• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 4 aylık bebeği olan arkadaşlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Günaydın Kızlar; Bizde Kalktık yeni. Yaaa Saçlar Gözlere Kadar Uzadı , Toplasam Toplanırda başı acır yaa derisi falan bu nden le toplayamıyorum. Doğduğunda millet saçona hayret etmişti o denli uzun yani :D

6:45 e kurulu bizimki:)) 5 dakika fazla uyunmaz mı yaa:))
Ya ne güzel saçlarınız uzamış inanamıyorum..doğduğumuzda bile daha çok saçı vardı analı oğullu saç döküyoruz biz:) minnacık tüycükleri var saç yerine:)

benimkininde dökülüyo ama belli yerleri bazı yerleri çok uzadı . bu arada senin gibi benimde çok dökülüyor. halıları fırçalamaktan bıktım artık. doğumdan sonra iki kere saçlarımı kestirdim hala dökülüyor :19:

Yaaa Benimki Bugun yine emmemeye başladı. Kakasını yapmaya zorladı kendini ama olmadı, kakadan dolayı emmemeyebilir mi sizce?

Yaaa Benimki Bugun yine emmemeye başladı. Kakasını yapmaya zorladı kendini ama olmadı, kakadan dolayı emmemeyebilir mi sizce?

büyük bi olasılık kakasını yapamamasından. birde bu dördüncü ayda bebekler emmeyi bırakma eğilimine giriyorlarmış. mutlaka uğraş ve bırakmasın emmeyi. benim sütüm yetmiyo mama takviye ediyorum ama hep içimden keşke sütüm yetse de mama vermesem diyorum. gerçekten çocuğun gelişimi zekası herşeyini anne sütü etkiliyor. bu arada mamaya başlayınca benim kızımda kabız oldu birde onunla uğraştım. çok şükür yavaş yavaş kabızlığını atlatıyoruz. hemen hemen her gün kakasını yapıyor. bazen ikinci güne sarkıyor.

bu arada senin kızın niye kakasını yapamıyor? kabız falan mı? anne sütü pek kabız yapmaz bebekleri?

bebişlerinizi ne kadar sıklıkla yıkıyosunuz? ben genelde gün aşırı yıkıyorum. çok rahatlıyor. alıştı iki güne bir yıkanmaya üçüncü güne sarkınca çocuk huysuzlaşıyor.

büyük bi olasılık kakasını yapamamasından. birde bu dördüncü ayda bebekler emmeyi bırakma eğilimine giriyorlarmış. mutlaka uğraş ve bırakmasın emmeyi. benim sütüm yetmiyo mama takviye ediyorum ama hep içimden keşke sütüm yetse de mama vermesem diyorum. gerçekten çocuğun gelişimi zekası herşeyini anne sütü etkiliyor. bu arada mamaya başlayınca benim kızımda kabız oldu birde onunla uğraştım. çok şükür yavaş yavaş kabızlığını atlatıyoruz. hemen hemen her gün kakasını yapıyor. bazen ikinci güne sarkıyor.

bu arada senin kızın niye kakasını yapamıyor? kabız falan mı? anne sütü pek kabız yapmaz bebekleri?

kabız değil , doktora söyledm ama bana dediği şey şu"bebekler 2 gündde 1 de kaka yaparla bu normal dedi" dün 4 kere kaka yaptı emzirdim az önce :D 20 dak emzdi. bakalım kaç gr alacak bu hafta . ben devam diyorum anne sütüne mamaya geçmedim.

bebişlerinizi ne kadar sıklıkla yıkıyosunuz? ben genelde gün aşırı yıkıyorum. çok rahatlıyor. alıştı iki güne bir yıkanmaya üçüncü güne sarkınca çocuk huysuzlaşıyor.

2 günde 1 bizde yıkıyoruz , o zaman çok rahatlıyo , yazın da hergün inşallah :)

yazın hergün yıkamak lazım çok seviyolar suyu hem de rahatlarlar. bide yaza bizimkiler oturuyo olurlar suyun tadını çıkarırlar walla. bu arada banyo oyuncakları çocuk gelişimine katkıda bulunuyomuş. bi yerde okumuştum. gerçi ben şimdi hava soğuk diye hemen yıkayıp çıkarıyorum oyuncak falan oynayacak vakit olmuyor. yaza inşallah oturturuz küvete içine oyuncaklarıda atarız bol bol oynarlar:23:

smy11 Bize doktorumuz demir içeriği yüksek diye SMA GOLD verdi.
Aptamili kullandık biz kiloda farketmedi. Tadi tatlı geldi onu lıkı rlıkır içiyordu valla.

