Konu ilgili başlğa taşındı.
Buradan da devam edebilirsiniz
http://www.kadinlarkulubu.com/egiti...4-egitim-sistemi-hakkinda-dusunceleriniz.html
Bilmiyordum ben bunu.keşke böyle çocuklar ayrıca ele alınsa ama nerde tabi....benim kızım bu sene okula başlıyor inşallah iyi olsun herkes için ne diyelim....
Dikkatimi birşey çekti burdaki öğretmen arkadaşları tenzih ediyorum ama bir çocuk okuma-yazma öğrenmeden 2 değil 3 değil 6 sınıfa kadar gelirken onu geçiren öğretmen hiç sorumlu hissetmiyor mu kendini bu nasıl olur aklım almadı inanın...sistemle ne ilgisi var bunun hadi çocuk gerçekten öğrenemedi(zeka sorunu var diyelim aksi takdirde sonuna kadar öğretmeni sorumludur diyorum)neden normal bir okula gidiyor yine ögretmenine iş düşmüyor mu?çok şaşırdım gerçekten...
ah ah yarama tuz bastınız kızlar... ben de bi öğrtmen olarak bu sistemin görünüşte süsüne aldanmayın derim. evet herkes lise mezunu olacak dğru. ama boş kafalar,kendin isafe edemeyen b,i nesil,soru srulduğunda cümle kurup 2 kelime yi biraraya getiremeyen bi nesil var ortada... herkesin zekası bir değil ama biz herkesi geçiriyoruz. kalma yok . bi çocuk düşünün 5-6 tane zayıfı var. ve biz o çocuğu bi üstü sınıfa geçiriyoruz. kural 4 den fazla zayıfı olan direkt kalır diyo ama biz geçiriyoruz. neden 1 : sınıflar kalabalık ve her kalan çocuk ,bi alt sınıfa külfet oluyor. 2 ..çocuk tüm yönleriyle değerlendiriliyor mesela dersleri kötü ama topluma kazandırılabilir,davranışları iyi falan filan. sistem öğrenciden yana. benim 6. sınıfta bi osmanım var. ah osman ah. sistemin kurbanı işte. sınıfa yazı yazdırıyorum .herkes yazıyor. bi osman yazamıyr. çünkü
okuma yazması yok. bu çocuk bize kütahyadan geçen sene nakil geldi. ve çocuk okuma yazma bilmeden 6. sınıfa gelmiş. böyle de gidecek..
benim kızım 2007li. çalışan anne çocuğu olduğundan 3.5 yaşından beri okula gidiyor. o yüzden okula başladığında yabancılık çekmez sanıyorum ama beni düşündüren şey daha başka. şimdi 20o6lılar da 2007lilerde bu sene kayıt olacaklar. yani hersene 1milyon çocuk 1e başlarken bu sene 2 milyon çocuk 1e başlıyor olacak. sınıflar kalabalıklaşacak iyice. öğretmen bu küçük çocuklara yetebilecekmi. bu devlet acaba bunu düşünmedimi. yeni okullar açması lazım,yeni sınıflar açması lazım yeni öğrt ataması yapması lazım. yani bu iş için bi altyapı gerek. bu alt yapıyı hazırladımı...ağzına yüzüne bulaştıracakmış gibi hissediyorum. olan bizim çocuklara olacak. istanbulda bütün okullar tekli eğitime geçecek bigün demişlerdi.benim okulum sabahçı öğlenci. bu gidişle tekli eğitim olan okullarda sabahçı öğlenciye dönerse şaşmayın. çünkü yeni sınıflar açılacak bence.
yine sancılı bir geçiş, uygulanabilirse sağlıklı olarak çok güzel ama biz ortamını hazırlamadan nasıl olacak hiç bilmiyorum, bildiklerime gelince 1.sınıfların eğitimini okul öncesi öğretmenlerine verecekler, sınıf öğretmenleri 2,3 ve 4. sınıf derslerini verecek, 5. sınıfta branş öğretmenlere devreye girecek ve mesleklere yönelime başlayabilirler... umarım biz getirdik hayrını görünün ötesine geçer...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?