4+4+4 zorunlu eğitim sistemi

SYILDIZ

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2010
41
0
46
Bursa
Kızlar merhaba.Gümdemde olan 4+4+4 5 yaş eğitim projesi için fikirleriniz nedir acaba? 5 yaşında bir kız annesi olarak merak ettim doğrusu.

bence iyi fikir neden iyi fikir.zorunlu olması güzel,herkes mecburi okuyacak okulları..ve liseye kayıt için orda burda veliler zorlanmayacak.

okul aramıcak..kayıt parası derdi kalmayacak...çeken bilir onu..lise kaydı yüzünden orta okuldan sonra benim 3 yılım gtti .3 yıl sonra kayıt oldum..

bu bence çok güzel oldu

Ben bu işi tam olarak anlayamadım. İlköğretimler lise şeklinde devam mı edecek.. mesela çocuk 8i bitirdi aynı okulda liseye mi devam edicek...hem liseye kayıt olmak zor muydu?? herkes 8senedeki başarısının ortalamasına göre liselere gitmiyor muydu... o kayıt paralarını okullar keyfine almıyor... 4 4 4 gidince kayıt parası neden kalkmış olsun...öyle olunce devletimiz okullara daha fazla ısınma ve temizlik yardımı mı yapacak...biz de herşeyin adı değişiyor içerik aynen kalıyor

zaten bu 8 yıllık eğitimde millete yanlış anlatılan şey de buydu yani millet zannediyoki 8 yıl kesintisiz demek aynı okulda 1 den 8 e kadar okumak hayır asıl amaç çocuğun ilk okulu ve orta okulu okumak zorunda bırakılması ki çok güzel yani hala nerdeyse 85 doğulu gençler var ilk okul mezunu.....
bunu da şunun için yaptılar malum bilindiği gibi imam hatip liseleri 90 yılında ilkokuldan sonra orta okuldan başlıyor ve lise şeklinde de devam ediyordu adamlar sırf bu yüzden bu imam hatipleri orta okul sonrası yapmamak adına ilk okuldan sonra orta okulu da aynı okulda okutarak orta okulda imam hatibe gitme olayını bitirdiler...amaçlarına ulaştılar yoksa senin benim çocuğumun geleceği kimin umurunda...aslında çok saçma 6 yaşında bi çocukla 8. sınıfa giden bir çocuğun aynı okulda okuması aynı bahçede oynaması bile çok yanlış...

yine sancılı bir geçiş, uygulanabilirse sağlıklı olarak çok güzel ama biz ortamını hazırlamadan nasıl olacak hiç bilmiyorum, bildiklerime gelince 1.sınıfların eğitimini okul öncesi öğretmenlerine verecekler, sınıf öğretmenleri 2,3 ve 4. sınıf derslerini verecek, 5. sınıfta branş öğretmenlere devreye girecek ve mesleklere yönelime başlayabilirler... umarım biz getirdik hayrını görünün ötesine geçer...

bncede çk güzl oldu sonuna kdr katılıyorum. şimdiki çocuklar çk cin fikirli 4 yaşında şekilleri harfleri çizmeye sayıları ezberlemeye başlıyorlar nedne okula başlamasınlar ki sadece oyuncaklarından biraz erken ayrılmış olacaklar ama hayata erken atılacaklar 22 yaşnda üniverstedne mezun olan bir genç artk 20 yaşnda mezun olucak...

taze beyinlere yeni şeyler öğretmen dha basit olur çnkü yapılan araştırmalara göre 3-6 yaş gurubundaki çocuklar 6-9 yaş gurbundakilere göre duyduklarını gördklerini %60 dha çbuk kavrıyorlar.

