• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 4 aylık bebeği olan arkadaşlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Çok zorluyor beni yaa , resmn kullanıyo sabahtan akşama kadar...1 ay daha başlamayacağım da başlarsakta birlkte başlayalım :))) aynı şeyleri yaparız :D basit olur . Uykudayken emziriyorum ve geceleri hiç rahat bırakmıyorum kızımı , gece uyku düzeni bozulursa hiç şaşırmam. Kötü mü yapıyorum ya geceleri uyandırmakla. 02:00 - 04:00 - 06:00 eğer 23:00 da uyursa . 03:00 - 06:00 00:00 da uyursak

benim doktorum acıkınca kendi uyanır dedi. eğer uyanmıyorsa 4 saatte bir emzirmek uygunmuş. bence gece 2 saatte bir emzirmen gereksiz. hem gece uykusunu alsın. bu arada düzenli uykuda bebeği büyütür. ben genelde 9 gibi karnını doyuruyorum. gece de 01:00 ve 05:00 da kalkıyorum zaten sonra 7 de sabah mesaiyisi başlıyor. eğer karnını 11 de doyurursam gecede 03:00 ve 06:30 da kalkıyorum..

Selam kızlar,
benim kız uyuyor. son zamanlarda gündüz emmeleri azaldı. ne yapacağım bilemiyorum. Resmen aç uyuyor. Tek öğün 90 ml mamayla durulurmu ooof of sabah ve akşam 30 ml ek veriyorum bizkaç gündür. Doktor kontrolüne daha var. Ben bi depresyona gireyim biri bulup çıkarır nasılsa...

emmek mi istemiyor? peki mamaları yerkende aynı iştahsızlık var mı? belki bebeğin gazı falan varsa ondan da emmek istemeyebilir. birde benim bildiğim bu aylarda bebekler emmeyi bırakma eğilimine giriyormuş. bi kaç arkadaşımdan daha duydum. onlarda zorluyolardı emzirmek için.

ahh ahhh yine biri benden...zor arkadaşım depresyondan çıkmak zor , beni bu durumdan sadece bebişim emerek çıkartır :(((

Gündüzleri emmek istemiyor pek. Geceleri rahatız. Uykusuda şükür güzel.
Sabah ezanla ayaktayız kalkın oynayın benimle yapıyor. Emzirip geri uyutuyorum ama. Sonraki emmeleri az
Bu arada kaşık hayranı ne uzatsam yemek istiyor.

Benimkide öyle ; Gündüzleri istemiyor , uykuys geçerken yada uyjkudayken emziriyorum geceleri sorun yok... Ek Gıdaya yada mamaya başlamadık biz ...

Çok zorluyor beni yaa , resmn kullanıyo sabahtan akşama kadar...1 ay daha başlamayacağım da başlarsakta birlkte başlayalım :))) aynı şeyleri yaparız :D basit olur . Uykudayken emziriyorum ve geceleri hiç rahat bırakmıyorum kızımı , gece uyku düzeni bozulursa hiç şaşırmam. Kötü mü yapıyorum ya geceleri uyandırmakla. 02:00 - 04:00 - 06:00 eğer 23:00 da uyursa . 03:00 - 06:00 00:00 da uyursak

2 saat aralıklar çok değil mi?doktor bana ne zaman uyanırsa o zaman emzir demişti.kilo alımı çok az değil aslında.bu arada herkese afiyet olsun.güzel güzel yemekler yapmışsınız.yiyin de bebişlere süt olsun: )

Selam kızlar,
benim kız uyuyor. son zamanlarda gündüz emmeleri azaldı. ne yapacağım bilemiyorum. Resmen aç uyuyor. Tek öğün 90 ml mamayla durulurmu ooof of sabah ve akşam 30 ml ek veriyorum bizkaç gündür. Doktor kontrolüne daha var. Ben bi depresyona gireyim biri bulup çıkarır nasılsa...

aman arkadaşım sakın ha.depresyon falan...atalım kafadan olumsuzlukları..her şey güzel olacak inşallah.

bizim doktor da emzirmek için uyandırmayın dedi. gündüz bile 2 saat ara çokmuş bu aydaki bebek için 3-4 saat arayla emzirecekmişim. hoş bizim bebiş bana sormuyor ya ne zaman emeceğini. bazen zorla emziriyorum bazen de yarım saat sonra emmek istiyor.

ooo hanımlar toplanmışız ne güzel.ne yapıyo bakalım bebişleriniz. bizimki az önce meyve yedi. şimdi kucağımda oyuncak oynuyor.:55:

ayşe şimdi uyandi dedesi 3 g den bakıyor.emzirecem şimdi.10 da da yatırırım inşallah.

benimkinin emme zamanı geldi.az önce meyve verdim ama bizimkisi genede emmek istiyor.yüzüme sürtünüp duruyo..

