- 24 Haziran 2011
- 23.243
- 48.078
-
- Konu Sahibi misramiray
Bizim burda bi tabir var cuk oturuyor umarım banlanmamMerhabalar arkadaşlar 4 senedir eşim çalışmıyor. 1 kızım var üniversiteye gidiyor.Ben çalışıyorum ewe bakıyorum. Çalışman gerekiyor kızın okulu var dediğimde ben bu saatten sonra çalışmam diyor.44 yaşında yaşını göstermiyor genç görünüyor, bende aynı şekilde .artık çok yoruldum metal olarak aldığım maaş eve ve kızın ihtiyaçlarına gidiyor .aynı gün bitiyor. Bütün güm evde yatıyor,annesi ve babasıyla akşama kadar oturuyor.benim ailem ayrıl olmaz böyle diyor bende aslında bunu istiyorum. Merak ediyorum siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız. Ruhen gerçektende bittim yoruldum.
Söz tam yerine oturmuş yalnız. Atalarımız bilmiş de söylemişBizim burda bi tabir var cuk oturuyor umarım banlanmam
*m beleş dam beleş hani da**amın kirası
Evin erkesi siz olmuşsunuz zaten boşayın gitsin anası baksın
Aynen de öyle olmuşSöz tam yerine oturmuş yalnız. Atalarımız bilmiş de söylemiş
İlk resti çekmişsiniz, tebrik ediyorum. Allah tamamına erdirsinsabah para istedi çalış dedim yeter dedim,ben çalışmam dedi,çalışmıcam dedi,o zaman bundan sonra ailenle hayatına devam et dedim.benden bu kadar .sizlerin yazdıklarınızı tek tek okuyorum gerçektende ben salak gibi yedirdim şimdiye kadar belkide bir ev almıştım ona eve bakmakdan.elektirik ,suymuş mutfak masrafıymış,dogal gazmış bitmedi istekleri offf artık hayatımı düzene sokup ev tututup günlerce o yatıp sadece sesizlik sakin bir hayat istiyorum,yataga girip yorganı kafama çeki günlerce çıkmak istemiyorum.çok yorulduğumu anladım güçlü görünmekden yoruldum,polyanacılık oynamakdan yoruldum.sizlerde haklısınız eleştiriyorsunuz neden dayandın.biri yazmış bana kızın için yemezler yani başka ne için dayandım ünüversiteye gitmek istiyordu anne ayrılma lütfen şu sınavı kazanayım ondan sonra dedi sizler olsaydınız ne yapardınız dayandım bu sene kazandı.kazanınca çalışır belki dedim yok çalışmıcam diyor başka birşey demiyor adam.sabah annesine gidiyor akşama kadar annesi babasıyla.offf insanın başına gelmeyince anlayamıyor .bende yaşamasaydım şakamısınız derdim başka gözle .belki çok geç kaldım evet biliyorum.ama yeniden başlıcam hayat sil baştan herşey daha güzel olur inşallah bilemiyorum her halde bundan daha kötüsü olamaz diyorum.
Zor olan adamı çekmekti. Bundan sonrası daha kolay inşallahsabah para istedi çalış dedim yeter dedim,ben çalışmam dedi,çalışmıcam dedi,o zaman bundan sonra ailenle hayatına devam et dedim.benden bu kadar .sizlerin yazdıklarınızı tek tek okuyorum gerçektende ben salak gibi yedirdim şimdiye kadar belkide bir ev almıştım ona eve bakmakdan.elektirik ,suymuş mutfak masrafıymış,dogal gazmış bitmedi istekleri offf artık hayatımı düzene sokup ev tututup günlerce o yatıp sadece sesizlik sakin bir hayat istiyorum,yataga girip yorganı kafama çeki günlerce çıkmak istemiyorum.çok yorulduğumu anladım güçlü görünmekden yoruldum,polyanacılık oynamakdan yoruldum.sizlerde haklısınız eleştiriyorsunuz neden dayandın.biri yazmış bana kızın için yemezler yani başka ne için dayandım ünüversiteye gitmek istiyordu anne ayrılma lütfen şu sınavı kazanayım ondan sonra dedi sizler olsaydınız ne yapardınız dayandım bu sene kazandı.kazanınca çalışır belki dedim yok çalışmıcam diyor başka birşey demiyor adam.sabah annesine gidiyor akşama kadar annesi babasıyla.offf insanın başına gelmeyince anlayamıyor .bende yaşamasaydım şakamısınız derdim başka gözle .belki çok geç kaldım evet biliyorum.ama yeniden başlıcam hayat sil baştan herşey daha güzel olur inşallah bilemiyorum her halde bundan daha kötüsü olamaz diyorum.