bir bayan 8 yılın ortalamasına göre liseye gidiyorlar demiş ama öyle değil o işte. 8. sınıfa kdr bütn derslerini çk iyi getirmş başarılı bir çocuk ygs de de aynı başarıyı gösterecektir diye birşy yok. ayrıca yeni sistemle öğrenciler ikamet ettkleri yere en yakn mesafedeki liselere tercih yapabiliyorlar bnm bir arkadaşm sırf bu yüznden bnm okuduğum liseye kayıt olmak zorunda kalmştı 2. senesinde istediği liseye geçiş yaptı.bu dediğim olay 6 yıl önce oluyor

bence hemb u güzel bir durum türkiye çk bile geri kaldı zorunlu eğitim uzuun yıllar önce çıkarılmalıydı 12 ye .. bazılarını anlayamıyorum.4+4+4 olnca mı durum değişiyor ne değişiyor eğitim 12 yıla çıktı denilseydi polemik konusu olmayacak mydı tv lerde haberlerde heryerde eğitim sistemimiz hakknda yorumlar. bu gurur duyulck birşy bnce . düşünsenize şu an ne kdr çk ilk okul mezunu insan vr. mesela şu ki 4 yaş grubu çocuklrın tamamı ileride lise mezunu olucak zorunlu mecburen bitiricek yni. eğitim kotamız yükseliyor. tahsl durumumuz en azından lise olucak artk ülkece.. artk ilkokul mezununn ehliyet bile alamdığı bu ülkede 12 yıllık zorunlu eğitime geç bile kalındı diyorm bn .

olan 2007 doğumlu çocuklarımıza oldu.oğlum eylülde anaokula başlayacaktı ama artık malesef direkt ilkokul 1 e gidecek.hiç kreşe felan da gitmedi.çok bocalayacaklar.dersler, ödevler.çocuklar evlerinden ayrılıp bir hazırlık süreci yaşamadan o yaşta yarış atı olmaya başlayacaklar.böyle olunca da okul öncesi eğitim 4 yaşına inecek galiba.elimde olsa erkin koray gibi çocuğumu hiç okula göndermem.ilk duyduğumda çok yadırgamıştım ama adamın bir bildiği varmış

Bir öğretmen olarak 4+4+4 sistemini hiç beğenmedim. Bunu beğendim diyen öğretmen arkadaşımda yok etrafımda. Faydası falan olmayacak,bir çocuğun okul yaşı 7 dir. 7 yaşından önceki çocuklar çok zor okurlar yazarlar(istisnalar hariç). Anaokulu yaşıda düştü. Küçücük çocklar okula gelecek bıkacak yılacak.Ayrıca lise zorunlu oldu artık hakkıyla lise bitirenle okuma yazma bilmeden lise bitirenin farkı kalmıyacak. Misal 8 yıllık eğitim zorunlu fakat siz doğuda güneydoğuda kızlar 8 yıl okuyor mu sanıyorsunuz? Hayır 2 gün okula geliyorlar sonrasıyok üstelik okula 2 gün gelen öğrenciyi siz geçirmek zorundasınız. Yani okuma yazmadan bilmeden lise bitecek ehliyet alınacak,açıköğretim bile okunacak...Bizim ülkemiz Türkiye avrupa değil bizim DOĞU ve GÜNEYDOĞU gerçeğimiz var... Ne yazıkki avrupadaki sistemi ülkemize uyarlamaya çalışıyorlar ama olmuyor olmuyor...

eğitim zorunlu olunca tembel öğrenide geçmek zoruna yoksa öğretmenin başı ağrıyor
mesela bneim okuma yazma bilmyen öğrencim var geçiyor zorunlu eğitim sınıfta kalmak yok 8 yıl kesinlikle bitecek
o yüzden okumaya niyeti olmayan öğrencielrde geçiyor artık bu liseyede sıçradı
eğitim daha da bozulur çünkü öğrenci geçmek zorunda olduğunun öğretmenin onu bırakamayacağının okuldan atılamayacağının farkında

