• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 aylik evliyim..esim aileme cok gittigimi dusunuyor detaylara bakin lutfen(

Birincisi sınava hazırlandıgınızı soyluyosunuz annemlere gidiyosan hangi ara ders calısıyısun bence haftada bir beraber gidin yeter aile bile olsa sonuçta siz evlendiniz başka Bi aileniz oldu tamamen gitmeyın demiyorum ama haftada bir yeterli eşiniz sınav için diyodur belki.ikincisi annenize sürekli gidiyosunuz hic mi arkadaslarınızla falan da gorusmuyosunuz onlarla da gorusuyosanız eşiniz o yüzden birikmistir bıyle şeyler söylemiştir.tabi daha güzel bi dille ifade edebilirdi

Hakikaten her gün annenizde ne yapıyorsunuz?
Her gün annenize giderek nasıl kendi evinize alışmayı planlıyorsunuz?

Ben mi garibim, ben mi anormali anlamıyorum. Kendi evim olunca nasıl sevinmiştim. Benim evim, benim hayallerim, benim düzenim, benim hayatım diyerek.

Normali haftada bir gitmek bence, hadi haftada 2 olsun.
Her gün her gün ne yahu?

Kocam da her gun ailesine gitse ben kıyameti koparırım, net.

Erkekler her gün annelerine uğradığında, konular açılıyor, tepkiler yağıyor, eleştiler tonla. Tavsiyeler arka arkaya sert çık, tavrını koy , konuş vs... Şimdi bir erkek bundan şikayetçi olunca neden herkes karışamaz diyor anlamadım

Konu sahibesi belli ki evliliği benimseyememişsin, yemek var, temizlik yapıldı, işler tamam evlilik demek değildir
Belli ki eşin aile olma konusunda sıkıntılar taşıyor
Benim ailem demek yerine, sorunun ne olduğuna odaklanmalısın
Söyleme şeklini bende sevmedim ama çok da haksız görünmedi bana

Annenize hergün yada gün aşırı gitmeniz konusunda yorum yapmayacağım. ancak evinizi eşinizi ihmal etmemişken bu konuda eşinizin yorum yapması olmadı birde tehdit etmesi çok ilginç. Taviz vermeyiniz lütfen bugün annenize gitmeniz yarın arkadaşlarınızla ayda 1 yada 2 kez görüşmeniz konu olur. yok annen bize çok geliyor yılda iki kez yeterli der.
bende annemlerle aynı mahalledeyim 15 günde bir giderim. hergün yada haftada 3 5 bencede fazla olmuş sanki

Merhaba yeni uye oldum :) 24 yasndayim 4 aylik evliyim ailemle aramzda iki sokak var..yakin oturuyoruz esimin ailesi yok..oncelikle sunlari anlatyim esim yapisi geregi soguk bi insan yani boyle civil civil ya da girisken yakin davranan biri degildir bana bile. Evliligimizin ilk ayinda cok zorlandm eve alisamadm her gun agladim nerdeyse esim ise gittginde evin her turlu isini yapip yemegini de hazir ettikten sonra annemlere gidiyodum aksama kadar orda duruyodum sonra esim gelmeden eve geliyodum tabi esimin de haberi var durumdan alisamadgmn farkina vardi..herneyse bu konuyu konustuk alisman lazim evine falan bu durum beni rahatsiz ediyo alisamaman dedi. Bende zamanla alisicam dedim.konu kapandi
Yaklasik iki aydir biraz daha alistim eve uyaniyorum guzelce kahvalti yapiyorum evde duruyorum daha hevesliyim evime.. arada annemlere kahvaltya gidiyorum bi iki saat kalip donuyorum alistim artik her gun her gun de gitmiyorum. Fakat esim bana gecen gun durup dururken biz seninle bu konuyu konusmustuk seyreltelm biraz ben gitmesem bile sen hergun annemlerdesin diyo esimle haftada bir kere yemege gidiyoruz aileme..(esim ailemi sever vakit gecirmek istemiyorum olarak anlama bunu dedi bana ) yeni gelinsin hergun hergun annenlere gidilmez dedi. Ben de hergun gitmiyorum artk bunu gormen lazim dedim.inanmiyorum sana falan dedi bence hic bisey degismedi dedi. Eger bu tavirlarn degsmezse ailene karsi benm tavrm degscek dedi yani bi nevi tehdit etti beni ailemle bi sorunun yok senin dedm evet yok ama benmle inatlasp beni dinlememen beni bu noktaya getrr dedi..agzm acik kaldi :KK43: ben tabiki ailemle ilgilenicem gidip gelicem keza sende ilgileniceksin dedim..tamam ama seyrelt diyo seyrelttm zaten daha ne yapayim ben artk ya :KK43:
evinizin işini yaptıktan sonra yemek vs. niye gitmeyesinizki ne var bunda he eşinizi evinizi ihmal edersiniz gidersiniz onu anlarım kızar falan.çok saçma geldi kızması.zaten yeni evlisiniz alışmak zor bir süreç ailenizin yanınızda hemen buda çok güzel bişey bence.

