38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Serpilha'cığım,
Tabi ki doğum hayatın en doğal süreçlerinden biri. Ama dikkat edersen biz, pek doğal bir ortamda yaşamıyoruz. Yaş, stres vs. gibi faktörlerimiz var. Ayrıca da doğum, doğal bir olgu da olsa, bugün hala özellikle az gelişmiş ülkelerde kadınlar doğum sırasında ölüyor, ya da bebeklerini kaybedebiliyorlar. Hayatına elbette ki mümkün olduğunca stresi sokmamak istemen konusunda sana yüzde yüz katılıyorum.
Ama canım, unutma ki, sen özel ve güzel bir dönem yaşıyorsun. Bu yüzden de bunun zevkini çıkar, nazlan. Eşin ne derse desin.

Yaa arkadadaslar,lutfen umidinizi yitirmeyin..burasi cok kasverli olmus.bu psikoloji ile kimse basariya ulasamaz..ben tup bebek calismasina baslamadan once kendime sunu soyledim.bebek sahibi olmak benim icin cok onemli evet ama dunyanin sonu degil.eger benim icin,bizim icin hayirlisi ise cocuk sahibi olalim..aklima hep gazetelerin mahset manset yazdigi cinayet haberi geliyor.hani bir genc kiz prof.dr olan annesinin bogazini kesip oldurmustu.Bu kadincagiz o kizini dogurabilmak icin 7 ayini yatarak gecirmis..hep bu felaketi aklimda tutuyorum.Allahin bizim icin en hayirlisi olani versin..

Serpiha canım,
Bence de morallei yüksek tutmak lazım. Bir insanın çocuk sahibi olamaması dünyanın sonu değil. Elbette hepimiz hamile kalamasak çok çok üzülürüz. Ayrı mesele. Ama Serpil'ciğimin de dediği gibi, sağlıklı ve dünyaya faydalı, hayırlı evlatlar doğurabilmek daha çok daha önemli. Aynen katılıyorum. Allah hepimize, hayırlı, sağlıklı ve şanslı evlatlar versin. :sm_cool:

Nilencim seni cok iyi anliyorum cunku benim de senden bir farkim yok. benim de arkadaslarim hamileliklerini benden gizliyorlar. hatta birinin karni o kadar buyumustuki ben sordum. sonra da biraz mahcup biraz piskin aaaa sen bilmiyormuydun, oysa ben herkese soylemistim dedi.

Roniyam, canım benim

Böyle densizleri hiç kafaya takma.:eek:klava:
Çünkü ben inanıyorum ki, buradaki bütün arkadaşlarım yakın zamanda bebeklerine kavuşacak. hihoyyyt

Nilen canım,

Hikayen beni çok üzdü. Bu kadar deneme yapıp da olumsuz sonuç almak elbette insanı çok yıpratır. Ama ne olur üzme kendini. Ne diyeyim canım, Allah emeklerini karşılıksız bırakmasın.

Evet. Türkiye'de insanlar çok dengesizce çocuk konusunda soru sorma hakkı görüyor kendisinde. Biz daha önce çocuk düşünmüyorduk gerçekten. Çünkü çok büyük bir sorumluluk.

Herkes "Niye yapmıyorsunuz, problem sende mi kocanda mı" diye soruyordu. Üstelik bunu soranlar da hani bilinçsiz insanlar değil. Ne kadar ayıp insanların yatak odalarına kadar müdahele etme hakkını kendinde görebilme cüreti. İşte biraz da bu sorulardan bıktığımız için çocuk yapmaya karar verdik.

roniyamcim ben simdi simdi bazi seyleri farkediyorum benim ark grubumda benden 4 yas falan buyuk olan iki ark var ve 42 yasinda dogurdular..ve son derece dogal gibi ..ozamanlar bekardim uzerindede durmadim ama simdi anliyorumki onlar kesi tedavi ile belkide tuple dogurdular..gittikleri doktorlar tup bebek doktorlariydi surekli gidip geldiler falan...ama insanlar tek birsey soylemiyor paylasmiyor..simdi her karsilasmamizda bana ne zaman tedaviye basliyorsun gibi laflar ediyorlar:KK43:(okadar kiziyorumki....arkadasim sende durumlar nasil?calismalari artik birakiyormuyuz?:)pekiilaci ne yapacagiz ben bugunde ictim ...

