Merhaba,
Epeydir üye olmadan takip ediyordum , bugün yazmak istedim.
5 aydır evliyiz, korunmadık hiç. AMH 0.94, FSH 4.68 diğerleri normal, semen de normal.
Üniversite tüp bebek merkezi başkanı derhal tüp bebek dedi, şansınız da %20 dedi. Çok moral bozucuydu.
Tüp bebek tedavileri fiziksel ve ruhsal olarak çok yıpratıcı gördüğüm kadarı ile, ekonomik maliyet te cabası. Annem 44 yaşında menepoza girmiş. Hazır rahim müsaitken doğruca Kıbrıs deneyimine mi başlasan diyorum. Yumurta başkasınınken kendinin gibi aynı sevgiyle büyütebilecek miyim diye sorup duruyorum kendime?
Yoksa önce tüp bebek denemelerine başlamalı mıyım?
Değerli düşüncelerinizi bekliyorum.
Sevgiler...
merhaba ben de topikte çok yeniyim,bugün yazmaya başladım!hsg çektirdiniz mi aşılama yapıldı mı?sizi anlıyorum insan kendini zor bir karar aşamasında hissediyor.aşılama denenmeden mi tüp bebek denenecek ?
bence bir kez de olsa tüp bebek denemelisiniz kıbrıs yolu denenmeden önce.ama tüp bebek aşaması ne kadar uzun sürüyor ,ola ki başarılı olmazsa bu tüp bebek işi,size ne kadar zaman kaybettirir bunları da öğrenmeniz karar vermenize yardımcı olabilir
diğer topikte yazdım sana canım ama annenle ilgili yazdığın yeni dikkatimi çekti.
annenin menapoz yaşına çok takılma bence.her ne kada genetik öyküne negatif katkı yapsa da senin değerlerin , senin metabolizman farklı.
benim annem 38 yaşında girdi menapoza...
bu arada bir şey daha , fsh 4,68 iken LH değerin kaçtı acaba. yani LH yüksekse pko olabiliyor.şeker ve tiroid değerlerinde önemli biliyorsun.
bizim topikte bir arkadaşta insülin direnci çıktı, hiç bir rahatsızlığı da yoktu şekere bağlı.
dilerim her şey ama her şey etkisiz kalır , negatif olan her şey hemde ... ve bebeğin sana da geldimmm der. :))))
o kadar çok detayı var ki aslında , şu yaşadığım 17 ayda neler duydum , okudum...
canım teşekkür ederim, benimki azim değil keçi inadı bildiğin.
hormon değerlerime bakıp her şey normal ama yaşınız yüzünden normal hamile kalamazsınız diyen bütün doktorlara inat hemde.
Rabbimin gücünü ve kader ortaklarımın dualarını da inkar edemem asla.
bebek için eşinle bir şeyler yapmaya çalışmak gerçekten geriyor.:18:
ben yaz sonuna erteledim her şeyi dediğim zaman hamile kaldım. gerçektende yaz sonuna ertelemiştim ve o zaman kadar olmazsa 2. tüp denemesini yapacaktım.
hsg hiç çekilmedi benim. eğer temmuzda hamile değilsem çektirecektim ona karar vermiştim. ama şükürler olsun ki , hsg yerine bızdığımın gelişimini gösteren usg resimlerim var şimdi.
darısı başınıza olsun , sağlıkla huzurla ve mutlulukla.
Sevgili breezey,
LH a bakmadılar niyeyse.
Ablam 43, henüz menapoz belirtisi yok onda. Haklısın anne menepoz yaşına çok ta bakmamak lazım.
Tiroid normal, açlık şekeri üst sınırdaydı. Birkaç hafta dikkat ettim, 80 e düştü.
Birleşmelerimizin sıklığını bu amaç belirlemese ne güzel olacak. Her gün her gün , canım istemiyor benim yahu...
Güzel dileklerinize ayrıca çok teşekkür ederim. Siz de sağlıkla alın kucağınıza , emzirmekten uyku uyuyamıyorum , doymuyo bu velet diye mesaj gönderin bize:)
Sevgiler...
bebekistiyoruzbiz hoşgördük canım sağolasın;eşin son derece pozitifmiş çok hoşuma gitti yaklaşımı.ayrıca çok rasyonelsin.ben de biraz öyleyim olursa olur olmazsa olmaz diyordum bu güne kadar ;dünyanın sonu değil diyordum ama büyük mü konuştum ne 5 aylık denememizden sonra ilk kez çatlatma iğnesi filan oldum.peşinden gebelik gelişmeyince iki günde depresyona girdim resmen.süreç aşılamayı gösteriyor . niye bilmiyorum aşılama ya da tüp bebek istemiyorum ben.beynim doğallık organiklik diyor da başka bir şey demiyor :(). kıbrıs konusunda ekonomik olarak ta yıkılmayacaksanız denemeye neden deymesin ki? şunu da belirtmeliyim ki tüp bebek ve aşılama öncesi mutlaka hsg isteniyor .benim profum infertilite uzmanı .sizin hekiminiz neden hsg gerekli görmedi acaba ?hıım tamam bu aşılama için şart ama tüp bebek için zaten yumurtalar toplanıyor .!.:Sevgili anatolya9,
Ben 40 yaşındayım. Yaştan dolayı sanırım aşı olmaz dedi.
Başka bir doktora gideceğiz önümüzdeki aylarda ama tüp yaptırmaya değil, kontrol için. Bu gittiğimiz tüpçü çok üzdü beni, bir süre doktor göresim yok.
Aman depresyona falan girmeyin lütfen. Kıbrıs seçeneği var nasılsa.
