4 aylık bebek tek bakmak yorulmak

Sorumluluğu eşinden alman onun işine gelmiş. Bırak söylenirse söylesin ama sana yardımcı olsun. Bebeğinizi oyalacak etkinlikler bulabilirsin. Top havuzu işe yarayabilir.

Valla istediği kadar anneliğinize laf etsin umrunuzda olmamalıydı duymamalıydınız bile aaa evet canım ben bu kadar anneyim hadi sen acayip babasın kusura bakma akıl, ruh ve beden sağlığımı korumak zorundayım gece uyanmalara devam mükemmel baba mükemmel eş deyip aynı düzeni devam ettirecektiniz.
İstediğini desin inanın gece uyanmayla 24 saat çocuk bakmayla iyi anne baba olunmuyor.
Bunun bir kategorisi yok..
Eşinize söyleyin destek olmak zorunda benim oğlumda 7 ay kucağımdan inmedi eşimde şehir dışındaydı haftasonları geliyordu.
O kadar yol yapıp cuma cumartesi pazar gece dahi ona baktırırdım çünkü hafta içi bitiyordum bende şu kadar km yaptım yorgunum demezdi.
Bu çocuk ikinizin çocuğu sadece sizin değil..

Öf herkes psikiyatrist oldu tanı koyuyor.
Kusura bakmayın ama narsist özelliği var okudunuz diye tanı koyamazsınız.

Baba bakmıyor çocuğa değil bir tartışma sonrası anne izin vermiyor bakmasına
Konu sahibi zor olan bir süreci daha da zor hale getirmişsiniz eşiniz gelince bebegi eşinize verip halledin bazı günlük işleri gündüz değil
bebeğiniz uyurken dinlenin gündüz uyumuyorsa oyun halısı üzerine yatırın sizde yanında oturun yada yatın renkli ve sesli bebek oyuncakları ile oynar artık bebeğiniz

Sormayın yahu, narsist dedim diye linç yedim meğer uzman tanıyı koymalıymış (sanki uzmana gerek yok ben koydum tanıyı dedim) narsistler de zaten gider terapi alırdı.( onlar hatasızdır(!) )

Her ruhsal hastalığı uzman tespit etmeden önce hasta ve yakınları kendi şüphelenip böyle olabilir mi diyip uzman desteğine başvurması daha ekonomik olur malum terapi fiyatları.

Buraya konu açan kadınların zaten uzman desteği alacak maddi durumları olmuyor. Ki mesajımı beğenmişti konu sahibi. Destek olduysam ne mutlu.

Sanki doktorculuk oynadım ilaç tavsiye ettim.

Narsist diyince gocunanlar terapi alsın normal değiller.

Buna da eksi atacaklar konunun amacından çıkması umurlarında değil yeter ki birini linçleyip 2-3 beğendim alsınlar.

Eşinizle konuşup ona görevler verin..
Hiç alınganlık edip, gönlünüze küsüp, köşenize çekilip kendiniz mücadele vermeyin tek başınıza..

Kocanız sizin halinizi farkedip üzülmez, aksine işine gelir sizin bu davranışınız..

Çocuğu tek başınıza yapmadınız, tepkinizi koyun, gerekirse sizde onun babalığını sorgulayın..

Eğer siz çalışmıyorsanız bebek bakımının yükü sizde olması normal geldi bana. Bi çok kadın bu şekilde kendi büyütüyor zaten.
1) öncelikle bu zamanlar geçecek merak etme geçmeyecek gibi geliyor ama geçiyor
2) her şeyin mükemmel olması için çabalama ev dağınık olabilir,çamaşırlar geç yıkanabilir vesaire
3) bir kavgada küsüp eşinden desteğimi geri çekmesine sebep olma sen annesiysen o da babası
4)eğer sosyal medya kullanıyorsan orada ki annelerin yalan olduğunu bil

Annelikte ilk kural;
Kavga konusu ne olursa olsun çocuğun tüm sorumluluğunu üstüne almamak.
Çocuk ortak bir şeydir ve gece ya da gündüz bakımında bir zahmet babada rol almalı. Rol aldım diyerek anneliğinize laf söyleyemez. Çok klasik bir laftır ama ben çocuğumu çeyiz sandığımda getirmedim.
Bu halde giderseniz bu kadar yılgın, bitkin, yorgun olmanız çok çok normal. Kendinize eziyet etmeyin, sorumluluğu paylaşın lütfen.

