5. Sinema Günleri 1. Hafta "atlantis"

:)

• Ankete Katılan
    7
bana kalırsa bir gün belirleyelim ve hep o gün açılsın .
eğer guvastanema bugün müsaitse yeni anketi açsın , olmazsa pazartesiye kalabilir .

atlantisin haftası bitmeden ondan kısa kısa film cevapları alayım dedim :)

en sevdiğin (iyi) drama ?

en sevdiğin (iyi) komedi ?

en sevdiğin (iyi) korku - gerilim ?

en sevdiğin (iyi) fantastik ?

en sevdiğin (iyi) animasyon ?

en sevdiğin (iyi) macera - aksiyon ?

en sevdiğin (iyi) belgesel?

pek alt türlere girmedim sen cevaplarken ayırabilirsin :)

Yeni katılan arkadaşımızında altantise soruları varsa bir an önce sorsun =)

1)Sinemada ilk izlediğin film mi hatırlıyor musun ?
2)Sinema tarihinin en iyi ve kötü karakterini yazabilir misin ?
3)2010 da izlediğin ve en çok etkilendiğin ilk 3 film hangisidir ?

Son düzenleme:
bu arada Noi Albinoi filmine alternatif olabilecek bir filmde daha önce Liv'in anketine koyduğu Klass filmi. Aynı donukluğa ve minimal anlatıma sahip. İnsan psikolojisini irdeliyen , trajik ,özelliklede finaliyle insanın kanını donduruyor . kesinlikle tavsiye ederim.

Bang bang you are dead hemen hemen klass ayarında bir film :KK43:

Geçen sinema günlüğünde atlantisin izlediği Ondskan gördüm konusu oldukça ilgimi çekti filmi indirdim .Gerçi henüz filmi izlemedim ama tahmince o da insan psikolojisini irdeliyen bir film olabilir.

Son düzenleme:
cuma gunleri olsun anketi acma günümüz..bugün icin bir istisna olabilir,yilbasi olmasi hasebiyle
yada pazartesi olsun 3 gun oylemadan sonra..ozaman hafta sonu dahil film izleme suremiz oluyor..eger cuma olursa film izleme zamanimiz haftaicine denk geliyor..bunu belirlemek iyi olur

anket günü cuma olsun diyenlerrrrr?

anket günü pazartesi oldun diyenlerrrr?

atlantisin haftası bitmeden ondan kısa kısa film cevapları alayım dedim :)

en sevdiğin (iyi) drama ? Fellini'nin "La Strada" filmi olabilir, o naif, saf karakterin öyküsü insanın içine dokunuyordu, "Los lunes al sol"( güneşli pazartesiler), "Les quatre cents coups"( 400 darbe),"Ladri di biciclette "( Bisiklet Hırsızları) ve Noi Albinoi de beni en çok etkileyenler.

en sevdiğin (iyi) komedi ? Komedi pek izlemiyorum biliyorsun ama Stardust da Robert De Niro'ya özellikle epey gülmüştüm, Woody Allen'ın "Annie Hall" da iyi bir romantik komediydi.

en sevdiğin (iyi) korku - gerilim ? Frankenstein(1931), Dracula(1931), Shining, Dial M For Murder

en sevdiğin (iyi) fantastik ? Det sjunde inseglet, Big Fish,Interstate 60: Episodes of the Road( fantastik/ komedi), Le charme discret de la bourgeoisie(komedi/ dram/ fantastik)

en sevdiğin (iyi) animasyon ? Coraline

en sevdiğin (iyi) macera - aksiyon ? V for Vendetta, The Departed,

en sevdiğin (iyi) belgesel?
Kesinlikle "Heima"

pek alt türlere girmedim sen cevaplarken ayırabilirsin :)

Yeni katılan arkadaşımızında altantise soruları varsa bir an önce sorsun =)

1)Sinemada ilk izlediğin film mi hatırlıyor musun ?
2)Sinema tarihinin en iyi ve kötü karakterini yazabilir misin ?
3)2010 da izlediğin ve en çok etkilendiğin ilk 3 film hangisidir ?

1) Taş Devri'ni hatırlıyorum ilk değildi muhtemelen ama ilkokulda sınıfça gitmiştik:KK70:

2) hmm güzel soru... Anti-kahraman olarak V, Shawshank Redemption'daki Andy Dufresne ve One Flew Over the Cuckoo's Nest deki R.P. McMurphy,

3) Inception, Shutter Island, Prensesin Uykusu son izlediklerim ve ilk aklıma gelenler muhtemelen unuttuklarım vardır.

Bang bang you are dead hemen hemen klass ayarında bir film :KK43:

Geçen sinema günlüğünde atlantisin izlediği Ondskan gördüm konusu oldukça ilgimi çekti filmi indirdim .Gerçi henüz filmi izlemedim ama tahmince o da insan psikolojisini irdeliyen bir film olabilir.

Liv kesinlikle o filmi de çok seversin, ordaki karakter de çok etkileyiciydi ve izlerken inanılmaz gerildim.

atlantis bu işin pirisin bence:nazar:

Çok teşekkürler Liza:78: izlediklerimi yorumluyorum işte sadece:KK17:

Canlarımm yenı yılınızı tum kalbımle kutlar 2011senesını saglık ,mutluluk,huzur getırmesını temmenı ederımm.
Mutlu seneler

christmas_new_year-830.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Atlantis benim de birkaç sorum var. Diğer sayfaları hala okuyamadım soruldu mu bilmiyorum...

