4 Yaşında Çocuk Bunları Kendi Düşünerek Yapar Mı? Nasıl Davranmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşiniz güzel paylamis
Gorumceniz uzak durulası tıp belli de ama 4 yaşında ki oğlumu düşündüm ben ona tembihlersem hemen karşı tarafa yetiştirir
Çocuklarda kavramlarda aynı şekil o yaş çocuğun babası dayim mi demesi normal düşünüyorlar çünkü
Herhalde ben kadının bazı tavırlarını görünce havadan nem kaptım çocuğu da dolduruyor diye.

Hamile oldugunuzu bilmiyordum,cok sevindim,hayirli ugurlu olsun insallah,saglikla gelsin minik knack 😁♥️

Bazi cocuklar akil almaz seyler soyleyebiliyor. Dayi bu bebegin babasi sen misin demesine sasirmadim ben,merak ederler cunku cocuklar. Benim oglum da ben nasil karnindan ciktim,benim babami kim secti deyip dururdu :KK66: komik. Simdi de okulunda ogretmenlerinden biri nisanli,ne demekdiye sordu bana,dedim evlenmek icin soz vermis birine. Nerden bulmus hemen de soz vermis acelesi neymis dedi bana oglum,sok oldum ahahaha

Gorumceniz manyak evet,esinizin cevabi iyi olmus. Ben yerinizde olsam hic sallamam ama, cevap verilecek kadar onemli degil. Hic kendinizi uzmeyin,bebisinizi de germeyin.

Hamile oldugunuzu bilmiyordum,cok sevindim,hayirli ugurlu olsun insallah,saglikla gelsin minik knack 😁♥️

Bazi cocuklar akil almaz seyler soyleyebiliyor. Dayi bu bebegin babasi sen misin demesine sasirmadim ben,merak ederler cunku cocuklar. Benim oglum da ben nasil karnindan ciktim,benim babami kim secti deyip dururdu :KK66: komik. Simdi de okulunda ogretmenlerinden biri nisanli,ne demekdiye sordu bana,dedim evlenmek icin soz vermis birine. Nerden bulmus hemen de soz vermis acelesi neymis dedi bana oglum,sok oldum ahahaha

Gorumceniz manyak evet,esinizin cevabi iyi olmus. Ben yerinizde olsam hic sallamam ama, cevap verilecek kadar onemli degil. Hic kendinizi uzmeyin,bebisinizi de germeyin.
Sevgili darkmore darkmore mesajınız gözlerimden kalpler çıkardı ☺️ Çok teşekkür ederim öncelikle. Bu konuda da çocuklarla ne kadar ilginç diyaloglara girilebileceğini öğrenmiş oldum. Ben de şu ana kadar hiç sallamadım cevap vermedim ama kadın durmayınca bir el atmalı mıyım diye düşündüm.

Sanmıyorum ya 4 yaşındakı bir çocuk değil daha oda bebek, dolayısıyla annesiyle aranızda soğukluk olduğunu sezip iç güdüsel olarak annesine yaranıyor gibi geldi anlattığınıza bakılırsa. Kimin çocuğu olursa olsun büyükleri yüzünden çocukla aranıza mesafe falan koymayın. Çocukları çok sevin, sevginiz size o miniğin enerjisiyle katlanıp bonus olarak döner.🌼

Çocuğu annesi doldursa acayip şeyler anlatır merak etme. Muhtemelen senden hoşlanmıyor kadın ,bunu kv ile falan konuşuyor. Kız tam anlamıyor ne olduğunu ama annesinin seni sevmediğini biliyor durum bu. Zaten uzakmışsın iyice uzak dur. Gerekirse de lafını sok. Bu tarz insanlar kibar ve sakin insanları ezik sanıp abarttıkça abartırlar

ayrıca ekleyeyim, 1 ay sonra 3 yaşına girecek kızım geçen gün annem kendisine 5 lira verince ben mavi para istiyorum dedi. Mavi para, bildiğin 100lük. Yeminler ettim anneme ben öğretmedim diye, ben yemek yaparken video izliyor, oradan gördü herhalde 🤦

O yaşlarda doldurulan çocuk ağzını tutamaz her şeyi anlatır. Gizli bir şey olduğunu sezerse ve o şeyi anlatmazsa kurtlanır.
O yaşlarda olan bir kuzenim babasinin annesine aldığı iç çamaşırını görmüş aile içinde anlatmıştı çamaşırı ayrıntılarıyla. Çocuk anlattıkça biz kızardık, inat etmiş illa anlatip bitirecek susturamıyoruz da.😶
Çocuğun dayısı baya kızmıştı, hatta biraz korkutmustu babanın eve aldıklarını bize anlatmayacaksın diye. Anlatırsan bir daha bizim eve gelmene izin vermem falan demişti.

