• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 4 aylık bebeği olan arkadaşlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
teşekkür ederim.
ne kadar aralıkla banyo yapıyorsunuz? tek başınıza yıkıyabiliyor musunuz?

karlar yağana kadar 2-3 günde bir yıkıyordum ama havalar soğuduğundan beri 5 günde bir falan oldu.tekrar sık yıkamaya geçeceğim inşallah.tek başıma yıkamadım hiç mutlaka birisi su döktü ama mecbur kalsam yıkarım bu konuda prof oldum artık :)

Kızlar yıkamayı küvetine ılık su doldurup biraz banyo köpüğü dökerek yapsanıza. Biz doktorumuz önerdiğinden beri hep böyle yıkıyoruz, altını iyice temizlemiş oluyorum ılık su pamukla, sonra azcık köpüklü küvetine sokuyoruz babası tutup konuşuyo ben de yıkıyorum en sonra da bir maşrapa su döküp duruluyoruz, böylece hem üşümüyo, hem sudan korkmuyo, hem de onun için de bizim için de daha eğlenceli oluyo. Sonra ad bebe yağı ya da losyonla masaj ohhh mis..bizimki altını alırken bile soyuncam diye heyecanlanıyo:)

Kızlar yıkamayı küvetine ılık su doldurup biraz banyo köpüğü dökerek yapsanıza. Biz doktorumuz önerdiğinden beri hep böyle yıkıyoruz, altını iyice temizlemiş oluyorum ılık su pamukla, sonra azcık köpüklü küvetine sokuyoruz babası tutup konuşuyo ben de yıkıyorum en sonra da bir maşrapa su döküp duruluyoruz, böylece hem üşümüyo, hem sudan korkmuyo, hem de onun için de bizim için de daha eğlenceli oluyo. Sonra ad bebe yağı ya da losyonla masaj ohhh mis..bizimki altını alırken bile soyuncam diye heyecanlanıyo:)

bizim küvetimizin içine aldığımız sünger var.onu koyup küvetin içinede su koyuyoruz.yatırıyoruz süngerin üstüne mis gibi yıkıyoruz.arkasını çevirince biraz zor oluyor çünkü onu tek kolumla tutmak çok zor oluyor malum gittikçe ağırlaşıyorlar.bizim cildimiz çok kuru ve kafamızda konak oluşmaya başlamıştı doktorumuzun önerdiği şampuan ve kremi aldık çok iyi geldi.biraz pahalı ama merak eden olursa adı BABE.bizimkide çıplak olmaya bayılıyor ağlarken bile altını açayım hemen susuyor :)

bizim küvetimizin içine aldığımız sünger var.onu koyup küvetin içinede su koyuyoruz.yatırıyoruz süngerin üstüne mis gibi yıkıyoruz.arkasını çevirince biraz zor oluyor çünkü onu tek kolumla tutmak çok zor oluyor malum gittikçe ağırlaşıyorlar.bizim cildimiz çok kuru ve kafamızda konak oluşmaya başlamıştı doktorumuzun önerdiği şampuan ve kremi aldık çok iyi geldi.biraz pahalı ama merak eden olursa adı BABE.bizimkide çıplak olmaya bayılıyor ağlarken bile altını açayım hemen susuyor :)

Ehe aynen:) yaz gelsin salıcam ben de öylece ortaya:) altını kapatırken, giydirirken resmen işkence çekiyorum istemiyor:) Köpük bübchen kullanıyoruz biz de diğerleri sebamed...bübchen çok güzel kokuyo:)

bizde küvete su dolduruyoruz içine yatırıyoruz bayılıyo suya. son ra çıkarkende bi iki maşrapa su süper oluyo. ben 2 güne bi yıkıyorum. hem rahatlıyo hemde gelişimi daha iyi oluyor.ben köpük kullanmıyodum bundan sonra bende alayım. ne tavsiye ediyosunuz köpük için. birde şampuan ne kullanıyosunuz. ben dalin kullanıyorum.

yemeği yeni koydum ocağa.çocuğu emzir uyut ne ara saat 3 e geldi anlamadım. dünde çamaşır yıkadım ama daha toplayamadım. ütü de var tabiii. bebekle ev işleri zor oluyo..

