4,5 yaş - sorunlar:( biraz uzun oldu)

Okurken kafam karıştı ama burada sorun çocuğunuz, diğer çocuklar, kreş falan diye düşünmeyin. Daha çok siz gibisiniz.
Hassasiyetinizi anlıyorum, ama baktığınız şeyler yanlış.
mesela kreşe vermişsiniz. Sonradan fark ettim, 20 ay büyüklerle aynı sınıfta olduğunu diyorsunuz. Ne kadar sonradan?
Sınıfındaki çocukları okul girişinde çıkışında hiç mi görmediniz? Aileleri ile tanışmadınız mı?
balede vuran çocuk varsa kursun saatlerini değiştirirsiniz. Yada oradaki sorumlu ile görüşürsünüz.
yada öğretmen seni sevmiyorum velet dediyse, öncelik bunu çözmek olur. Siz yaşadığınız en ufak sorunda çocuğu apar topar uzaklaştırıp, psikoloğa koşuyorsunuz.
7-9 yaş arası çocuklar kendilerinden küçük çocuklarla oynamak istemez zaten, bu doğal olan ama siz çocuklara bile bilenmişsiniz.
Kusura bakmayın ama cocugu koruyacağım derken çocuklardan soğutan siz olmuşsunuz.
demiyorum 4.5 yaşındaki çocuk savaşçı olsun, zorluklarla mücadele etsin vs ama bu kadar da çözümsüzlüğe sürüklenmez.
normalde çocuklar 7-9 yaş çocukları istemediğinde gider ve yaşıtları ile oyuna devam eder. Ortada sizin müdaheleniz olmasa durum bu olacaktı. Yada biraz ağlar sonra unuturdu.
Şu an taşınmaktan falan bahsediyorsunuz.
Cocugu parka indirmiyorsunuz? Bu psikolog kararı mı?

Kızınız sorunlu mu değil mi sizce ?
değil diye düşünüyorum.
Benim konuyla ilgili tavsiye verebilecek bir bilgim kesinlikle yok ama sürekli ortam değiştirmeniz bana tuhaf geldi.
evet sık ortam değişikliği iyi olmadı
Davranislariniz biraz abartili degilmi sizcede 4.5 yasindaki cocuk icin tasinalim demek? 7 9 yasindaki cocuklrin onu yanlarinda istememeleride gayet normal degilmi zaten? Kucuk cocuk bukadar dislaniyor olamaz siz cok ustune dusuyorsunuz bence
benim kaygı seviyemin çok yüksek olduğunu kabul ediyorum. dışlanma şöyle oldu. hadi peşimizden koşturalım dediler. önüne atlayıp çığlık attılar. annelerine söyledim düşman oldular. asla konuşmama, suratına bakmama küçükleri bile uzaklaştırma şeklinde.
Burada tek sorun seni sevmiyorum velet demesi öğretmenin de
Bu da saçma özel bir yer kreş hangi öğretmen bunu diyebilir kimden duydunuz?
neden şikayet etmediniz

sürekli ortam değiştiriyorsunuz 7-9 yaşındaki çocuğun 4-5 yaşındaki çocukla ne işi olur ben de istemezdim o yaşlarda ağlıyorlar peşimden geliyorlar diye
kızım, öğretmenim böyle söylüyor dedi. zaten kadının kızımı sevmediğinden hep şüphe duydum.
Çocuklar bizim aynamizdir... özgüven olayını yanlış anlamişsiniz ve baştan yanlış ögretmişsiniz çocuğa, çocuk psikoloğuna gitmekle doğru olanı yapmışsınız ama sanırım sizin de bir psikolog dan destek almanız gerekiyor.
psikolog desteği almalıyım ben de öyle düşünüyorum
Sana vurana sende vur demek çok yanlış çocuk her durumu siddetle cözmeye alisir o el sizede kalkar.