Defne5 canım benim,

Onlar belki utandıkları için söylememiş olabilir. Özellikle küçük yerlerde kadınlar bunu söylemeye çekiniyormuş. Ama ben kendi adıma Şenizkonuşacak olursam bütün arkadaşlarım, herkes biliyor benim tüpe başlayacağımı. Ama tabi gerçek hayattaki arkadaşlarıma eşimde sperm sorunu olduğunu söylemedim. Sadece yaştan dolayı tüp olduğunu söyledim. Aslında gerçek bu bir anlamda. Eşimde sorun olmasydı da doktor yine tüp istemişti zaten. Bunu sadece sizlerle paylaştım. Çünkü sizler benim dert ortağımsınız. Hepimiz aynı sınavı veriyoruz ve birbirimizi anlayabiliyoruz. İşte bu yüzden sizleri çok seviyorum zaten ve hepiniz tek tek merak ediyorum.

evet bu da bizim sinavimiz. esim benden daha metin gorunmeye calisiyor ama ozellikle 2. ivf mizde bebegin kalp atisinin durdugunu ogrendigimizde muayenehanede kendini zor tuttu eve gelip cocuklar gibi yuksek sesle agladi. iste o zaman ben daha cok uzuluyorum cunku benim yuzumden benim yumurta kalitesizligimden kaynaklanan sorun. onun hicbir sucu kusuru yokken benim yuzumden baba olamiyor. iste bu yuzden kendimi daha cok sucluyorum.

Roniyam'cığım,
Kendine haksızlık ediyorsun canım. kaydirigubbakcemile
Sorunun onda ya da sende olması hiç önemli değil. Eğer sorun eşinde olsaydı, sen onu suçlamayacaktın. Zaten kimsenin kimseyi suçlamaya da hakkı yok. Çünkü hiç kimse böyle olsun istemezdi. Ama hepimiz bunu yaşıyoruz. O yüzden pozitif şeyler düşün lütfen ve böyle şeylerle kendini üzme ve bebeğine konsantre ol:CüvCüv:.

Defne5 canım benim,

Onlar belki utandıkları için söylememiş olabilir. Özellikle küçük yerlerde kadınlar bunu söylemeye çekiniyormuş. Ama ben kendi adıma Şenizkonuşacak olursam bütün arkadaşlarım, herkes biliyor benim tüpe başlayacağımı. Ama tabi gerçek hayattaki arkadaşlarıma eşimde sperm sorunu olduğunu söylemedim. Sadece yaştan dolayı tüp olduğunu söyledim. Aslında gerçek bu bir anlamda. Eşimde sorun olmasydı da doktor yine tüp istemişti zaten. Bunu sadece sizlerle paylaştım. Çünkü sizler benim dert ortağımsınız. Hepimiz aynı sınavı veriyoruz ve birbirimizi anlayabiliyoruz. İşte bu yüzden sizleri çok seviyorum zaten ve hepiniz tek tek merak ediyorum.
CANIMMM sagolasın guzel dusuncelerın ıcın:)ben ılk bu forma gırdıgımde tup bebege yenı baslayacaktım her gunumu paylastım sagolsun tum arkadaslar sonuna kadar destek oldular ve negatıf sonucun agırlıgını atmam daha kolay oldu..sımdı moralım her bozuldugunda bur formu ve sızlerı dusunup tesellı oluyorum...ıslerım basımdan askın ama ben yınede ıkıarada bır derede gırmeye calısıyorum:)ben 1.5 senelık evlıyım..hıc evlenmem derken esımle tanısıp evlendım hersey cok guzeldı ılk ay hamıleydım ruya gıbı..sonrada yenı evlılılgımı anlayamadım bu bebek olayına saplandık kaldık:KK43:(ama arada 2 hıst bır saglıksız hamılelık daha gecırdım sankı evlılgılım boyunca heray tedavıde gıbıydım:)))bazen gulesım gelıyor:)))ama son negatıf sonucu alınca ınanılmaz bır sekılde aklım basıma geldı..o 12 gun umutsuzca sonucu bekleyen baska hıcbır vasfı yapacagı olmayan caresız bır kadın gıbı olmak boyle bır zaman gecırmek bende sok etkısı yarattı:KK43:aylardır erteledgım seylerı sıraya koydum ...sosyal hayatımı hızlandırdım..suan artık olursa olur dıyorum ama bazende bastırdıgım duygular su yuzune cıkıyor ıste.:KK43:

