- 28 Kasım 2018
- 3.106
- 9.726
- 36
-
- Konu Sahibi TurkuazKrampon
Bilmiyorum buyusun bakalım :)Öyle hassas burun özelliği olanlar çok aranıyormuş gıda sektoründe.
Yemek kokusu alınır da,kimisi yemek tuzsuz mu,ne kadar sonra pişmiş olur onu tahmin edebiliyormuş kokudan,öyleyse şanslı:)
Başak burcu mu?Merhaba hanımlar 4.5 yaşında bir kizim var. Çocukların hepsi mi böyle yoksa sadece benimkimi böyle bilmiyorum fikirlerinize ihtiyacım var. Öyle ki bazen delirme noktasına geliyorum.
Çorabına, kazağına, pantolonuna hiç bir damla su degmicek. Değerse eğer deliriyor değiştircem diye. Günde abartmıyorum 10 a yakın çorabı değiştirebiliyor. Ayağında çorap var bi bakıyorum çıkmış noldu kızım ona diyorum "ıslandı çünkü " diyor. Yenisini giydiriyorum 10 dakika sonra o da çıkmış. Su içerken çok dikkatli içer dökülmesin diye mutfakta genelde ellerimi sık sık yıkarım ellerimden damlayan sular hanimefendinin çorabına geliyor herhalde . Peteğin üstü artik çorap sıralı oluyor.
Hee bir de çorap giyerken asla yukarı kadar çekilmeyecek bilek hizasında bırakılacak. Neymiş rahatsız oluyormuş.
Mont giyerken fermuar asla sonuna kadar çekilmeyecek neymiş boğazını sıkıyormuş.
okula gidiyor hersabah aynı krizleri yaşıyoruz evden kavga ede ede yola çıkıyoruz. O giyinirken evde resmen kaos yasaniyor.
Neymiş ince kazak giymicekmis eğer giyerse yelek giyecekmiş. Sabah 2 saat kiyafet seçemiyoruz. Onun burası uzun, o kıyafetin burası kısa, o ince artik sacimi basimi yolcam.
Sabah yüzünü yıkayalım koşarak kurulaniyor. Tuvaletten çıkarken ellerini yıkıyor eğer havlu yoksa "neden havlu koymadın diye bana cemkiriyor"
Eli acısın aman bi yerine küçücuk bisey olsun hemen krem bulup sürüyor elde yukarda geziyor bi yere değmesin diye. Yanlislikla aman ha çıkmasın o krem hemen koşup yine sürüyor.
Evin içinde bazen müzik açıp dans ediyor dans etmeden önce tüm odadaki yerde ne eşya varsa topluyor hazırlığını yapıyor sonra oynamaya başlıyor. ( ayağına çarpıp da engel olmasın diye herhalde)
Okuldan hergun ödevle dönüyor bende kendi kendime daha küçük bu yaşta bu kadar ödev olmaz diye düşünürken meğer benimki Öğretmeninden hergun ama hergun okulda eve gelirken ödev istiyormuş çok istediği içinde öğretmeni sadcee benim kıza ödev veriyormuş. Eğer ödev vermesin eve geldiğinde söyleniyor " öğretmenim yine ödev vermemiş mi offf" diye. Bayağı bi söyleniyor. Sabahın köründe kalkıp ders çalışıyor. Bu durumdan fazla şikayetçi değilim ama ilerde sıkılırsa diye korkuyorum açıkçası.
Gece uyuyor mesela üstünü çok açıyor üşüyor haliyle uyanıp "anne ustumu ortermisin " diyor. O uykulu halde kendisi örtmeye üşeniyor. Beni kaldırıyor hey allahim:) ne yapayım ben bu kizi:)
Bu sabah da okula gitcek tabi ders yaptı biraz sonra babası " kizim gek yağmur yağıyor balkondan bakalım" dedi. Benimki "ama cami acmican baba tamammi" diyor. Sonra gittiler baktılar açmadan. Içerden sesini duyuyorum " baba hadi yeter bu kadar üşücez iceri gecelim" diyor. O mu baba benim eşim mi cocuk gülesim geldi bu duruma:))
Bizde cocuk olduk ama ister belimize kadar ıslanalım ister çamura batalım daha çok hoşumuza giderdi. Bu nasıl cocuk ben anlamadım. Aklı gidiyor islanicam, kirlenicem, usucem diye. Bi de hiç kolay kolay düşmez.
Bunları düşünmesi bu yasa göre fazla değilmi hanımlar. Fikirlerinizi merak ediyorum. Hepinize iyi günler.