Hoslanmadigi cocuklarla oynamamasini onu üzen vuran cocuklardan uzaklasmasini soyleyin ve diğer cocuklara görev ve sorumluluk verir gibi konusun siz büyüksunuz o küçük siz abla abisiniz bu onlari yüceltir ve bag kurarlar ben böyle çözüm buldum

ama benim oglan da herkesle arkadaş olabiliyor ama küçük seyleribile şikayet ediyor karismyorum artik kendi cözmeli.
öyle söylemem hataydı. karışmamaya çalışıyorum vurma vs olmadıkça.
Aslında cocugunuzla oynamamalari cocugunuzu değil sizi üzüyor.

Zorunuza gidiyor ama yanlış kendiniz oynayin kizinizla buyudugu zaman kendine arkadas bulacak 4 yasla 7 yaş anlasamayabilir fark var arada.

Tasinmaniza gerek yok sorunu cozmedikce birsey degismez mekan degisir sorun kalır.
evet kızımdan çok ben etkilendim ama kızım da etkilendi. taşınmayı çocukların sesi gelmesin diye istemiştim. zaten bizim parkta 4 aydır oynatmıyoruz. başka yerlere gittik
Aceleniz nedir bu telaş niye
O pedegogdan diğerine o terapiden diğerine oradan oraya sürükleyip duruyorsunuz çocuğu
Bir rahat verin, bir nefes alsın, daha kendini bilmiyor arkadaşlık paylaşma kendini ifade etme kendini koruma hiçbirşey bilmiyor, sizin tarzınızla da öğrenilmez bunlar
Çocuğu biraz kendi haline bıraksanız dengesini kuracak zaten
Bu yaştaki bir çocukta kolay kolay problem olmaz problem ebeveynlerdedir
Yok istemedi bu dışladı bırakın kendi mücadele etsin kendini o kabullendirsin
7-9 yaşlarındaki çocukları bile eleştiriyorsunuz 4 yaşındaki çocukla ne paylaşacaklar ne oynayacaklar ki yanlarında istesinler
Çocuğunuz istese de istemese de sosyalleşecek zaten akranlarıyla vakit geçirecek bu kadar kasmanın çocuğu psikolojik olarak yıpratmanın manası ne
Belki büyüme atağı geçiriyor, belki siz yanlış davranıyorsunuz, belki dinginlik istiyor, belki şu an sosyalleşmek istemiyor
Sana vurana sen de vur diyip sonrada arkadaşlarına vurduğu için dışlanan çocuğa sorun ondaymış muamelesi yapmak nedir Allah aşkına ya
Benim çocuğumada okulda bir arkadaşı vurmuş gelip söyledi arkadaşının nekadar yanlış birşey yaptığını anlattım, o an ne hissettin dedim anlattı eğer sen de birine vurursan o da kendini tıpkı senin hissettiğin gibi hissedecek dedim daha bir kere bir arkadaşına vurmadı, gitti ona vuran arkadaşına benim ona anlattıklarımı anlattı, çocuk sallamamış benim oğlanı, daha arkadaşlık yapmadı çocuğum onunla kendi tercihiyle….
Çocuğu bu kadar sık boğaz ederek elde edeceğiniz tek şey mutsuz sorunlu bir insan olur

Aşırı müdahilsiniz. çocuğunuzla oynanmaması sizi çocuktan çok etkilemiş.
Siz de yardım alabilirsiniz belki göremediğiniz şeyleri görmenize yardımcı olur faydalı olur.
Balede dışlanması normal çünkü vurduğu çocukların ailesi benim ve aklı basında her Veli’nin yapacağı gibi çocuğuna vuran arkadaşından uzaklaşmasını onunla oynamamasını söylemiştir. Sitede de normal dışlanmasa bile siz 4,5 yasında çocuğunuzun 7-9 yaşla haşır neşir olmamasını istememelisiniz
Siz bu olaya fazla takmışsınız
balede vuran başka çocuktu
Vurma olayını kaçırmışım kimse vuran çocuğu istemez yani
Dışlanmaya sebep olur bu
Bir de ay sosyal olsun diye kendinizi yırtmanıza gerek yok