Film tutkun ne zaman başladı?

İzlediğin filmler üzerine yaptığın yorumlar her sinema izleyicisinin yapabileceği türden değil. Gerçekten iyi bir izleyici olup, izledikleri üzerine kafa patlatanların becerebileceği cinsten. Bu aşamaya nasıl geldiğini merak ediyorum. Mesela ben Sinema ve Empire dergisindeki yazılardan bilmediğim çok şey öğrenmiştim. Film yorumlamak konusunda çok işime yaramıştı. Bir filme nasıl farklı açılardan bakabileceğimi, üzerine yorum koymayı bilmiyordum -ki hala tam bilemiyorum- o dergilerdeki film eleştrilerini okumadan önce. Yani bir şeyler hissediyorsun izlerken veya sonrasında ama cümlelere dökmek başka oluyor. Bu süreç sende nasıl gelişti?

bu arada Noi Albinoi filmine alternatif olabilecek bir filmde daha önce Liv'in anketine koyduğu Klass filmi. Aynı donukluğa ve minimal anlatıma sahip. İnsan psikolojisini irdeliyen , trajik ,özelliklede finaliyle insanın kanını donduruyor . kesinlikle tavsiye ederim.

İndirdim hemen. Güzele benziyor. :KK66:)

beğenirsin umarım , yorumunu merakla bekliyorum
bu arada "hayat bana neden masalsız" benim en sevdiğim şarkı sözlerinden :)) güzel olmuş

Aslında ben de oyun bölümündeki bu şarkıcının en sevdiğin parçası gibi bir topik var ya orda gördüm. Redd - Prensesin Uykusuyum. Sen yazmıştın. Nick seçiminin nedeni de açığa çıkmış oldu. :) Daha önce dinlememiştim hiç o gün bakmak istedim. Çok dikkat çekici bir şarkı ismi. Sonrasında ben de çok sevdim özellikle bu cümleyi. Tam anlamıyla özetliyor hayatımdaki sıkıntımı. :s

Son düzenleme:
Atlantis benim de birkaç sorum var. Diğer sayfaları hala okuyamadım soruldu mu bilmiyorum...

Film tutkun ne zaman başladı?

İzlediğin filmler üzerine yaptığın yorumlar her sinema izleyicisinin yapabileceği türden değil. Gerçekten iyi bir izleyici olup, izledikleri üzerine kafa patlatanların becerebileceği cinsten. Bu aşamaya nasıl geldiğini merak ediyorum. Mesela ben Sinema ve Empire dergisindeki yazılardan bilmediğim çok şey öğrenmiştim. Film yorumlamak konusunda çok işime yaramıştı. Bir filme nasıl farklı açılardan bakabileceğimi, üzerine yorum koymayı bilmiyordum -ki hala tam bilemiyorum- o dergilerdeki film eleştrilerini okumadan önce. Yani bir şeyler hissediyorsun izlerken veya sonrasında ama cümlelere dökmek başka oluyor. Bu süreç sende nasıl gelişti?

Uzun yıllardır sinema ilgi duyduğum bir alan; fakat 4-5 yıldır daha bilinçli bir izleyici olduğumu düşünüyorum, eskiden yalnızca bana keyif veren filmlere yönelirken artık sinemayı bütünselliği içinde kavrayacak, mihenk taşı olmuş filmler ve sinemaya yön veren yönetmenler, çeşitli akımlar üzerine yoğunlaşıyorum.

Öncelikle güzel düşüncelerin için teşekkürler, aldığım eğitimin yorumlarıma yansıdığını sanıyorum, felsefe mezunuyum, kritik düşünce ve eleştirel yaklaşımla filmleri izleyip değerlendiriyorum, aynı zamanda estetik derslerinde sanatın ne olduğu ve hangi yapıtın sanat sayılabileceği üzerine de epey kafa yormuştuk zamanında, bu bilgileri sinemayla birleştirince de daha farklı bir gözle değerlendirme imkanı buluyorum sanırım; yine de hala çok yetkin olduğum bir alan olduğunu iddia edemem, daha çok film izlemek, dünya sinemasını tanımak ve kronolojik bilgiye sahip olmam gerekiyor. Değerlendirmelerim kimi zaman bana çok eksik geliyor, özellikle sembolik anlatımları kavramak için yönetmeni tanımak ve psikanalizi sinemaya aktarmak gerektiğine inanıyorum. :)

Ben de şu anda okuduğum alan dışında felsefeden ders alıyorum farklılık olsun diye. Sinema ve felsefe üzerine konuşuyoruz şu sıralar. Çok küçük bir kısmı tabi bu ama epeyce faydasını görüyorum. Hocamız benim düşünemediğim yerlere değinerek düşünce alanımı genişletmiş oluyor. Sana olan yararını tahmin edebiliyorum şimdi. :) Sembolik anlatımları kavramak her alanda zor. Edebi eserlerde, şiirde, sinemada...
Dediğin gibi belli bir bilgi sahibi olduktan sonra çok kafa patlatmak lazım üzerine. Elimizden geldiğince yaparız artık daha çok vakit ayırarak.

tryamor,cok guzel sormus:) atlantiste benim tahmin ettigim cevabi vermis :)bir bütünlük seziyordum cunkü:)

buarada nicklerdende bahsetmissiniz..benim adimin attillanin piasiyla hic ilgisi yok:)

X