• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 senelik sevgilimden ayrildim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Almanya.
1. Staatsexamen ve 2. Staatsexamen diye geciyor. 2 sene de stajerligimiz var.

Ben Master´dayim. Türkiye´de Yüksek lisans olarak gecmiyor mu? Su anda durumuma mi aglayayim, burada tavsiye almak icin duydugum hakaretlere mi… size cevap vermeyecegim hanimefendi.. su anda inanin derdim siz degilsiniz.
Almanyadamısın? Hukuk okuyorsun ve en az 8 yıl süren ve sinirleri alt üst eden bir eğitimden geçip, evdemi oturacaksın ileride? Bende almanyadayım ve burada hukuk okunanın ne kadar yıpratıcı oldugunu biliyorum. Tatlım hem bu kadar stresin icinde bu Adamı neden çekiyorsun, destek olacağı yerde bide köstege ihtiyacın yoktur sanırım

Haklisiniz. Su anda bahsettigim gibi 1. Staatsexameni, yani devlet sinavina girecegim. Bana diyor ki calisabilirsin, karismayacagim artik. Emegine saygim var. Ama diger taraftan da bana diyor ki, benim icin birakabilecegini bilsem, yani benden önemli olmadigini, o zaman calismana göz yummam daha kolay olur. Sen benden vaz gecersin ama okulundan vaz gecmezsin. Calismani istemem ama calisacaksan da karismam diyor. Ama kavga esnasinda ben seninle muhafakazar hayat sürmek istiyordumlar basliyor. Bende diyorum bende kendi capimda muhafazakarim. Ama o kafasinda benim hakkimda modelini cizmis zaten. Onun dedigi gibi bati özentisi de degilim. Namazimi kiliyorum, denilmez bu ama size anlatmak icin durumu. Ibadetimi koymam. Acik giyinmem. Ama süslüyümdür. Göze batiyorum ister istemez bu da kiskancliktan kaldiramiyor. Bilmiyorum kafam cok karisik.

Tesekkür ederim cevabin icin. Dedim ona bu da haram diye. Bu sefer diyor ki ben sana evlenelim diyorum, hatami yüzüme niye vuruyorsun diyor.
Ne sekilde patlak verir, acar misin?

Şöyle demek istedim. Şimdi sevgilisiniz ve inan ki kaç yıl beraber olursniz olun aynı evde yaşamak çok farklı. Daha doğrusu aynı hayatı yaşamak çok farklı. En basit şeyler sizin için tartışma konusu olacak. Bende muhafazakar ailede yetiştim onun gereğini yapmaya çalışıyorum ama bi kere sevgilinin üslubu çok yanlış. Seni olmadığın bi kalıba sokmaya çalışıyor. Ve evlenince bu hakkı tamamen kendisinde görecek. En yakın örneği vereyim sana. Gelinlik mesela. Sen bu olsun diyeceksin o kolu kısa diyecek. Bu olsun diyeceksin o yakası açık diyecek. Orta yolu bulup evleneceksiniz. Bi süre sonra kıyafet meselesi çıkacak. Eşinin pantolonlarini yakan adam tanıyorum. Evinize bi misafir gelecek. Mesela amca oğlun. Neden tokalaştin neden konuşurken yüzüne baktın diyecek. Sonra çok kıskanç olduğundan bahsetmistin. İdare etmesi kolay şeyler değil. Bununla baş eden alışan kadınlar yok mu? Tabi var. Ama senin anlattığın kadarıyla söylüyorum ben, şimdiden yorulmuşsun. Yani demek istiyorum ki bu gördüğün yaşadığın evlilik hayatının onda biri. Ona göre düşün taşın. Ayrıl demem ben asla. Onu kastetmiyorum. Ama artık konuşur musun sen kendini hazırlar mısın ne bileyim degisir misin değiştirir misin orasını bilemem...