Çocukların az etkileşim göstermesi de bazen kendi kararları olabiliyor
Hayır bir de kızınızı dışlayan kişinin annesinin telefonlarını açmıyormuşsunuz

e yani bu da saçma yahu çocukla çocuk olmak gibi bir şey
kızımbizim binada düşman olacakları birşey yapmadı ben hep başındaydım. korkutma olayını annelerine şikayet etmeme kızdılar sanırım
Okula erken başlamışsınız bence tam inatlaşma yaşında vermişsiniz daha 2 yaşına bile girmeden..
En büyük öğretmen anne, bence siz biraz kendinizi sorgulayın, sana vurana sende vur demek şiddette davetiye çıkarmak bence, ben kızıma birisi sana vurduğu zaman onu uyar vurmanın kötü birşey olduğunu söyle ve yanından uzaklaş diyorum yapması gerekende budur bence

Çocuğunuzla aşırı baglanmissiniz,yaşadığı ne varsa kendiniz yaşamış gibi tepkiler vermişsiniz.
Sizi anlıyorum ama keşke erkenden kreş ortamıyla tanismasaydi.benim kızım 4 yaşını bitirince camide kreşe vereceğim ama şimdiden telaslarim başladı.ogretmeniyle konuşup içime sinmezse bile vermem.simdiden kızıma tembih ediyorum ne olursa olsun bana anlatması gerektiğini.oyle.ortamlarda nasıl davranacağını.ama sorunla karşılaştığında çözmeye çalışırdım.olmuyorsa direk alırdım nasılsa çalışmıyorum kızım hazır değil,uyum sağlayamıyor başka sorunlar var demekki,once onları halletmeli derdim.
Ama hiç mi sorunlarla kötü insanlarla karşılaşmayacak,bu çok zor, bir yere kadar engel olabilirsiniz.siz aşırı müdahaleci davranmissiniz ve sorunları çözmüyorsunuz.sakin olun önce endişeleriniz den kurtulun,bu konuda destek alın sağlıklı düşünmek için.

Yapma arkadaşım nedir bunlar böyle?
Şu an istemeyerek de olsa sen yapıyorsun en büyük hatayı
4.5 yasindaki bir bebeği götürmedik yer bırakmamışsın
Çocuklar bazen birbirlerini dışlar, bazen bir bakmışsın oynuyorlar, bazen sarılıp gezerler sonra bir bakarsın küsmüşler kimse kimseyle oynamıyor
Ama tüm bunları farkındaysan çocuklar yapıyor
Şen niye bu kadar müdahale edip dışlanıyor istenmiyor sevilmiyor duygusunu küçücük çocuğa öğreniyorsun ki?
Onunla oynamak istemiyorlarsa hicbir şey yapamasa tek oynayabilir
Yani kusura bakmayın ama bu konu bana büyük bir mübalağa denizi gibi geldi

