• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kafam çok karışık

• Konu Sahibi Konu Sahibi elan38
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Benim tek çocuğum değil yani benimkiler neden bilmiyor böyle şeyleri yani (çok şükür)demekki bir yerde hata yapıyor diyorum ya video izlerken bile sesini kisarim bakmasinlar diye yada hep tenbihlerim iyiyi kötüyü aksine karşıdan geldi korumasiz yavruma
Yalnız bu şekilde bakmayın olaya tv telefon die her tv telefona bakan çocuk bu şekilde değil . Aile desteği önemli ergenliğe girdiği farkedildiği an piskiyatri yardımı alınmalı o çocuğa o durum anlatılmalı ki o kendınıde korumayı öğrenmeli çünkü birine zarar verme die öğretmıyorum ben şimdi erkek çocuğuma başkası da sana zarar verebilir diye söylüyorum . İnsanlar profesyonel yardım almayı çok zirvede görüyor ama bu bence olayın en başı ve en basiti .

Şimdiki çocuklar telefon, tabletten daha erken görüp merak ediyorlar.Benim de kızım 6 yaşını tamamlamamıştı henüz.İki yaş büyük komşu oğlu kardeşi için 'diger odaya gitsin öpüşelim mi'demiş.Ayni günün akşamında bana söyledi .Diğeri çocuk ta olsa içten içe kızdım.Sonra annesine güzel bir dille söyledim.Kizimi da uyarırım ara ara.Mahrem yerlerine kimsenin dokunmaması gerektiğini,öpülmemesi gerektiğini söylüyorum.O da bunun farkında ama yine de her türlü şey duyuyoruz malesef.Bu konuşmaları uygun bir dille arada yapmak lazım.

Merhabalar hanımlar, acil!! direk konuya giriyorum.Kardesimin oğlu kızımı öpmüş daha doğrusu oğlan kızıma beni öp demiş bunu da bugün yani yaklaşık bir ay sonra tesadüfen öğrendi.Muhtemelen ekranlardan etkilenip böyle birşeyi çocuğuma uyguladı.Nasıl davranmam ne yapmam gerekiyor yani çocuğum henüz 4 yaşında onun oglunun yaşı 11 olucak çok kötü hissediyorum.(İçimde fırtınalar kopuyor 😞🙁)
Yalnız ortamda kesinlikle bırakmayın kızınızla. Hatta mümkün mertebe görüştürmeyin. Kardeşiniz de aklı başında ise anlatın psikoloğa götürsün. Televizyondan internetten vs gördü denemek istiyor gibi anladım ben ama yine de onbir yaşında çocuk dört yasında birine bunu der mi bilemiyorum.

Yalnız bu şekilde bakmayın olaya tv telefon die her tv telefona bakan çocuk bu şekilde değil . Aile desteği önemli ergenliğe girdiği farkedildiği an piskiyatri yardımı alınmalı o çocuğa o durum anlatılmalı ki o kendınıde korumayı öğrenmeli çünkü birine zarar verme die öğretmıyorum ben şimdi erkek çocuğuma başkası da sana zarar verebilir diye söylüyorum . İnsanlar profesyonel yardım almayı çok zirvede görüyor ama bu bence olayın en başı ve en basiti .
Haklısınız

Yalnız ortamda kesinlikle bırakmayın kızınızla. Hatta mümkün mertebe görüştürmeyin. Kardeşiniz de aklı başında ise anlatın psikoloğa götürsün. Televizyondan internetten vs gördü denemek istiyor gibi anladım ben ama yine de onbir yaşında çocuk dört yasında birine bunu der mi bilemiyorum.

Görüşmelerini istemiyorum dedim

Aralarında 1 yaş fark bulunan erkek yeğenim ve kızımı ajan gibi takip ediyorum. Suan 13 ve 12 yaşındalar ama pandemiden beri gözüm üzerlerinde. Ve oğlanda farklı haller gözlemliyorum. Takip ve kontrol etmenin ne kadar doğru old. Anlıyorum.

Oğlan; yeğenim, canım, kanım.. Yine de iki öz kardeş de olsaydı, birbirlerinden korumak gerekti. Çünkü şu an bilinç yok, sadece içgüdüsel ve taklit merakıyla hareket ediyorlar.

Eşime de bu durumu belli etmiyorum. O farklı meyli bilse her türlü rahatsız olur. Mümkün olduğunca çocukları az bir araya getiriyorum.

Yengemle de bu durumu konuştum. Yeğenime de, kendinden birkaç yaş büyük kendi kuzeninin bu şekilde yaklaşımı old, o yüzden taklit ettiğini söyledi. Yani diyeceğim o ki, bu gibi davranışın etkileneni, mağduru olan çocuk, aynı seyi başkasına yapma eğiliminde oluyor.

