günaydınn bizde dün 4 aylık olduk. pazartesi aşılarımız var çok sıkıntı yapıyorum...
aşıdan sonra rahatsızlanıyor mu?
için nasıl rahat ediyosa öyle yap ama kendini çok yıpratma olur mu.bebişin doymasa çok ağlar herhalde.benim arkadaşınki ayda 300 almış sadece ama geceleri uyanıp ağlıyomuş.tabi o anlamamış.uyutmak için sallıyomuş sürekli.seninki de çok ağlıyo mu?bu arada kumralay özledik seni.nerelerdesin?bebiş çok mu yoruyo
bende sallayan annelerdenim. ayağıma alıyorum artık hanımefendinin keyfine göre bazen yarım saat bazen 1 saat sallıyorum. benim kozalakta bebeği sallayamıyo. onun dediğine göre bacakları çarpık olduğundan zorlanıyomuş. bende sallarken boş durmuyorum kitap okuyorum..
bu arada ben face grubuna katılmadım face hesabım yokk..
günaydın diyemem heralde bu saattten sonra.benim bebiş de uyandı sürekli ağlayarak.gaz mıydı acaba?söölemesi ayıp kuru fasülye yemiştim.ama kucağa alınca susuyodu.ben de emzirdim ööle uyudu.Günaydın kızlarr, smy11 sen yoksan sayfalar pek ilerlemez:) biz de biraz dışarı çıkarız ama hava çok soğuk, hiç kar yağmayan bir memlekette yaşayıp soğuk demeye utanıyor olsam da derece ilk kez 0 a bu kadar yaklaştı. güneş, yaz güneşi gibi parlasa da henüz havayı ısıtamadı:))
Oğluşum ilk yarım saatlik uykusundayken yazayım dedim..Dünden tam gaz bombası gece ağlayarak uyandı kocaman kocaman gaz çıkardı, kıyamam
aynen devam ama gece ben pek uyuyamadım.kızım da..Güanydın Kıslarrrr... Bebişler nasıl bugun ?
hayırlı olsun.bizde sıkıntı olmadı aşı.biraz nazlı oluyo sadece.günaydınn bizde dün 4 aylık olduk. pazartesi aşılarımız var çok sıkıntı yapıyorum...
sana da.herkes bi yerlerde ne güzel.biz evde mahsur...malum kar dolu...tünaydın kızlar bizimde ananemiz ve teyzelerimiz gelecek bugün bizde fazla giremeyiz.herkese iyi haftasonları...
arkadaşlar süpersiniz oku oku canım çıktı.ne güzel bebişler farklı ama bizim dertlerimiz aşağı yukarı aynı.umarım bundan sonra sıkı takip edebilirim.
saol canım biraz kendimle kuzumla ilgilendim.malum zor bir dönem geçirdim.Ece nin neden kilo almadığına dair onlarca senaryom var ama tabi hangisi doğru bilmiyrm.o kilo almadığı 2 haftada ben sürekli ağlar vaziyettteydim.sütüm falan etkilendi mi bilemiyrm.neyseki şimdi daha iiyiyim.idrar kültüründe bir şey çıkmadı.dr normal diyor ısrarla.
ay allah iyiliğinizi versin çok güldüm.benimki arada ayağında sallıyor.sonra sıkılıyor göbeğim var ondan sallayamıyorum diyor.
arkadaşlar süpersiniz oku oku canım çıktı.ne güzel bebişler farklı ama bizim dertlerimiz aşağı yukarı aynı.umarım bundan sonra sıkı takip edebilirim.
saol canım biraz kendimle kuzumla ilgilendim.malum zor bir dönem geçirdim.Ece nin neden kilo almadığına dair onlarca senaryom var ama tabi hangisi doğru bilmiyrm.o kilo almadığı 2 haftada ben sürekli ağlar vaziyettteydim.sütüm falan etkilendi mi bilemiyrm.neyseki şimdi daha iiyiyim.idrar kültüründe bir şey çıkmadı.dr normal diyor ısrarla.
ay allah iyiliğinizi versin çok güldüm.benimki arada ayağında sallıyor.sonra sıkılıyor göbeğim var ondan sallayamıyorum diyor.