Davranış bozuklukları var zannettim her yerde sorun olur tekvandoya 5 yaşında başladık sevdiği de oldu kütüğü de dayakta yedi geri döven çocukla oyunda oynadı sevdiği kankasi vardı baktım ondanda vazgeçmiş sadece izledim hiç müdahale etmedim istemiyorum diye defalarca geldi yanıma oturdu gitmeyelim dedi istikrarlı oldum yağmur çamur soğuk demedim götürdüm oturdum orda hem spor hem sosyallik ama müdahale yok o kendini buluyor bulucak ben neler yaşadım neden getiriyorsun ki getirme istemiyor çocuk boşuna bu soğukta burda bekliyorsun diyorlardı çocuklar hareketli diye şikayet ediyordu sabrettim baktı annem pes etmiyor alıştı herkeste ona alıştı şimdi çocuklar onu soruyo olmadigi zaman fazla müdahale etmeden kenarda izleyin götürülen yerde istikrarlı devam edin
baleye ısrarla 5 ay götürdüm içeri sokamıyorduk daha fazla zorlamadım
Çocuk 4.5 yasindaysa bu yaş grubuyla oynamalı.8-9 yaşındaki cocuklar kızınızla oynamak istemez...tek çocuk büyütmek gerçekten zor.😕
evet tek olması da ayrı sorun
En ufak sorunda sorunu çözmek yerine çocuğu ordan oraya taşımışsınız. Çocuklarda belirli yaşlarda vurma, bağırma ve ısırma davranışları ortaya çıkabiliyor. Bu davranışları düzeltmesine fırsat vermeden terapistlere taşımışsınız çocuğu. arkadaşı olmasına siz izin vermemişsiniz. Çocukları böyle cam fanus içinde yetiştirmek doğru değil
etkilenirse diye korktum daha çok etkilendi sanırım
Okurken kafam karıştı ama burada sorun çocuğunuz, diğer çocuklar, kreş falan diye düşünmeyin. Daha çok siz gibisiniz.
Hassasiyetinizi anlıyorum, ama baktığınız şeyler yanlış.
mesela kreşe vermişsiniz. Sonradan fark ettim, 20 ay büyüklerle aynı sınıfta olduğunu diyorsunuz. Ne kadar sonradan?
Sınıfındaki çocukları okul girişinde çıkışında hiç mi görmediniz? Aileleri ile tanışmadınız mı?
balede vuran çocuk varsa kursun saatlerini değiştirirsiniz. Yada oradaki sorumlu ile görüşürsünüz.
yada öğretmen seni sevmiyorum velet dediyse, öncelik bunu çözmek olur. Siz yaşadığınız en ufak sorunda çocuğu apar topar uzaklaştırıp, psikoloğa koşuyorsunuz.
7-9 yaş arası çocuklar kendilerinden küçük çocuklarla oynamak istemez zaten, bu doğal olan ama siz çocuklara bile bilenmişsiniz.
Kusura bakmayın ama cocugu koruyacağım derken çocuklardan soğutan siz olmuşsunuz.
demiyorum 4.5 yaşındaki çocuk savaşçı olsun, zorluklarla mücadele etsin vs ama bu kadar da çözümsüzlüğe sürüklenmez.
normalde çocuklar 7-9 yaş çocukları istemediğinde gider ve yaşıtları ile oyuna devam eder. Ortada sizin müdaheleniz olmasa durum bu olacaktı. Yada biraz ağlar sonra unuturdu.
Şu an taşınmaktan falan bahsediyorsunuz.
Cocugu parka indirmiyorsunuz? Bu psikolog kararı mı?
ben öğlende alıyordum çoğu tam günmüş birgün tesadüfen karşılaştik 20 ay büyük olanın velisiyle.
balede çok konuştum idareyle, öğretmenlerle birşey yapamadılar. büyük sınıfa geçirdim onu da kızım yapamadı.

Çocuğunuzun üzerine çok titriyorsunuz bence.Bu çocuklar bir zaman sonra bizim kontrolümuzden çıkıyorlar çünkü tek dünyalari biz değiliz.Bazen kötü durumlarla baş etmeyi öğrenmeliler değil mi? Küçük yapamaz demeyin lütfen ağaç yaş iken eğilir.Onu disliyorlar diye cami pencereyi kapatıp bahçeye indirmemeniz sizce normal mi? Çocuge ilerde her kötü durumda çözüm üretmek yerine kaçmayı öğretiyorsunuz.Bunu yapmak yerine kendi yaşıtı olan çocukların yanina götürün ve büyüklerin onunla oynamak istemediğininin normal olduğunu anlayacağı şekilde ifade edin.
Benimde 3,5 yaşında bir kızım var ve şimdiden kendinden çok büyük ve çok küçüklerde oynamak istemiyor bu çok normal lütfen üzülmeyin.

Çocuk sorunla karsilasiyor çözüm kaçmak ve bu döngü birkaç kez tekrar ediyor. Yarın büyüyünce nasıl çözecek sorunlarını? Terapi alacak kadar büyük bir problem yok. Ortamda kendini kabul ettirmeyi öğrenecek. Şu anda çocuklar sosyal yaşamı modelliyorlar.

