4 senelik evliyim ceyiz konusu aklimdan cikmiyor

Defne1717

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2017
464
344
103
düzeltme yapmam gerek. sandigimi ceyizimi annem dört dörtlük hazirladi. Konu erkek tarafindan gelen BOHCA ve gelin alisverisi ve Nisan bohcasi! Arkadaslar 4 senedir evliyim ama hep icimde kaldi. Maddi seylere asla önem vermem. evlenmeden önce hic bir sey istemedim. Altin para pul. Kayinanamlarin durumu cok iyi. Nisanimda sandik ve bohca getirdiler. Bohcada bence cok iyi seyler yokdu. Havlu örgüler patik lif normal magazdan kolye. Gümüs bile degil.
Gelin sandigim olmadi
Normal bir kutuya 2 tane magazadan bornoz. yani paketli desenli güzel bornozlardan degil.Bir kez giydim yirtildi.
Bi tane el aynasi. pazarda 2 TL
Bi tane carsaf yüzü
bir kac yastik yüzü
bi tane elektrikli dis fircasi
bi tane parfüm
bi tane krem
birde terlik ayagima bile olmadi insan aliyorsa beni arar ayak numarmi ögrenir. Bunlar ufak seyler.
bitane de altin küphe
Nikahda pastami ben yaptirdim. Nisanda da pastami ben yaptirdim. bunlar normalmi? Gelin sacimi makyajimi da kendim ödedim. Gelin cicegimi de ben aldim.Inanin icimde cok kaldi.Kaynanamla cok anlasiyorum seviyorum
sayiyorum kendisini.Esimlede konusmak istemiyorum bu konuyu. sizce icimde kalanlari kendim
gidip alip paketleyip süsleyip kendimi
mi sevindirsem? Arkadaslarimin ceyizlerini gördükce cok agliyorum cok icimde kaldi. Hicmi hak etmedim güzel süslü püslü seyleri?

Son düzenleme:
Çalışıyorsanız o çeyiz adı altında yapılan saçma alışverişin beş katını kendiniz çok rahat alırsınız.
Karşı tarafında göZüne sokarsınız eğer almasını isteyip almadıysa ( ki bence saçma). Benim 2 maaşım anca etti hepsi diye. Alıp geçersiniz.

Sandık ne ya :) ayrıca. Neyse.

Kendi hoşuna gidenleri al 4 sene olmuş sonuçta ki zaman geri dönmüycek ben olsam kıyıdan bu duyururdum kvde

4 senedir bunu mu taktiniz? ben şok iyi bari baska kusurlari yokmus buna sukret

diyelim gelenek görenek...
Nerelisiniz bilmiyorum ama o saydığınız her şeyi bizde kız tarafı alır :)
Ama gelenek görenek işini bir kenara bırakırsak, giyeceğim donu, kullanacağım bornozu ben alırım yahu. Kime ne?
Beğenmediğiniz her şeyi verin. Ufak tefek kendinize sevdiğiniz ve İHTİYACINIZ olan şeylerden alın.
sandığı ne yapacaksınız? Evde boş yer kaplar. Güllü dallı dantelli ev tekstili deseniz kullanışlı değil...
Böyle ufak tefek şeylerle kendinizi 4 sene üzdüğünüz yeter...
bunlar hep boş kalmaktan... bence kendinize bir meşgale bulun.

Yanlis anlamada erkek tarafi neyapiyor? millet hep erkek tarafi harciyor saniyor. En büyük masraf kiz tarafina kaliyor. Bütün elektrilikli seyler,mutfakda kürdandan tut yemek takimlarina kadar,kina,nisan söz yatak odasi hepsi kiz tarafina bakar. arada fark var. kiz tarafi taki almaz. erkek tarafi takiyla saloni öder. erkek tarafini savunmayin bana

Beni de çarşıya falan çıkarmadılar, iki lif koymuş, bir çorap ve bedenimden 2 beden küçük 2 kilot. Ben onlara kaç binlik bohça yaptım. 7 kişiye birden nevresim takımından pijama takımına kadar koyduk. Ki bohça istemedim ama adet biz isteriz dediler. Bornoz vs hep kendim aldım ama, çeyizime dair ne varsa kendim aldım. Onun sadece getirdiği bir bohçaydı onu da öylece okuldaki hadememize verdim. Hiç biri kullanacağım şeyler değildi. Boşver yaa, ben bana uzak dursunlar da başka bir şey istemem.

Sen öyle yap ablacım !

Çeyiz nedir yahuuu !!
Heleki bornozu vs kaynanadan beklemek.
Benim ceyizimi bırakın alışverişe dahi çıkmadık kaynanam düğünümde bile bişey takmadı ..
Umrumdamı asla herşeyimi kendim aldım ..
Babam annem içimde kalmasın diyee diğer yatak örtüsü bambu bornozlar aldı ama naptım kullanmıyorum bile böyle şeylere özenip başkasını kıskananları gerçekten anlayamıyorum ..
Huzurunuz yerinizde mutluyum diyorsunuz ne istiyorsunuz başka ..
Çokmu zor 3 kuruşluk şeyleriii almak ..
Kimsenin evimde bir kuruşu yok diyebiliyorum
BÖyle şeylere takılmayınn..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…