aslında çok tartışdım çok söyledim ama şuan baktığımda kendime nasılanlatsanm içimdeki hiss korkuda değil endişede değil tuhaf bir his beni engelledi belkide yanlız yaşamakdan çok korktum.artık korkmuyorum deli gibi ev arıyorum.İlk resti çekmişsiniz, tebrik ediyorum. Allah tamamına erdirsin
Herkesin bir son noktası var, sizinki gelmiş demek ki artık. Hep düzelir umudunuz varmış bir yerde. Yerinizde olsam adam gerçekten anasında kalırsa evden çıkmam. Bedava oturmanın keyfini çıkarırım. O yıllardır bedava yaşıyor.aslında çok tartışdım çok söyledim ama şuan baktığımda kendime nasılanlatsanm içimdeki hiss korkuda değil endişede değil tuhaf bir his beni engelledi belkide yanlız yaşamakdan çok korktum.artık korkmuyorum deli gibi ev arıyorum.
sabah para istedi çalış dedim yeter dedim,ben çalışmam dedi,çalışmıcam dedi,o zaman bundan sonra ailenle hayatına devam et dedim.benden bu kadar .sizlerin yazdıklarınızı tek tek okuyorum gerçektende ben salak gibi yedirdim şimdiye kadar belkide bir ev almıştım ona eve bakmakdan.elektirik ,suymuş mutfak masrafıymış,dogal gazmış bitmedi istekleri offf artık hayatımı düzene sokup ev tututup günlerce o yatıp sadece sesizlik sakin bir hayat istiyorum,yataga girip yorganı kafama çeki günlerce çıkmak istemiyorum.çok yorulduğumu anladım güçlü görünmekden yoruldum,polyanacılık oynamakdan yoruldum.sizlerde haklısınız eleştiriyorsunuz neden dayandın.biri yazmış bana kızın için yemezler yani başka ne için dayandım ünüversiteye gitmek istiyordu anne ayrılma lütfen şu sınavı kazanayım ondan sonra dedi sizler olsaydınız ne yapardınız dayandım bu sene kazandı.kazanınca çalışır belki dedim yok çalışmıcam diyor başka birşey demiyor adam.sabah annesine gidiyor akşama kadar annesi babasıyla.offf insanın başına gelmeyince anlayamıyor .bende yaşamasaydım şakamısınız derdim başka gözle .belki çok geç kaldım evet biliyorum.ama yeniden başlıcam hayat sil baştan herşey daha güzel olur inşallah bilemiyorum her halde bundan daha kötüsü olamaz diyorum.
Herkesin bir son noktası var, sizinki gelmiş demek ki artık. Hep düzelir umudunuz varmış bir yerde. Yerinizde olsam adam gerçekten anasında kalırsa evden çıkmam. Bedava oturmanın keyfini çıkarırım. O yıllardır bedava yaşıyarçıkma
çıkmaz o evden zaten bende aynı semtte yaşamak istemiyorum.yeni bir hayat istiyorum.işyerime yakın biryer bulup çıkıcam .zor alanı hemen boşanmam lazım.eşyalarımı toplamam lazım ev tutmam lazım zor bir süreç beni bekliyorHerkesin bir son noktası var, sizinki gelmiş demek ki artık. Hep düzelir umudunuz varmış bir yerde. Yerinizde olsam adam gerçekten anasında kalırsa evden çıkmam. Bedava oturmanın keyfini çıkarırım. O yıllardır bedava yaşıyor.
neden kendini bu kadar yordun?
Boşanmasan bile, kendine değer ver artık.
İşten çıkınca dışarda karnımı doyururum, eve gelince de çayımı demleyip bilgisayarımı alıp, odamda dinlenirim.
Biz kadınlar bu vericilikten başımıza gelmeyen kalmadı.
yani bu yazdığım normal şartlar altında, eşiniz, annesi ve babası da dahil sağlıklı insanlarsa neden çalışmıyorlar ?
Maddi imkanları çok iyiyse, mülkleri varsa neden siz çalışıyorsunuz ?
Çok insan biliyorum, 70 li yaşlarında hala bir taşı bir taşın üstüne koyayım diye çabaladıklarını gördüğüm.
Allah bilir, işten gelip bir de yemek hazırlıyorsunuzdur. Öyle yani düzen bö
önce ben demeliymiş insan .bunu geç anladımneden kendini bu kadar yordun?