Görümcenin bir karın ağrısı var belli ama çocuk masum.🤭

Son düzenleme:
Sanmıyorum ya 4 yaşındakı bir çocuk değil daha oda bebek, dolayısıyla annesiyle aranızda soğukluk olduğunu sezip iç güdüsel olarak annesine yaranıyor gibi geldi anlattığınıza bakılırsa. Kimin çocuğu olursa olsun büyükleri yüzünden çocukla aranıza mesafe falan koymayın. Çocukları çok sevin, sevginiz size o miniğin enerjisiyle katlanıp bonus olarak döner.🌼
Olabilir. Gördüğüm kadarıyla zaten annesinden de korkuyor.

O yaşlarda doldurulan çocuk ağzını tutamaz her şeyi anlatır. Gizli bir şey olduğunu sezerse ve o şeyi anlatmazsa kurtlanır.
O yaşlarda olan bir kuzenim babasinin annesine aldığı iç çamaşırını görmüş aile içinde anlatmıştı çamaşırı ayrıntılarıyla. Çocuk anlattıkça biz kızardık, inat etmiş illa anlatip bitirecek susturamıyoruz da.😶
Çocuğun dayısı baya kızmıştı, hatta biraz korkutmustu babanın eve aldıklarını bize anlatmayacaksın diye. Anlatırsan bir daha bizim eve gelmene izin vermem falan demişti.
Bu çocukların vukuatlarını okudukça önce şaşırıp sonra gülmekten karnım ağrıdı artık. Konuyu açarken ne haldeydim şimdi ne haldeyim.

Çocuğu annesi doldursa acayip şeyler anlatır merak etme. Muhtemelen senden hoşlanmıyor kadın ,bunu kv ile falan konuşuyor. Kız tam anlamıyor ne olduğunu ama annesinin seni sevmediğini biliyor durum bu. Zaten uzakmışsın iyice uzak dur. Gerekirse de lafını sok. Bu tarz insanlar kibar ve sakin insanları ezik sanıp abarttıkça abartırlar

ayrıca ekleyeyim, 1 ay sonra 3 yaşına girecek kızım geçen gün annem kendisine 5 lira verince ben mavi para istiyorum dedi. Mavi para, bildiğin 100lük. Yeminler ettim anneme ben öğretmedim diye, ben yemek yaparken video izliyor, oradan gördü herhalde 🤦
Kayınvalideyle konuşuyor mu bilemeyeceğim ama onunla aramız normal. Kızına bir kendine gel demiyor müdür acaba eğer konuşuyorlarsa? Ezik mi görüyor bilemiyorum aslında. Beni birilerine soğuk nevale burnu çok havada diye anlatmış 🙄

4 yaş çocuk...
Annenin hislerini emer.
Annenin bir başkasıyla konuşmalarına (dedikodu vs.) dikkat eder.
Annenin sevdiği ve sevmediği kişileri sezebilir.
Doldurulmaz yani, yetişkinlere has garez duyguları olmaz onlarda, ama ne olur? Annesinin sevmediği kişilere onun yanında mesafeli ve tepkisel olabilir.

Lütfen faturayı çocuğa kesmeyin.
O bu kötü duygulara annesi tarafından maruz bırakılarak üzücü şekilde nasibini almış zaten.

Bir kozunuz varsa bunu görümcenizle paylaşın, çocuğu manipüle etmek, ona yetişkinlere ait kompleks duyguları yansıtmak da bi tür istismardır.
Bir de siz yapmayın bunu, zaten annesi yapmış, yazık.
T TheKnack

"Bebek de ilişkilerde garanti sağlıyor." Bana bakıp sırıta sırıta dedi bunu bir de. Ben evlenmeden hamile kaldım ya🙄 Eşimle bir an göz göze geldik. Sonra o da ablasına döndü, aynen onun yaptığı gibi sırıtarak "O yüzden mi siz hemen yaptınız?" dedi.
çok iyi demiş eşiniz,vallahi ben rahatladım buradan,bravo :rapci:
ocuk karnımı gösterip eşime dedi ki "Dayı sen bunun babası mısın?
yani bunda pek şaşırılacak bi şey görmedim,belki de bana öyle geliyordur ama... yani evet 4 yaş küçük ama orada bi bebeğin olduğunu biliyor sonuçta, böyle bir çıkarım yapması beklenebilir bir şey bence :)

diğer tek tük şeylere bir şey diyemeyeceğim,basit şeyler yani avam geliyor bu tarz muhabetler. ancak bebek garanti getiriyor demesi ve size bakması gerçekten saygısızlık olmuş,ancak eşiniz gereken cevabı vermiş.