ah ah yarama tuz bastınız kızlar... ben de bi öğrtmen olarak bu sistemin görünüşte süsüne aldanmayın derim. evet herkes lise mezunu olacak dğru. ama boş kafalar,kendin isafe edemeyen b,i nesil,soru srulduğunda cümle kurup 2 kelime yi biraraya getiremeyen bi nesil var ortada... herkesin zekası bir değil ama biz herkesi geçiriyoruz. kalma yok . bi çocuk düşünün 5-6 tane zayıfı var. ve biz o çocuğu bi üstü sınıfa geçiriyoruz. kural 4 den fazla zayıfı olan direkt kalır diyo ama biz geçiriyoruz. neden 1 : sınıflar kalabalık ve her kalan çocuk ,bi alt sınıfa külfet oluyor. 2 ..çocuk tüm yönleriyle değerlendiriliyor mesela dersleri kötü ama topluma kazandırılabilir,davranışları iyi falan filan. sistem öğrenciden yana. benim 6. sınıfta bi osmanım var. ah osman ah. sistemin kurbanı işte. sınıfa yazı yazdırıyorum .herkes yazıyor. bi osman yazamıyr. çünkü
okuma yazması yok. bu çocuk bize kütahyadan geçen sene nakil geldi. ve çocuk okuma yazma bilmeden 6. sınıfa gelmiş. böyle de gidecek..

benim kızım 2007li. çalışan anne çocuğu olduğundan 3.5 yaşından beri okula gidiyor. o yüzden okula başladığında yabancılık çekmez sanıyorum ama beni düşündüren şey daha başka. şimdi 20o6lılar da 2007lilerde bu sene kayıt olacaklar. yani hersene 1milyon çocuk 1e başlarken bu sene 2 milyon çocuk 1e başlıyor olacak. sınıflar kalabalıklaşacak iyice. öğretmen bu küçük çocuklara yetebilecekmi. bu devlet acaba bunu düşünmedimi. yeni okullar açması lazım,yeni sınıflar açması lazım yeni öğrt ataması yapması lazım. yani bu iş için bi altyapı gerek. bu alt yapıyı hazırladımı...ağzına yüzüne bulaştıracakmış gibi hissediyorum. olan bizim çocuklara olacak. istanbulda bütün okullar tekli eğitime geçecek bigün demişlerdi.benim okulum sabahçı öğlenci. bu gidişle tekli eğitim olan okullarda sabahçı öğlenciye dönerse şaşmayın. çünkü yeni sınıflar açılacak bence.

Dikkatimi birşey çekti burdaki öğretmen arkadaşları tenzih ediyorum ama bir çocuk okuma-yazma öğrenmeden 2 değil 3 değil 6 sınıfa kadar gelirken onu geçiren öğretmen hiç sorumlu hissetmiyor mu kendini bu nasıl olur aklım almadı inanın...sistemle ne ilgisi var bunun hadi çocuk gerçekten öğrenemedi(zeka sorunu var diyelim aksi takdirde sonuna kadar öğretmeni sorumludur diyorum)neden normal bir okula gidiyor yine ögretmenine iş düşmüyor mu?çok şaşırdım gerçekten...

Ben beğenmedim. Bizim ülkemizin kaldırabileceği bir sistem değil.
Çok fazla da devam etmez zaten.
Eğitim sistemini deneme tahtasına çevirdiler resmen. Her seferinde bir nesil kurban oluyor

sistemle alakası şu canım. yönetmelik biiziim elimizi kolumuzu bağlıyor. serseri bi çocuk düşün. aklı zehir gibi çalışıyor ama aileden şanssız. kötü bi sosyo ekonomik yapı falan derken çocuk okula zarar öğretmene saygısız kitap yok defter yok. ama biz o çocuğu ha bugün ha yarın mezun ediyoruz. mesela kaldı kaldı kaldı diyelim. nereye kadar kalacak. 18 yaşına kadar ilköğretime devam etme durumu var ya... düşünsene 8. sınıfta 18 yaşında bi çocuk. sınıf arkadaşları ise 13-14 yaşında.

osman gibi öğrencilere gelince onlar kaynaşştırma öğrencisi olarak geçiyor. sistem diyorki bu çocuğu "geçireceksin." çocuk yazılıda yazı yazmıyor. sözlü yapsam ağzını açıp iki krlimeyi bir araya getirip soruya cevap veremiyor. ama sistem diyorki . bu çocuğa 2den aşağı not veremezsin..bende ne yapıyorum sitem beni zorladığı için bu osmana yazılıda hiçbir harf yazmadığı halde adını bile zor yazmışken ortalamasına enaz 2 veriyorum. 4-5 versem bile devlet bana ya sen bu çocuğa niye 4-5 verdin demiyor. aksine aferin iyiyapmışsın diyor.