kader arkadaşlarım
ilginiz ve yazdıklarınız beni çok mutlu etti allah razı olsun normalde bu kadar zayıf değilim
ama insanın bazen dolduğu anlar oluyo...öyle bi anıma denk geldi işte..okulda bi arkadaşım
dan diye evlatlık düşünmüyomusunuz dedi ....çok üzüldüm bu kadar mı ümütsiz görünüyo
rum dedim kendi kendime..zaten pek kimseyle bu olayları konuşmam...yeri gelir annemden ailemden bile gizlerim daha çok üzülmesinler diye insanların söylediğine bak..elbet sınavımız
başa gelmeyen bilmez ben erken evlenip 8 aylık evliykende doktora gitmeye başlayınca daha
mı yıprandım ne...dile kolay on yıl ...arkadaşlarım üçlediler çocukları...sanki onların ne suçu var ..kendimi iyice soyutladım onlardan çünkü bişey soracaklar diye diken üstünde oturmaktan
yoruldum...niye bahsetmiyosun diyeceksiniz bu konu hakkında konuşmak gelmiyor içimden
kime ne ..öyle oluncada olay daha gizemli bi hal alıyor...tam durumu kabul ettim kafam rahat
dediysem morelimi bozacak bi olay yaşıyorum...hiç bişey yoksada kendim buluyom...bi hamile
bi bebek bi çocuk derken dünkü gibi anlık gelgitler yaşıyorum...rabbim hepinizi hepimizi güldürsün

Kizlar merhaba,
nasilsiniz diye sormayacagim gordugum kadariyla herkes biraz duygulu ve kasvetli bugun. Ben derslere agirlik vericem artik cunku sinavim var hem belki bebek olayini cok az olsa da unuturum.
bence kendimizi oyalayacak bir seyler bulalim. bize oyle davranan ve kusurluymusuz gibi dusunenler utansin.

Defnecim iyiyim ben ilaci almaya devam edicem. yan etkisi yok gibi. sivilcelerim de azaldi o yuzden devam edicem. zaten etkisi 4 ay gibi bir surede gerceklesiyormus. dedigim gibi benim asil amacim bir dahaki ivf de yumurta sayimi ve kalitemi artirmasi.
calismalara gelince yumurtlama gununden sonra kestik calismalari ama o gun de yaptik. zaten yumurtanin omru 24 spermin de 72 saat. biz gerekeni yaptik diye artik biraktik. ya bu olayda cok komik ya tam o gun yapmak zorunda olusumuz garip bir duygu.

Bu arada esim su dhea olayindan acaip umutlu, olur gibi geliyor. sonra kendime kizdim ona anlatmasaydim keske. gorsen bizde sanki ivf denemisiz ve transfer yapilmis da 12 gunu bekliyoruz gibi bir hava olustu :)) neden boyle olduk bilmiyorum :))

aerkadaslar gercekten herseyin hayirlisi, hep boyle dua ediyorum ben. hayirlisiysa bebegim olsun diye. ama dedigim gibi bu dunyanin sonu degil. ilk zamanlar ben de cocugu olan ailelerle gorusmek istemedim, kactim.hatta esimin yegeninin resmi buzdolabinda vardi onu gormeye bile dayanamiyor agliyordum, sonra esimden rica ettim kaldirdi. kendi yegenlerimle msn den konusunca kotu oluyordum. sonra kendi kendime ne oluyor bana dedim. boyle devam edersem kiskanc, problemli, kendiyle barisik olmayan sorunlu bir kadin olucam deger mi diye. simdi tam tersini yapiyorum gecen mesela bir arkadaslarimiza sirf 6 aylik bebeklerini sevmek icin gittim.