Arkadaşlar; Regle olunduğunda bebek anneyi emmek istemezmiş , Doğru mu?
Ben Regle oldum benmki daha seyrek emmeye başladı :S

Arkadaşlar; Regle olunduğunda bebek anneyi emmek istemezmiş , Doğru mu?
Ben Regle oldum benmki daha seyrek emmeye başladı :S

daha önce hiç duymadım. ilk defa senden duyuyorum. ben daha önce 2 kez oldum yakında 3. reglimi olucam ben öyle bi sorun yaşamadım.. bebekten bebeğe göre değişir belki..

kızlar az önce bizim ufaklığa yoğurt yedirdim görseniz gülmekten ölürsünüz. kaşığı tutuyo bıraktıramadım. sonra aldı kaşığı ağzına götürdü.kaşıktaki bitti öyle aldım elinden. bir türlü bıraktıramadım. kaşığı görünce heyecanlanıyo bi vuruyo elime burnu ağzı yanakları her yeri yoğurt oldu. bide yoğurt bitti puff yapmayı öğrendi geçen bi puff yaptı ağzında kalan artıklar suratıma üstüme her yerime bulaştı.yoğurt bitti bi de ağlıyo daha istiyomuş..ikimizde bi güzel kıyafetleri değiştirdik artık..

hanimlar bir sorum var
benim bebegim cok beyaz
elleriyle kasiyor yüzünü kulaklarina dogru
disi cikacak sanirim
ama kipkirmizi oldu her tarafi
kuruyorda
yagliyorum olmuyor
krem sürüyorum olmuyor
ne yapsam
kötü görünüyor
cok hassas zaten
elime dokunsam hemen kizariyo
babasina cekmis :()

kızlar az önce bizim ufaklığa yoğurt yedirdim görseniz gülmekten ölürsünüz. kaşığı tutuyo bıraktıramadım. sonra aldı kaşığı ağzına götürdü.kaşıktaki bitti öyle aldım elinden. bir türlü bıraktıramadım. kaşığı görünce heyecanlanıyo bi vuruyo elime burnu ağzı yanakları her yeri yoğurt oldu. bide yoğurt bitti puff yapmayı öğrendi geçen bi puff yaptı ağzında kalan artıklar suratıma üstüme her yerime bulaştı.yoğurt bitti bi de ağlıyo daha istiyomuş..ikimizde bi güzel kıyafetleri değiştirdik artık..

yogurt veriliyormu benim bebegim 4 ay bitti 5. aya girdik?

kızlar geçen gün inerternetten bi kitap siparişi verdim bugün geldi. çok inceleyemedim ama bi göz attım şöyle içeriği hoşuma gitti. hep aklımıza takılan sorulara cevap varmış gibi geldi. kitabın adı: bebeğimi büyütürken yazarı uzm.dr.cengizhan elmas, prof.dr.a.murat tuncer.

kitapta bisküvinin bile tarifi var. çok ilginç geldi.tarifini yazayım belki yapmak isteyen olur. ben bi gün mutlaka deneyeceğim.
-10 yemek kaşığı tepeleme un,
-100 gr. oda sıcaklığında tereyağ,
-1 çay bardağı üzüm pekmezi,
-1 yumurta
-1 tutam vanilya tozu
bütün malzeme karıştırılarak hamur yapılıyo.merdane ile serçe parmağı kalınlığında açılıyo,çay bardağı yardımıyla hamur kesiliyo, 170 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar 15 dk pişiriliyo.

eğer ince açarsanız piştiğinde sert oluyo yada fazla pişirirseniz soğuyunca sert oluyomuş.

Bizimki arada öksürür, biraz üşütse ya da reflüsünden dolayı olabiliyor. Peditus vermişti sağlık ocağında doktor ama doktorumuz kullanmayın dedi. Çok şiddetli değilse kendi geçiyor. Birkaç çay kaşığı ıhlamur vermek de işe yarıyor, kalanı da kendin içersin ama şekersiz:))

Bizimki arada öksürür, biraz üşütse ya da reflüsünden dolayı olabiliyor. Peditus vermişti sağlık ocağında doktor ama doktorumuz kullanmayın dedi. Çok şiddetli değilse kendi geçiyor. Birkaç çay kaşığı ıhlamur vermek de işe yarıyor, kalanı da kendin içersin ama şekersiz:))

4 aylık ek gıdaya geçmedim daha sorun olur mu? vereym mi?

Selam herkese bugün ancak bakabildim foruma. Oldukça ilerlemişsiniz :)))
Kızlar benim kızçe bugün sadece 1 defa emdi. mamayla akşam etti inatçı. sağıp verdim onuda emmedi damla damla inatla bitirttim biberonu.
Şimdide uyudu 12 ye kadar uyur artık. Uyanınca emer umarım. Karanlıkta ve uykuluyken daha iyi emdiğini farkettim.
Bugün yan dönmeyi öğrendi.
Aysonu rota virüsün 2. dozunu alacaz.

Miniktosba kilo konusunda dediklerin beni rahatlattı sağol.

