• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 4 aylık bebeği olan arkadaşlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Selam herkese bugün ancak bakabildim foruma. Oldukça ilerlemişsiniz :)))
Kızlar benim kızçe bugün sadece 1 defa emdi. mamayla akşam etti inatçı. sağıp verdim onuda emmedi damla damla inatla bitirttim biberonu.
Şimdide uyudu 12 ye kadar uyur artık. Uyanınca emer umarım. Karanlıkta ve uykuluyken daha iyi emdiğini farkettim.
Bugün yan dönmeyi öğrendi.
Aysonu rota virüsün 2. dozunu alacaz.

Miniktosba kilo konusunda dediklerin beni rahatlattı sağol.

Kızlar birkaç defa yazdım kimse fikir söylemedi ama bişey soracam. 2 mamayı karıştırıp kullanan oldumu yada 2 mama birden farklı öğünlerde kullanan oldumu? ve Mamaya anne sütü eklenirmi?

maşallah döndü demek.biz daha bekliyoruz : )

meis :16: fikri yok diye işaretledim seni :))))

Bu arada kızlar, bebek 4 aylık oldu hala ablalarım bana yardım ediyorlar. Vicdanen çok rahatsızım onlara demesemde. 1 Hafta kendi başıma kaldım resmen aç kaldım ve süt gitti. Bebek bakımında sorunum yok ama yetişemiyorum. Yada ben çok abartıyorum bebekle ilgilenmeyi. Okadar geç geldiki bebeğim çok özel bir bebek üzerine titremem ondan. Çektiğim acıları üzüntüleri saymıyorum. Benim kozalakta maşallah ilgide bebekten aşağı değil. Bebekle ilgilenmeyi bırak tatlı söz söylemeyi beceremiyor. Gerim gerim kasım kasım kafasına bişeyle rindiresim geliyor bazen :17:

feysab sendende güzel haberler bekliyoruz :))

Selam herkese bugün ancak bakabildim foruma. Oldukça ilerlemişsiniz :)))
Kızlar benim kızçe bugün sadece 1 defa emdi. mamayla akşam etti inatçı. sağıp verdim onuda emmedi damla damla inatla bitirttim biberonu.
Şimdide uyudu 12 ye kadar uyur artık. Uyanınca emer umarım. Karanlıkta ve uykuluyken daha iyi emdiğini farkettim.
Bugün yan dönmeyi öğrendi.
Aysonu rota virüsün 2. dozunu alacaz.

Miniktosba kilo konusunda dediklerin beni rahatlattı sağol.

Kızlar birkaç defa yazdım kimse fikir söylemedi ama bişey soracam. 2 mamayı karıştırıp kullanan oldumu yada 2 mama birden farklı öğünlerde kullanan oldumu? ve Mamaya anne sütü eklenirmi?

Maşallah... Bizde Bzmkinin dönmesini dört gözle bekliyoruz...

Nursena sendende güzel haberler bekliyoruz :))

Aşıya gittiğimizde aile hekimimiz demir ilacı verdi. Ama ben kullanmıyorum güvenemedim kadına önüne gelene muayenesiz ilaç yazıyor. Aldığım mama demir ilaveli kendi doktorumuza soracaz.
Bu şubatta ne uzun geldi bana ilkkez gelmedi bi türkü muayene günü :))))

Kızlar bebeleri yatırmayamı gittiniz kimse yok daha :))

Nursena sendende güzel haberler bekliyoruz :))

Aşıya gittiğimizde aile hekimimiz demir ilacı verdi. Ama ben kullanmıyorum güvenemedim kadına önüne gelene muayenesiz ilaç yazıyor. Aldığım mama demir ilaveli kendi doktorumuza soracaz.
Bu şubatta ne uzun geldi bana ilkkez gelmedi bi türkü muayene günü :))))

Kızlar bebeleri yatırmayamı gittiniz kimse yok daha :))

benm bebişin uyku saatine 1 saat falan var erken uyuyunca beni çok rahatsız ediyor , bizim doktor da aşı yapmmadı bebişime rahatsız diye...

Bu arada kızlar, bebek 4 aylık oldu hala ablalarım bana yardım ediyorlar. Vicdanen çok rahatsızım onlara demesemde. 1 Hafta kendi başıma kaldım resmen aç kaldım ve süt gitti. Bebek bakımında sorunum yok ama yetişemiyorum. Yada ben çok abartıyorum bebekle ilgilenmeyi. Okadar geç geldiki bebeğim çok özel bir bebek üzerine titremem ondan. Çektiğim acıları üzüntüleri saymıyorum. Benim kozalakta maşallah ilgide bebekten aşağı değil. Bebekle ilgilenmeyi bırak tatlı söz söylemeyi beceremiyor. Gerim gerim kasım kasım kafasına bişeyle rindiresim geliyor bazen :17:

Sezaryen Ameliyatından sonra 1 hafta kaldı bizimkiler de... Sonra Herkes gitti başlarda gözüm çok korkmuştu giderlerse ne yaparım falan diye ama hiç korktuğum gibi olmadı ,
Kozalak derken :))))

Benimki tip biraz tüp bebek ve aşılama tedavilerde sperm vermeye bile 40 yalvarmayla gitti. Amaaan hangisini anlatayım ya.