Ayyyy içime fenalık geldi. Bu ne uyumsuz bir ilişki kendini melek seni şeytan ilan etmiş. Cnm başka adam mi kalmadı modern seni sıkmayan bişeye zorlayıp hakaret etmeyecek birini 100000 kere bulursun. 13 yılını heba etmissin ztn yazik

Şöyle demek istedim. Şimdi sevgilisiniz ve inan ki kaç yıl beraber olursniz olun aynı evde yaşamak çok farklı. Daha doğrusu aynı hayatı yaşamak çok farklı. En basit şeyler sizin için tartışma konusu olacak. Bende muhafazakar ailede yetiştim onun gereğini yapmaya çalışıyorum ama bi kere sevgilinin üslubu çok yanlış. Seni olmadığın bi kalıba sokmaya çalışıyor. Ve evlenince bu hakkı tamamen kendisinde görecek. En yakın örneği vereyim sana. Gelinlik mesela. Sen bu olsun diyeceksin o kolu kısa diyecek. Bu olsun diyeceksin o yakası açık diyecek. Orta yolu bulup evleneceksiniz. Bi süre sonra kıyafet meselesi çıkacak. Eşinin pantolonlarini yakan adam tanıyorum. Evinize bi misafir gelecek. Mesela amca oğlun. Neden tokalaştin neden konuşurken yüzüne baktın diyecek. Sonra çok kıskanç olduğundan bahsetmistin. İdare etmesi kolay şeyler değil. Bununla baş eden alışan kadınlar yok mu? Tabi var. Ama senin anlattığın kadarıyla söylüyorum ben, şimdiden yorulmuşsun. Yani demek istiyorum ki bu gördüğün yaşadığın evlilik hayatının onda biri. Ona göre düşün taşın. Ayrıl demem ben asla. Onu kastetmiyorum. Ama artık konuşur musun sen kendini hazırlar mısın ne bileyim degisir misin değiştirir misin orasını bilemem...

Bu dediginiz sorunlari da konustuk. Gelinlik kapali olacak, onun fikri. Ben istedigimi alirsam, ben ona söz hakki vermiyormusum ve hep kendi istedigimi yapiyormusum, onu adam yerine koymuyormusum, duygularini anlamiyormusum. Istedigini yap diyor, yapincada onu ezip geciyormusum gibi mi geliyor artik ne, kavaga edince basima kalkiyor. Tokalasma konusunda da haklisiniz.

Ben olsam bu adamı cekicegime giderim Arabistana arar tarar bi arap Şeyhi bulurum onla evlenirim. Nede olsa onlarda karilarina şeriat kanunu uyguluyolar en azından paraya para demem:)) sen ztn 13 yıldır benliginden çıkıp bu eziyete alismistirsin zorlanmazsin canim:) napcaksin özgür sorunsuz hakaretsiz baskısız bi ilişkiyi çok boş:/ kapatsin seni eve oh miss

Ben olsam bu adamı cekicegime giderim Arabistana arar tarar bi arap Şeyhi bulurum onla evlenirim. Nede olsa onlarda karilarina şeriat kanunu uyguluyolar en azından paraya para demem:)) sen ztn 13 yıldır benliginden çıkıp bu eziyete alismistirsin zorlanmazsin canim:) napcaksin özgür sorunsuz hakaretsiz baskısız bi ilişkiyi çok boş:/ kapatsin seni eve oh miss

Zorlanmasaydim buraya yazmazdim hanimefendi. O da denedi beni serbest birakmaya, bende denedim, onu serbest birakmaya, herkesin istedigi gibi yasamasina. Ben yeri geldi senelerce istedigim gibi giyindim, ciktim, gezdim, makyajimi da yaptim. Ezdirmedim yani kendimi! Is ezdirmek veya ezdirmemekte degil benim icin, karsimdakini mutlu edip edemekte. O da bunlara göz yummaya calisti, yani yukarida yazdigim gibi karsilikli birakmaya calistik, yeri geldi mi, yeri geldi de mi herkes kendi düdügünü öttürdü.

Bana yorumunuz biraz alayli geldi. Yanlis anladiysam, özür dilerim.

Zorlanmasaydim buraya yazmazdim hanimefendi. O da denedi beni serbest birakmaya, bende denedim, onu serbest birakmaya, herkesin istedigi gibi yasamasina. Ben yeri geldi senelerce istedigim gibi giyindim, ciktim, gezdim, makyajimi da yaptim. Ezdirmedim yani kendimi! Is ezdirmek veya ezdirmemekte degil benim icin, karsimdakini mutlu edip edemekte. O da bunlara göz yummaya calisti, yani yukarida yazdigim gibi karsilikli birakmaya calistik, yeri geldi mi, yeri geldi de mi herkes kendi düdügünü öttürdü.