Anneler, gözümüz açık olacak. Başka çare yok.En Büyük KK

Bilmiyorum neden nasıl nerden öğrendi de böyle birşeye kalkıştı ve iki kardeş kuzenden sadece birisi (ben TV vs olarak algıladım ben bile safim düşünün artık)

Görüşmeyin 4 yaşındaki çocuk dudaktan öpülmez kimsede aklı başında ise bunu normal görmez şahsen kardeşim bana size gösterilen tepjkiyi gosterirse yapıştırın bı tane kardesime şiddete karşıyım ama konu çocuk belki o zaman dikkat etmesi gerektiğini terbiye vermesi gerektigini öğrenir bizde çocuk olduk bizlere dikkat edildi .Herşeyi öğreniyor taklit ediyor olmaz.Kiziniz çok ufak 4 yaş nedir daha.Asla normal bulmadım aile çocuğu güzel yetistirecek ondan öğrendi bundan öğrendi işin kolayina kaçmak madem çok etkileniyor ne izledigine kimlerle arkadaş olduğuna ve hareketlerine dikkat etsin kardesiniz çocuğununa.Boyle giderse çok uğraşır o çocukla

Görüşmeyin 4 yaşındaki çocuk dudaktan öpülmez kimsede aklı başında ise bunu normal görmez şahsen kardeşim bana size gösterilen tepjkiyi gosterirse yapıştırın bı tane kardesime şiddete karşıyım ama konu çocuk belki o zaman dikkat etmesi gerektiğini terbiye vermesi gerektigini öğrenir bizde çocuk olduk bizlere dikkat edildi .Herşeyi öğreniyor taklit ediyor olmaz.Kiziniz çok ufak 4 yaş nedir daha.Asla normal bulmadım aile çocuğu güzel yetistirecek ondan öğrendi bundan öğrendi işin kolayina kaçmak madem çok etkileniyor ne izledigine kimlerle arkadaş olduğuna ve hareketlerine dikkat etsin kardesiniz çocuğununa.Boyle giderse çok uğraşır o çocukla
Net ve kesin bir ifadeyle uyardiğımı çok iyi anladı son mesajımda

K

ardesiniz m.a.l mı ne yahu üzülme demiş bir de. Otursun da kendi üzülsün önlem alsın ruh hastası
Eskilerden olurdu yani konuşulur halledilir alltan alttan abartilcak bişey yok demek istiyor (ah kardeşim şimdiki zaman eskisinden daha kirli daha ortada

Merhabalar hanımlar, acil!! direk konuya giriyorum.Kardesimin oğlu kızımı öpmüş daha doğrusu oğlan kızıma beni öp demiş bunu da bugün yani yaklaşık bir ay sonra tesadüfen öğrendi.Muhtemelen ekranlardan etkilenip böyle birşeyi çocuğuma uyguladı.Nasıl davranmam ne yapmam gerekiyor yani çocuğum henüz 4 yaşında onun oglunun yaşı 11 olucak çok kötü hissediyorum.(İçimde fırtınalar kopuyor 😞🙁)
Kardeşiniz anlayacak biri ise onunla bu durumu paylaşın. Anlamayacak biri ise kesinlikle konuyu açmayın. Çocuğunuzu mutlaka uzak tutun. Çocuğunuz her gördüğünde rahatsız olacak ya da üzgünüm bir duruma maruz kalacaktır. Üzülmek de haklısınız.
Sadece ve sadece uzak tutun.

Kardeşiniz anlayacak biri ise onunla bu durumu paylaşın. Anlamayacak biri ise kesinlikle konuyu açmayın. Çocuğunuzu mutlaka uzak tutun. Çocuğunuz her gördüğünde rahatsız olacak ya da üzgünüm bir duruma maruz kalacaktır. Üzülmek de haklısınız.
Sadece ve sadece uzak tutun.
Konuştum zaten oda çocuğuyla konuşup uyarmış bana da o da farkında değildir tv vs etkilenmiştir demek istiyor bende görüşmelerini istemiyorum dedim çok net olduğumu anladı

Ergenlik çağına giriyor ve libidosu tavan bir erkek çocuğu ile kızınızı tek bırakmayın

Ergenlik çağına giriyor ve libidosu tavan bir erkek çocuğu ile kızınızı tek bırakmayın
Kesinlikle böyle birşeye asla müsade etmicem yani bildiğiniz oyunlar hoplama zıplama derken ne ara odaya gittin de çocuğa ki sende cocuksun da ama kafan çalışıyor öp beni diyorsn saçmalık!!

Back