Bilmiyordum ben bunu.keşke böyle çocuklar ayrıca ele alınsa ama nerde tabi....benim kızım bu sene okula başlıyor inşallah iyi olsun herkes için ne diyelim....

eşim de öğretmen hemen her gün bu muhabbeti yapıyoruz ilkokul 1. sınıfataki oğluma aferim bizim lisede senin kadar bile okuyamayanlar var diyo hakkaten bazen yazılıları okurken bakıyorum da en basit sorulara dahi dandik dandik cevaplar veriyolar ama bene asıl amaç yani devletin amacı okuuş adamdan çok emlekete amele lazım az paraya çokca sömürülecek işçi...nun için okumuş okumamış önemli değil öyle olmasa 4b lilere çalışıyosanız bu şartlarda çalışın yoksa çalışacak çook dermiydi sayın başbakan.......
ögretmenlere azıcık maaşla üstün hizmet performansı bekleniyo bir millet eğitimiyle ileri gider bizde de en az değer verilen kurum eğitim malesef yollara köprülere hastane ve adliye binalarına bile eğitimden çok para harcanıyo bu memlekette..

Son düzenleme:

Arkadaşım ben geçen sene 1. sınıf öğretmeniydim,şimdi 2. sınıfız.Güneydoğuda il merkezinde çalışıyorum sınıfım 53 kişi. 2. sınıfa geldiğimizde 6 öğrencim okuma yazma bilmiyordu ve1-3-5 de bırakmak çok zor. Onları bırakamdım ve bıraksam bile okuyabilecekelrini düşünmüyordum. Her gün acaba okurlarmı diye uğraşıyorum ama yok ki nereye kadar uğraşacağız...3 tane öğrencim engelli hem de ileri ama Rehberlik araştırma merkezleri o öğrencilere kaynaştırma eğitimi raporu veriyor. Biz öğretmenelrde elimizden geleni yapıyoruz ama sistem çok saçma ilerliyor. R.A.M var ülkemizde güya öğrenme güçlüğü olan öğrencileri araştırıyor. Sonuç hiç! O öğrencilerden 6-7-8 de çokca var. Ve onlar lise okuyacak...Çok acı...

4+4+4 Ü BEGENEN ohh iyi oldu bence diyenleri anlayamıyorum.Arkadaşlar okul yaşı 60 aya düştü anaokulu zorunluluğu gelecekti güya oda gitti.bi çoçuga bişeyler öğretmek için hazırbulunuşluk lazım biraz.müfredat bana öyle yükler yüklemişki ben kıyıpta nasıl verecem bunu 60 aylık çoçuga.oyun çağı olan çocuk hoooooppp sistemin içinde.okuma yazma ,matematik okudugunu anlama .elinde bebekle dolaşan çocuk içine giriverecek olayın.4 den sonra seç diyecekler ne olmak istiyosan o tarafa yönel.acaba kaç tane çocuk kendi iradesiyle yönelecek?o yaşta bi çocuk gelecegine nasıl dair kararlar verecek?çıldırmak üzereyim resmen.iyiki çocuğum yok ya oyuncak ettiler sistem değiştire değiştire çocukları.kaç tane kız çocuğu okuldan uzaklaşacak.güya haydi kızlar okula kampanyaları yapılmıştı.4 den sonra açıköğretimden devam edilebilme seçeneği çıktı çünkü.okulada göndermezler artık kızları.

bu sistemle ilgili bir şey yazıcam ama hanfi foruma girsem editörün notu var bu linkten devam edebilirsiniz. 3 tane konu arasında gidip gidip geliyorum!

hangisinden devam edeceğiz sayın editörler? kesin bir karar verirseniz çok seviniriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…