Kilo alamayıştan bahsetmişsin geçen ay ben de aynı sorunu yaşamıştım. Her ay bir kilo alan kızım 15 günde sadece 100 gr almıştı. İdrar yolu enfeksiyonu vardı doktor ona bağlamıştı ama bizimkinin kusması ishali filan yoktu,iştahı da yerindeydi üstelik ama ağlıyordu sürekli emerken. Sonra başka bir doktor kusma yoksa ve emerken ağlıyorsa özellikle, senin sütünle alakalı sakın kafanı hiçbir şeye takma sütünün muhteviyatı değişir dedi. O ağladıkça ben de ağlayacak gibi oluyordum senin gibi. Velhasıl aynı gün eve tartı aldım gün gün takip için :) yediğime ve kendime dikkat ettim çok şükür 750 gr aldı bu ay. Aman kendine çok iyi bak canım.
Kilo alamayıştan bahsetmişsin geçen ay ben de aynı sorunu yaşamıştım. Her ay bir kilo alan kızım 15 günde sadece 100 gr almıştı. İdrar yolu enfeksiyonu vardı doktor ona bağlamıştı ama bizimkinin kusması ishali filan yoktu,iştahı da yerindeydi üstelik ama ağlıyordu sürekli emerken. Sonra başka bir doktor kusma yoksa ve emerken ağlıyorsa özellikle, senin sütünle alakalı sakın kafanı hiçbir şeye takma sütünün muhteviyatı değişir dedi. O ağladıkça ben de ağlayacak gibi oluyordum senin gibi. Velhasıl aynı gün eve tartı aldım gün gün takip için :) yediğime ve kendime dikkat ettim çok şükür 750 gr aldı bu ay. Aman kendine çok iyi bak canım.
enfeksiyondan bahsetmişsnz benmkindede vardı şimdi düştü değerleri , enfeksiyondan sonra emmeye devam ettimi ? yada emmeme sorunu oldu mu? Bu arada Hoşgeldi,niz...
hoşbulduk:) Enfeksiyon tam olarak geçmedi bizde de değerler düştü. Emerken ağlaması çok azaldı asıl sorunun sütüm olduğunun farkına vardım çünkü başka hiçbir şey yapmadan kilo alımı düzeldi ben dikkat edince. Yediklerime hiç dikkat edemiyordum çok ağladığı için fırsat bulamıyordum bazen, onlara dikkat ettim ve en önemlisi de moral. İnanın doktorla konuştuktan sonra çok rahatladım en azından sebebini biliyorum ağlamasının diye ve o günden sonra da her gün aynı saatlerde tartmaya başladım. Kilo aldığını görünce insanın neşesi yerine geliyor :) Bu arada fikir versin diye söylüyorum, doktorun sütün yetip yetmediğini anlamak için ilk başta söylediği her emzirmeden önce ve sonra tartmam gerektiği idi. Aradaki fark 25-40 gr arasında ise sütünün olduğunu-yettiğini gösterirmiş. Dikkat edince yediklerime 100 grı buluyordu tarttığımda. Yalnız akşama doğru süt azaldığı için ve bizim minik biraz iştahlı olduğundan süt akşam foşur foşur akmadığında sinirlenip ağlıyor ona da takılmıyoruz:)
benm sütüm var da bizim ki emmek istemiyor memeyi red ediyor emzirmeye çalıştığımda ağlıyor, dün akşama doğru kendisi istedi emmeyi bugun istemiyor hiç doğru dürüst emmedi de kafayı yiyeceğim bende sinirlerim bozuldu ya bugun sabahtan beri en fazla 3 kere emzirebildim o da en fazla 8 er dk. şimdide öksürüğümüz var sanırım boğazı acıyo yada bilmiyorum. yarın hassas tartı alabilirim , tavsiye ediyormsun tartıyı. seninkide red ediyormuydu. off ya
Hem bebek hem babası aynı anda acıkınca cevap gecikti :) bizimki tam red değil de kavga gibi biraz, çekiyor hırsla sonra ağlıyor tekrar ağzına alır almaz bırakıyor ve gene ağlıyor. Ben gezerek emzirmeye başlamıştım bir süre sonra sakinleşiyordu o yolla. Tartı dijital olduğu için doktorum pek güvenmediğini söyledi ama başka da bir çare yok gibi. Bende bir de terazi var bebek için arkadaşım vermişti,onunla tartmak bana çok zor geldi az miktardaki farkları anlayamıyordum o yüzden dijital aldım. Sağlamasını yaptığımda birbirlerini tutuyor gibi. Umarım yardımcı olabilmişimdir.[/QUOT
bizim oğlanın da idrar yolu enfeksiyonu da var ama emmesi çok kötü değil. kusması fazlaydı bir ara ama bu aralar iyi emmesi ve fazla kusmamasına rağmen kilo alımı yavaşladı. 5 gündür hiç kilo almamış. doktor olabilir dedi ama benim canım sıkıldı.
