4.5 yaşındaki kızımın takıntıları..

Bi pedagog veya cocuk gelisimci ile gorusun isterseniz. En azindan uzman bilgisi alir iciniz rahatlar.

Oğlum çorap yamuk olsa giymez düzelticek illa İslak elle ona dokunamam asla kaşığıyla bişey yiyemem kıyamet kopar bi damlacık bişey dökülse o kıyafet değişişecek eşofman sever pantolon çok zor giyer yazın ve kışın kıyafet değişince zorlanır bot giyerken yazın şort askılı giyerken tepki verir ağzı kirli olmıycak eli kirlenniycek çok zor ama iyiki var çok şükür zamanla azaliyor her sabah kavgayla işe giderdim atkı takmam bot giymem kavgası hala var onu giymem bunu yapmam kişilik geliştiriyorlar

Benim oglumda 4 bucuk yasinda.
Yazdiklarinizin hepsi olmasa da cogu bizde de var
Kiyafetlerini hep uydurir renk tonuna kadar uzerine bir damla su dokulsun aninda degistirir...10 kere corap degistirme bizde de var...öpsem aglayarak gider yuzunu yikar mesela

Benim oglumda 4 bucuk yasinda.
Yazdiklarinizin hepsi olmasa da cogu bizde de var
Kiyafetlerini hep uydurir renk tonuna kadar uzerine bir damla su dokulsun aninda degistirir...10 kere corap degistirme bizde de var...öpsem aglayarak gider yuzunu yikar mesela

Bana çok da anormal gelmedi, kıyafetini gece yatmadan once seçin sectirin yani, sabah o karmaşa yaşanmasın. Benim kızım 1 yasaindayken daha eline ya da ustune ufacık bir toz olsun ya da su veya üstünde ip görsün pis pis diye tuttururdu. Buna neden olan bendim leke girmeye dayanamiyorum biraz da karakteri başak burcu olunca. Ama annesini uyandırıp üstünü ortturmesi o kadar sevimli ki yapmasa iyi tabii buna çözüm uyku tulumu. Pamuklu terletmeyen bir tulum giydirin o seçsin yine. Hic uyanacagini sanmam giyince

Ben bi yerde okumustum . Cocugimu asla yargilamayin ve cocuk gibi degil deger vererek buyukmua gibi konusun. Tabi bir uzmana danismakta fayda var ama bana cok sevimli geldi davranislari. Ben gulerdim uyum saglardim. Kendi kendime glence olurdu :))

Ödev yapma kısmına gelene kadar benim kızımı anlatıyorsunuz sandım hatta ben mi yazdım acaba diye tereddüte bile düştüm hahahahah :)))))) Bu kadar olmaz ama.... Havlu istemesine, sinirlenmesine, dans etmesine, toparlamasına ve kimseyi takmamasına kadar herşey aynı....! :)))

Ben bu ve bunlar gibi tutumları için pedagogtan yardım almaya başladım yoksa aklımı kaçıracağım. :) Ve dışarıda asla evde olduğu kadar yırtık ve yırtıcı değil, herşeyi bize... :) Okuldaki rehberlik öğretmeniyle de görüştüğümde bana evde mükemmeliyetçi kim var diye sordu.
“Evet, ben!:)”
Bir şeyleri döküp saçtığında, uyarmış olmama rağmen yaptığında, yüz kere ismini söyleyipte bana bakmadığında kısaca beni tınlamadığında ister istemez yükseliyorum. Bu gibi ebeveyn yaklaşımları bu tür takıntıları tetikliyormuş.

Benim kızım bir de yatak yorganını dümdüz yapmak istiyor illa... o yorgan yatağa düzgün serilecek ve kalıp gibi tam dikdörtgen şekilde yatağı kapatacak... geçen gün ucunu kaldırdım yorganı az aşağı çekeyim kafana kadar çekmişsin diye, bir fırladı yerinden... Anneeeee... sen bana iş mi çıkarıyorsun he! o surat ifadesine koptum ama gülmedim tuttum kendimi... :)))) Hemen kaldırdığım yeri düzeltti jilet gibi yaptı ve içine girip yattı. Ben dumur... :)))

Sizin kızınız benim galiba.

Bi yerim ıslanırsa aşırı darlanirım.

Ayağıma corap giymem . Nefret ederim.

Mont ya da kalin kazan bana göre deil. Giyinmem. Donmayı tercih ediyorum.

Bence çocuk normal. Bir birey oluyor. Ve kendi kararları var. Bi tuhaflık göremedim ben. Allah sağlıktan ayırmasın .

Benim kızım da 4 buçuk yaşında,ikizler burcu :)
Yakası çok kapalı kazaklar giymez, fermuarı sonuna kadar çektirmez, bir de çorabını çektirmez bilekte bol bırakır.
Böyle takıntıları var size benzeyen.

Islaklığı söyler, bişey olmaz kurur derim tamam der. Ona takılmaz.
Kıyafetlerinde de seçicidir ama bana da itiraz etmez pek.

Ben sorun göremedim, belliki düzenli, bazı hassayetleri olan minik bir hanım.
Uzman değilim elbette:)

Benim kızımda 4 yaşına girecek dediğiniz takıntılı davranışlar var corap ıslandı günde gider hemen değiştirir kirliye atar
Kollarını kivirir süreklı ben indiririm o kıvırır yukarı ceker
Evde odasında her hangi bişey yeri degismicek saç lari kesinlikle toplu olucak aynaya bakar beğenmezse tekrar bozar yaptırır bu yaşta makyaj yapmaya çalışır bide yüzünü boya küpüne çevirir benim konsol un üstü almış başını gidiyor tabi dağıtmış
Çok inatlasiyor valla bende artık bazen pes ediyorum

Cocuk süper bence :) bunun neyi dert anlamadım!?? Küçük yaşta bazı şeylerin farkında

Ya kızınız çok tatlı küçük hanımefendi resmen . Demekki onun da kişiliği bu . Aşırı temiz olucak. Temizlik hastası olmasında:)
Benim kızımda elbise takıntısı var.yazın karışmıyorum ama kışın zor oluyor üşürsün diyorum kilotlu çorap giyerim diyor. Ama ben kesin dille hayır bunu giyorsun diyorum diretmiyor.

Oğlum 3 yaşında... Evde çorapsız gezer, ama dışarı çıkılacaksa her şeyden önce çoraplarını giymek ister, bişey yere döküldüyse "anne pis oldu" der ıslak mendille siler, eline bişey dokunsa hemen yıkamak ister, oyuncaklarını kendi dağıtır, kendi toplar başkasına elletmez, banyoya girince suyla bi süre oynar sonra yıkamama izin verir, yatakta yastıksız uyur. Gibi gibi... :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…