Yarın ilkokula başlayınca sürekli okul mu değiştireceksiniz? Vuran da olacak, alay eden de olacak. Bunları hepimiz yaşamadık mi? Asıl özgüvenli duruş bunların karşısında olur. Psikologa kendi tavriniz için gidin. Çünkü bu kadar icsellestirme doğru değil. Çocuk farklı bir birey ona doğrularını bulması için deneme hakkı verin.

Çocuğa öğrenme ve yaşama fırsatı bırakmıyorsunuz. ‘Sorun yaşarsan ortamı senin için ben değiştiririm, huysuzlanmaya başlaman yeterli’ mesajını vermişsiniz. Sorunlarıyla başetmeyi, insan ilişkilerini öğrenemez bu şekilde. Hayatta her saniye yanında olamazsınız. Hiç bir kreş, hiç bir kurs evi gibi ona birebir istediği şekilde davranamaz zaten sosyal ortamın amaclarından biri topluluk içinde nasıl davranacağını öğretmesidir. Şimdi duvarla başetmeyi öğrenemezden ilerde tek başına dağla karşılaşınca darmaduman olur. Biraz kendi haline bırakın, arkadaşlarıyla oynamasına izin verin.

ben anlamadım ki
bir sürü pedagog psikolog lafı geçti
hiç mi tavsiye taktik veren olmadı size?
vurma olayında gittiğimiz çocuk psikoloğu kızımı çok özgüvenli gördü, sen de vur demenin yanlış olduğunu falan konuşmuştuk. sonra dışlanma olaylarında birkaç kez götürdüğüm oyun terapisi çok kaliteli değilmiş sertifikalı falan heralde eşim götürdü 15 dk durmuş içerde hiç konuşmamış bile aldık ordan. şimdi de psikolog oyun terapisi yapıyor buna güveniyorum. artık düzelme başladı. kreşine de alışıyor bu kreşe devam etsin istiyorum. ama binadaki çocuklar yine aynı şeyleri yapar diye düşünüyorum. birbirlerine de küsüp duruyorlar. sabahtan geceye kadar aşağıdalar. sokak çocuğu gibiler. anneleri küçüklerin bile başında değil

her çocuk yaşar böyle şeyler. hangimiz yaşamadık ki? ama siz gerçek dünyadan çocuğu izole ederseniz, her problemde ortam değiştirirseniz, her sorununa müdahil olursanız yarın büyünce kendi problemleriyle nasıl yüzleşecek bu çocuk. özgüven sadece iletişim kurma becerisi değil ki bir bütündür. güçlü olmayı öğrenmeli ama sizin bu tavrınız iyilik değil kötülük bence

Sana vurana sende vur demek çok yanlış çocuk her durumu siddetle cözmeye alisir o el sizede kalkar.

Hoslanmadigi cocuklarla oynamamasini onu üzen vuran cocuklardan uzaklasmasini soyleyin ve diğer cocuklara görev ve sorumluluk verir gibi konusun siz büyüksunuz o küçük siz abla abisiniz bu onlari yüceltir ve bag kurarlar ben böyle çözüm buldum

ama benim oglan da herkesle arkadaş olabiliyor ama küçük seyleribile şikayet ediyor karismyorum artik kendi cözmeli.
+1

Çocukta problem yok, problem sizde.

Hangi anne çocuğunun kendisinden neredeyse 2 yaş büyük çocuklarla aynı sınıfta olduğunu başka bir veliden öğrenir? En çok buraya takıldım. Çok aşırı ilgilisiniz, çocuğu oradan oraya sürüklüyorsunuz ama kaç yaş grubuyla aynı sınıfta olduğunu bilmiyorsunuz.

Yazının tamamı sizin yaptığınız hatalar bütünü. Çocuğu götürdüğünüz çocuk terapistinden ne yapmanız, nasıl davranmanız gerektiğine dair siz de terapi alın. Canına okumuşsunuz çocuğun.

