerçekten çabuk hasta oluyorlar

bizim bebek daha 14 ay civarı
doğal olarak biz de çok insanla görüşmüyorduk
gerçi eşim de ben de çalışıyoruz zira ailecek bebeğimiz de dahil korona olunca biraz saldık mı rahatladık mı bilemedim şimdi insanlarla ufak ufak görüşüyoruz, tabi hürraaa kalabalığa dalmadan.
İlk 2 ay asla yabancılara gitmiyordu, yabancı dediğim de babaannesi/dedesi/halası yani.
Akrabalardan kimseye asla gitmedi.
Bir garipti iletişimi çocuğun, şimdi görüştükçe açıldı konuşmalar bay bay yapmalar.
İnsanlarla görüştükçe birden açıldı hem de. Tamam büyüyor ama daha sosyal olmasaydık sanırım iyice garip bir hal alacaktı.
Yani endişelenmek de normal inanın bu durum hepimize yabancı bir durum aslında. Kaç nesildir böyle bir durum yaşanmadı.
O nedenle artık tedbir bizden takdir Allah'tan diyorum ben.

Çalışmadığım dönemde dahi çocuklarımı 3 yaşından itibaren kreşe verdim çünkü evde yetersiz kaldığımı hissediyordum. Çocuklarım arkadaşlar edindiler onların sayesinde bizde çok iyi dostluklar edindik (arkadaşlarının aileleri).
Çocuklar kreşte düzenli olarak yemeklerini yiyip, etkinlikler yapıyorlar, oyunlar oynayıp yeni kelimeler, sosyal hayat içerisinde davranışlarını kontrol etmeyi öğreniyorlar.

siz karı koca zaten çalışıyormuşsunuz, çocuğunuz okula gidince mi hastalık kapacak. 2 gün önce iş arkadaşım ertesi gün uçağa bineceği için pcr testi verdi. Öğlen yemeği yedikten 15 dakika sonra geldi test sonucum pozitif çıkmış dedi. Zorunlu test vermese kendide dahil kimse bilmeyecekti. Hiçbir belirtisi yoktu. Yaklaşık 2 yıldır bu hastalıkla bir şekilde yaşıyoruz ben sanmıyorum ki hiç temas etmiş olmayalım.

çocuğunuzun bağışıklığını güçlendirmek için de balık yağı verin günlük. Hem bağışıklığı güçleniyor hem de güzel gelişim gösteriyor.

4 yaş kreş için çok uygun bir yaş.Çocuklar kabalık ortama ilk girdiklerinde illa ki hasta oluyor.Kreş deneyimi olmayıp direk ilkokula başlayan çocuklarda hastalanır ilk sene .Eşinizin kaygısı maddi açıdan ama belki daha makul ücrette bir kreş bulursanız iyi mi olur acaba ?

Biz 25 aylıgız 1 eylülde basladık,gecen hafta hastalandı,bu hafta temiz yolladım bakalım nasıl gelecek?
Yani biyerden baslayacak.
Ben kendimi daha gec karsılasırsa,daha agır atlatır hastalıkları diye telkin ediyorm ki,siiznki 4 yasındaymıs zaten seneye baslayacak.
1 sene erken baslaması normal,yasıtları 3 yasında baslıyor.

cocugunuz kac yasinda okula baslarsa baslasin, ilk yiliniz daha yogun hastalanmalarla gececek maalesef, buna yapacaginiz bir sey yok.

aslinda hazir bu yil evden calisiyorsan cok daha iyi okula baslamasi, en azindan hastalanip evde kaldiginda izin falan derdiniz daha az olacaktir.

onun disinda esinizin beklentisi nedir ben anlamadim,
cocuklarim 5 ve 8 yasindalar,
halen kisin esimle hastalik izinlerini bir ben bir o olacak sekilde ayarliyoruz,
cocuklar illa ki okuldan hastalik kapiyorlar bagisikliklari olsa bile.

Back
X