smy11 Bize doktorumuz demir içeriği yüksek diye SMA GOLD verdi.
Aptamili kullandık biz kiloda farketmedi. Tadi tatlı geldi onu lıkı rlıkır içiyordu valla.

peki kabız yapıyor mu? ben aptamil 1 kullandım kabız oldu. aptamilin conformil diye bi çeşidi var onu kullanıyorum. sen aptamil kullandığında bebeğin kabız oldu mu ve bu mamada durum nasıl

bizimkide perşembe aşı olucak. nasıl huzuzluk yaratıyo mu aşı? bende bebişimi uyuttum nihayet.gece 01.30 a kadar rahatım:34:
huzursuzluk olmadı bizde.
mama olarak hangi markayı veriyosun? ben aptamil conformil veriyorum kabız olmasın diye.bizim çocukta tadını beğenmiyo azıcık pekmez koyunca seve seve içiyor.

2 , 3 hafta öncesine kadar gece 23:00 ile 00:00 arasında uyuyup sabah saat 09:00'da kalkardıda şimdi durum değişti :((( bu saatlerde uyutma çabasına giriyorum az önce denedim başarısız oldum... Eşime Bıraktım Bebişimi.gece uykusu güzel ama , sabahlarıda ortam sessiz olursa 10:00 a kadar falan uyuyo. Maşallah Barekallah kızıma.
Kızlar Benm bebişin saçları çok uzadı yaa kestirmeyi düşünüyorum...Sizinkilerde durum ne ?
biz de saç çok az.kabak kızım benim.bizimkinden küçüklerin saçı çok.maşallah size benimkinin olsa bi güzel bağlardım

slm hanımlar bende aranıza katıldım :)
30 eylül doğumlu bir oğlum var şuan 4,5 aylık olduk.10 gün önce doktor kontrolünde boyumuz 64 cm kilomuzda 7015 çıktı.Günde bir öğün mama veriyorum ama doktorumuz sütümün yettiğini ve vermememi söyledi oğlumun kilo alımında sorun yok ama daha çok yemek istiyor işte ozaman basıyor yaygarayı bende çok isterse ozaman mama veriyorum artık.ek gıdaya sütüm yettiği için doktorumuz başlamadı bu aydan sonra başlayacağız 6.ayın çok geç olduğunu söyledi doktorumuz.çok şükür uykumuz gayet iyi gaz sorunumuz hiç olmadı gelelim neler yapabildiğine;
sırtüstü yatarken kendini tamamen yan çeviriyor daha tam yüzüstü dönemedi :) yüz üstü yatarken sırtüstü ilk defa bugün döndü.kendini anakucağından kaydırıp yere atıyor :) geçen gün bi baktım yere atmış kendini oyuncak elinde oynuyor...artık uzattığım nesnelere elini uzatıp yakalıyor yakaladığı gibide ağıza...felaket salya akıtıyor ve hep ön damağını kaşıyor.bu aralar çok meraklı oldu kucağımda etrafı gezmek istiyor camdan dışarı bakıyoruz.1 aydır da kahkahalarla gülmeyi öğrendi çok tatlılar yaa allah hepsini korusun hepsine kocaman maşallah...

30 eylül doğumlu bir oğlum var şuan 4,5 aylık olduk.10 gün önce doktor kontrolünde boyumuz 64 cm kilomuzda 7015 çıktı.Günde bir öğün mama veriyorum ama doktorumuz sütümün yettiğini ve vermememi söyledi oğlumun kilo alımında sorun yok ama daha çok yemek istiyor işte ozaman basıyor yaygarayı bende çok isterse ozaman mama veriyorum artık.ek gıdaya sütüm yettiği için doktorumuz başlamadı bu aydan sonra başlayacağız 6.ayın çok geç olduğunu söyledi doktorumuz.çok şükür uykumuz gayet iyi gaz sorunumuz hiç olmadı gelelim neler yapabildiğine;
sırtüstü yatarken kendini tamamen yan çeviriyor daha tam yüzüstü dönemedi :) yüz üstü yatarken sırtüstü ilk defa bugün döndü.kendini anakucağından kaydırıp yere atıyor :) geçen gün bi baktım yere atmış kendini oyuncak elinde oynuyor...artık uzattığım nesnelere elini uzatıp yakalıyor yakaladığı gibide ağıza...felaket salya akıtıyor ve hep ön damağını kaşıyor.bu aralar çok meraklı oldu kucağımda etrafı gezmek istiyor camdan dışarı bakıyoruz.1 aydır da kahkahalarla gülmeyi öğrendi çok tatlılar yaa allah hepsini korusun hepsine kocaman maşallah...

hoşgeldin aramıza..burda bişeyler paylaşmak güzel oluyor..

peki kabız yapıyor mu? ben aptamil 1 kullandım kabız oldu. aptamilin conformil diye bi çeşidi var onu kullanıyorum. sen aptamil kullandığında bebeğin kabız oldu mu ve bu mamada durum nasıl

Aptamil bizde kabız yapmadı tam tersi ishal gibi oluyordu.
SMA GOLD ise bazen kabız gibi oluyor. 24 saatten sonra yapıyor. Oda Zinco gaz damlasının sayesinde. Mama bitince hemen 5 damla verirsem mama çabuk sindiriliyor.
Aysonu kontrolü var bakalım kilo alacakmı o zamana kadar.

