• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 4 aylık bebeği olan arkadaşlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
4,5 aylık oldu. 1 ay 1140 2. ay 1260 3 ay 600 4 ay 300 gr aldı.resmen beslenmiyor yani bizimki

bakalım bizimki kaç kilo aldı yarın yazarım ayrıntıları ile. Bide Benimkinin aşı günü üstüne hafif öksürük var . Ben ne kadar dikkat etsem de 3 haftadı çocuğumu koruyamıyorum hastalıklardan resmen yaa:(

bebişler pek fırsat vermiyor herhalde.yazan kaçıyor:) ben de ara ara bakıyorum neler yazmışlar diye. biz de bugün ek gıdaya başladık. 2 çay kaşığı elma suyu :) çok sevdi ufaklık. ama azar azar başlamak gerekiyormuş. bi kaç gün elma suyu vereceğim sonra da havuç suyu.

dün gece hiç uyumadı bizim oğlan. dün doktora götürdük idrar yolu iltihabıymış gaz sancısı diye çekiyoruz bir aydır. başka doktora götürdük. bugün daha sakindi çok şükür.

çok geçmiş olsun.bizimki de değişik tatları seviyo.limonu bile.hıçkırık tutunca 1-2 damla veriyoruz.

erken değil mi çorbalar için? ne zaman başladın sen?

ben ek gıdalara yeni başladım sayılır yaklaşık 15 gün falan oldu. ben mama takviye edince doktorum ek gıdalara geçmemi söyledi. zaten kendisi anlattı nasıl geçmem gerektiğini. önce meyve sularından başladık sonra yoğurt şimdi çorbaları deniyorum. beş ay bitsin altıncı ayın başında da kahvaltıya geçicem.

bu arada doktor muhallebi de verebilirsin dedi. bebek için muhallebi nasıl yapılıyo bilen varmı? aptamilin kutulu muhallebilerinden aldım. bizim kız beğenmedi. sütlü tahıllı aldım hoşuna gitmeyince irmikli meyveli aldım. onu da beğenmedi? ya da onları nasıl yedirsem ki?tavsiyesi olan ya da kullanan var mı?

ben ek gıdalara yeni başladım sayılır yaklaşık 15 gün falan oldu. ben mama takviye edince doktorum ek gıdalara geçmemi söyledi. zaten kendisi anlattı nasıl geçmem gerektiğini. önce meyve sularından başladık sonra yoğurt şimdi çorbaları deniyorum. beş ay bitsin altıncı ayın başında da kahvaltıya geçicem.

bu arada doktor muhallebi de verebilirsin dedi. bebek için muhallebi nasıl yapılıyo bilen varmı? aptamilin kutulu muhallebilerinden aldım. bizim kız beğenmedi. sütlü tahıllı aldım hoşuna gitmeyince irmikli meyveli aldım. onu da beğenmedi? ya da onları nasıl yedirsem ki?tavsiyesi olan ya da kullanan var mı?

sade muhaklebi tarifi. milupanın sitesinden.
4. aydan itibaren

Malzemeler:

100 ml su
1 tatlı kaşığı pirinç unu (5 gr)
3 ölçek devam sütü (Bebeğinizin ayına göre Aptamil 2/3, veya Aptamil Conformil 2 kullanabilirsiniz.)
Hazırlanışı:

100 ml su ile 1 tatlı kaşığı pirinçunu ağır ateşte pişirilir. Muhallebi kıvamını aldıktan sonra ocaktan indirilir ve içine 3 ölçek devam sütü eklenir.

sade muhaklebi tarifi. milupanın sitesinden.
4. aydan itibaren

Malzemeler:

100 ml su
1 tatlı kaşığı pirinç unu (5 gr)
3 ölçek devam sütü (Bebeğinizin ayına göre Aptamil 2/3, veya Aptamil Conformil 2 kullanabilirsiniz.)
Hazırlanışı:

100 ml su ile 1 tatlı kaşığı pirinçunu ağır ateşte pişirilir. Muhallebi kıvamını aldıktan sonra ocaktan indirilir ve içine 3 ölçek devam sütü eklenir.

teşekkür ederim bi de bunu deneyeyim inşallah yer bunu. yalnız ben daha aptamil conformil 1 kullanıyorum inşallah bi problem olmaz

bugün nerelerdesiniz anneler ev işleri bitmedi heralde :6:

bizim ufaklığın yoğurdu bitti bende sabah bebişimide aldım süt almaya gittik beraber. 1 saat dışarda gezindik geldik.havada güneşliydi. şimdi de yemek yapmalıyım akşama yiyecek bişey yok..