Kızlar birkaç defa yazdım kimse fikir söylemedi ama bişey soracam. 2 mamayı karıştırıp kullanan oldumu yada 2 mama birden farklı öğünlerde kullanan oldumu? ve Mamaya anne sütü eklenirmi?

nursena biz de geçmedik ek gıdaya, mama da almıyoruz sadece süt, ama rezene ıhlamur papatya verebilirsin demişti doktor. humananın iyi geceler çayı var 1 haftadan sonra verilebilen onu da veriyodum. ama bikaç çay kaşığı
nursati mamayla ilgili hiç fikrim yok, vermedim hiç, fikrimin olmadığını da yazim istedim:) arada kaynamadı aslında diye:)

biz de yarın yaptıracağız aşısını. rota virüsünü biz de yaptırıyoruz. Doktor yapıyor. ben ebeye sordum yaptıralım mı diye o da ben kendi çocuklarıma yaptırmadım siz bilirsiniz dedi. biz de yaptırmaya karar verdik. onu da haftaya yaptıracağız. bu arada siz bebişlerinizi oturtmaya başladınız mı? kucakta oturur şekilde tutuyor musunuz yani?
bizim kucağımızda oturuyo.doktor 45 derece oturabilir dedi.ama bizimki dik oturmak istiyo.kanepede de destekleyerek bi kaç dk.oturuyo.
nihayet aşımızı olduk bitti. bi tane fazla acıtmadı ama zatürree aşısı canını yaktı epey. neyse oyuncaklarla falan susturduk. bizim sağlık ocağı çok iligili değil. boy kilo ölçüp geçiyo. ben bebeğimin kontrollerini çocuk doktoruna gidiyorum. çocuk doktoru boy kilo kalp atışı akciğerleri baş çevresi, kulakları boğazı her yerine bakıyor. ve kilo alıp almadığı boyu ne kadar uzadığı vs. takip ediyo. ek gıdalarla ilgili bilgi veriyo. mesela rotavirüsü için aşı yapılacağını sağlık ocağı bana söylemedi. doktorum söyledi ve yaptırdık.
geçmiş olsun bebişe.

bu arada kızımın boyu hiç uzamamış gene 65 cm. kilosu ise kıyafetli 7.400 çıktı. 200 ya da 250 gr. kıyafet olsa 7.150 yada 7.200 kilosu. 10 günde 300 yada 350 gr almış..
maşallah..
Burayı takip etmeden duramaz oldum, hemen yazıyorsunuz kızlar ne güzel:) geçmiş olsun bebişine, burdaki sağlık ocağı da hiç ilgili değil, sanırım hepsi aynı, hiç sevmiyorum ben. Doktorumuz bizim de öyle her kontrolünü bilgilendirmesini yapıyor,özel doktor olunca herhangi bir sorunumuz olduğunda telefon da edebiliyoruz, ev adresine kadar veriyor zaten...keşke hep ilgili olsalar, bebek bu yaa masum...
evet paylaşım güzel oluyo.ben ale hekimliğinden memnunum.ebemiz çok ilgili sağolsun.
gerçekten burdan kopamıyo insan. ben zaten bilgisayarı açık bırakıyorum arada bir gelip gidip bakıyorum. ama şimdi yemek yapmalıyım akşama yemeğim yok. ne yapacağımada karar veremedim:43:evde ıspanak var bari ıspanak yapayım..
ıspanak da güzel olur.
kızlar geçen gün inerternetten bi kitap siparişi verdim bugün geldi. çok inceleyemedim ama bi göz attım şöyle içeriği hoşuma gitti. hep aklımıza takılan sorulara cevap varmış gibi geldi. kitabın adı: bebeğimi büyütürken yazarı uzm.dr.cengizhan elmas, prof.dr.a.murat tuncer.

kitapta bisküvinin bile tarifi var. çok ilginç geldi.tarifini yazayım belki yapmak isteyen olur. ben bi gün mutlaka deneyeceğim.
-10 yemek kaşığı tepeleme un,
-100 gr. oda sıcaklığında tereyağ,
-1 çay bardağı üzüm pekmezi,
-1 yumurta
-1 tutam vanilya tozu
bütün malzeme karıştırılarak hamur yapılıyo.merdane ile serçe parmağı kalınlığında açılıyo,çay bardağı yardımıyla hamur kesiliyo, 170 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar 15 dk pişiriliyo.

eğer ince açarsanız piştiğinde sert oluyo yada fazla pişirirseniz soğuyunca sert oluyomuş.

teşekkürler tarif için.biraz büyüsün yapıcam inşallah.

Back