2 saat aralıklar çok değil mi?doktor bana ne zaman uyanırsa o zaman emzir demişti.kilo alımı çok az değil aslında.bu arada herkese afiyet olsun.güzel güzel yemekler yapmışsınız.yiyin de bebişlere süt olsun: )

3 saat yapayım o zaman keşke benmkide gündüzleri kendisi istese ya emmeyi ... Gerçi yavaş yavaş düzeliyo.

arkadaşlar bu ayda bebekleri min. 3 saatte max 5 saatte bir emzirmek gerekiyormuş. benimki çok ciddi gaz sorunu olan bi bebekti. buna rağmen 2 ayı bitene dek 2 saatte emzirdim. 2,5 aylıktan beri emmeyi reddediyor. pes etmiyorum ama. bazen 5 6 saat bile aç duruyor zorlasamda uyutsamda emmiyor. depresyon demişya biri. onun da dibindeyim yani....:)

bu arada bizim tüm testlerimiz temiz. emmemesi için bi sebeb yok yani. 10 günde 300 gr harika bi değer. diş çıkarma ve hareket dönmeine giriyoruz. ayda 400 süper değermiş bilginize. ustu ise muhteşem.

bu arada bizim tüm testlerimiz temiz. emmemesi için bi sebeb yok yani. 10 günde 300 gr harika bi değer. diş çıkarma ve hareket dönmeine giriyoruz. ayda 400 süper değermiş bilginize. ustu ise muhteşem.

seninki kaç kilo? Walla Çok dipteyim bu akşam yaa , acaip zorladı beni...Yorulduğuma falan üzülmüyorum da acaba aç mı diye endişelenmek yıpratıyo beni...2-3 haftadı çekiiyorum bu sıkıntıyı , düzelmek bilmedi.

Depresyona girmeden minik tosbayada hoşgeldin diyorum :) unuturum felan ayıp olmasın ;)

Teşekkür ederim canım hoşbulduk.hiç depresyona girme gayet iyi almış hiç merak etme 10 günde 300 gr ayda 900-1000 gr yapar.ayda 300-400 gr az sayılır hiç takma kafana.3 saat arayla emzirmek en ideali fazlasıyla hem kendinizi hemde bebicikleri yormayın.üstelik kiloları bir yana kalsın sağlıkları yerinde olsun yeter.emmeyen bebekleri de anlamadım hiç aç oldukları için mızmızlık yapmıyorlarmı bizimki aç olsun yırtar ortalığı aman maşallah diyin...ama gecede ben kaldırmasam sabah 7 ye kadar kalkıp emmez.bizimki bu aralar biberona alışıyor gibi memeden süt hemen gelmeyince sinir yapıyor süt gelene kadar ayakta oyalıyorum yada oyuncakla oyalıyorum süt gelince rahatlıyor bunu denediniz mi bilmem.şimdi uyandırıp emziricem sonra mutfağı toplayacağım toplayamadım bu akşam 2.30 dan önce yatmak zor görünüyor iyi geceler sütünüz bol olsun hanımlar...

günaydın kızlar bugün gene açılışı ben yapayım dedim. bizde hazırlık yapıyoruz birazdan aşıya gidicez. inşallah bebeğim çok ağlamaz. bakalım boyu kilosu kaç oldu. gerçi ben kilo ve boyu doktorumla takip ediyorum.sağlık ocağı ile doktorumun tartıları arasında fark oluyor.

Günaydınn..Bizim aşımız haftaya. Çok ağladı geçen sefer, babası zor susturdu umarım yine babamızla gideriz. Bizim boy kilo takibini de doktor yapıyor tamamen soyarak...Sağlık ocağında resmen mezurayla boy ölçüyo, kıyafetleriyle de kilo:)) Her aşo rotavirüs gibi olsa kolaycacık...

günaydın kızlar bugün gene açılışı ben yapayım dedim. bizde hazırlık yapıyoruz birazdan aşıya gidicez. inşallah bebeğim çok ağlamaz. bakalım boyu kilosu kaç oldu. gerçi ben kilo ve boyu doktorumla takip ediyorum.sağlık ocağı ile doktorumun tartıları arasında fark oluyor.
günaydın.inşallah bebişin ağlamaz.bizimki de ağlamıştı.ebemiz ilgi gören bebekler ağlıyo.bazı bebekler var ağlasam mı alamasam mı diye masum masum bakıyo dedi.fark ediyomuş yani.ağlasa da kimse bakmayacağı için..tabi herağlamayan bebek de ilgi görmüyo anlamında değil.
Günaydınn..Bizim aşımız haftaya. Çok ağladı geçen sefer, babası zor susturdu umarım yine babamızla gideriz. Bizim boy kilo takibini de doktor yapıyor tamamen soyarak...Sağlık ocağında resmen mezurayla boy ölçüyo, kıyafetleriyle de kilo:)) Her aşo rotavirüs gibi olsa kolaycacık...

günaydınlar..şimdiden geçmiş olsun.

Back