Benimki tip biraz tüp bebek ve aşılama tedavilerde sperm vermeye bile 40 yalvarmayla gitti. Amaaan hangisini anlatayım ya.

:)))) yazmışsın ya geceleri emmek istiyo diye gündüzleri emmiyor mu hiç , ek gıdaya gündüzleri emmediği için mi sütün olmadığı için mi geçtin?
Ben çok sıkıntılıyım o konuda bugun çok zor emmdi benmkisi çok üzülüyorum ya bu duruma . Adak bile adadım :))) İdrar yolu enfeksiyounu vardı bizim bebişte değer düşmüş bugun tekrar tahlil yapıldı ama bu seferde öksürük başladı . son 1 ayım .çok kötü geçti bebişim yönünden. çok üzülüyorum

ben mama kullanıyorum ama iki mama karıştırılırmı bilmiyorum. ben aptamil conformil kullanıyorum.niye iki mamayı karıştırmak istiyosun ki? bu arada benim bebiş 9.30 da uyudu. sabah erken kalkar gene. bende uyuyayım bari.fırsat olmuyo başka türlü dinlenmeye. iyi geceler hepinize...

Nursena,
Kızım 2.850 gr doğdu. Kilo artışında biraz problem oldu. Hastane doktoru izlemeye aldı. Göğüs yaralarıda oldu bende. Beslenmede sorun olunca mama aldık 1 öğün. Şimdiki doktorumuzda devam edin dedi. Gündüzleri sık emdi ve sütte sorun yaşadım busefer yetmedi. 1 Öğün bütün öğünleri almasından iyidir deyip teselli buluyorum.
mamave sütten başka birşey vermiyorum. Meyve dilimlerini ağzına sürdüğümde çok hoşlanıyor ama. Tam zamanlı aldığında da böylemi olur bilemiyorum.

ben mama kullanıyorum ama iki mama karıştırılırmı bilmiyorum. ben aptamil conformil kullanıyorum.niye iki mamayı karıştırmak istiyosun ki? bu arada benim bebiş 9.30 da uyudu. sabah erken kalkar gene. bende uyuyayım bari.fırsat olmuyo başka türlü dinlenmeye. iyi geceler hepinize...

İyi geceler ... Benm Kız Tam babası çok keyifçi :))) hafta içi sabah 9 yada 10 hafta sonu 8 :D

Nursena,
Kızım 2.850 gr doğdu. Kilo artışında biraz problem oldu. Hastane doktoru izlemeye aldı. Göğüs yaralarıda oldu bende. Beslenmede sorun olunca mama aldık 1 öğün. Şimdiki doktorumuzda devam edin dedi. Gündüzleri sık emdi ve sütte sorun yaşadım busefer yetmedi. 1 Öğün bütün öğünleri almasından iyidir deyip teselli buluyorum.
mamave sütten başka birşey vermiyorum. Meyve dilimlerini ağzına sürdüğümde çok hoşlanıyor ama. Tam zamanlı aldığında da böylemi olur bilemiyorum.

Benm Kız 2860 gr doğdu 37 hafta + 3 günlükken ameliyat olmak zorunda kaldım...Süt için günde en az 2.5 lt su , 3 tane incir kurus akşamları yatmadan önce muhakkak ya bolsoğanlı bulgur pilavı yada salata bide şekerli su yada rezene çayı falan . çok bol oluyor süt böylelikle bide ben tek gögüsten besliyorum. sağ göğsümü emmek istemedi

Ne bilim ya beyhude bir arayış içindeyim. Ukalalık yapıp kendimce bebeğin kilosunu çözecem :)))

Benimki 9.30 da yattı 11 de kalktı emzirdim. Emmez diye korktum yine şükür sorun olmadı. Bende yatayım iyi geceler...

Ne bilim ya beyhude bir arayış içindeyim. Ukalalık yapıp kendimce bebeğin kilosunu çözecem :)))

Benimki 9.30 da yattı 11 de kalktı emzirdim. Emmez diye korktum yine şükür sorun olmadı. Bende yatayım iyi geceler...

senin bebiş kaç kilo ki sorun yaptın ? benmki 6300 ve bu ay içinde 2 hafta hiç kilo almamış bebişim

Uzmanlar, bebekler için anne sütünü tamamlayıcı en iyi ek besinin sütle yapılmış tarhana çorbası olduğunu söylüyor.
AA - 10.02.2012 11:08
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reha Artan, bebeklerde anne sütünü tamamlayıcı ek besinlerle ilgili bilgilerin güncellendiğini anlattı.

Artan, anne sütünün sayısız faydası olduğunu, 1-1,5 yıl anne sütü ile beslenmeye devam edilmesi gerektiğini vurguladı. Yakın zamana kadar ''Ek besinlere ne kadar geç başlanırsa o kadar iyi olur'' düşüncesinin hakim olduğuna dikkati çeken Artan, tüm yararlarına rağmen 6. aydan sonra anne sütünün besinsel değerinin bebeğin gereksinimlerinin gerisinde kaldığına işaret etti.

