Kreş konusu

Hic uzulmeyin bence. Benim oglumda 4 yasina girmek uzere iyi bir kurumun anaokuluna yazdirdim bugun ilk gunuydu. Ogluma karsi vicdan azabi cekiyordum artik cocuk eve sigmiyordu arkadas ariyordu oyun ariyordu surekli. Kucuk bir kizim daha var dolayisiyla yeteri kadar vakit ayiramiyordum. Onun gelisimi acisindan en iyisinin bu oldugunu dusunuyorum. Sizde calisiyormussunuz zaten annaeanne babaanne 4 yasindaki cocugun enerjisine yetermi hic. Korona heryerde var malesef bundan kacmak artik pek mumkun olmuyor. Bir yas buyuk olsaydi mecburen okulada gidecekti. Icinize sinen bir yer ise gerisini hic takmayin derim ben.

Evde çalışırken cocuk bakmak çok zor gerçekten ama.suan işten çalışıyorum evde olsamda zorluk çeksem diyorum ben kıyamıyorum kreşe sabahın köründe kalkacak gidecek ben olsam mümkünse öğleden sonra yarim gün gönderirim

Selamlar,
Çocuğum 4 yaşında yarın kreşe başlayacak. İlk kez kreşe gidecek. Ben tamamen evden çalışıyorum eşim her gün işe gidiyor. Çocuğumu kreşe verme sebebim hem artık ona çok üzülüyorum pek sosyal bi aile değiliz konu komşu arkadaş zaten azdı koronayla da bitti ilişkiler. Çocuğun gördüğü sadece dedeler annane babanne. Çocuk artık sıkıntıdan evde kafayı yiyiyor ve vicdan azabı çekiyorum ona üzülüyorum hem de artık eğitimi başlasın istiyorum ve diğer bir sebep de aşırı aşırı yoğun çalışıyorum yani afedersiniz yeri geliyor tuvalete bile gidemiyorum. Gelip bakacak annane babanne var ama onları istemiyorum çocuğa artık bişi veremiyorlar zaten oldukça da yaşlandılar. Fakat eşim sürekli çocuğu hastalıkta kreşe gönderdiğim için beni suçluyor hasta olursa suçlusu ben olacakmışım öyle diyor. Etrafındaki kimse göndermiyormuş seneye anaokuluna gidermiş falan öyle diyor. Bu arada gideceği yer özel bir kolejin kreşi güzel bir yer fakat maddi olarak da baya zorlayıcı olacak. Ama tüm bunların yanında tüm sene kv ve annemi gerçekten çekmek de istemiyorum ne kadar bakacak olsalar da yine de ben de koşturmak zorunda kalıyorum ve gerçekten hiç vaktim olmuyor gün içinde. Sizce hata mı ediyorum kreşe göndermemeli miyim kafam iyice karıştı.
Benim oğlum 3 yaşında, anneanne bakıyor.Anneanneye SGK ödüyorum bir yılı kaldi,keşke emekli olmuş olsaydı da bu yıl kreşe verseydim diyorum.4 yaşında gidecek benimki de artık kısmetse.Kesinlikle kreşe gitmeli diyorum ben,mikroplarla elbet tanisacak bu yıl olmadı seneye.Cocuklar arkadaş,oyun, etkinlik istiyorlar.

Benim kizim da 4 yasinda, ben de 1 ay evden calisiyorum, aynen sizin gibi wc ye bile gidemiyorum surekli pc basindayim. 1 ay ise gidiyorum. 1 aydir krese gidiyor kizim, maddi olarak zorluyor evet, bakicimiz da devam ediyor bir yandan, ama cocuk akran temasini, kurallari hatta yemek yemeyi bile o ortamda ogreniyor. Hasta oluyor mu, evet 😊 ama artik bu riski almamiz gerek siye dusunuyorum.
Krese gitmeden ana okuluna giden cocuklar daha cok zorlaniyor bence. Anneden ayrilmada, temel ihtiyaclarini gidermede geride kaliyorlar. Calismiyor bile olsam bu yil krese yollardim. Cocugumun su an krese gitmesiyle benim calismamin hic iliskisi yok benim gozumde.

Benim kız 3 yaş 4 aylık. Tüm sitenin çocukları kreşe, okula gidince iyice çıldırdı. Gönderdik kreşe. Bende evden çalışıyorum ama rahatım size göre. Bizim psikolojimiz açısından çok daha iyi oluyor bence gitmeleri. Ha tabi 3 gün gitti 5 gün gidemedi sonra hastalıktan ama böyle böyle alışacak bünyesi. Ben üstelik alerjik astım hastasıyım ve risk grubundayım. 2 aşımı olup, bekleyip, gönderdim onu. Eline kalem veremediğim çocuk baskı boya yapıp makasla etirafını kesti 2. haftada. Gerçekten çok mutlu okulda , ben bile geç kalmışım dedim , 4 yaşa artık şart bence.

Evde çalışırken cocuk bakmak çok zor gerçekten ama.suan işten çalışıyorum evde olsamda zorluk çeksem diyorum ben kıyamıyorum kreşe sabahın köründe kalkacak gidecek ben olsam mümkünse öğleden sonra yarim gün gönderirim

Cocuklarin normal ritmi sabah erken kalkip, aksam erken yatmaktir. Hatta insanin, doğanin ritmi budur ancak yetişkin olarak sorumluluklardan dolayi yapamiyor.

Gerçekten sadece Türkiyede görüyorum, 3-4 yaşindaki çocuklarin gece 22-23te yatirilip, sabahta 9-10da kalktiklarini.

Ve evden, cocuk ile beraber çalişilmaz. Cocuğa bakmak demek sadece göz kulak olmak değildir. O çocuga etkinlik, arkadaşlar ve düzen lazim.

Back
X