• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirerek uyutanlar!

2 yil boyunca emzik olarak kullanildim.😂 Gece kirk defa meme ucin uyanirdi dolayisiyla uyuyabilmek icin yaninda uyurdum. Gunduz yine mezirerek uyutup kalkiyordum yanindan. Meme birakma doneminden sallayarak uyutmaya calistim sevmedi. Bir sure uyudu sonra bir gun bacagimdan atti kendini yanina uzandim uyudu kaldi. Ve bu bizim miladimiz oldu. Suan hala ben yada babasi kitap okuduktan sonra isiklari kapatiriz kendi kendine uyur sonra odasindan cikariz. Memeyi biraktigimizdan beri sabaha kadar deliksiz uyuyor eger bir rahatsizligi yoksa. Umarim siz emzik niyetine kullanilmamayi basarabilirsiniz 😂
Maşallah çok güzel bir yol kat etmişsiniz🥹
Umarım başarabilirim dediğiniz gibi. Çok teşekkür ederim cevabınız için. ❤️

Merhaba. Öncelikle teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Merak ettiğim bir şey var. Gece ve gündüz uykularına hamakta mı geçiyor? Uyuttuktan sonra yatağına mı koyuyorsunuz? Tam olarak nasıl bir süreç oluyor biraz bahseder misiniz 🥹
Gündüz hamak beşikte uyuyorsa orada kalıyor almıyorum, ama artık sığmıyor oraya almam gerekiyor çünkü rahatsız uyuyor. Sanırım beşiğine alacağım orada uyuduktan sonra.
Gece hamakta uyuyorsa, derin uykuya dalınca alıp beşiğine getiriyorum, memede uyuyorsa da direkt beşiğine koyuyorum.

Gündüz hamak beşikte uyuyorsa orada kalıyor almıyorum, ama artık sığmıyor oraya almam gerekiyor çünkü rahatsız uyuyor. Sanırım beşiğine alacağım orada uyuduktan sonra.
Gece hamakta uyuyorsa, derin uykuya dalınca alıp beşiğine getiriyorum, memede uyuyorsa da direkt beşiğine koyuyorum.
Peki gece uyanmaları ne sıklıkta oluyor ? Bir de gece uyandığında hamak mı istiyor yoksa emzirerek devam ediyor mu uyumaya 🥹

Peki gece uyanmaları ne sıklıkta oluyor ? Bir de gece uyandığında hamak mı istiyor yoksa emzirerek devam ediyor mu uyumaya 🥹
Gece saat başı meme istiyor, bıraksam sabaha kadar memede durur
Emerek geri uykuya dalıyor, hamak aramıyor, tabi şimdilik böyle.
Bazen beşiğini sallıyorum uykuya dalsin diye, emzirip yatirinca hemen derin uykuya geçmiyor uyanmasın diye sallıyorum beşikte

Arkadaşlar merhaba. Emzirerek uyutanlara sorum olacak🥹
Emzik olmamayı nasıl başarıyorsunuz ve gece emerek uyuduğu halde uzun uyuyabiliyor mu bebişleriniz? Lütfen yorum yapanlar aylarını da yazsın bebişlerinin ona göre kafamda şekillendireceğim her şeyi. Benim bebeğim 2.5 aylık ☺️
Bir de bebeğinizi gece uyuttuktan sonra odadan çıkıyor musunuz? Ben çoğu zaman onu uyuturken mayışıp uyuyakalıyorum bütün işler de kalıyor haliyle. Gündüzleri de yatağında mı uyutuyorsunuz yoksa neresi denk gelirse mi? Bir de gece emzirerek uyutup gündüz farklı şekillerde uyutanlardan da nasıl uyuttuklarını öğrenmek isterim❤️
Deneyimleriniz neler 😍
Merhaba ben bebeğimi doğduğundan beri emzirerek uyutuyorum şu an 30 aylık hala daha emiyor ve bizimle uyuyor bir gün bile ayrı uyumadık Allah ayırmasın tabii ama ben wc ye bile giderken artık ondan izin istiyorum çok zorlanıyorum şu an. 13 haftalık hamileyim sütüm iyice tükendi emmeyi bırakmalısın diye güzelce anlatmama rağmen çok sıkıntı yaşıyoruz küsüp gidiyor tekrar geliyor gidiyor derken saat sabah 4 oluyor 😀 en kısa zamanda bu alışkanlıktan vazgeçirin bebeğinizi☺️🌺 naçizane önerim bu olur 🙈

Doğru söylüyorsunuz teşekkür ediyorum ❤️
Uykuları uzadı demişsiniz gece çok sık kalkmalar olmuyor o halde değil mi emdiği için 🥹
İlk 4 ay uzun uyurdu 5-6 saat minimum
Bazen 8 saat. Ama bazı bebekler ortamdan etkilenip de kalkabilir. Mesela karnı toktur ama sıcaklar veya biryeri ağrır uyanır. Doktorum gece emzir mutlaka demişti anne sütü öyle bir mucize ki,gündüz ayrı gece ayrı hormon salgılıyor. Hatta sağım yapılan sütleri bile karıştırmayın. Gece sütünde uyku hormonu bulunuyor, melatonin bulunuyor.
Ortamın ışığına,sıcaklığına dikkat edin.
Mesela ben 1 tog uyku tulumu giydiriyorum içine sadece atlet oluyor. Çok güzel uyuyor.
Ortam da loş ışık oluyor. Yastık kullanmıyorum. Gibi gibi.
Yediklerinize de dikkat edin sütünüze herşey geçiyor. Kahve çay çok tüketmeyin. Say say bitmez 🤣
Ama tekrar söylüyorum sizin bebek daha çok minik. Emiyorsa sonuna kadar bunu kullanın. Çok iyi bitşey 😍

Back