Prof. Dr. Artan, ''Günümüzdeki çalışmaların sonuçları çok net bir şekilde bize göstermektedir ki anne sütüyle beslenmeye tamamlayıcı ek besinlere en erken 4 aylıkken, en geç de 6 aylıkken başlamak gerekiyor'' dedi.

Ek besinlerin bu sürelerde yavaş yavaş beslenmeye girmesinin zorunluluk olduğunu vurgulayan Artan, bebeğin bağışıklık belleği ve toleransı ile bağışıklık sisteminin yabancı besinlere hoşgörü kazanabilmesi için bu yaş döneminin kritik önem kazandığını söyledi.

En iyi ek besin tarhana

Bebeklik çağındaki tamamlayıcı beslenme çözümlerinde ev yapımı sebze çorbalarının çok önemli olduğuna işaret eden Artan, kadınların patates, pirinç, mercimek, kabak, havuç ve maydanozu bir tencerede kaynatarak süzgeçten geçirdiklerini ve ezerek bebeğin sevebileceği kıvama getirdiklerini anlattı. Zeytinyağı ile zenginleştirilen bu çorbaya alternatif olarak tavuk suyu ve yoğurt çorbalarının da verildiğine işaret eden Artan, bebeklerde tamamlayıcı en iyi ek besinin tarhana çorbası olduğunu vurguladı.

Artan, tarhananın içindeki vitamin ve minerallerin oldukça önemli olduğunu, bazı aminoasitleri dengeli olarak içerdiğini, özellikle B vitamini yönünden zengin olduğunu, kalsiyum, demir ve çinko bulundurduğunu kaydetti.

Tarhananın yapımında bölgelere göre küçük farklılıklar bulunduğuna işaret eden Artan, ''Bu farklılıkları gidererek tarhanayı bir bebek besini haline getirmenin yolu, tarhanayı sütle pişirmekten geçiyor. Su yerine sütle yapılan tarhana, besinsel değeri oldukça yüksek, yeterli ve ideal bebek ek besinidir'' dedi.

Tarhananın içindeki vitamin ve minerallerin yeterli olduğunu ve ekstra tuz eklememesi gerektiğini dile getiren Artan, ''Sütle pişirilen tarhana anneler için hazırlaması kolay ve ekonomik bir çözüm. Mümkünse tarhanayı 6. aydan sonra süt ile pişirerek vermemiz gerekiyor'' diye konuştu.

Kuru tarhananın 100 gramında 1,3 gram protein olduğunu ve sütle pişirildiğinde mükemmel bir protein içeriğine sahip olduğunu anlatan Artan, 200 mililitre süte 2 kaşık tarhana ile bebek için gerekli çorbanın hazırlanabileceğini söyledi. Artan, süt olmadığı durumlarda tavuk ya da et suyu ile yapılacak tarhana çorbasının da bebek için çok önemli bir ek besin kaynağı olduğunu kaydetti.

''Meyve püreleri gereksiz''

Önceki yıllarda tahıllar ya da süt gibi besin kaynaklarına olabildiğince geç başlamasının daha sağlıklı olduğunun düşünüldüğünü dile getiren Artan, ''Örneğin bebek irmik, un çorbası, bisküvi gibi tahıllı besinlerle ne kadar geç karşılaşırlarsa ileride tahıl alerjisi, çölyak, tip1 diyabet gibi hastalıklara yakalanma oranının da o kadar az olacağı düşünülüyordu'' dedi.

Buna karşın artık annelere tahıllarla tanışmayı 6,5 aydan daha ileriye bırakmamalarını tavsiye ettiklerini ifade eden Artan, bebek beslenmesinde tamamlayıcı olarak en çok tercih edilen meyve pürelerinin ise çok faydalı olmadığına dikkati çekti.

Meyve suları ve meyve pürelerinin gerekli besinsel değere sahip olmadığını vurgulayan Artan, sebze çorbaları, yoğurt ve muhallebinin gönül rahatlığıyla başlanabilecek ek besin çözümleri olduğunu kaydetti.

herkese günaydın. bu kozalak lafı çook hoşuma gitti. bu aralar bende benim kozalaktan dertliyim. adam elini bi işe sürerim diye korkuyo. hayret bişiyler valla. dün belim koptu işleri yetiştircem diyee.allahtan ufaklık onu çok seviyoda biraz kucağında duruyo. bu adamlar baba olduktan sonra mı böyle değişiyolar anlamıyorum.benim kozalak önceden bana çook yardım ederdi. bu arada nursati yalnız ben bu derdi çekmiyomuş seninde öyleymiş

kilosu çok mu düşük niye dert ediyosun sağlığı yerinde olsun..her çocuğun iştahı farklıdır. ve bebeklerin iştahlarıyla barışık olmak gerekirmiş.benim bebeğimde son iki aydır düzgün kilo almaya başladı. ilk üç aay hep 650-700 civarı alıyodu.tek farkım sizden doğduğunda 3800 doğdu. o yüzden şimdi 7200 civarı..

Back