Bişey soracam 2 farklı mama karıştırıp bebeğe verilebilirmi? deneyen oldumu hiç? yada mamaya anne sütü katan?

Kızım kucakta durmuyor sürekli sıyrılarak iniyor.
Daha sağa sola dönmedik malesef.
TV dekilerle şarkı söylüyoruz. onlara çok kızıyor ben söyleyecem diye.
Pepeee ve Sid Hayranı
Evin önündeki Çam ağacına aşık sallandıkça çığlık atıyor.
Bu gece açıkca anne dedi yanlışmı duydum diye ablama baktım oda aynı şeyi duydum deyince korktum :))) garip bişeydi :)))

SMA GOLD ise bazen kabız gibi oluyor. 24 saatten sonra yapıyor. Oda Zinco gaz damlasının sayesinde. Mama bitince hemen 5 damla verirsem mama çabuk sindiriliyor.

Bişey soracam 2 farklı mama karıştırıp bebeğe verilebilirmi? deneyen oldumu hiç? yada mamaya anne sütü katan?

Pepeee ve Sid Hayranı
Bu gece açıkca anne dedi yanlışmı duydum diye ablama baktım oda aynı şeyi duydum deyince korktum :))) garip bişeydi :)))

sma gold a başlarsam bizim kız kesin kabız olur. neyse ben aptamile devam edeyim.bizim kızda kendi dönemiyo elinden tutarsan bi anda dönüveriyor..ben tv seyrettirmiyorum zararlı diye ama gel gör ki ufaklık kaşla göz arası televizyona dönüyo ve izliyo bende izletmemeye çalışıyorum..

Pepeee ve Sid Hayranı

maşallah çam ağacını fark etmesi çok güzel.tv dikkatlerini çok çekiyo

slm hoşgeldin.kilosu boyu gayet güzel.maşallah diyeyim.biz henüz dönemmiyoruz.bol bol çığlık atıyoruz.bizi fırçalıyo.bizimki doğduğundan beri etrafa bakma meraklısı.hepgezeriz.evet hepsini rabbim korusun

bebişler pek fırsat vermiyor herhalde.yazan kaçıyor:) ben de ara ara bakıyorum neler yazmışlar diye. biz de bugün ek gıdaya başladık. 2 çay kaşığı elma suyu :) çok sevdi ufaklık. ama azar azar başlamak gerekiyormuş. bi kaç gün elma suyu vereceğim sonra da havuç suyu.

dün gece hiç uyumadı bizim oğlan. dün doktora götürdük idrar yolu iltihabıymış gaz sancısı diye çekiyoruz bir aydır. başka doktora götürdük. bugün daha sakindi çok şükür.

sizinki şimdi kaç aylık oldu ve ayda ne kadar kilo alıyor acaba ? bide hiç mi emmiyo geceleri falan ben çok ağladım ya 2 haftadır biraz daha aştık gibi inşallah...

4,5 aylık oldu. 1 ay 1140 2. ay 1260 3 ay 600 4 ay 300 gr aldı.resmen beslenmiyor yani bizimki

bebişler pek fırsat vermiyor herhalde.yazan kaçıyor:) ben de ara ara bakıyorum neler yazmışlar diye. biz de bugün ek gıdaya başladık. 2 çay kaşığı elma suyu :) çok sevdi ufaklık. ama azar azar başlamak gerekiyormuş. bi kaç gün elma suyu vereceğim sonra da havuç suyu.

dün gece hiç uyumadı bizim oğlan. dün doktora götürdük idrar yolu iltihabıymış gaz sancısı diye çekiyoruz bir aydır. başka doktora götürdük. bugün daha sakindi çok şükür.

ufaklıklar meyveleri seviyolarda çorbalar biraz sıkıntı. bizimki tarhana ile sebze çorbasını pek hoşlanmasada içiyo ama yayla çorbasını beğenmiyo bi türlü içiremedim. yoğurtta da sıkıntımız var bende pekmez ve bebe bisküvisi koyuyorum yoğurduda yiyor:56:

Back