38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

diğer topikte yazdım sana canım ama annenle ilgili yazdığın yeni dikkatimi çekti.
annenin menapoz yaşına çok takılma bence.her ne kada genetik öyküne negatif katkı yapsa da senin değerlerin , senin metabolizman farklı.
benim annem 38 yaşında girdi menapoza...

bu arada bir şey daha , fsh 4,68 iken LH değerin kaçtı acaba. yani LH yüksekse pko olabiliyor.şeker ve tiroid değerlerinde önemli biliyorsun.
bizim topikte bir arkadaşta insülin direnci çıktı, hiç bir rahatsızlığı da yoktu şekere bağlı.

dilerim her şey ama her şey etkisiz kalır , negatif olan her şey hemde ... ve bebeğin sana da geldimmm der. :))))

o kadar çok detayı var ki aslında , şu yaşadığım 17 ayda neler duydum , okudum...

[QUOTE=breezey;
yanlış okumadım değil mi bir kez tüp bebek denemeniz oldu ve siz yılmayıp denediniz?muhteşemsiniz gııpta ettim azminize doğrusu.maaşallah diyeyim :)
5 aydır korunmuyoruz ama 5 aydır çook muntazam denedik hiç gün kaçırmadık diyemem yalan olur ,bilirsiniz işte hayattta herşey muntazam gitmiyor ,üstüne çok yoğunlaşmakta olayın doğallığını bozuyor robot gibi hissedebiliyorsunuz kendinizi ,ille de olacak derken.
3 hafta kadar önce çatlatma iğnesi yedim olmadı şimdi sırada aşılama var ,aşılamaya geçmeden önce haftaya bir hsg çekileceğim .
hsg çekildikten sonraki ay hemen aşılamaya gitmeyeyim diyorum,1 ay yine doğal deniyeyim diyorum ama vakitte kaybetmek istemiyorum aşılama için sgk açısından karşılanabilmesi için yaş sınırı var maalesef ki her şeyi özelde yaptıracak kadar süper bir ekonomide değilim.anlayacağınız zor bir karar aşamasındayım.ama yüreğim bekle hemen aşılamaya geçme diyor .
sizin hsg nasıl çıkmıştı hsg den ne kadar sonra hamile kaldınız*hsg sonrası epey hamile kalan kadın oluyor bilirsiniz siz de!

Sevgili anatolya9,

Siz de hoşgeldiniz, sağlıklı bir bebek diliyorum size de.

Doktor direk tüp dedi bize, size aşılama olmaz dedi.

HSG istenmedi, vajinal muayene , smear , meme ultrasonu , kan ve hormon testleri yapıldı.

Biraz fazla kilom var, vericem , bol yürüyüş, daha sağlıklı beslenmeye geçtim iyice.

Eşimle ilk karşılaştığımızda senin çok güzel bebeğin olur evlenelim mi senle demişti...Hem de ben bebek konusunu kafamda tam da kapattığım zamanlardı. Bunun baskısı da çok üstümde sanırım. O bir an önce baba olsun istiyorum. Bu nedenle direk Kıbrıs seçeneği daha rasyonel geldi bana sanırım. Bir de neslim benden sürsün illa diye bağıran bir egom yok, gebelik ve anneliği sunmak yeterli gibi benim için. Tüp tedavisinin hırpalayıcı olması da Kıbrıs'a yöneltiyor. Eşim -eğer imkansız değilse-senin yumurtanla olsun diyor.

Tüpçü doktorla konuştuktan sonra ağladığım gibi hiç ağlamadım ben. %20 dedi yolladı adam, hem de arkadaşımın arkadaşı. Kitaba göre konuşulurmuş ilk görüşmede meğer...

Sizin için nasıl vaziyet?

Sevgiler...

Sevgili breezey,

LH a bakmadılar niyeyse.

Ablam 43, henüz menapoz belirtisi yok onda. Haklısın anne menepoz yaşına çok ta bakmamak lazım.