Panik yok, stres yok. Keyfimşze bakmamız lazım bol bol;galiba:)
Bebeğinizin müjdesini çok yakında alırız umarım.
Sevgiler...
Sevgili anatolya9,
Ben 40 yaşındayım. Yaştan dolayı sanırım aşı olmaz dedi.
Başka bir doktora gideceğiz önümüzdeki aylarda ama tüp yaptırmaya değil, kontrol için. Bu gittiğimiz tüpçü çok üzdü beni, bir süre doktor göresim yok.
Aman depresyona falan girmeyin lütfen. Kıbrıs seçeneği var nasılsa.
Panik yok, stres yok. Keyfimşze bakmamız lazım bol bol;galiba:)
Bebeğinizin müjdesini çok yakında alırız umarım.
Sevgiler...
kıbrıs seçeneğine bizim ekonomi elvermiyor maalesef ben tüp bebek işine de çok sıcak bakmıyorum .büyük konuşmayayım ama aşılama ile oldu oldu olmadı işi tamamen doğallığına bırakmayı düşünüyorum artık hayırlısı ne diyeyim.herkes bebeksizliğe nasıl alışıyoorsa ben de yaşamak zorunda kalırsam,ben de öyle alışırım.mukedderat deriz o raddeye gelirse :)
ama
"Bebeğinizin müjdesini çok yakında alırız umarım." şu cümleye bakın ya okurken bile duygulandırıyor insanı.çok teşekkürler dilekleriniz için.umarım sizin de kıbrıslara kadar gitmeden buradan alırız müjdenizi
Tatlımm selam:)) bu güzel habere çok sevindim. Bende bir aşılama sonrası senin gibi havuz yöntemine başlayacağım. Senin engin bilgine ihtiyacım var.
Bu arada o tek embriyon sana öyle bir tutunsun ki, betahcg değerin tavan yapsınnnnnnnn, aminnnn...
Öptüm..
Kızlar,
Bir suredir ugrayamiyorum topige, neler olmus neler!
Reham, cok sevindim gebelik haberine, Allah tamamina erdirsin, sag salim kucagina al insallah bebegini..keyifli, huzurlu bir hamilelik dilerim.
Alisalis! cok sevindim! endonun kalinlasmasina, kalinlasan endoya transfer edilecek embriyonun olmasina! off cok guzel denk gelmis hersey, insallah bu senin icin zamanin geldiginin gostergesidir. Insallah cok guzel haberler verirsin 5 eylulde, dualarimiz seninle!
Ben de 1 ay ertelemistim ablamlar burda oldugu icin cok kalabalikti ev..coluk, cocuk stres, kosturmaca derken erteliyim de sakin sakin yapiyim su isi dedim..hayirlisiyla 13 eylul de basliyorum ignelerime..garip duygular icindeyim, tirsiyorum :) hayirlisi insallah hepimiz icin kizlar.
Breezey, buralardasin bakiyorum, hosgeldin fistigim, biliyodum fazla dayanamayacagini :)
7 haftalık bebişimde gelişme geriliği var dedi doktorum. cumaya kadar bekleyelim öyleyse almalıyız dedi. bu gün kanamam başladı. üçüncü denemem ilk gebeliğimdi. çok üzgünüm. 42 yaşındayım ve rezervlerim pek iyi değil. üstelik tedavilerden daha da büyüyen dış miyomlarımı aldırmam gerekecek önce...şimdi bunları yazarken çok kötüyüm, ağlıyorum ama toparlancam, her şeye yeniden başlıycam. bebişimi kucağıma almayı çok istiyorum.
selam kızlar
bugün transferim oldu, 1 tane 3.gün embryosu. 8 hücreli maşallah., şimdilik herşey yolunda , test günüm 5 eylül.. umarım sizlere güzel haber verebilirim. çok rahatım. hayırlısıyla bebiş gelsin. ve sırasıyla hepimize gelsin.
Kızlar,
Bir suredir ugrayamiyorum topige, neler olmus neler!
Reham, cok sevindim gebelik haberine, Allah tamamina erdirsin, sag salim kucagina al insallah bebegini..keyifli, huzurlu bir hamilelik dilerim.
Alisalis! cok sevindim! endonun kalinlasmasina, kalinlasan endoya transfer edilecek embriyonun olmasina! off cok guzel denk gelmis hersey, insallah bu senin icin zamanin geldiginin gostergesidir. Insallah cok guzel haberler verirsin 5 eylulde, dualarimiz seninle!
Ben de 1 ay ertelemistim ablamlar burda oldugu icin cok kalabalikti ev..coluk, cocuk stres, kosturmaca derken erteliyim de sakin sakin yapiyim su isi dedim..hayirlisiyla 13 eylul de basliyorum ignelerime..garip duygular icindeyim, tirsiyorum :) hayirlisi insallah hepimiz icin kizlar.
Breezey, buralardasin bakiyorum, hosgeldin fistigim, biliyodum fazla dayanamayacagini :)
7 haftalık bebişimde gelişme geriliği var dedi doktorum. cumaya kadar bekleyelim öyleyse almalıyız dedi. bu gün kanamam başladı. üçüncü denemem ilk gebeliğimdi. çok üzgünüm. 42 yaşındayım ve rezervlerim pek iyi değil. üstelik tedavilerden daha da büyüyen dış miyomlarımı aldırmam gerekecek önce...şimdi bunları yazarken çok kötüyüm, ağlıyorum ama toparlancam, her şeye yeniden başlıycam. bebişimi kucağıma almayı çok istiyorum.