• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 aylik bebege sehriye corbasi !

Dünya sağlık örgütü ilk 6 ay anne sütü yokluğunda formül mama diye bas bas bağırıyor al bir sağlık ocağından broşür ver eline okusun.

Esim cok abarttigimi ve ucundan azicikta olsa tattirmami dusunuyor.Ona bu konuda sert cikistim.
Zamanla size hak verir umarım.Ergenlikle beraber kilo alan biri olarak beslenmenin ciddi rol oynadığını düşünüyorum çok doğru düşünüyorsunuz umarım herşey istediğiniz gibi olur.

Ben farklı bakıyorum çocuğunu sakın verme desek görümce kırılacak benim çocuğum olmuyor ondan yapıyorsun demesin diye bu ayrıntıyı vermis. Aynı benim görüncem onun da çocuğu olmuyor çocuk bakmasını beslemesini bilmez 4 aylıkken yemek sularını ekmege ban yalat diye akıl verir hayır dediğinde benim Yok diye yapıyorsun diye ağlar
Aynen soylediginiz gibi.Cok asiri sakinmak daha fazla goze batiyor.Ki bebegimi seviyor yaptiklari kotu niyetle degil bunu biliyorum.

Görümceniz hasta mı? Psikolojik ağır bir depresyon mu geçiriyor derdi ne? Çocuğu öldürmek ister gibi bir havası var kadının! 4 aylık bebekten bahsediyorsunuz o kadar hızlı benek arabası kullanıp bide kamyonla arasında ki mesafe? :KK57:
Yani çıkışmayı bırakıp ensesinden tutup kapıya koymalıydın. Ben okuyunca gözümün önüne benim bebeğime görümcem böyle yapsa aynen bu tepkiyi veririm. Darılırsa da darılsın!

Dünya sağlık örgütü ilk 6 ay anne sütü yokluğunda formül mama diye bas bas bağırıyor al bir sağlık ocağından broşür ver eline okusun.
Dr a gittigimizde beraber gelir benimle o da ayni seyleri dr agzindan duydu.Ancak her ama her konuda kendi bildigini okur.

Görümceniz hasta mı? Psikolojik ağır bir depresyon mu geçiriyor derdi ne? Çocuğu öldürmek ister gibi bir havası var kadının! 4 aylık bebekten bahsediyorsunuz o kadar hızlı benek arabası kullanıp bide kamyonla arasında ki mesafe? :KK57:
Yani çıkışmayı bırakıp ensesinden tutup kapıya koymalıydın. Ben okuyunca gözümün önüne benim bebeğime görümcem böyle yapsa aynen bu tepkiyi veririm. Darılırsa da darılsın!
Psikolojisi cok bozuk.Bekarlik hayatini cok rahat gecirmis evlenince tedavisi maddi durumunu zorlastirdi.Anlamadigi her konuda yardimci olur iyi davranirim.Ancak derdini anlatamayan bebege karsi istemeden de olsa ysptigi bu ihmalkar davranislar konusjnda sert davraniyorum.Kayinvalide,gorumce ve bizlerin evi yakin ve siklilla gorusuyoruz.Ben bu durumlarin arkasina arayip sormuyorum gitmiyorum da ama bir 10 gunun sonjnda yine karsilasmak durumunda kaliyoruz.

Psikolojisi cok bozuk.Bekarlik hayatini cok rahat gecirmis evlenince tedavisi maddi durumunu zorlastirdi.Anlamadigi her konuda yardimci olur iyi davranirim.Ancak derdini anlatamayan bebege karsi istemeden de olsa ysptigi bu ihmalkar davranislar konusjnda sert davraniyorum.Kayinvalide,gorumce ve bizlerin evi yakin ve siklilla gorusuyoruz.Ben bu durumlarin arkasina arayip sormuyorum gitmiyorum da ama bir 10 gunun sonjnda yine karsilasmak durumunda kaliyoruz.

Tamam ama bu hayatı böyle diye katlanmak zorunda değilsin sen getirmedin onu o hale? Kaldı ki psikolojisi bozuksa gitsin psikiatriste görünsün devlette bedava.
Bence sakın başkaşa bırakmayı çn bebeği de ona vermeyin arabayla gezdirmesi için. Küçükük bebek ya öyle sallanır mı? Uzmanlar ayakta bile sağlamak sağlıklı değil diyorken!

Gorumcen bunlari yapiyorsa sen nerdesin? Cocuk neden onun kucaginda? Ayni evde ni yasiyosunuz? Ne demekcocugun kafasini lak diye birakiyo yastiga?
Hayir ayni evde olmasa da yakin oturuyoruz ve kv evinde karsilasiyoruz.Suanki hassas tutumumla zaten yeterince itici gorunuyorum.Abarttigimi dusunuyorlar.Oysaki benim gozum surekli bebegimin uzerinde herkes ayrintilari kaciriyor.Mesela ictigi cay bardaginin bebegin yakinlarinda olmasi gibi ayrintilar..Ben bunlara cok dikkat ediyorum hemen alirim kuzumu ama o kadar cok ve cesitli ihmalkarliklar varki.

