- Konu Sahibi prensesin.uykusuyum
Angel - A (2005)
türü: Komedi Fantastik Romantik yönetmenler: Luc Besson
senaristler: Luc Besson
yapım: Fransa
süresi: 1sa. 31dk.
imdb puan: 7.0
Konusu:
Andre, şehrin yarısına onbinlerce dolar borcu olan yeteneksiz bir dolandırıcıdır. Alacaklılarının peşinde olmasından dolayı çareler aramaya başlar. Kendini teknik olarak Amerikalı gördüğü için Amerikan konsolosluğuna başvurur ama beklediği yardımı bulamaz. Güvenliği için hapse girmeyi bile göze alır ama bunda da başarılı olamaz. Fakat kaderi, tesadüfi bir şekilde karşılaştığı uzun bacaklı Angela'nın ona yardım etmesiyle farklı bir yol almaya başlayacaktır. Paris sokaklarının alışılagelmiş kalabalığından uzak, parlak ışıkların aydınlattığı derin bir sessizlik içindeki sokaklarda geçen Angel-A, Luc Besson'un 10. yönetmenlik deneyimi. Jamel Debbouze, Rie Rasmussen, Gilbert Melki ve Serge Riaboukine'in rol aldığı filmi, Luc Besson 10 yıl evvel yazmaya başladığını belirtiyor.
Kişisel Notum : Uzun süre önce izlediğim huzur veren , naif ,eğlendiren ve Paris'te geçen her film kadar izlenesi . Eğer seçilirse tekrar izlemekten keyif duyacağım.
The Fall (2006)
türü: Macera Dram Fantastik
Yönetmenler: Tarsem Singh
senaristler: Dan Gilroy Nico Soultanakis Tarsem Singh Valeri Petrov
yapım: Hindistan İngiltere ABD
süresi: 1sa. 57dk.
imdb puan: 7.9
Konusu :
1920’lerin Los Angeles'ındayız. Kolu kırıldığı için Los Angeles Hastanesi’nde yatmakta olan 10 yaşındaki Alexandria, burada filmlerde dublörlük yapmakta olan Roy ile tanışır.
Bir çekim sırasında sakatlandığı için yataktan çıkamayan Roy, Alexandria’ya Vali Odious’tan çeşitli sebeplerden nefret eden ve onu öldürmek isteyen 6 adamın hikayesini anlatmaya başlar. Fakat Roy, yaşadığı sorunlar sebebiyle hikayeyi giderek daha karamsar bir hale sokar. Bir süre sonra masal ile gerçeği birbirine karıştıran Roy, kendi acılarından kurtulmak için Alexandria’yı da kullanmaya başlayacaktır.
Ülkemizde de If İstanbul kapsamında gösterilen film, Berlin Film Festivali’nden de ödülle döndü. Tarsem Singh’in 18 farklı ülkede, 26 farklı gerçek mekanda çekimlerini gerçekleştirdiği The Fall’da hiç özel efekt kullanılmadı. Yönetmenin titizliği sonucu çekim ve post-prodüksiyon aşaması 4 yıl süren film, ilk geniş gösterimini ancak 2008'de yapabildi.
Kişisel Notum : İzlerken hiç sıkılmayacağınız , ilk başladığı andan itibaren sizi masallar diyarında gezdirebilecek kadar fantastik ...
C.r.a.z.y. (2005)
türü: Dram
yönetmenler: Jean-Marc Vallée
senaristler: François Boulay Jean-Marc Vallée
yapım: Kanada
süresi: 2sa. 7dk.
imdb puan: 8.0
Konusu :
Jean-Marc Vallée’nin “C.R.A.Z.Y” adlı son filmi, 60’lı yıllardan başlayarak orta-sınıfa mensup Montreal’li bir aileden sıradışı bir baba-oğul hikayesi aktarıyor. Doğası gereği, kendisinden beklenilenden farklı davranmak zorunda kalan erkek çocuğun yaşadığı çelişkilerin, kendi benliğini aramasının ve olgunlaşmasının anlatıldığı hikaye Kanada’nın bir nevî Babam ve Oğlum’u sayılabilir…
Kişisel Notum : Ben bu filme söyleyecek pek bir şey bulamıyorum . Gerçekten çok iyi. 60'lar ve 70'lerin büyüleyiciliğinde ,güzel müzikleriyle kaçırılmaması gereken bir film.