bugün nerelerdesiniz anneler ev işleri bitmedi heralde :6:

bizim ufaklığın yoğurdu bitti bende sabah bebişimide aldım süt almaya gittik beraber. 1 saat dışarda gezindik geldik.havada güneşliydi. şimdi de yemek yapmalıyım akşama yiyecek bişey yok..

ev işleri biter mi hiç.ne güzel çıkıp gezmişsiniz.burda ufak ufak kar atıştırıyo.kolay gelsin.bugün biraz zor uğrarım foruma.yarına misafirlerim var.malum hazırlıklar...

slm hanımlar bende ek gıdaya başlamak için can atıyorum aslında çok zor bir iş ama oğluma bişiler hazırlamak onun için uğraşma düşüncesi beni çok mutlu ediyor.bu ay sonu yavaş yavaş başlayacağız inşallah.bişi sorcam bu muhallebileri yoğurtları neden mamalarla yapıyorsunuz yoğurdu mayayla yaparsınız daha sağlıklı olur çünkü mamaların hepsinde gdo var (soya lesitini) ne kadar az mama verirsek okadar iyi olur. muhallebiyi nasıl yapabiliriz onu bilmiyorum bilenler varsa anlatırsa iyi olur. oğluşum uyudu bir sürü ütüm var uyanmadan onları halledeceğim.kendinize iyi bakın hanımlar...

slm hanımlar bende ek gıdaya başlamak için can atıyorum aslında çok zor bir iş ama oğluma bişiler hazırlamak onun için uğraşma düşüncesi beni çok mutlu ediyor.bu ay sonu yavaş yavaş başlayacağız inşallah.bişi sorcam bu muhallebileri yoğurtları neden mamalarla yapıyorsunuz yoğurdu mayayla yaparsınız daha sağlıklı olur çünkü mamaların hepsinde gdo var (soya lesitini) ne kadar az mama verirsek okadar iyi olur. muhallebiyi nasıl yapabiliriz onu bilmiyorum bilenler varsa anlatırsa iyi olur. oğluşum uyudu bir sürü ütüm var uyanmadan onları halledeceğim.kendinize iyi bakın hanımlar...

gerçekten bişiylerhazırlamak zevkli ama ben artık yetişemiyorm. çün kü sürekli taze hazırlamak ve hepsinden sonra bulaşık çok oluyor. gerçi benden de kaynaklanıyor biraz elim yavaş :25: bu arada banada doktor muhallebi için mama dedi. çünkü inek sütü koyamıcamız için mecburen mama konuluyor. eğer su ile yaparsan vitamin değeri olmuyormuş. tercih yine senin.

bende bugün çamaşır yıkıyorum benimde yarına bi sürü ütüm var:50: kolay gelsinn..

hoşgeldin nursena doktoru gittin mi.nasıl ufaklık iyi mi.kilosu boyu kaç olmuş.

ev işleri biter mi hiç.ne güzel çıkıp gezmişsiniz.burda ufak ufak kar atıştırıyo.kolay gelsin.bugün biraz zor uğrarım foruma.yarına misafirlerim var.malum hazırlıklar...

Ev işi mi:) valla evi, yemeği kendimi herşeyi boşladım artık tek derdim şuan beni al diye tekmeleyip nara atan sıpa oğlum:) Biz de biraz dışarı çıktık hava güneşliydi. Bizim buralara kar yağmıyor ama oğluşumun yanına yattığım 5 dakikada rüyamda kar yağdığını gördüm hafif hafif hayırlara gelsin:)
Yemek de yumurtalı ıspanak yaptım, sebzeli mercimek çorbası vardı dünden, şimdi çorba bitti yanına kısır istiyor canım üşenmez de manava gider yeşillik alırsam:) En zor şey de yemek adı koymak herhalde:)

Ev işi mi:) valla evi, yemeği kendimi herşeyi boşladım artık tek derdim şuan beni al diye tekmeleyip nara atan sıpa oğlum:) Biz de biraz dışarı çıktık hava güneşliydi. Bizim buralara kar yağmıyor ama oğluşumun yanına yattığım 5 dakikada rüyamda kar yağdığını gördüm hafif hafif hayırlara gelsin:)
Yemek de yumurtalı ıspanak yaptım, sebzeli mercimek çorbası vardı dünden, şimdi çorba bitti yanına kısır istiyor canım üşenmez de manava gider yeşillik alırsam:) En zor şey de yemek adı koymak herhalde:)

bizim kızda kucağımda sırtı yere geldimi kıyamet kopuyor. bi yandan onu avutuyorum bi yandan yazıyorum.

bende bugün patatesli tavuk sote yaptım. babamız gelmeye yakında pirinç pilavı yaparım. dediğin gibi yemek adı koymak zor. bugünden düşünüyorum yarına ne yapsam diye..

