4.5 yaşındaki kızımın takıntıları..

Benim kocamda ikizler ve onunda bazı takıntıları var . Benimde yükselenim ikizler bendede bariz var . Ayakkabım ile çorabımın pantolonunu uyumu mesela , tabakları masaya koyarken tüm tabaklar aynı model olmalı . Bardaklar yada başka birşey dizilirken boy sırasına göre dizilmeli gibi gibi . Sizin kızınız benim kızım olabilir:KK47:

Bana biraz abartılı takıntıları varmış gibi geldi ama benim kuzenimin kızı var. O da senin minik kızın gibi diyebilirim. Ben anne değilim tabi yorumum havada kalır ama tamamen yargılamadan soracağım, sende buna benzer takıntılar var mı? ne biliyim sende görmüş kendi kafasında kurmuş abartarak yansıtıyor olmasın?
Inanın ne bende ne de eşimde böyle takıntılarımız hiç yoktur.

Dert edecek bisi yok bence benimde 4 yasinda bir kizim var ve asiri dagitir ortaligi daha cok kucukler islanma konusunda fazla inatlasmayin derim uzerinde durmayin kendiliginden düzelecektir diyedüşünüyorum ders falan yapması cok tatli buldum ben allah evlatlarimizi bizlere bagislasin inşallah...

Merhaba hanımlar 4.5 yaşında bir kizim var. Çocukların hepsi mi böyle yoksa sadece benimkimi böyle bilmiyorum fikirlerinize ihtiyacım var. Öyle ki bazen delirme noktasına geliyorum.

Çorabına, kazağına, pantolonuna hiç bir damla su degmicek. Değerse eğer deliriyor değiştircem diye. Günde abartmıyorum 10 a yakın çorabı değiştirebiliyor. Ayağında çorap var bi bakıyorum çıkmış noldu kızım ona diyorum "ıslandı çünkü " diyor. Yenisini giydiriyorum 10 dakika sonra o da çıkmış. Su içerken çok dikkatli içer dökülmesin diye mutfakta genelde ellerimi sık sık yıkarım ellerimden damlayan sular hanimefendinin çorabına geliyor herhalde . Peteğin üstü artik çorap sıralı oluyor.
Hee bir de çorap giyerken asla yukarı kadar çekilmeyecek bilek hizasında bırakılacak. Neymiş rahatsız oluyormuş.

Mont giyerken fermuar asla sonuna kadar çekilmeyecek neymiş boğazını sıkıyormuş.
okula gidiyor hersabah aynı krizleri yaşıyoruz evden kavga ede ede yola çıkıyoruz. O giyinirken evde resmen kaos yasaniyor.
Neymiş ince kazak giymicekmis eğer giyerse yelek giyecekmiş. Sabah 2 saat kiyafet seçemiyoruz. Onun burası uzun, o kıyafetin burası kısa, o ince artik sacimi basimi yolcam.

Sabah yüzünü yıkayalım koşarak kurulaniyor. Tuvaletten çıkarken ellerini yıkıyor eğer havlu yoksa "neden havlu koymadın diye bana cemkiriyor"

Eli acısın aman bi yerine küçücuk bisey olsun hemen krem bulup sürüyor elde yukarda geziyor bi yere değmesin diye. Yanlislikla aman ha çıkmasın o krem hemen koşup yine sürüyor.

Evin içinde bazen müzik açıp dans ediyor dans etmeden önce tüm odadaki yerde ne eşya varsa topluyor hazırlığını yapıyor sonra oynamaya başlıyor. ( ayağına çarpıp da engel olmasın diye herhalde)
Okuldan hergun ödevle dönüyor bende kendi kendime daha küçük bu yaşta bu kadar ödev olmaz diye düşünürken meğer benimki Öğretmeninden hergun ama hergun okulda eve gelirken ödev istiyormuş çok istediği içinde öğretmeni sadcee benim kıza ödev veriyormuş. Eğer ödev vermesin eve geldiğinde söyleniyor " öğretmenim yine ödev vermemiş mi offf" diye. Bayağı bi söyleniyor. Sabahın köründe kalkıp ders çalışıyor. Bu durumdan fazla şikayetçi değilim ama ilerde sıkılırsa diye korkuyorum açıkçası.

