4,5 yaş - sorunlar:( biraz uzun oldu)

elifada01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2015
434
371
103
38
kızım 4,5 yaşında. onunla ilgilenebilmek için yıllarca çalışmadım, bebekken çok fazla ilgilendim. hayal ettiğim gibi çok özgüvenli ve sosyaldi. 21 aylıkken 1-2 saat kreşlere başlattım yaşıtlarıyla sosyalleşsin diye. sonra 3.5 yaşındayken evimizin yakınında kaliteli diye geçen bir kreşe yarım güne verdik eşimin ısrarıyla (kameradan izletmiyorlardı). bu kreşte bilgi öğreniyordu ama sonradan velilerden öğrendim ki 20 ay büyüklerin sınıfına koymuşlar yaşıtı 1-2 tane. aynı zamanda baleye de götürüyordum balede vuran bir çocuk vardı "sana vurana sen de vur" deme gafletinde bulundum ve vurma davranışı başladı. kurstan aldım, çocuk psikoloğuna götürdüm. okulda da muhtemelen vurmuş, öğretmeni "seni sevmiyorum velet" demiş. kızımdan bunu duyar duymaz kaydını aldım okuldan. sitemizde 7-9 yaş grubu sürekli bahçede duran kızlar kızımı yanlarında istemediler dışladılar hatta küçükleri bile etkilediler kızımla oynamamaları için. oyun terapisine götürdüm. tanıdığım bir öğretmene lüks olmayan bir kreşe verdim birkaç ayın sonunda kreşteki çocuklarla arası iyice bozuldu. oradan da aldım. kızım çocuklardan nefret eder hale gelmişti. tatile gittik, yaz okuluna başlattık, sitemizde oynatmamaya başladık, daha iyi bir oyun terapisi bulduk, düzelmeye başladı ama hala çocuklara karşı mesafeli. bu yaz verdiğimiz kreşi istemiyor. kreşe gitmese sosyalleşebileceği ortam yok, parklarla nereye kadar? başka yere vereyim desem lüks diye geçenlerin hepsini gezmiş olduk zaten, lüks olmayana da güvenemiyorum son aldığımız yer çok kalitesizdi. okul dönemi için bir yer var ama orda da kamera yok.
merak ettiğim, dışlanma durumu yaşayan varsa nasıl bir çözüm buldunuz? eşime taşınalım diyorum çocuk parkı olmayan bir binaya, kabul etmiyor. yeniden aynı şeylerle karşılaşmak istemiyorum. camı kapıyı örtüyorum sesleri gelmesin diye. soruşturduğumda dışlanmayı başlatan kızın annesini hedef göstermişti herkes- o kendi kızını kötü etkiliyor diye -kadının telefonlarını açmıyorum artık.

Kızınız sorunlu mu değil mi sizce ?

Burada tek sorun seni sevmiyorum velet demesi öğretmenin de
Bu da saçma özel bir yer kreş hangi öğretmen bunu diyebilir kimden duydunuz?
neden şikayet etmediniz

sürekli ortam değiştiriyorsunuz 7-9 yaşındaki çocuğun 4-5 yaşındaki çocukla ne işi olur ben de istemezdim o yaşlarda ağlıyorlar peşimden geliyorlar diye

Sana vurana sende vur demek çok yanlış çocuk her durumu siddetle cözmeye alisir o el sizede kalkar.

Hoslanmadigi cocuklarla oynamamasini onu üzen vuran cocuklardan uzaklasmasini soyleyin ve diğer cocuklara görev ve sorumluluk verir gibi konusun siz büyüksunuz o küçük siz abla abisiniz bu onlari yüceltir ve bag kurarlar ben böyle çözüm buldum

ama benim oglan da herkesle arkadaş olabiliyor ama küçük seyleribile şikayet ediyor karismyorum artik kendi cözmeli.

Aslında cocugunuzla oynamamalari cocugunuzu değil sizi üzüyor.

Zorunuza gidiyor ama yanlış kendiniz oynayin kizinizla buyudugu zaman kendine arkadas bulacak 4 yasla 7 yaş anlasamayabilir fark var arada.