bence siz cool takılın, gerçekten bazı insanları naparsan yap anlamak mümkün olmuyor çünkü,enerjinizi de bunlara harcamayın,bırakın dar vizyonlar kendi küçük dünyalarında yaşasınlar :)

Oglum 6 yasindayken babasinin telefonunda aile dostumuzun soyadının canım diye kayitli olduğunu okumus ismi var sonunda canim, anne babam seni neden xxx canim diye kaydetmemis telefonuna sanirim babamin baska canim dedigi birileri var haberin olsun demisti. Çocuklar cok değişikler ya

4 yaş çocuk...
Annenin hislerini emer.
Annenin bir başkasıyla konuşmalarına (dedikodu vs.) dikkat eder.
Annenin sevdiği ve sevmediği kişileri sezebilir.
Doldurulmaz yani, yetişkinlere has garez duyguları olmaz onlarda, ama ne olur? Annesinin sevmediği kişilere onun yanında mesafeli ve tepkisel olabilir.

Lütfen faturayı çocuğa kesmeyin.
O bu kötü duygulara annesi tarafından maruz bırakılarak üzücü şekilde nasibini almış zaten.

Bir kozunuz varsa bunu görümcenizle paylaşın, çocuğu manipüle etmek, ona yetişkinlere ait kompleks duyguları yansıtmak da bi tür istismardır.
Bir de siz yapmayın bunu, zaten annesi yapmış, yazık.
T TheKnack
Haklısınız ben de sizin gibi düşünüyorum. Çocuğun canını bir yandan da ben acıtmaya çalışmam. Sadece acaba ona olan ilgimi azaltsam ikimiz için de daha mı iyi olur diye düşündüm. Acaba benim yüzünden annesinden bir baskı görüyor mu?

çok iyi demiş eşiniz,vallahi ben rahatladım buradan,bravo :rapci:

yani bunda pek şaşırılacak bi şey görmedim,belki de bana öyle geliyordur ama... yani evet 4 yaş küçük ama orada bi bebeğin olduğunu biliyor sonuçta, böyle bir çıkarım yapması beklenebilir bir şey bence :)

diğer tek tük şeylere bir şey diyemeyeceğim,basit şeyler yani avam geliyor bu tarz muhabetler. ancak bebek garanti getiriyor demesi ve size bakması gerçekten saygısızlık olmuş,ancak eşiniz gereken cevabı vermiş.

bence siz cool takılın, gerçekten bazı insanları naparsan yap anlamak mümkün olmuyor çünkü,enerjinizi de bunlara harcamayın,bırakın dar vizyonlar kendi küçük dünyalarında yaşasınlar :)
Teşekkür ederim Otrera♥️ Çocuklar konusundan o kadar uzakmışım ki bunu bu konuda anladım. Meğer ne kadar ilginç söz ve davranışları olabiliyormuş🙈 Bu görümce muhabbeti aslında bana da çok avam ve cringe geliyor ama bir noktada ben mi bir yerde yanlış yapıyorum diye düşünüyorum.
Haklısınız sanırım umursamamaya devam etmek en iyisi. Şimdilik pek sınırları aşamıyor zaten.