Paniğiniz sayfadan taşmış ruhum yoruldu okurken. Önce deriiin bir nefes alın ve ardından bir süre durun lütfen. Çocuğunuza bir masal dünyası inşa edemezsiniz. Biz de sorun yaşadık okullarımızla, bası gruplar tarafından istenmedik. Ama asla mücadele etmiyor çocuğunuz buna izin vermiyorsunuz hemen fanusa koyup ordan kaçırıyorsunuz. Ben çocuktan ziyade size üzüldüm.

Siz bu cocugu pedegogada goturmussunuz. Sizin pedegogunun bir cocukta travma yaratan 3 sey oldugunu soylemedi mi hic.
1- kres ve okul degisikligi
2- ev degisikligi
3-esya degisikligi

Surekli çocuğunuzun ortamini değiştirmişsiniz , çocuklar bu yüzden bile hircinlasirlar, nasil olsa bunlarida bir daha gormiycem olarak düşünürler. Kreslerde velilerin kameraları izlemesi yasal olarak yasaklandı. İzleten kreslere saglam cezalar kesildi. Ama kres kayıtları belli bir sure saklamak zorunda, cocugun bir yerinde birsey olursa bakmak için.

Yanlis bilgi veriyorsun. Travma yaratan seyler sabit degildir. O halde kimse tasinmasin, kimse okul degistirmesin,.. Tam tersi, cocuklar yetiskinlerden bile daha dayaniklidir. Degisiklikler travma yaratmaz, bu degisiklikler ile nasil bas ettigin önemlidir. Atiyorum ev degisikligi oldugunda önce cocugunu eve götür, odasini göster, odasindaki yatagi seçsin,.. gibi gibi seyler.

Sorun konu sahibin cocugu sadece ordan oraya sürüklemesi degil, sürükledigi yerlerden ders almamasi. Nedensiz olmasi, cocuga izahi olmamasi. Göturmek için götürmek olmasi. Yani terapiste götürüyor sonra ne oluyor? Tavsiyeler verilmedi mi? Ona niye uyumadi?

Bunun yani sirada beklentilerin gerçekçi olmamasi. Elbette 7-9 yas grubu, 4 yasindaki cocuk ile oynamaz. Yetiskin olarak " x kisinin yanina gitsene, git çaya kahveye.." denilse ve x kisiye sevmesek gitmeyiz tabi. Cocuklar niye tersi olsun? Niye ille her cocuk ile oynamak zorundalar?

Yoksa ortamlar degisebilir, bu bir travma olmaz. Ama nedensiz ve ard arda olmasi sorun oldu.

Çocukta problem yok, problem sizde.

Hangi anne çocuğunun kendisinden neredeyse 2 yaş büyük çocuklarla aynı sınıfta olduğunu başka bir veliden öğrenir? En çok buraya takıldım. Çok aşırı ilgilisiniz, çocuğu oradan oraya sürüklüyorsunuz ama kaç yaş grubuyla aynı sınıfta olduğunu bilmiyorsunuz.

Yazının tamamı sizin yaptığınız hatalar bütünü. Çocuğu götürdüğünüz çocuk terapistinden ne yapmanız, nasıl davranmanız gerektiğine dair siz de terapi alın. Canına okumuşsunuz çocuğun.
diğerleri akşam çıkıyordu benimki öğlen, birgün veliyle tesadüfen karşılaştık. kameradan bakmaya da izin vermiyorlardı. teslim eden öğretmene aylarını sorduğumda bilmiyorm diyordu, gizliyorlarmış. ay farkı çok olmaz demişlerdi. üstelik lüks diye geçen yerlerdendi. kameraya izin vermeyen yeri ben istemedim, eşim istemişti yakın diye

diğerleri akşam çıkıyordu benimki öğlen, birgün veliyle tesadüfen karşılaştık. kameradan bakmaya da izin vermiyorlardı. teslim eden öğretmene aylarını sorduğumda bilmiyorm diyordu, gizliyorlarmış. ay farkı çok olmaz demişlerdi. üstelik lüks diye geçen yerlerdendi. kameraya izin vermeyen yeri ben istemedim, eşim istemişti yakın diye
Yahu çocuk el kadarmış daha. Hiç mi bugün kapıda durayım, çocuğu izleyeyim demediniz? 5 yaş grubunda bile veliler en az bikaç saat izliyor çocuklarını. Vermişsiniz beneği eti sizin kemiği benim diye resmen.