Bana yorumunuz biraz alayli geldi. Yanlis anladiysam, özür dilerim.
Evet yanlış anlamış parmaklarını boşuna yormussun. Çünkü konunda hiç bir şekilde karşılıklı özgür bırakan bir çift yok. Seni ezen herşeyden mahrum eden kıyafetten araba kullanmaya arabadan calismaya çalışmadan gelinliğe gelinlikten tokalasmaya tokalasmadan eve kapamaya evden tesettüre böyle uzayıp giden bi baskı var kapanmayla eve kapama evlenirsen emin ol olucaktır. Bence kendine eziyet ediyosun ve ezdiriyosun herkesin ezilme anlayışı farklı tabiki

Ömrünün tam yarısını heder etmişsin.sevgi böyle bir şey değil.yaşadığınız ilişki sadomazoşist eğilimler gösteriyor.mazoşist değilseniz tek tavsiyem arkana bile bakmadan kaç.

:KK57::KK57: Evlenseniz de yürümez..Ne güzel bir bolumdesiniz. Neden hayatınızı mantar etmesine izin veriyorsunuz.? İlerde çok büyük pişmanlıklar yasayabilirsiniz.Arkanıza bakmadan kaçın.Zaman çok değerli. Hakkınızda hayirlisi..

Ne kadar güzel imkanların var, zor ama birçok insanın hayal ettiği bir bölümde okuyorsun ve böyle bir ilişki yaşıyarak hayatı kendine zehir ediyorsun. Sen benim kızım olsan senin ayrılman için herseyi yapardım çünkü sevgi böyle bir şey değil. Umarım bu adamdan ayrılırsın ve gerçek sevgiyi yaşarsın bir gün. ( not: senin gibi okuyan düzgün kızların böyle enerji vampirlerine kurban gitmelerine çıldırıyorum. İnşallah bu adamdan kurtarır seni Allah)

kardesım bu konu bana oyle yakın ki.. ben 7 senelik sevdıgımden ayrıldım. ama aynı senın gıbı sureklı ayrılıp barışırdık.. ıdeolojı farkı var gorus ayrılıkları cok.. tahamullszlkler başladı.. su an evlıyım. cok da mutluyum. hayatıma ondan sonra yenı bırı gırdı ve benı buyuledı adeta.. efendılıgıyle saygısıyla sevgısıyle.. gerçek bır adam adam gıbı adam nasıl oluyoermus gordum. ve onca yılımın bocalamalarımın bos olduğunu anladım. Inan uyum olmadı mı sevgı saygı da kalmıyor. Hep ıcımde ona karsı bıseyler vardı ve hep kostum mücadele ettım. Ama ınan evlılık başka bısey.. sevıyorum dıyosan ıcınde en kucuk bısey kalana kadar devam et. bıtıcek gooreceksın. bence kendıne zulmetme. kendıne sans ver :)

Ne kadar güzel imkanların var, zor ama birçok insanın hayal ettiği bir bölümde okuyorsun ve böyle bir ilişki yaşıyarak hayatı kendine zehir ediyorsun. Sen benim kızım olsan senin ayrılman için herseyi yapardım çünkü sevgi böyle bir şey değil. Umarım bu adamdan ayrılırsın ve gerçek sevgiyi yaşarsın bir gün. ( not: senin gibi okuyan düzgün kızların böyle enerji vampirlerine kurban gitmelerine çıldırıyorum. İnşallah bu adamdan kurtarır seni Allah)

Tavisyelerin icin cok sagol. Kendimi daha iyi hissettim, sizin bakis acinizla baktigimda.

kardesım bu konu bana oyle yakın ki.. ben 7 senelik sevdıgımden ayrıldım. ama aynı senın gıbı sureklı ayrılıp barışırdık.. ıdeolojı farkı var gorus ayrılıkları cok.. tahamullszlkler başladı.. su an evlıyım. cok da mutluyum. hayatıma ondan sonra yenı bırı gırdı ve benı buyuledı adeta.. efendılıgıyle saygısıyla sevgısıyle.. gerçek bır adam adam gıbı adam nasıl oluyoermus gordum. ve onca yılımın bocalamalarımın bos olduğunu anladım. Inan uyum olmadı mı sevgı saygı da kalmıyor. Hep ıcımde ona karsı bıseyler vardı ve hep kostum mücadele ettım. Ama ınan evlılık başka bısey.. sevıyorum dıyosan ıcınde en kucuk bısey kalana kadar devam et. bıtıcek gooreceksın. bence kendıne zulmetme. kendıne sans ver :)