Evet çok haklısınız. Ne kadar bilinçli bir anne olduğunu düşünürsen düşün bazen cikmazda hissediyorsun . dışarıdan bakınca nasıl göründüğünü bilemiyorsun O yüzden farklı bir bakış acısına ihtiyaç duyuyor insan . Bende burada yazılanları okuyunca rahatladım.Öyle gerçekten değişimlerine şahit olmak onunla beraber mücadele etmek dışarıdaki dünyaya hazır hale getirmek çok zor benimkiler ikiz birde kardeşide erkek iki ergenle hem çok güzel bi o kadarda çok zor nerde nasıl davranacağımı bilemiyorum bazen
Doğan cücelioğluna bir ebeveyn soruyor
Oğlum ergen başa çıkamıyoruz hocam bittik tükendik napacaz
Cevabı şu
Ne güzel işte kendini bulmaya çalışan varlığını hissettirmeyi bilen bir çocuğunuz var yetişkin olumca başarılı mücadeleci insanlar böyle olur işte
Bunu duyunca rahatladım
Tepkileri çok normal çocuğunuzun
Bir karakter oluşuyor gözlerinizin önünde
İktidar mücadelesine girmesine izin vermeden bırakın nasıl istiyorsa öyle takılsın :)
Eyvah benim gözümü korkuttunKüçükken benim de takıntılarım vardı :) annem bana bazen huysuzsun derdi bazen huylusun derdi kafam karisirdimesela yatağımın örtüsü bozulacak diye içine girip yatmak istemezdim. Asla yaramazlık yapmazdım. Tatlı yediysem tekrar tuzlu yemezdim. Kıyafetlerin ense kısmındaki etiketlere tahammül edemezdim. Firfirli çorabım vardı yiyince firfirlari eşit şekilde katlamazsam rahat edemezdim. Annemler künye almıştı koluma ağırlık yapıyor diye takmak istememiştim ilk dişim sallandiginda ya dişim gider de bir daha geri gelmezse diye saatlerce aglamistim. Koca kız olduğumda hasta olunca hala şurup istiyordum çünkü hap yutmaktan korkuyordum. Bademcigime takılacak yutamayacagim sanıyordum. İlk hap yuttuğumda 7. Sınıftaydım.
Yani sen bunlara alış canım karakteri böyleçok daha fenaları da olacak kendimden biliyorum
Hiç sorun yaşamadık tuvalet eğitiminde . Hiç kızmadım gayet anlayisliydimTuvalet alışkanlığını kazandığı dönem nasıl geçti? Sizlerin tavrı nasıldı?
Bu kaçıncı başak yorumu sayamadim:)) hiç bilmiyordum. Bi arkadaş baktı sağolsun evet yukseleni basakmis:)Vardir biryerlerinde başak.
Bilmem kacinci evinde,yukseleni,ayi,v.b.
Ömrü uzun olsun.cok sevimli anlatmişsiniz.
Aslinda bana da yay gibi gelmişti.buyuk kizima cok benzettim(tabi ergenlik oncesi haline).
Son cümleye bayağı güldüm . Benim kızda bana yapmaz ama babası öptüğünde siler.Benim oglumda 4 bucuk yasinda.
Yazdiklarinizin hepsi olmasa da cogu bizde de var
Kiyafetlerini hep uydurir renk tonuna kadar uzerine bir damla su dokulsun aninda degistirir...10 kere corap degistirme bizde de var...öpsem aglayarak gider yuzunu yikar mesela
Bazen bende gülüyorum ama inanın bazen insanin sabri taşıyor. Bu sabah 5 de kalkmış yanıma geldi neymiş kafası açıyormuş krem surecekmis (akşam kafasıni kapıya carpti) gece gece krem arayıp bulup sürdük .hanımefendi öyle uyudu . (Daha doğrusu yarım saat konuşup öyle uyuyabildi)Ben bi yerde okumustum . Cocugimu asla yargilamayin ve cocuk gibi degil deger vererek buyukmua gibi konusun. Tabi bir uzmana danismakta fayda var ama bana cok sevimli geldi davranislari. Ben gulerdim uyum saglardim. Kendi kendime glence olurdu :))
Hmm acaba ilgi eksikligi mi hissediyor. Internette uzmanlarin bu tarz konusmalarini dinleyebilirsiniz bir pedagog a goturme imkaniniz suan yoksa. Ama bana ilgi bekliyormus gibi geldi.Bazen bende gülüyorum ama inanın bazen insanin sabri taşıyor. Bu sabah 5 de kalkmış yanıma geldi neymiş kafası açıyormuş krem surecekmis (akşam kafasıni kapıya carpti) gece gece krem arayıp bulup sürdük .hanımefendi öyle uyudu . (Daha doğrusu yarım saat konuşup öyle uyuyabildi)
Hadi ya ciddimisinizÖdev yapma kısmına gelene kadar benim kızımı anlatıyorsunuz sandım hatta ben mi yazdım acaba diye tereddüte bile düştüm hahahahah :)))))) Bu kadar olmaz ama.... Havlu istemesine, sinirlenmesine, dans etmesine, toparlamasına ve kimseyi takmamasına kadar herşey aynı....! :)))
Ben bu ve bunlar gibi tutumları için pedagogtan yardım almaya başladım yoksa aklımı kaçıracağım. :) Ve dışarıda asla evde olduğu kadar yırtık ve yırtıcı değil, herşeyi bize... :) Okuldaki rehberlik öğretmeniyle de görüştüğümde bana evde mükemmeliyetçi kim var diye sordu.