bizim kızda kucağımda sırtı yere geldimi kıyamet kopuyor. bi yandan onu avutuyorum bi yandan yazıyorum.

bende bugün patatesli tavuk sote yaptım. babamız gelmeye yakında pirinç pilavı yaparım. dediğin gibi yemek adı koymak zor. bugünden düşünüyorum yarına ne yapsam diye..

yaa muhallebiyi illa mamayla yapmak kötü hiç sevemedim şu mamayı sütümüz bol olsaydı da muhallebisini bile kendi sütümüzle yapsaydık :))) oğlum 2-3 gündür kucakta oturmayı istemiyor artık illa ayakta dolaşacağız biz hiç kucağa alıştırmadık ama galiba artık keşif yapmak istiyor dün kanguruya koyup gezdirdim valla çünkü artık kollarım dayanmıyor.ne güzel havayı güzel bulup dışarı çıkanlar varmış maalesef istanbul çok soğuk biz çıkamıyoruz...
bizim menüde de fırında somon salata ve çorba var şimdi yemeği yapmaya gidiyorum hoşçakalın...

hoşgeldin nursena doktoru gittin mi.nasıl ufaklık iyi mi.kilosu boyu kaç olmuş.

Gittik Canım... Boyu 60 cm Kilosu 6300 gr olmuş. 10 Günde 300 gr almış bizim bebiş. Ek Gıdaya Geçirtmedi sütümün yettiğini iddia ediyo ama ben yinede ikna olmuş değilim. Aşı Yapmadı , Öksürükten dolayı. Yarın Tekrar idrar tahlili yapacağız inşallah. Ama yine emmiyo benm kız yaa. Moralim Çok Bozuluyor...

uykudan uyanırken emzirmek en güzeli:)) anlayamadan doyuyo hatta şanslıysam biraz daha uykuya dalıyor:) Oyuncak etti bu şımarıklar bizi yaaa...;Bu arada maşallah bebişine, zaten artık kilo alımları yavaşlıyor olmalı acele etme ek gıdaya sütün yetiyor dediyse doktor öyle çok minik de değil nasılsa...Zaten sonra muhallebiyi nasıl yapsak çorbaya ne koysak derdine düşcez bırak şimdilik kolay yemeğin tadını çıkar:)

uykudan uyanırken emzirmek en güzeli:)) anlayamadan doyuyo hatta şanslıysam biraz daha uykuya dalıyor:) Oyuncak etti bu şımarıklar bizi yaaa...;Bu arada maşallah bebişine, zaten artık kilo alımları yavaşlıyor olmalı acele etme ek gıdaya sütün yetiyor dediyse doktor öyle çok minik de değil nasılsa...Zaten sonra muhallebiyi nasıl yapsak çorbaya ne koysak derdine düşcez bırak şimdilik kolay yemeğin tadını çıkar:)

Çok zorluyor beni yaa , resmn kullanıyo sabahtan akşama kadar...1 ay daha başlamayacağım da başlarsakta birlkte başlayalım :))) aynı şeyleri yaparız :D basit olur . Uykudayken emziriyorum ve geceleri hiç rahat bırakmıyorum kızımı , gece uyku düzeni bozulursa hiç şaşırmam. Kötü mü yapıyorum ya geceleri uyandırmakla. 02:00 - 04:00 - 06:00 eğer 23:00 da uyursa . 03:00 - 06:00 00:00 da uyursak

Gittik Canım... Boyu 60 cm Kilosu 6300 gr olmuş. 10 Günde 300 gr almış bizim bebiş. Ek Gıdaya Geçirtmedi sütümün yettiğini iddia ediyo ama ben yinede ikna olmuş değilim. Aşı Yapmadı , Öksürükten dolayı. Yarın Tekrar idrar tahlili yapacağız inşallah. Ama yine emmiyo benm kız yaa. Moralim Çok Bozuluyor...

10 günde 300 gr. çok iyi maşaallah ufaklığa. bende yarın aşı yaptırmaya gidicem. kıyameti koparcak bizimki. moralini bozma canım sabret. moralini bozarsan sütün azalır.uğraşıcaz bu ufaklıklarla başka çare yok..

Selam kızlar,
benim kız uyuyor. son zamanlarda gündüz emmeleri azaldı. ne yapacağım bilemiyorum. Resmen aç uyuyor. Tek öğün 90 ml mamayla durulurmu ooof of sabah ve akşam 30 ml ek veriyorum bizkaç gündür. Doktor kontrolüne daha var. Ben bi depresyona gireyim biri bulup çıkarır nasılsa...

Depresyona girmeden minik tosbayada hoşgeldin diyorum :) unuturum felan ayıp olmasın ;)

Back