Haklısınız sizin bilginiz dahilinde olmadan bişey yapmamalı. Bence ağırlığınızı koyun biraz fazla yüz vermişsiniz yumuşak davranmışsınız gibi geldi bana

Ama tıbbi bi yorum olarak şunu da eklemek isterim formül mama ile beslenen bebekler 4. Ay da ek besine geçmesi önerilebiliyor. mamadansa yemek yemesi tercih ediliyor çocuğun. Siz doktorunuza danışın isterseniz bu konuda.

Kilo alımından ziyade 6 aydan küçük bebeklerin ek gıdayla erken tanışması bağırsaklarda kanama ve yirtilmalara sebep olabilir . Ne kadar düşüncesiz insanlar var ,aklım almıyor ..

Ayrıca ne sebeple bu kadar sık görüşüyorsun ? Ben olsam köprüden atlardım direkt .temiz iş ..

Haklısınız sizin bilginiz dahilinde olmadan bişey yapmamalı. Bence ağırlığınızı koyun biraz fazla yüz vermişsiniz yumuşak davranmışsınız gibi geldi bana

Ama tıbbi bi yorum olarak şunu da eklemek isterim formül mama ile beslenen bebekler 4. Ay da ek besine geçmesi önerilebiliyor. mamadansa yemek yemesi tercih ediliyor çocuğun. Siz doktorunuza danışın isterseniz bu konuda.
Tesekkur ederim dr una soracagim.Dr ne diyorsa onu yapmak istiyorum.
Inanin ki bu konuda yuz vermemeye calisiyorum ama karsimsaki insan gercekten bazen haddini bilmiyor.Yani oyle bir toplumdayiz ki bazen surekli savasmak zorjnda kaliyoruz.Inanilmaz dusuncelerimiz var.Bireysellige saygi yok.

Kilo alımından ziyade 6 aydan küçük bebeklerin ek gıdayla erken tanışması bağırsaklarda kanama ve yirtilmalara sebep olabilir . Ne kadar düşüncesiz insanlar var ,aklım almıyor ..

Ayrıca ne sebeple bu kadar sık görüşüyorsun ? Ben olsam köprüden atlardım direkt .temiz iş ..
Bana diyor ki bizde mamayla buyuduk falan filan.Bende kendisinin yanlus beslenmeler sonucunda sureklu kabizlik cekiyor olabilecegini kardesinin(esim) gecenin bir yarisi kalkip mide hapi icmesinin sebebinin bebeklikte bagirsaklar hazir degilken verilen gidalardan olabilecegini anlatmaya calisiyorum.Tabiiki bu etkenler kesin degil ancak bebegime simdinun imkanlari varken beden 40 sene oncesinin davranisi ile hareket edeyim ki.
Bunlari soylesem de tamamen bosa konustugunu anladim.Yorgunum bu konuda

Ne demek sen yokken veririm, ne munasebet.Benim için kavga sebebi bu,delimidir nedir.
Ben hala niye bu kadar sık görüştüğünüzü anlamadım...Kayınvalide evinde karşılaşıyorsaniz oraya gitmelerinizi de azaltin o zaman.
Daha sonra da her seferinde uyarin,isterse küsüp bozulsunlar, uyarıp sert çıkmaktan çekinmeyin.Gerekirse tartışın.Bu kadar saçma sapan davranış görmedim.

Bana diyor ki bizde mamayla buyuduk falan filan.Bende kendisinin yanlus beslenmeler sonucunda sureklu kabizlik cekiyor olabilecegini kardesinin(esim) gecenin bir yarisi kalkip mide hapi icmesinin sebebinin bebeklikte bagirsaklar hazir degilken verilen gidalardan olabilecegini anlatmaya calisiyorum.Tabiiki bu etkenler kesin degil ancak bebegime simdinun imkanlari varken beden 40 sene oncesinin davranisi ile hareket edeyim ki.
Bunlari soylesem de tamamen bosa konustugunu anladim.Yorgunum bu konuda
İyi de madem anlamıyor , neden anlatıyorsun ? Tavrın net olsun , bir süre uzak dur . Sürekli görüşmek zorunda değilsin ki ..el kadar bebekten bahsediyoruz ..

Değişik değişik insanlar var gerçekten... Bir çocuğun ihtiyacı neyse en iyi annesi bilir. Ben olsam çıldırırdım herhalde. İyi niyetli olabilir evet ama yeğenim için annesine şunu yap desem ve annesi beni uyarsa ben bir daha ağzımı açmam. Tuhaf yani bilemedim..

Belli ki sen ne kadar karşı çıksan da gorumcen bildiğini okuyan bir tip...
Demek ki yüzün ona.yumusak geliyor,ciddiyetini anlamıyor

Çocuklarım konusunda kimseye taviz vermedim,vermem de
Ki normalde insanları kirmaktan korkan pamuk gibi bir kadınım dir

Bu dediklerini görümcem yapmaya kalksa pişman ederdim

Esin ne diyor bu duruma peki,sesini çıkarmıyor mu

Bence çocuğunu az görsünler.. kendi ailen nerede ? Onlara git başka yerlere git işim var de..

Bu kadar yakın olmak iyi değil..
Fazla cahil ve yılışık gördüm görümcenizi...

Back