Bebek Beslenmesi 4 aylık bebeği olan arkadaşlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
nihayet aşımızı olduk bitti. bi tane fazla acıtmadı ama zatürree aşısı canını yaktı epey. neyse oyuncaklarla falan susturduk. bizim sağlık ocağı çok iligili değil. boy kilo ölçüp geçiyo. ben bebeğimin kontrollerini çocuk doktoruna gidiyorum. çocuk doktoru boy kilo kalp atışı akciğerleri baş çevresi, kulakları boğazı her yerine bakıyor. ve kilo alıp almadığı boyu ne kadar uzadığı vs. takip ediyo. ek gıdalarla ilgili bilgi veriyo. mesela rotavirüsü için aşı yapılacağını sağlık ocağı bana söylemedi. doktorum söyledi ve yaptırdık.

bu arada kızımın boyu hiç uzamamış gene 65 cm. kilosu ise kıyafetli 7.400 çıktı. 200 ya da 250 gr. kıyafet olsa 7.150 yada 7.200 kilosu. 10 günde 300 yada 350 gr almış..

slm siz ne aşısı oldunuz.ya da şöyle sorayım bebeğin yeni mi 4 ayını doldurdu?

slm siz ne aşısı oldunuz.ya da şöyle sorayım bebeğin yeni mi 4 ayını doldurdu?

yeni doldurmadı 10 gün geçti. bi önceki aşısını geç yaptılar. sanırım verem aşısı her zaman olmuyormuş. verem aşısı 10 gün geç olunca bu aşılarda kaydı..

hııı şimdi anladım şaşırdım da oyüzden sordum.hiç olmazsa önümüzdeki ay rahat edecek bebişler çünkü 5.ayda aşımız yoookk :))

hııı şimdi anladım şaşırdım da oyüzden sordum.hiç olmazsa önümüzdeki ay rahat edecek bebişler çünkü 5.ayda aşımız yoookk :))

bizim rotavirüsü için aşımız var ama ağızdan yapılıyo. hiç bi sıkıntı yok

biz de yarın yaptıracağız aşısını. rota virüsünü biz de yaptırıyoruz. Doktor yapıyor. ben ebeye sordum yaptıralım mı diye o da ben kendi çocuklarıma yaptırmadım siz bilirsiniz dedi. biz de yaptırmaya karar verdik. onu da haftaya yaptıracağız. bu arada siz bebişlerinizi oturtmaya başladınız mı? kucakta oturur şekilde tutuyor musunuz yani?

Burayı takip etmeden duramaz oldum, hemen yazıyorsunuz kızlar ne güzel:) geçmiş olsun bebişine, burdaki sağlık ocağı da hiç ilgili değil, sanırım hepsi aynı, hiç sevmiyorum ben. Doktorumuz bizim de öyle her kontrolünü bilgilendirmesini yapıyor,özel doktor olunca herhangi bir sorunumuz olduğunda telefon da edebiliyoruz, ev adresine kadar veriyor zaten...keşke hep ilgili olsalar, bebek bu yaa masum...

Rotavirüsümüz bitti bizim. Doktorlar yaptırma taraftarı, aşı bu ya, önemli bence...Oturması için de doktorumuz muayenesini yaptıktan sonra destekli oturtabileceğimizi söyledi, ama ben çok zorlanmasından korkuyorum arada bir kaç dakika oturtuyoruz o kadar. Kucağımızda ise bacağımıza ata biner pozisyonunda tutuyoruz 2 buçuk 3 aylıktan beri. Televizyon izlerken böyle oturtun demişti. Doktor kontrolünden sonra ama, her çocuğun gelişimi kendini tutması bir değildir.

bizim rotavirüsü için aşımız var ama ağızdan yapılıyo. hiç bi sıkıntı yok

bizim rotavirüsümüz 3 dozdu geçen ay oda bitti önümüzdeki ay aşımız yok çok şükür

evet çok güzel oldu bu topic.biz daha hiç sağlık ocağına gitmedik sadece özel hast.doktorumuza götürüyorum ayda bir.

ben erken oturtmak istemiyordum zorlanmasın diye ama çok meraklı oturmaya bizimkisi. oturup etrafa bakmayı çok seviyor kucaktayken. tek başına denemedik zaten hiç. seninki erkek mi kız mı?

oturması için daha erken diyolar ama kucakta 2-3 dakika oturtulabilir. zorlamamak lazım. dahaa çoooook küçükler..minik bebişlerimiz

gerçekten burdan kopamıyo insan. ben zaten bilgisayarı açık bırakıyorum arada bir gelip gidip bakıyorum. ama şimdi yemek yapmalıyım akşama yemeğim yok. ne yapacağımada karar veremedimevde ıspanak var bari ıspanak yapayım..

benim komşularım 4 aylıkken biz yoğurda başlamıştık diyorlar, ek gıda için erken değil mi ? biz de yarın 4 aylık olacağız dr'a gideceğiz...

bu oturma konusu benimde aklımda doktora sormayı unuttum geçen kontrolde. şimdilik daha hiç oturtmadım.kucağımızda yatar vaziyette oturuyo paşam.şimdi uyuttum birkaç saat uyur inşallah.

benim komşularım 4 aylıkken biz yoğurda başlamıştık diyorlar, ek gıda için erken değil mi ? biz de yarın 4 aylık olacağız dr'a gideceğiz...

dört aylıkken başlayan bebekler var tabii ama doktorları kilo durumuna ve mama ile beslenip beslenmediğine bakarak karar veriyor.bizim doktorumuz beşinci ayda başlayacağız dedi mesela

bu oturma konusu benimde aklımda doktora sormayı unuttum geçen kontrolde. şimdilik daha hiç oturtmadım.kucağımızda yatar vaziyette oturuyo paşam.şimdi uyuttum birkaç saat uyur inşallah.

bizimki yatmayı hiç sevmiyor. genelde dik tutuyorum yüzü dışa dönük şekilde. ama bazen oturur pozisyona geçmiş oluyor farketmeden. beyefendi de uyudular ama benim birsürü işim var. birazdan uyanır. 1 saati geçmiyor uykusu.çok uykum da var. gece uyumadı doğru dürüst. sürekli uyanıyor. bi ara uyandı oynamak istedi. tabi ben taviz vermedim.zorla uyuttum:)

dört aylıkken başlayan bebekler var tabii ama doktorları kilo durumuna ve mama ile beslenip beslenmediğine bakarak karar veriyor.bizim doktorumuz beşinci ayda başlayacağız dedi mesela

teşekkür ederim.
ne kadar aralıkla banyo yapıyorsunuz? tek başınıza yıkıyabiliyor musunuz?

eğer anne sütü yetiyorsa gerek yok sanırım. ama değişik tatlara alışması için 4. aydan itibaren meyve suyu verilebilirmiş. doktorumuz elma suyu ve havuç suyuyla başlayın dedi.azar azar elma suyu veriyorum iki gündür. birkaç gün sonra da havuç suyu vereceğim.

ya evde iş bitmiyorki çamaşırlar beni bekliyor mutfak dandini yemeğim yok ve felaket uykum var şeytan diyor bırak herşeyi uyu.gece çok geç yattım sabahta sıpam erken kalktı gözümden uyku akıyor.

ya evde iş bitmiyorki çamaşırlar beni bekliyor mutfak dandini yemeğim yok ve felaket uykum var şeytan diyor bırak herşeyi uyu.gece çok geç yattım sabahta sıpam erken kalktı gözümden uyku akıyor.

ben birazdan şeytanın dediğini yapmayı düşünüyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…