Tasinmaniza gerek yok sorunu cozmedikce birsey degismez mekan degisir sorun kalır.

Merhaba özguvnli Cocuj nasıl olur benım çocuğum da milletin içinde çok sesiz evde öyle değil.. Acaba ozguveni kırıkmi

Aceleniz nedir bu telaş niye
O pedegogdan diğerine o terapiden diğerine oradan oraya sürükleyip duruyorsunuz çocuğu
Bir rahat verin, bir nefes alsın, daha kendini bilmiyor arkadaşlık paylaşma kendini ifade etme kendini koruma hiçbirşey bilmiyor, sizin tarzınızla da öğrenilmez bunlar
Çocuğu biraz kendi haline bıraksanız dengesini kuracak zaten
Bu yaştaki bir çocukta kolay kolay problem olmaz problem ebeveynlerdedir
Yok istemedi bu dışladı bırakın kendi mücadele etsin kendini o kabullendirsin
7-9 yaşlarındaki çocukları bile eleştiriyorsunuz 4 yaşındaki çocukla ne paylaşacaklar ne oynayacaklar ki yanlarında istesinler
Çocuğunuz istese de istemese de sosyalleşecek zaten akranlarıyla vakit geçirecek bu kadar kasmanın çocuğu psikolojik olarak yıpratmanın manası ne
Belki büyüme atağı geçiriyor, belki siz yanlış davranıyorsunuz, belki dinginlik istiyor, belki şu an sosyalleşmek istemiyor
Sana vurana sen de vur diyip sonrada arkadaşlarına vurduğu için dışlanan çocuğa sorun ondaymış muamelesi yapmak nedir Allah aşkına ya
Benim çocuğumada okulda bir arkadaşı vurmuş gelip söyledi arkadaşının nekadar yanlış birşey yaptığını anlattım, o an ne hissettin dedim anlattı eğer sen de birine vurursan o da kendini tıpkı senin hissettiğin gibi hissedecek dedim daha bir kere bir arkadaşına vurmadı, gitti ona vuran arkadaşına benim ona anlattıklarımı anlattı, çocuk sallamamış benim oğlanı, daha arkadaşlık yapmadı çocuğum onunla kendi tercihiyle….
Çocuğu bu kadar sık boğaz ederek elde edeceğiniz tek şey mutsuz sorunlu bir insan olur

Aşırı müdahilsiniz. çocuğunuzla oynanmaması sizi çocuktan çok etkilemiş.
Siz de yardım alabilirsiniz belki göremediğiniz şeyleri görmenize yardımcı olur faydalı olur.
Balede dışlanması normal çünkü vurduğu çocukların ailesi benim ve aklı basında her Veli’nin yapacağı gibi çocuğuna vuran arkadaşından uzaklaşmasını onunla oynamamasını söylemiştir. Sitede de normal dışlanmasa bile siz 4,5 yasında çocuğunuzun 7-9 yaşla haşır neşir olmamasını istememelisiniz
Siz bu olaya fazla takmışsınız

Vurma olayını kaçırmışım kimse vuran çocuğu istemez yani
Dışlanmaya sebep olur bu
Bir de ay sosyal olsun diye kendinizi yırtmanıza gerek yok

Çocukların az etkileşim göstermesi de bazen kendi kararları olabiliyor
Hayır bir de kızınızı dışlayan kişinin annesinin telefonlarını açmıyormuşsunuz

e yani bu da saçma yahu çocukla çocuk olmak gibi bir şey

Okula erken başlamışsınız bence tam inatlaşma yaşında vermişsiniz daha 2 yaşına bile girmeden..
En büyük öğretmen anne, bence siz biraz kendinizi sorgulayın, sana vurana sende vur demek şiddette davetiye çıkarmak bence, ben kızıma birisi sana vurduğu zaman onu uyar vurmanın kötü birşey olduğunu söyle ve yanından uzaklaş diyorum yapması gerekende budur bence