“Evet, ben!:)”
Bir şeyleri döküp saçtığında, uyarmış olmama rağmen yaptığında, yüz kere ismini söyleyipte bana bakmadığında kısaca beni tınlamadığında ister istemez yükseliyorum. Bu gibi ebeveyn yaklaşımları bu tür takıntıları tetikliyormuş.
Benim kızım bir de yatak yorganını dümdüz yapmak istiyor illa... o yorgan yatağa düzgün serilecek ve kalıp gibi tam dikdörtgen şekilde yatağı kapatacak... geçen gün ucunu kaldırdım yorganı az aşağı çekeyim kafana kadar çekmişsin diye, bir fırladı yerinden... Anneeeee... sen bana iş mi çıkarıyorsun he! o surat ifadesine koptum ama gülmedim tuttum kendimi... :)))) Hemen kaldırdığım yeri düzeltti jilet gibi yaptı ve içine girip yattı. Ben dumur... :)))
Teşekkür ederim çok güzel yazmissiniz:)Benim kızım da 4 buçuk yaşında,ikizler burcu :)
Yakası çok kapalı kazaklar giymez, fermuarı sonuna kadar çektirmez, bir de çorabını çektirmez bilekte bol bırakır.
Böyle takıntıları var size benzeyen.
Islaklığı söyler, bişey olmaz kurur derim tamam der. Ona takılmaz.
Kıyafetlerinde de seçicidir ama bana da itiraz etmez pek.
Ben sorun göremedim, belliki düzenli, bazı hassayetleri olan minik bir hanım.
Uzman değilim elbette:)
Sormayın benimkide makyaj malzemelerimi karıştırıyordu bigun "anne ben bunları ne zaman kullanicam" diye sordu. Bende büyüyünce dedim.Benim kızımda 4 yaşına girecek dediğiniz takıntılı davranışlar var corap ıslandı günde gider hemen değiştirir kirliye atar
Kollarını kivirir süreklı ben indiririm o kıvırır yukarı ceker
Evde odasında her hangi bişey yeri degismicek saç lari kesinlikle toplu olucak aynaya bakar beğenmezse tekrar bozar yaptırır bu yaşta makyaj yapmaya çalışır bide yüzünü boya küpüne çevirir benim konsol un üstü almış başını gidiyor tabi dağıtmış
Çok inatlasiyor valla bende artık bazen pes ediyorum
Yapmayın ya:)Allah'ım hayalimdeki çocuk
Neden :))Kucucuk kiza gicik oldum desem: )))
Diğer yorumlara göz gezdirin kiz çocuğu olanların çoğu benimkide böyle yazmis:))Fazla citkirildim.. prenses gibi.. kiz oldugu icin sanirim cunku ogullarimda bu takintilar yok sukurki.. kizi bilmiyorum az buyusun anlariz:)
Evet benim kızımda öyle. Bi kere dışarıdayız komşumun küçük kızı balkondan bakıyor. O zaman kizim 3 yaşında falan anne dusucek içeri gir alya içeri gir demisti:)Normal değil ama anormal de değil. Her çocuğun kendine özgü karakteri var işte. Benim kızım da kıyafet konusunda takıntılidir. Dediğiniz gibi bir su damlasına bile tahammülü yok. Her sabah kıyafet tartışmasını biz uyum konusunda yaşıyoruz. Ben o gün ne giydiysem o da aynı renklerde giymek ister. Artık kıyafet alırken bile ona dikkat ediyorum. Kizimdan iki hafta once kan aldılar ve iki haftadir kankalinan yer bantli geziyor. Aylik alisverise cikiyoruz bizim kizin ilk aldigi seylerden biri yara bandidir. Kızım 3 yaşına yeni girmişti kız kardeşimin eşi yegenimi yukarı kaldırdı oyun amacli. Anne düşücek indirsin dedi. Biz ne diyeceğimi d bilemedik. Artık yeni nesil çocuklar bizden çok farklı bunu kabul etmemiz gerekiyor biz her huyunu iyiye yönlendirerek onlardaki potansiyeli ortaya çıkarmamız gerekiyor.