Tiroid normal, açlık şekeri üst sınırdaydı. Birkaç hafta dikkat ettim, 80 e düştü.

Birleşmelerimizin sıklığını bu amaç belirlemese ne güzel olacak. Her gün her gün , canım istemiyor benim yahu...

Güzel dileklerinize ayrıca çok teşekkür ederim. Siz de sağlıkla alın kucağınıza , emzirmekten uyku uyuyamıyorum , doymuyo bu velet diye mesaj gönderin bize:)

Sevgiler...

[QUOTE=bebekistiyoruzbiz
hoşgördük canım sağolasın;eşin son derece pozitifmiş çok hoşuma gitti yaklaşımı.ayrıca çok rasyonelsin.ben de biraz öyleyim olursa olur olmazsa olmaz diyordum bu güne kadar ;dünyanın sonu değil diyordum ama büyük mü konuştum ne 5 aylık denememizden sonra ilk kez çatlatma iğnesi filan oldum.peşinden gebelik gelişmeyince iki günde depresyona girdim resmen.süreç aşılamayı gösteriyor . niye bilmiyorum aşılama ya da tüp bebek istemiyorum ben.beynim doğallık organiklik diyor da başka bir şey demiyor ).
kıbrıs konusunda ekonomik olarak ta yıkılmayacaksanız denemeye neden deymesin ki?
şunu da belirtmeliyim ki tüp bebek ve aşılama öncesi mutlaka hsg isteniyor .benim profum infertilite uzmanı .sizin hekiminiz neden hsg gerekli görmedi acaba ?hıım tamam bu aşılama için şart ama tüp bebek için zaten yumurtalar toplanıyor ,yumurta ve sperm lab. da özel koşullarda döllenmeye bırakılıyor yani fallopların açık ya da kapalı olmasının önemi yok ,aşılama için önemli.
yaşınız kaç acaba*yaş açısından mı aşılama gerek duymadı doktorunuz? her doktorun da yoğurt yiyişi farklı ,bir doktora daha mı görünseniz acaba*
örneğin benim doktorum aşılamada başarı oranı %18 diyor bu topikte bir ark.ın dokt.%5 diyor baksanıza!
umuyorum hepimiz en kısa zamanda hayırlı ve sağlıklı bir şekilde hamile kalırız

Canım açlık şekerinden ziyade , tok karnına yapılan şeker yüklemesi ile ortaya çıkıyor insülin direnci.
bizim topiklerin en büyük faydası bu biliyor musun ? kendinde olmayan şeyleri de öğreniyorsun.
hatta zaman zaman benim gibi düşük çeneli oluyorsun ve habire yazıyorsun.

tok karnına ve yanılmıyorsam 1 ve 2 saat aralıklarla yapılıyor şeker yüklemesi. onda çıkan sonuçlara göre insülin direncin olup olmadığı ortaya çıkıyor.

hee bir de , her günden daha iyisi gün aşırıdır. eşinde canlı sperm olması açısından gün aşırı en sağlıklısıdır.
regl döngünü biliyorsan da bu gün aşırılığı döngüne göre yayarsan hatta bunu bir de eşine çaktırmadan yaparsan her şey süper olur , bu arada kendine de çaktırma ama

bızdığım gelsin de sağlıkla huzurla zaten babasına çektiyse - eşim yemek yemeyi çok sever - kesin emzirmekten uyuyamam

TAMAM tatlım. tüm bilgim emrine amadedır bilesin

selam kızlar

bugün transferim oldu, 1 tane 3.gün embryosu. 8 hücreli maşallah., şimdilik herşey yolunda , test günüm 5 eylül.. umarım sizlere güzel haber verebilirim. çok rahatım. hayırlısıyla bebiş gelsin. ve sırasıyla hepimize gelsin.

Kızlar,

Bir suredir ugrayamiyorum topige, neler olmus neler!

Reham, cok sevindim gebelik haberine, Allah tamamina erdirsin, sag salim kucagina al insallah bebegini..keyifli, huzurlu bir hamilelik dilerim.