Tesekkür ederim. Icimi ferahlattiniz. Umut isigi gibi geldi yazdiklariniz. Demek ki ayni durumda olanlarin da sonu iyi olan varmis...

sürekli olarak kendisiyle çelişen bi adam var karşında.. istekleri olabilir elbette bu onun en doğal hakkı.. fakat bunu kendisine benzeyen kişilerden isteyebilmeli,davul bile dengi dengine ,baktın kendi ideolojine göre değil ayrılmalı insan değiştirmeye çalışmak niye ?
bunu neredeyse bu tarz konularda her iletinin altına yazıyorum ,geçen sadece zaman ve gençliğin olacak ,yol yakınken dönmezsen kaybettiğin gençliğine ağlarken bulursun kendini çoğumuz gibi ..alışkanlığını aşk ile karıştırma ,eğitimine ve hayatına odaklan ,kimsenin 26 yaşındaki bir hukuk öğrencisine ne yapması gerektiğini söylemesine izin verme ..

her boşluğumda kostum pesınden.. yıllarca kostum. barıstrk ayrldk sureklı. dedımkı ondan başkasını sevemem. ama oyle bır sevdmkı.. hem ıcınde saygı olan bı sevgı.. esımle 5ayda nısan taktk 8. ayda evlendık. ben suan cok mutlym. doğru kışı karsına cıktıgında senı surukleyp gpturuyor. ama kışı yanlışsa sürüncemede bırakıyor. tum mesele bu.
O kısıye takıntılı bır sevgım vardı. sıırler yazardım gecelerce ağlardım. onun ıcın degısmeye calısırdım. ama zamanla kalbım tas oldu.. sureklı kırıla kırıla.. Esım bana ne kdar deerlı oldugmu gosterdı. meğer yıllarca kendımı degersız gormusm farketmemısım. cokcok uzun konular aslında.. Ama ınan ınsan sevıyor da asık da oluyor.. hatta daha da guzelı oluyor :)

Son düzenleme:
Evet biryerden patlak verir.Verecekse evlilikten önce olması yeğdir.Hayata bakışınız farklı.Onun gibi çok kız var halbuki..
Baştan beri mi böyleydi sonra mı farklılaştınız?
Ya hep böyle anlaşamayacaksınız.Ya onun istediği gibi olacaksın yada ayrılık görünüyor..Üçünden biri..

Ever biryerden patlak verir.Verecekse evlilikten önce olması yeğdir.Hayata bakışınız farklı.Onun gibi çok kız var halbuki..
Baştan beri mi böyleydi sonra mı farklılaştınız?
Ya hep böyle anlalamaşacaksınız.Ya onun istediği gibi olacaksınız yada ayrılık görünüyor..Üçünden biri..

Kiskancliklari hep vardi da… Ama dini acidan böyle olmasi birkac senedir… hep böyle degildi, uslüb olarakta zamanla böyle oldu sanirim. Biz beraber olmadan senelerce arkadastik zaten ve hep saygiliydi, bir kusurunu görmemistim, ta ki konusma adabi, karsilikli istekler cogalana kadar, tahamülsüzlükler baslayana kadar, bakis acilarimiz ayrilana kadar...

En ama en onemlısı saygı.. Senın ozel alanlarına özsaygına ozguvenıne kımse gıremez kocan bıle olsa.cunkuu bu ozel kısısel bı alandır.gercekten saygı duyan bırı sana kotu uslup kullanmaz, degıstırmeye çalışmaz.

En ama en onemlısı saygı.. Senın ozel alanlarına özsaygına ozguvenıne kımse gıremez kocan bıle olsa.cunkuu bu ozel kısısel bı alandır.gercekten saygı duyan bırı sana kotu uslup kullanmaz, degıstırmeye çalışmaz.

Karsilikli da saygimiz kalmadi artik zaten. Fikirlerimizi tartisa, tartisa, yüz göz olduk bile. Karismiyorum diyor cogu sürekli tartistigimiz konuda, sen bilirsin diyor, sonra ben yapincada, yüz asiyor. Bir yerden de kavga basladi mi herhangi bir sebepten bu sefer kaset gibi sariyor, ben senin icin sunu biraktim, bunu biraktim, vs.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back