"bizimki tam red değil de kavga gibi biraz, çekiyor hırsla sonra ağlıyor tekrar ağzına alır almaz bırakıyor ve gene ağlıyor. Ben gezerek emzirmeye başlamıştım bir süre sonra sakinleşiyordu o yolla." bu kısmı aynı bizim oğlanı tarif ediyor. doktorun moralle ve yediklerinle alakalı dediğini söylemişsin. benim moralim bozuk değil yediklerimde de bir değişiklik yok sanırım. dikkat etmedim hiç. sen nelere dikkat ederek düzelttin bu durumu peki?
Hem bebek hem babası aynı anda acıkınca cevap gecikti :) bizimki tam red değil de kavga gibi biraz, çekiyor hırsla sonra ağlıyor tekrar ağzına alır almaz bırakıyor ve gene ağlıyor. Ben gezerek emzirmeye başlamıştım bir süre sonra sakinleşiyordu o yolla. Tartı dijital olduğu için doktorum pek güvenmediğini söyledi ama başka da bir çare yok gibi. Bende bir de terazi var bebek için arkadaşım vermişti,onunla tartmak bana çok zor geldi az miktardaki farkları anlayamıyordum o yüzden dijital aldım. Sağlamasını yaptığımda birbirlerini tutuyor gibi. Umarım yardımcı olabilmişimdir.[/QUOT
bizim oğlanın da idrar yolu enfeksiyonu da var ama emmesi çok kötü değil. kusması fazlaydı bir ara ama bu aralar iyi emmesi ve fazla kusmamasına rağmen kilo alımı yavaşladı. 5 gündür hiç kilo almamış. doktor olabilir dedi ama benim canım sıkıldı.
"bizimki tam red değil de kavga gibi biraz, çekiyor hırsla sonra ağlıyor tekrar ağzına alır almaz bırakıyor ve gene ağlıyor. Ben gezerek emzirmeye başlamıştım bir süre sonra sakinleşiyordu o yolla." bu kısmı aynı bizim oğlanı tarif ediyor. doktorun moralle ve yediklerinle alakalı dediğini söylemişsin. benim moralim bozuk değil yediklerimde de bir değişiklik yok sanırım. dikkat etmedim hiç. sen nelere dikkat ederek düzelttin bu durumu peki?
Ben de farkında değildim nasıl olsa kilo alımı iyi diye de salmışım kendimi demek ki,ama sıvı tüketimini çok azaltmıştım şimdi su, süt, rezene, ısırgan toplamda günde 20 bardağı buluyor gibi içtiklerim. Bir de herkesi tembihledim beni üzmeyin sütüm azalıyor diye:) Şu memeyle kavga konusunun başka sebepleri de olabilir tabi bilemiyorum. İlk gittiğim doktor gazdan olabileceğini söylemişti. Zaten ne zaman sıkıntısı olsa herkes gazdandır diyor ayırt etmek zor, keşke sıkıntılarını anlatabilseler yavrucuklar:)
aynı şekilde ben de kilo alımı iyi diye rahattım. düşünüyorum deminden beri eksik olan şeyi. az önce eşime diyordum su içmeyi azalttım ondan mı acaba diye. daha çok dikkat edeyim bari artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?