Boşanmasan bile, kendine değer ver artık.
İşten çıkınca dışarda karnımı doyururum, eve gelince de çayımı demleyip bilgisayarımı alıp, odamda dinlenirim.
Biz kadınlar bu vericilikten başımıza gelmeyen kalmadı.
yani bu yazdığım normal şartlar altında, eşiniz, annesi ve babası da dahil sağlıklı insanlarsa neden çalışmıyorlar ?
Maddi imkanları çok iyiyse, mülkleri varsa neden siz çalışıyorsunuz ?
Çok insan biliyorum, 70 li yaşlarında hala bir taşı bir taşın üstüne koyayım diye çabaladıklarını gördüğüm.
Allah bilir, işten gelip bir de yemek hazırlıyorsunuzdur. Öyle yani düzen böyle..
Önce anlaşmalı önerin, baktınız yanaşmıyor çekişmeliyi açın ve evden çıkın, davayı açtıktan sonra evi terketmenizde hiçbir sakınca yok. Dava haberinin eşinize gitmesini beklemenize bile gerek yok. O anasındayken taşıyın gereken eşyayı basıp gidin, ay hayal ettim de ne kadar güzel olurduçıkmaz o evden zaten bende aynı semtte yaşamak istemiyorum.yeni bir hayat istiyorum.işyerime yakın biryer bulup çıkıcam .zor alanı hemen boşanmam lazım.eşyalarımı toplamam lazım ev tutmam lazım zor bir süreç beni bekliyor
bende hayal ediyorum gerçektede süper olur.biran önce boşanma davası açmam lazım anlaşmalı açarsak daha çabuk biter herhaldeÖnce anlaşmalı önerin, baktınız yanaşmıyor çekişmeliyi açın ve evden çıkın, davayı açtıktan sonra evi terketmenizde hiçbir sakınca yok. Dava haberinin eşinize gitmesini beklemenize bile gerek yok. O anasındayken taşıyın gereken eşyayı basıp gidin, ay hayal ettim de ne kadar güzel olurdu
4 sene snra neden aydınlandınız ben onu anlamadım 365x4 gün dayanmıssınız zatenTek başıma daha mutlu olurum diyorum.aslında çok güçlü kendine güvenen bir kadınım hiç birşeyden korkmam.fakat içimde tuhaf bir korkudan değil anlatamadığım bir his var.galiba sizlere ondan sordum siz olsaydınız benim gibi 4 yıl çekermiydiniz.sadece cesarete ihtiyacım var sanırım.vijdan yapmak istemiyorum
Uff yine kültürlendmBizim burda bi tabir var cuk oturuyor umarım banlanmam
*m beleş dam beleş hani da**amın kirası
Evin erkesi siz olmuşsunuz zaten boşayın gitsin anası baksın
ne güzel ablanızın sizin gibi bir kardeşi var çok şanslı.keşke benimde kardeşim olsaydı dertleşe bilcegim yada zor zamanlarımda yanımda olabilcek ben tek çocuğum.inşallah biran önce boşanıp buradan müjdeleri size veririmAblamın kocası 30 yıldır bir gün çalışmadı.Ablam çalıştı eve baktı.Ablamda zihinsel yönden bazı rahatsızlıklar var.Senelerce babam biz ailecek kızım bunu boşa gel evimize diye diye perişan olduk.Bir çocuğu oldu onuda biz büyüttük.Adama iş bulurduk işi begenmezdi yada girerdi bı şey yapar kendini işten attirirdi.Sonunda babam öldü annem yaşlandı herkes hayatını kurdu.Ablam 50 yaşında kendi gidip boşanma davası açtı.Bu güne kadar hep değişir düzelir bilmemne diye kendini kandırdı.Cekismeli davası hala sürüyor bir yıldır ayrı yaşıyor.Adamdan hicbirsey istemiyor zaten adamın hicbirseyi bir gün sigortası bile yok.Dilinde hep aynı laf ben kimsenin yanında çalışmam.Ablamdan boşanmak istemiyor böyle enayi bulmuş afedersiniz kim ister.Lakin benim ablamın dediğim zeka anlamında bir takım engeli var.Nihayet 50 yaşında da olsa bu sülük adamdan kurtulacagi için mutluyuz.Kusura bakmayın biraz doluyum bu konuda çalışmayan koca deyince ben sinir oluyorum.Siz ablam gibi yillarinizı harcamazsiniz dilerim.