:1hug:KK70:efne5 canım,

Hiç yüzünü görmediğim, bir saniye bile karşıklı yüz yüze konuşmadığım insanlara, bu kadar tutkuyla bağlanacağımı ve seveceğimi inan bende bilmezdim. Ama uzak da olsa, sevgi ve pozitif enerji veren insanlarla birarada olmak çok güzel bir şey. Aynen bende senin gibi, moralim bozulduğunda buradaki arkadaşların güzel sözleriyle motive oluyorum.

Yaşadıkların kolay değil. Ama ne güzel hamile kalmışsın. Neden tekrar kalmayasın ki. Ayrıca da herşeyde bir hayır vardır. Önemli olan sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek. Güzel şeyler düşünmeye çalış. Çünkü güzel şeyleri hak ediyorsun. Ve eminim ki buna kısa sürede kavuşacaksın canım benim.

Denizcim sana katiliyorum ben de sabah kalkar kalkmaz nete girip sizi okuyorum tipki simdi oldugu gibi. hic kimseyle paylasmadigim seyleri sizinle paylasiyorum. birbirimize destek olmamaiz bence cok onemli, zorluklari daha kolay atlatacagiz.

Bu arada esim su dhea olayindan acaip umutlu, olur gibi geliyor. sonra kendime kizdim ona anlatmasaydim keske. gorsen bizde sanki ivf denemisiz ve transfer yapilmis da 12 gunu bekliyoruz gibi bir hava olustu :)) neden boyle olduk bilmiyorum :))

Roniyam,

Ne güzel umutlu olması. Bence sende umutlu olmalısınız. Hiç belli olmaz. Belki IVF'ye gerek kalmadan güzel sonuçlar alırsınız.Çünkü olumlu düşünmek çok önemli.

Hepimiz için dua edeceğim.

:Saruboceq:

DENIZcim cok sagol, umut verdigin ve dua ettigin icin. tabii hic duymadigimiz bir sey degil basarisiz ivf denemelerinden sonra dinlenme doneminde spontan hamilelik yasayan kadinlar. ama ben o kadar sanslimiyim orasi tartisilir. ama ben yine de umutlu olmaya devam edicem.

olsun bence umutlanmak cok guzel hem pozıtıf bır etkı yaratıyor hem bu ıs anlık degılmı hersey olabılır gozuyle bakıyorum...bende garıp bır sekılde sankı 2. tupe baslamadan hamıle kalacakmısım gıbı bır hısle doluyum :)kasıklaırm ılacı ıctıgımden berı sureklı yanıyor gıbı bence bızı etkılıyor bende sıvılce yapmadı ılk zamanlar yaptıgı bulantıda gectı sabah aksam alıyorum ısın guzel tarafı bu ılacın aslında genclestırı olrak ıcılmesı yanı bakarsın sadece yumurtalıklar degıl heryerımız genclsır :))

sagilkci olmanin en buyuk zarari ne biliyormusunuz herseyin en kotusunu dusunmek, olabilecek butun komplikasyonlar ve kotu sonuclar hakkinda fikir sahibi olmak. oyle olunca da insan cok umutlu olamiyor. bazen kendimi kandiriyorum diye dusunuyorum ama bazen de neden olmasin diye dusunuyorum.

evet defnecim dedigim gibi bu ilac amerikada marketlerde recetesiz genclestirici olarak satiliyor.
canim ne guzel boyle hisetmen.
defnecim seni hic tanimamama ragmen inanmayacaksin aksmalari uyumadan ikimiz icin de dua ediyorum bu ay spontan hamile kalalim diye.
bu arada kizlar hepinize dua ediyorum ama bu ay ozellikle benle defneye. ne guzel olur hamile kalir ve tekrar o SIKINTILARI yasamaktan kurtulsak

X