Gece uyuyor mesela üstünü çok açıyor üşüyor haliyle uyanıp "anne ustumu ortermisin " diyor. O uykulu halde kendisi örtmeye üşeniyor. Beni kaldırıyor hey allahim:) ne yapayım ben bu kizi:)

Bu sabah da okula gitcek tabi ders yaptı biraz sonra babası " kizim gek yağmur yağıyor balkondan bakalım" dedi. Benimki "ama cami acmican baba tamammi" diyor. Sonra gittiler baktılar açmadan. Içerden sesini duyuyorum " baba hadi yeter bu kadar üşücez iceri gecelim" diyor. O mu baba benim eşim mi cocuk gülesim geldi bu duruma:))

Bizde cocuk olduk ama ister belimize kadar ıslanalım ister çamura batalım daha çok hoşumuza giderdi. Bu nasıl cocuk ben anlamadım. Aklı gidiyor islanicam, kirlenicem, usucem diye. Bi de hiç kolay kolay düşmez.

Bunları düşünmesi bu yasa göre fazla değilmi hanımlar. Fikirlerinizi merak ediyorum. Hepinize iyi günler.

Offfff buna benzer modelde bende var.Ayni yaş grubu sanırım normal bir durum olabilir .Oğlum kirlenme konusunda rahat :) ama siz çok mu uyarı yapıyorsunuz acaba üstünü kirletme ıslatma vs vs diye .

Çoraba su damlası dışında hepsini bende yapıyorum. Herkes yapmıyor mu bunu? Gayet makul, mantıklı davranışları. Düşünebilmesine şaşırabilirsiniz de çıldıracak bir durum yok bence. Çorabı ıslanınca çıkarıyorsa üstüne terlik giysin, silsin ıslanınca. Bozmayın çocuğun bu halini :)
Okulda panduf giyiyor . Hanı altları aralıklı desenler falan olur ya. Aralarına biseyler girmis evde bana anlatıyor pislendi diyor siyah siyah oldu napcaz diyor. Bi kav gün söyleyince bende aldırdım temizlemek için aynı anlattığı gibi araları siyah olmuş birlikte makinaya attik önce bi yikadik sonrada kurdanla altlarını temizledik bana yardım etti. Sonra okuluna mutlu mutlu gitti sipam

Muhtemelen kızınız bebekken pırıl pırıl bir anneydiniz.fazla korumacı ve duyarliydiniz.uzerine en ufak çorba dökülse değiştirdiniz,ayağındaki çorap terleyip nemlense yenisini giydirdiniz.haklimiyim?
Maalesef değilsiniz. Ben gerçekten dağınık bi anneyim :)) hiç öyle bisey yapmadım küçükken çorbayı 1 tabak üstüne boca etmediği surece:)

Okulda panduf giyiyor . Hanı altları aralıklı desenler falan olur ya. Aralarına biseyler girmis evde bana anlatıyor pislendi diyor siyah siyah oldu napcaz diyor. Bi kav gün söyleyince bende aldırdım temizlemek için aynı anlattığı gibi araları siyah olmuş birlikte makinaya attik önce bi yikadik sonrada kurdanla altlarını temizledik bana yardım etti. Sonra okuluna mutlu mutlu gitti sipam
Ama yazık ya çok tatlı annesi sarılıp öpmek istedim şuan onu maşallah

Bu arada bende ikizlerim.benimde islakliga bazi seslere takintim var.odev konusundada cocuklugumda odevimi asla aksatmazdim.
Ogretmen bir sey dediyse benim icin mutlaka yapilmaliydi.
Annem soylemeden kendim 9 da mutlaka yataktaydim.9 u 5 bile gecse sabah uyanamicam diye aglardim.
O disler illa fircalanacakti gibi gibi
Ve bunlari annem asla soylemezdi ilkokulda dahi kendim yapardim.

Güldüm okurken, yeğenimin küçüklüğü geldi aklıma. Bizimkinin fazlası vardı eksiği yoktu. Şimdi 13 yaşında dünyanın en pis, en dağınık ergeni oldu kendisi.
Çocuklar zaman zaman böyle takıntılar edinir büyüme sürecinde. Kalıcı da olabilir, büyüdükçe bizimki gibi değişebilir de.
Anne olarak yapabileceğiniz tek şey fazla umursamamak. Siz üzerine gittikçe muhtemelen kalıcı olacak yaptıkları.
Aslında üzerine fazla gitmiyorum. Sadece bazen gerçekten bunaltıyor yarim saat sadece onun üstü başıyla uğraşıyoruz haliyle sabrım taşabiliyor.