Alisalis! cok sevindim! endonun kalinlasmasina, kalinlasan endoya transfer edilecek embriyonun olmasina! off cok guzel denk gelmis hersey, insallah bu senin icin zamanin geldiginin gostergesidir. Insallah cok guzel haberler verirsin 5 eylulde, dualarimiz seninle!

Ben de 1 ay ertelemistim ablamlar burda oldugu icin cok kalabalikti ev..coluk, cocuk stres, kosturmaca derken erteliyim de sakin sakin yapiyim su isi dedim..hayirlisiyla 13 eylul de basliyorum ignelerime..garip duygular icindeyim, tirsiyorum :) hayirlisi insallah hepimiz icin kizlar.

Breezey, buralardasin bakiyorum, hosgeldin fistigim, biliyodum fazla dayanamayacagini :)

canım bellacım, teşekkür iyi dileklerin için, darısı senin başına.... ve isteyen herkesin başına,,,,, bu aşamalara bile gelmeyi artık şans olarak görüyoruz biliyorsun... herşey gönlünce olsun ve sen de bu tedaviyle bebeğine kavuşursun inşallah.

38 topiği biraz dinleniyor bu ara,,, inşallah biz yolu açar ve diğerlerini arkadan sürükleriz...... herkes anne olacak o kadar..... yılmak yok kızlar...... hadi hadi ....... yola devammmmmmmmmm

7 haftalık bebişimde gelişme geriliği var dedi doktorum. cumaya kadar bekleyelim öyleyse almalıyız dedi. bu gün kanamam başladı. üçüncü denemem ilk gebeliğimdi. çok üzgünüm. 42 yaşındayım ve rezervlerim pek iyi değil. üstelik tedavilerden daha da büyüyen dış miyomlarımı aldırmam gerekecek önce...şimdi bunları yazarken çok kötüyüm, ağlıyorum ama toparlancam, her şeye yeniden başlıycam. bebişimi kucağıma almayı çok istiyorum.

evet Aliscim, insallah hepimiz anne olucaz..benim ilk denemem olucak, cok heyecanliyim biraz da korkuyorum ama yapicak bisey yok :)

insallah simsiki tutunur bebisin sana canim ve saglikla kucagina gelir :)

Kumarika, oncelikle topige hosgeldin.

Duruma cok uzuldum, Allah sana sabir ve kolaylik versin dilerim. Gercekten zor ve sikintili bir durum. Bu kadar onemli durumlarda her zaman ikinci hatta ucuncu bir fikre basvurmak iyidir, baska bir doktorun fikrini almayi dusunmez misin? doktoruna cok guveniyorsan elbette gerek yok.

Cok uzulmemeye calis, Allah kolayliklar versin.

üzülme canım herşeyde vardır bir hayır..sağlıklı olsa kanamanda başlamazdı ..bizim için önmeli olan sağlıklı olması evlatlarımız..Allahım bir kere vermiş yine verir canım..benimde rezerv azlığm var canım..takdir Allahın biz üzülsekte elimizden bişey gelmiyo..inş Alahım mucizesini gösterir bebğin toparlar inş..Allahtan ümit kesilmez canım..

Canımmm sonucu 4 gözle bekliyorum:))) hayırlısı ile atlat şu bekleme dönemini ve güzel bir sonuçlaa ohhh diyelim...
sevgiler....

Bella, hayırlı olsun canım. içini ferah tut, stres en büyük düşmann... bir sürü sürüü yumurtan olsun, tek olsa bile o en iyisi olsun, mucizen gelsin...

sevgiyle...

kumarika,, üzülme ne olur, sağlıksız bir bebek dünyaya getirmek istemezdin dimi, öyle düşün.. Zamanı gelecek ve olacak merak etme, bir kere olmuş bir daha neden olmasın.. hadiii bakim topla kendini , biraz dinlen ve mücadeleye devam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…