Yanlis bilgi veriyorsun. Travma yaratan seyler sabit degildir. O halde kimse tasinmasin, kimse okul degistirmesin,.. Tam tersi, cocuklar yetiskinlerden bile daha dayaniklidir. Degisiklikler travma yaratmaz, bu degisiklikler ile nasil bas ettigin önemlidir. Atiyorum ev degisikligi oldugunda önce cocugunu eve götür, odasini göster, odasindaki yatagi seçsin,.. gibi gibi seyler.

Sorun konu sahibin cocugu sadece ordan oraya sürüklemesi degil, sürükledigi yerlerden ders almamasi. Nedensiz olmasi, cocuga izahi olmamasi. Göturmek için götürmek olmasi. Yani terapiste götürüyor sonra ne oluyor? Tavsiyeler verilmedi mi? Ona niye uyumadi?

Bunun yani sirada beklentilerin gerçekçi olmamasi. Elbette 7-9 yas grubu, 4 yasindaki cocuk ile oynamaz. Yetiskin olarak " x kisinin yanina gitsene, git çaya kahveye.." denilse ve x kisiye sevmesek gitmeyiz tabi. Cocuklar niye tersi olsun? Niye ille her cocuk ile oynamak zorundalar?

Yoksa ortamlar degisebilir, bu bir travma olmaz. Ama nedensiz ve ard arda olmasi sorun oldu.
Bunlar bana pedegogumuzun verdiği bilgiler. Ben bunları sorsun diye yazdim. Bu başlıkların hepsinin detayları var. Tabiki evde değiştirecek okul değiştirecek ama konu sahibi kres değişikliğini hic durmadan gerçekleştirmiş. Pedegogu hic mi yonlendirmemis diyorum.

Her sıkıntıda çocuğu almis oradan oraya savurmuşsunuz. Çocuk bu bir anda adapte olması ortama uyum sağlaması beklenemez. Resmen kendi ellerinizle asosyal yapmışsınız çocuğunuzu. Sürekli kreş değiştirmek, çocuğumla ondan büyükler oynamak istemiyor demek bunlar bana pek normal gelmiyor. Benimde var kızım o yüzden düşünüyorum da sizin haliniz biraz aşırı geldi. Sizde bence bi destek alın. Çocuğunuzu da bırakın parkta oynasın. Kimse onla oynamazsa da oynamasın illa ki iletişim kuracağı kişiler olacak. Alışacak. Ne zamana kadar çocuklardan hayattan soyutlanacak. Okula başladığında cok sıkıntı yaşar.

Bunlar bana pedegogumuzun verdiği bilgiler. Ben bunları sorsun diye yazdim. Bu başlıkların hepsinin detayları var. Tabiki evde değiştirecek okul değiştirecek ama konu sahibi kres değişikliğini hic durmadan gerçekleştirmiş. Pedegogu hic mi yonlendirmemis diyorum.

Durum pedagoglarin savasina dönesecek simdi :p Bizim cocuk psikologumuzda farkli seyler demisti. Bir olayin tek basina travmatik olmayacagini anlatmisti. Daha önce dedigim gibi cocuklarin cok dayanikli oldugu ve daha çok olaya yaklasim seklinin önemli oldugu.

Bence çocuk yerine kendiniz bir psikolog danışmanla görünseniz daha iyi olur. Müdahaleci tavrınız yazınızdan bile aşırı belli oluyor. Siz bu kadar kaygı doluyken çocuğunuzda davranış bozukluğu olmaması kaçınılmaz zaten.

hakareti, sevgisizliği ve 20 ay farkı duyunca orda devam edemezdi. kalitesiz dediğim yerde durumu hep kötüye gitti en son almak zorunda kaldım

Back