4.5 yaşındaki kızımın takıntıları..

Normal değil ama anormal de değil. Her çocuğun kendine özgü karakteri var işte. Benim kızım da kıyafet konusunda takıntılidir. Dediğiniz gibi bir su damlasına bile tahammülü yok. Her sabah kıyafet tartışmasını biz uyum konusunda yaşıyoruz. Ben o gün ne giydiysem o da aynı renklerde giymek ister. Artık kıyafet alırken bile ona dikkat ediyorum. Kizimdan iki hafta once kan aldılar ve iki haftadir kankalinan yer bantli geziyor. Aylik alisverise cikiyoruz bizim kizin ilk aldigi seylerden biri yara bandidir. Kızım 3 yaşına yeni girmişti kız kardeşimin eşi yegenimi yukarı kaldırdı oyun amacli. Anne düşücek indirsin dedi. Biz ne diyeceğimi d bilemedik. Artık yeni nesil çocuklar bizden çok farklı bunu kabul etmemiz gerekiyor biz her huyunu iyiye yönlendirerek onlardaki potansiyeli ortaya çıkarmamız gerekiyor.

Başak burcu mu?

Çocuğunuz gayet normal bir çocuk sadece biraz daha narin.benim de 4.5 yaşında kızım var o da ikizler burcu onunda islakliga tahammülü yok hemen çıkarır birazda zor bir çocuk. okula gitmiyor ama gittiğinde ne yaparız hayal edebiliyorum.

Evet çok haklısınız. Ne kadar bilinçli bir anne olduğunu düşünürsen düşün bazen cikmazda hissediyorsun . dışarıdan bakınca nasıl göründüğünü bilemiyorsun O yüzden farklı bir bakış acısına ihtiyaç duyuyor insan . Bende burada yazılanları okuyunca rahatladım.

Eyvah benim gözümü korkuttun

Vardir biryerlerinde başak.
Bilmem kacinci evinde,yukseleni,ayi,v.b.
Ömrü uzun olsun.cok sevimli anlatmişsiniz.
Aslinda bana da yay gibi gelmişti.buyuk kizima cok benzettim(tabi ergenlik oncesi haline).
Bu kaçıncı başak yorumu sayamadim:)) hiç bilmiyordum. Bi arkadaş baktı sağolsun evet yukseleni basakmis:)

Okurken yüzümde bir gülümseme oluştu ister istemez:) sanırım bu kız çocukları doğuştan anaç. Bıcır bıcır bilmiş bir kız. Zamanı gelince o size annelik yapacak gibi:) endişe etmeyin bence ilerde düzenli bir birey olur:)

Son cümleye bayağı güldüm . Benim kızda bana yapmaz ama babası öptüğünde siler.

Ben bi yerde okumustum . Cocugimu asla yargilamayin ve cocuk gibi degil deger vererek buyukmua gibi konusun. Tabi bir uzmana danismakta fayda var ama bana cok sevimli geldi davranislari. Ben gulerdim uyum saglardim. Kendi kendime glence olurdu :))
Bazen bende gülüyorum ama inanın bazen insanin sabri taşıyor. Bu sabah 5 de kalkmış yanıma geldi neymiş kafası açıyormuş krem surecekmis (akşam kafasıni kapıya carpti) gece gece krem arayıp bulup sürdük .hanımefendi öyle uyudu . (Daha doğrusu yarım saat konuşup öyle uyuyabildi)

hmmm
Hmm acaba ilgi eksikligi mi hissediyor. Internette uzmanlarin bu tarz konusmalarini dinleyebilirsiniz bir pedagog a goturme imkaniniz suan yoksa. Ama bana ilgi bekliyormus gibi geldi.

Hadi ya ciddimisiniz koptum.
Sizinki kaç yaşında ? Benimkide sabah kalktı bu yatağın hali ne diye söyleniyor 10 tane kolum olup hepsini bir halledicem zannediyor:)
Size aynen katılıyorum. Dışarıda evde olduğu gibi asla yırtıcı değil biraz çekingen oluyor hatta insanlara karşı. Bize yapıyor bende farkındayım.
Ya şuan bende dumur oldum iyiki yazdınız. Şöyle bi dusundum de evet bazen beni tinlamadiginda soru sorup cevap vermediğinde bende acayip yükseliyorum. Acaba bu mu tetikliyor?

Teşekkür ederim çok güzel yazmissiniz:)

Sormayın benimkide makyaj malzemelerimi karıştırıyordu bigun "anne ben bunları ne zaman kullanicam" diye sordu. Bende büyüyünce dedim.
"O zaman bana damat da vercekler mi " dedi ben gülme krizi:))))

Okurken çok tatlı ve sevimli geldi, gülümsedim. Ama tabi yaşayan için zor.. Şimdiden bu kadar takıntılıysa ergenlik versiyonunda işiniz daha zor.. Diğer arkadaşlar gibi pedagog diyorum. Aklıma başka bir fikir gelmiyor. Kolay gelsin ve bol sabır diliyorum. Küçük hanıma da büyük öpücükler sizin aracılığınızla .

Evet benim kızımda öyle. Bi kere dışarıdayız komşumun küçük kızı balkondan bakıyor. O zaman kizim 3 yaşında falan anne dusucek içeri gir alya içeri gir demisti:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…