Ben rahatsızlık yaratacak bir durum görmedim kendim de böyle olduğum için sanırım. Küçüklükten böyle hassasiyetle olaylara yaklaşması sizi ürkütmüş belli ki :)
Hep alışığız ya laf söz dinlemeyen, ortalığı dağıtan çocuklara bu da sizi etkilemiş fazlasıyla. Ben sevdim bu prensipleri olan minik kızınızı :KK66:

Aslında üzerine fazla gitmiyorum. Sadece bazen gerçekten bunaltıyor yarim saat sadece onun üstü başıyla uğraşıyoruz haliyle sabrım taşabiliyor.

Uğraşmayın bırakın kendi seçip kendi giyinsin. Yaşı uygun, becerikli de bir çocuk anladığım kadarıyla.
Biz öyle yapardık, zaten eninde sonunda kendi seçtiğini giyindiği için müdahale etmekten de yardım etmekten de vazgeçmiştik. Bazı günler sokak çocuğu gibi giderdi okula, altta pantolon, üstünde tütü, onun üstünde kazak, ayağında pırıltılı babetler falan. Zamanla düzelecek muhtemelen sizin ufaklık da.

Bana normal geldi üç bucuk yaşındaki oğlum da bu şekilde. Üstüne bir damla su değse anında değiştirir çorapta bu şekilde. Ve değişmezse sorun çıkartır. Yemek yerken de bir damla damlasa masaya o temizlenene kadar yemek yemez. Boyaması bitmeden oyuncaklarla oynamaz falan. Ve boyama dışarı taştığı an hemen sildirir. Kuralcı olmalarına bağlıyorum ben.

Çevresinde örnek alabileceği kendinden biraz büyük abi abla modeli var mı taklit ettiği filan? Çocuklar çabuk büyümek isterler bilirsiniz; şahsen küçükken "Büyük olayım hemen büyüyeyim ben de öyle yapayım" fikri içindeydim ki bunu çoğumuz yaptık. Belki öyle bi örnek durum olabilir. Sizi taklit etmeye çalıştığı çağlar hem, eline krem sürmesi filan görmüştür sizden. :) Ya da anneanne-babaannenin tekrarlarından, hareketlerinden etkileniyor olabilir.

Oğlum 2 buçuk yaşına yeni geliyor, anneannesi bakar arada. Ondan görmüş, yerde ufacık bi iplik parçası bi şey görsün hemen eliyle toplar bana getirir "At, pis, eh" filan diyerek. :) Evin talaşını pisliğini ayıklıyor yerlerden bit kadar boyuyla.

Yani böyle şeyler olabilir, bana abartı gelmedi, çocuklar zaten her şeyi abartmaya meyillidir. Eğer ilerleyen yaşlarda artacak olursa, o zaman destek alırsınız diye düşünüyorum. Şimdi okula heves çağı da, ödev istemesi de yine kendini büyütmek için filan galiba :)
Sormayın :) sakin ha sen küçüksün falan demeyelim. Başlıyor bağırmaya ben buyukum 5 yasindyim diye ellerini kocaman açarak. Evet elleri kremlemeyi benden görmüş olabilir. El kremlerini yaralı olan yerlerine sürdürüyor ağrı kesici olmadığını anlatıyorum ama kim dinler yine devam :)) onu sürmek için sürekli bahane uyduruyor. dudağım aciyor krem sürelimmi annneeee

Merhaba hanımlar 4.5 yaşında bir kizim var. Çocukların hepsi mi böyle yoksa sadece benimkimi böyle bilmiyorum fikirlerinize ihtiyacım var. Öyle ki bazen delirme noktasına geliyorum.

Çorabına, kazağına, pantolonuna hiç bir damla su degmicek. Değerse eğer deliriyor değiştircem diye. Günde abartmıyorum 10 a yakın çorabı değiştirebiliyor. Ayağında çorap var bi bakıyorum çıkmış noldu kızım ona diyorum "ıslandı çünkü " diyor. Yenisini giydiriyorum 10 dakika sonra o da çıkmış. Su içerken çok dikkatli içer dökülmesin diye mutfakta genelde ellerimi sık sık yıkarım ellerimden damlayan sular hanimefendinin çorabına geliyor herhalde . Peteğin üstü artik çorap sıralı oluyor.
Hee bir de çorap giyerken asla yukarı kadar çekilmeyecek bilek hizasında bırakılacak. Neymiş rahatsız oluyormuş.