Size tek tavsiyem ikinci çocuğu bu adama kesinlikle yapmayın. Bazı erkekler baba olmayı haketmiyorlar. Karşıdan çocuk sevmekle baba olunmuyor malesef. Eşiniz ne kadar dil dökseniz de sizi anlamayacak. Yapısı bu çünkü. Kimi erkekler çocuk bakmanın sadece kadının görevi olduğunu düşünüyorlar. Çocuklarına ayırdıkları vakit lütuf gibi geliyor.

Keşke anne olmasaydınız.çok gereksiz bir olay.hayat güzel birşey değil tecrübe ettiğiniz üzere.hayat dertten başka birşey değil.yeni kurbanlar getirmenin alemi yok.bari devamını getirmeyin.

Niye anneliginize laf ettiriyorsunuz.Siz anne iseniz o baba.Amip gibi bölünerek mi cogaldiniz.Bi bitsin artık lütfen şu bebek anneye aittir gazı.Beraber yapılır eşler beraber birbirine yardım ede ede büyütür böylece aile olduğunu anlar insanlar aile budur.Tabiki iş bölümü atıyorum o çalışıyor siz ev işlerini ustlendiniz.Okey bebek ekstraya hatta fazla mesaiye girer.Tabi siniriniz bozulur sizin evdeki işiniz çocukla beraber daha zorlaştı destek olmalı iyi kötü.Ben anneyim mükemmel anneyim birtaneyim diye çocuğuna gerekeni yapmasına engel olmayın böyle böyle kaçıyor bu işlerden bu erkekler.Robot değilsiniz.Anne oldunuz diye süper güçler bahsedilmedi size.O saçınızı da süpürge etmeyin böyle kocalar ilerde o saçınıza gırgır kadar değer vermez.Ne yaptinki herkes yapıyo olur tesekkürünüz.Benden söylemesi

Burada yazan bir yorumla teşhis olduğunu düşünüp evham yapıyorsa daha kötü . Asil alanında uzman birinin eşin narsist demesi daha tehlikeli olur. Çoğu insan bencil olarak kullanılıyor . Dediğim gibi depresyondayım da diyoruz oysaki o günlerde kötü hissediyoruz .
Benim bu adamın akıl sağlığında problem var demem hakaret sayılır doktor derse sıkıntı vardır .

Sadece narsist kelimesini duyunca sen uzman misin diye sinirlenmek bana göre komik . Bu kadar gerilmeye gerek yok

Bende aynı şeyden bahsediyorum profesyonel bir insan söylemediği sürece ciddiye alınacak birşey yok ki. Bu biraz da bu konudan ekmek yiyen kim bilir nereden mezun YouTuber psikologlarin suçu . Sürekli narsistleri tanı, nasıl davranacağınla ilgili tavsiyeler gibi gibi videolar yapiyorlar.

Derhal eski düzene geri dön arkadaşım. Anneligine laf ederek kendini rahata çıkarmış. Benimde eşim öyle yapmisti asla geri adım atmadım. Bir emzirmiyorum diyordu tahrik etmek için beni keşke onu da yapabilsen diyordum. Bu süreci ortaklaşa hallettik ama tabi eşim bunun hiç bir zaman kendi goreviymis gibi görerek bitirmesi hep lütuf ettiğini sandı öylede sansin bu saatten sonra ben onu degistiremem sonuca bakıyorum artık

Eşinizle çocuk yapma kararı almadan önce bu tip konularda eşinizin bakış açısıyla ilgili hiç konuştunuz mu? Kavga anında "anneliğinize laf eden" (anne olmadığım için bilmiyorum, çok kutsal tabu bir konu bu ve herkesi çıldırtıyor) adamın zaten annelik, görev dağılımı ya da kendisinin sizden ne beklediği hakkında fikirleri sabittir yani çocuktan önce de bu adamın çok modern bir şekilde "evet hayatım iş bölümü ve çocuk ikimizin en az senin kadar sorumluluk alacağım" diyeceğini hiç sanmıyorum.
Yani ben eşimle sevgiliyken annesi hakkında konuştuğum zaman bile çoğu şeyi yakalıyordum, çevremdeki diğer erkekler de öyle. Yani bebek sahibi olduğunuzda nasıl bir senaryoyla karşılaşacağınızı anlamanın yolları var.

Tabii bu adamlar 1 gecede değişiyorsa bilemem.

Canım bu adama bi çocuk daha yap olur mu

Aaa siz bilmiyor musunuz? İstediğimiz şeyleri yapmayan herkes narsisttir!!
Diyorum bir kaç uzmandan bu tarz tabirlerin arayı daha da bozduğunu duydum ancak ısrarla anlamadı kısmet artık

Böyle bi adamla neden hala evlisin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…