Eşinizin gidip gelmenize karışmaya hakkı yok. Tartışma konusu bile değil.

Ama iki ay boyunca alışamamak, hemen her gün ağlamak da biraz abartı değil mi sanki? Profilinizden gördüğüm kadarıyla 27 yaşındasınız. 17-18 yaşında başka illere okumaya gidiyor insanlar, her gün de ağlamıyorlar.

Açıkçası esinizle tartisma konusu olmadan bu duruma kendiniz çözüm bulmanız daha güzel olurmus.
Çünkü alismak icin epeyce gec kalmissiniz.
Esiniz evinizi yeni kurdugunuz aileyi benimsemediginiz icin rahatsiz olmus. Anlattiginiza göre de güzel bir üslup kullanmis. Ancak hala gidip gelme oranini cok olduğu icin ben dedigim icin az gidiyor, yoksa hala yuvamizi benimsemedi modunda.
Karismasina karsi olmakla birlikte onlari da anlamamiz gerekiyor.
Sınavıniza calisin, arladaslarinizi davet edin, komsulariniza ziyarette bulunun. Esiniz yeni hayatiniza adapte olamadiginizi farkinda.. bu durum cok rahatsız ediyor.

erkek hergün annesıne gıtse yok evlılıge alısamadım dese nasıl olay cıkar ama kızlar gıdınce nasıl karısır benım anneme . yanı evde durmaya alısamadım ne demek ya asıl hergun gıdersen alısamazsın bence esın cok yerınde konusmus ve hatta gec kalmıs..

benım anlamadığım konu sız eşiniz yokken gıdıorsunuz bunun rahatsız edıcı tarafı nedır?

Merhaba yeni uye oldum :) 24 yasndayim 4 aylik evliyim ailemle aramzda iki sokak var..yakin oturuyoruz esimin ailesi yok..oncelikle sunlari anlatyim esim yapisi geregi soguk bi insan yani boyle civil civil ya da girisken yakin davranan biri degildir bana bile. Evliligimizin ilk ayinda cok zorlandm eve alisamadm her gun agladim nerdeyse esim ise gittginde evin her turlu isini yapip yemegini de hazir ettikten sonra annemlere gidiyodum aksama kadar orda duruyodum sonra esim gelmeden eve geliyodum tabi esimin de haberi var durumdan alisamadgmn farkina vardi..herneyse bu konuyu konustuk alisman lazim evine falan bu durum beni rahatsiz ediyo alisamaman dedi. Bende zamanla alisicam dedim.konu kapandi
Yaklasik iki aydir biraz daha alistim eve uyaniyorum guzelce kahvalti yapiyorum evde duruyorum daha hevesliyim evime.. arada annemlere kahvaltya gidiyorum bi iki saat kalip donuyorum alistim artik her gun her gun de gitmiyorum. Fakat esim bana gecen gun durup dururken biz seninle bu konuyu konusmustuk seyreltelm biraz ben gitmesem bile sen hergun annemlerdesin diyo esimle haftada bir kere yemege gidiyoruz aileme..(esim ailemi sever vakit gecirmek istemiyo. Eger bu tavirlarn degsmezse ailene karsi benm tavrm degscek dedi yani bi nevi tehdit etti beni ailemle bi sorunun yok senin dedm evet yok ama benmle inatlasp beni dinlememen beni bu noktaya getrr dedi..agzm acik kaldi :KK43: ben tabiki ailemle ilgilenicem gidip gelicem keza sende ilgileniceksin dedim..tamam ama seyrelt diyo seyrelttm zaten daha ne yapayim ben artk ya :KK43:

yeni gelin annesine sık gitmez cümlesini genelde gelenekçi kadınlar söyler. eşinin söylemesi tuhaf. sanki biri doldurmuş gibi.

Ben de hergun gitmiyorum artk bunu gormen lazim dedim.inanmiyorum sana falan dedi bence hic bisey degismedi dedi.

sana neden yalancı iması yaptı? bu hafifsenecek bir ima değil.
onu memnun etmeyen durum neymiş tam olarak?

Ben 500 km uzağa evlendim tek bir insan bile yoktu tek bir tanıdık!!
Belki de alışmam hem böyle daha zor oldu belki de kolaylaştırdı bilemiyorum.
Tek bildiğim biraz empati yapsan ? Sen çalışıyorsun tüm gün eşin annesinde. Sana adapte olamamış. Tamam belki aksatmadın hiçbir şeyi ama ne bileyim benim eşim her gün (hemen her gün) gitse ben rahatsız olurum.
Haftada 1-2 yeterli bence. Her 2 taraf için

Senin kocanın içine kaynana kaçmış ciddiyim bak kaynanan olsa ancak bu kadar söylenirdi

Back