Evet iki hafta konu açmama sözümü tutamadım 🙈 Hatta bildiğiniz görümce konusuyla geldim. Az dalga geçin olur mu😅
Eşimin bir ablası var. Pek konuşmuyorum. Zorunlu olarak bir araya gelince sadece selam veriyorum. 4 yaşında bir kızı var. Kızını bana karşı dolduruyor gibi geliyor. Size de anlatayım şimdi siz ne düşüneceksiniz acaba ben mi büyütüyorum?
İlk günden beri eşimin ablasıyla pek yıldızımız barışmadı. Benden pek hoşlanmıyor. Sevimli bir kızı var onunla ilgileniyorum. Anne yokken çocuk beraber vakit geçirdiğimizde gayet mutlu. Annesi gelince çocuk 180 derece dönüyor. Adeta içinden küçük bir cadı çıkıyor. Bir gün kucağıma yatmıştı karnıma dokunuyordu, bebekle konuşuyordu kendince kıkırdayarak. Anne geldi, çocuk bir fırladı korkuyla ki öyle olur. Az sonra da geldi pat küt karnıma vurmaya başladı. Ellerini tuttum yapma dedim. Annesi hemen atladı, çocuk kuzenini seviyormuş. Şöyle bir bakış attım kadına hiçbir şey demedim. Kızın elini tuttum karnımda gezdirdim bak böyle sevebilirsin diye.
Bir sonraki gördüğümde bu sefer tüm aile oradaydı. Yakın bir zamanda oldu bu. Havadan sudan muhabbet ediliyordu. Ablası pat diye dedi ki "Bebek de ilişkilerde garanti sağlıyor." Bana bakıp sırıta sırıta dedi bunu bir de. Ben evlenmeden hamile kaldım ya🙄 Eşimle bir an göz göze geldik. Sonra o da ablasına döndü, aynen onun yaptığı gibi sırıtarak "O yüzden mi siz hemen yaptınız?" dedi. Bozuldu sustu. Bunun üzerinden yarım saat geçti geçmedi çocuk karnımı gösterip eşime dedi ki "Dayı sen bunun babası mısın?" Şok oldum ya 4 yaşında çocuk kendi kendine bunu düşünüp der mi ya? Bana annesi dolduruyor gibi geliyor.
Pazar bir şey için bize uğramaları gerekti. Küçük kız da bir oyuncağını getirmiş. ",Bunu Güneş'e getirdim." dedi. Aldım, teşekkür ettim. Ona güzel şeyler söyledim. Annesi hemen atladı "Yok kızım o senin bebeklik oyuncağın çocuğa annesiyle babası alır" dedi ve şaka gibi oyuncağı elinden aldı. Sonra biz artık gidelim dedi. Ben şok içindeydim hiçbir şey diyemedim arkalarından kapıyı kapattım sadece.
Bu şekilde yani bu kadının davranışları bana anormal geliyor. Çocuğa da bunları zorla yaptırıyormuş gibi düşünüyorum. Şimdiye kadar ben cevap vermedim bu kadına hiç. Sustum. Hiç duymamış gibi davrandım, o yokmuş onu görmüyormuşum gibi davrandım. Çünkü psikolojik olarak dengeli biri gibi de durmuyor. O yüzden bulaşmayayım dedim. Ama canıma yetti yani ben artık ufak ufak buna karşılık vermeye mi başlasam? Çok onun seviyesine de inmek istemiyorum ama zorbalığını gittikçe abartacak gibi sanki. Bebek doğunca ona da zorbalık yapabilir diye endişeleniyorum. Küçük kıza da üzülüyorum büyük baskı altında gibi. Annesi dengesiz diye çocukla arama mesafe koysam duyguları incinir mi? Böyle işte. Siz bu konuyu nasıl yorumlarsınız? Sizce nasıl davranmalıyım?
Gorumcenin cekemedigi birşey olduğu düşünüyorum kalabalık bir ortamda seni yüzlemesi hiç normal bişey değil. Eşin en güzel cevabı vermiş sana tavsiyem çocuğa yaklaşma biraz daha büyüdüğünde anası gibi cemkirmeye başlayacak sana çünkü. Annesi yokken aynı iyi olacak annesinin olduğu yerde o ufacık yaşına bakmadan yerden yere vurmaya calisacak kim ne derse desin bı tanede benim başımda var kim ne görüyorsa onu uyguluyor oda öyle yetişiyor cunku

babasi senmisin sorusu cocuklarin akrabalik tarzi baglari o yasta kavrayamamasindan sanirim.
benim kizima mesela anneannen benim annem diyorum hayir benim annem diyo.
dayin x in babasi diyorum neden diyor mesela.
ama annesi gelince hoplayip kalkmasi annesinden kaynakli sanirim.
muhtemelen cok fazla samimi olmanizi istemiyor ama cocugunda kani kayniyor gibi

Doğru haklı olabilirsiniz. Daha ne kadar mesafe koyacağım bilmiyorum ama benim bu kadınla merhabadan başka diyaloğum yok.
Ayni ortamda bulunma, eşine de soyle, hamileyim ben ama ablan beni zorla ve bilerek gicik ediyo, aaaaa bayilivericem simdi, gelmeyin hamile insanin üstüne falan de😐

Gorumce çok tehlikeli ,en sevmediğim insan tipi .Kardeşin mutlu ,yuva kurmuş bir de çocuğu olucak sevinsene be kadın .Hamile kadınin yanında gel sana tatlı yaptım diyor bır de .Sinirlendim kendi kendime 😔 Çocuk konusunda birşey diyemem yazık o çocukta etkilenip ne yapacağını bilemiyordur. Öyle cümleler de kurabilir benim yegenlerim de herşeyi çok biliyorlar 😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X