Çocuğunuzla aşırı baglanmissiniz,yaşadığı ne varsa kendiniz yaşamış gibi tepkiler vermişsiniz.
Sizi anlıyorum ama keşke erkenden kreş ortamıyla tanismasaydi.benim kızım 4 yaşını bitirince camide kreşe vereceğim ama şimdiden telaslarim başladı.ogretmeniyle konuşup içime sinmezse bile vermem.simdiden kızıma tembih ediyorum ne olursa olsun bana anlatması gerektiğini.oyle.ortamlarda nasıl davranacağını.ama sorunla karşılaştığında çözmeye çalışırdım.olmuyorsa direk alırdım nasılsa çalışmıyorum kızım hazır değil,uyum sağlayamıyor başka sorunlar var demekki,once onları halletmeli derdim.
Ama hiç mi sorunlarla kötü insanlarla karşılaşmayacak,bu çok zor, bir yere kadar engel olabilirsiniz.siz aşırı müdahaleci davranmissiniz ve sorunları çözmüyorsunuz.sakin olun önce endişeleriniz den kurtulun,bu konuda destek alın sağlıklı düşünmek için.

Yapma arkadaşım nedir bunlar böyle?
Şu an istemeyerek de olsa sen yapıyorsun en büyük hatayı
4.5 yasindaki bir bebeği götürmedik yer bırakmamışsın
Çocuklar bazen birbirlerini dışlar, bazen bir bakmışsın oynuyorlar, bazen sarılıp gezerler sonra bir bakarsın küsmüşler kimse kimseyle oynamıyor
Ama tüm bunları farkındaysan çocuklar yapıyor
Şen niye bu kadar müdahale edip dışlanıyor istenmiyor sevilmiyor duygusunu küçücük çocuğa öğreniyorsun ki?
Onunla oynamak istemiyorlarsa hicbir şey yapamasa tek oynayabilir
Yani kusura bakmayın ama bu konu bana büyük bir mübalağa denizi gibi geldi

Davranış bozuklukları var zannettim her yerde sorun olur tekvandoya 5 yaşında başladık sevdiği de oldu kütüğü de dayakta yedi geri döven çocukla oyunda oynadı sevdiği kankasi vardı baktım ondanda vazgeçmiş sadece izledim hiç müdahale etmedim istemiyorum diye defalarca geldi yanıma oturdu gitmeyelim dedi istikrarlı oldum yağmur çamur soğuk demedim götürdüm oturdum orda hem spor hem sosyallik ama müdahale yok o kendini buluyor bulucak ben neler yaşadım neden getiriyorsun ki getirme istemiyor çocuk boşuna bu soğukta burda bekliyorsun diyorlardı çocuklar hareketli diye şikayet ediyordu sabrettim baktı annem pes etmiyor alıştı herkeste ona alıştı şimdi çocuklar onu soruyo olmadigi zaman fazla müdahale etmeden kenarda izleyin götürülen yerde istikrarlı devam edin

Çocuk 4.5 yasindaysa bu yaş grubuyla oynamalı.8-9 yaşındaki cocuklar kızınızla oynamak istemez...tek çocuk büyütmek gerçekten zor.

En ufak sorunda sorunu çözmek yerine çocuğu ordan oraya taşımışsınız. Çocuklarda belirli yaşlarda vurma, bağırma ve ısırma davranışları ortaya çıkabiliyor. Bu davranışları düzeltmesine fırsat vermeden terapistlere taşımışsınız çocuğu. arkadaşı olmasına siz izin vermemişsiniz. Çocukları böyle cam fanus içinde yetiştirmek doğru değil

Siz bu cocugu pedegogada goturmussunuz. Sizin pedegogunun bir cocukta travma yaratan 3 sey oldugunu soylemedi mi hic.
1- kres ve okul degisikligi
2- ev degisikligi
3-esya degisikligi

Surekli çocuğunuzun ortamini değiştirmişsiniz , çocuklar bu yüzden bile hircinlasirlar, nasil olsa bunlarida bir daha gormiycem olarak düşünürler. Kreslerde velilerin kameraları izlemesi yasal olarak yasaklandı. İzleten kreslere saglam cezalar kesildi. Ama kres kayıtları belli bir sure saklamak zorunda, cocugun bir yerinde birsey olursa bakmak için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…