Mont giyerken fermuar asla sonuna kadar çekilmeyecek neymiş boğazını sıkıyormuş.
okula gidiyor hersabah aynı krizleri yaşıyoruz evden kavga ede ede yola çıkıyoruz. O giyinirken evde resmen kaos yasaniyor.
Neymiş ince kazak giymicekmis eğer giyerse yelek giyecekmiş. Sabah 2 saat kiyafet seçemiyoruz. Onun burası uzun, o kıyafetin burası kısa, o ince artik sacimi basimi yolcam.

Sabah yüzünü yıkayalım koşarak kurulaniyor. Tuvaletten çıkarken ellerini yıkıyor eğer havlu yoksa "neden havlu koymadın diye bana cemkiriyor"

Eli acısın aman bi yerine küçücuk bisey olsun hemen krem bulup sürüyor elde yukarda geziyor bi yere değmesin diye. Yanlislikla aman ha çıkmasın o krem hemen koşup yine sürüyor.

Evin içinde bazen müzik açıp dans ediyor dans etmeden önce tüm odadaki yerde ne eşya varsa topluyor hazırlığını yapıyor sonra oynamaya başlıyor. ( ayağına çarpıp da engel olmasın diye herhalde)
Okuldan hergun ödevle dönüyor bende kendi kendime daha küçük bu yaşta bu kadar ödev olmaz diye düşünürken meğer benimki Öğretmeninden hergun ama hergun okulda eve gelirken ödev istiyormuş çok istediği içinde öğretmeni sadcee benim kıza ödev veriyormuş. Eğer ödev vermesin eve geldiğinde söyleniyor " öğretmenim yine ödev vermemiş mi offf" diye. Bayağı bi söyleniyor. Sabahın köründe kalkıp ders çalışıyor. Bu durumdan fazla şikayetçi değilim ama ilerde sıkılırsa diye korkuyorum açıkçası.

Gece uyuyor mesela üstünü çok açıyor üşüyor haliyle uyanıp "anne ustumu ortermisin " diyor. O uykulu halde kendisi örtmeye üşeniyor. Beni kaldırıyor hey allahim:) ne yapayım ben bu kizi:)

Bu sabah da okula gitcek tabi ders yaptı biraz sonra babası " kizim gek yağmur yağıyor balkondan bakalım" dedi. Benimki "ama cami acmican baba tamammi" diyor. Sonra gittiler baktılar açmadan. Içerden sesini duyuyorum " baba hadi yeter bu kadar üşücez iceri gecelim" diyor. O mu baba benim eşim mi cocuk gülesim geldi bu duruma:))

Bizde cocuk olduk ama ister belimize kadar ıslanalım ister çamura batalım daha çok hoşumuza giderdi. Bu nasıl cocuk ben anlamadım. Aklı gidiyor islanicam, kirlenicem, usucem diye. Bi de hiç kolay kolay düşmez.

Bunları düşünmesi bu yasa göre fazla değilmi hanımlar. Fikirlerinizi merak ediyorum. Hepinize iyi günler.
Benimde ayni yasta oglum var ve oda tipki boyle cok narinler :) islkliktan hic hoslanmaz ya banyoda gozune kopuk gelip yanarsa gozu yandikk cikana kadar kizio aglio bide bebek sampuani kullaniorum onla nasil yanio gozu anlamiorum canlari sag olsunda evlatlarimizin ....

bu tarz takıntılar anal dönemde (2-3 yaş civarı) tuvalet eğitimi alırken fazla baskı görmüşse görülebiliyor. eski travmatik olayların bi tezahürü yani. veya görerek de öğrenmiş olabilir. çevresindeki çocuklar veya yetişkinler bu şekilde davranıyorsa örnek almış da olabilir. bu tarz takıntılar zaman ilerledikçe şekil değiştirerek hayatını daha da zorlaştırabilir. dilerseniz bi pedagogla görüşebilirsiniz.

Kırmızıyla işaretlediğim yerleri okurken ahaaaa dedim kızımın kayıp ikizini buldum :KK70: :KK70: :KK70:
benim kızım da fena takıntılı
ıslak olmasını bırakın hafifi nemli olsa elim falan Allah kıyamet kopuyor dokunma bana diye
ve aynı yaştalar sizinkiyle
inşallah geçici bir dönemdir diyorum çünkü takıntılı olması ilerde kendisine zarar ondan korkuyorum
Hadi ya . Aynisi bizde de var diyen oldu ama bu çoraba 1 damla sadece 1 damla su var diye degistireni ilk sizden duyuyorum. Inşallah geçicidir böyle hayat mi geçer yaw:)

X