Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
mikroenjeksiyon tedavisiyle nihayet hamile kalmayı başarmış bu yolda epey macera yaşamış biri olarak bende geldim :)
breezeyy tebrik ederimm çok mutlu oldummm .....
sağlıkla kavuş yavrunaaaa tatlı kadınnn :)
hepinizin bayramı kutlu olsun. bebişli nice bayramlara
cnm sana ceviri yapacagım dedim fakat olmadı...uzuuuun ve stresli bi dönem geçirdim
affeettt
Bugün başka bir profa gittim, aşılama ile şansımı denemek istiyorum dedim istersen yaparız ama %5 şansın var dedi, tüp için havuz yapalım dedi yüzde15 şans var bunda da. Ben diyorum ki ha. 5 ha 15:))
Tüp de daha çok yıpranıyorum bir kere aşılamadan ne olur ki, biraz para ve 1 ay kaybedeceğim...
Ne dersiniz?
kuzum , aklında kalmasın dene...
aşılama derken o derken , bir şey bahane oluyor bebeklerimizin gelmesine.:44:
sen onların verdikleri oranları boşver kuzum. Önce Rabbime sonra kendine güven. bak her şey nasıl güzel ilerleyecek.
ben hamile kalmadan önceki ay kolposkopi oldum biliyorsun , büyüteçle rahim ağzı incelendi , bir sürü ilaçlar sıkıldı , parça alındı falan.ben bunun bile işe yaramış olabileceğini düşünüyorum.
ki bu ay hamile kalamasaydım hsg çektirecektim. ama içimden bir ses , bu ay geçsin hele dedi durdu...
iyi ki de o sesi dinlemişim.
dilerim sen de o sesi duyar ve benim yaşadığım mutluluğu yaşarsın canım simayım.
Bugün başka bir profa gittim, aşılama ile şansımı denemek istiyorum dedim istersen yaparız ama %5 şansın var dedi, tüp için havuz yapalım dedi yüzde15 şans var bunda da. Ben diyorum ki ha. 5 ha 15:))
Tüp de daha çok yıpranıyorum bir kere aşılamadan ne olur ki, biraz para ve 1 ay kaybedeceğim...
Ne dersiniz?
merhaba! durumunuz biraz benimkine benziyor sanki!benim de serviksten parça alındı,bir problem çıkmadı ama bitek tükenmek bilmeyen bir yara ve akıntım var,4-5 ay denedik ,sonuç maalesef . sizde de yara durumu var mı?biraz bahseder misiniz durumunuzdan ?insan birileri ışık olsun ,rehber olsun istiyor kendine!
ben de prof.a gidiyorum sordum.aşılamayı sordum tutma ihtimali yüzde 18 dedi,tabi her doktorun referans aldığı noktalar farklı farklı .içinizden gelene kulak verin demek geliyor içimden !tanrı insanı bunla sınamasın gerçekten tedavi olmadan beklemesi bile yıpratıcı bu yaşlarda!
hsg çektirmiş miydiniz ?nasıl çıkmıştı?
kaç yaşındasın bilmiyorum canım ama , fsh ve amh değerlerinde ve endometrium kalınlığında ve de kocanda bir sorun yoksa , ovulasyon günlerini takip ederek hamile kalabilirsin bence.
ama önce tüm bu değerlerden de emin olman lazım ve o akıntının ve yaranın tedavi edilmesi lazım.
bunun içinde mutlaka iyi bir uzmana görünmelisin.
sıradan kadın doğum doktorları bize derman olamaz. ileri yaş gebeliğinde uzman birilerini bulmaya çalış bence.
benim gittiğim tüm doktorlar beni tüp bebeğe yönlendirdi. hiç ilgilenmediler bile benimle yaşım 40 ı geçtiği için, oysaki çok şükür bütün değerlerim normaldi.
ben bu ay hsg çektirmeye karar vermiştim ama bebeğim geldi. artık ona da gerek kalmadı.
tüo bebek değil belki ama aşılamayı deneyebilirsin. hem daha az maliyetli hem daha az yıpratıcı.
yada sana ovulasyon takibini yapacak iyi ve sabırlı bir doktor bul. ovulasyon günlerini belirlesin sen de ona göre çalışmalarını yaparsın.
ben 1 kere ovulasyon takibi yaptırdım onda da gördüm ki , bazı aylar erken yumurtlayabiliyorum. tıpkı hamile kaldığım ay gibi...
bizim ne kadar zamandır denediğimize gelince...
uzun uzun anlatmadan, çünkü gerçekten uzun ve yıpratıcı bir süreçti, 2012 eylülden beri diyeyim.
ama bilinçli ve herşeyin farkında olarak , tüp bebek negatifinden sonra yani 2013 nisandan beri...
ve şimdi Rabbime binlerce kere şükürler olsun , dualarını esirgemeyen tüm kader ortaklarımdan ds Rabbim razı olsun , 42 yaşında ve hamileyim. normal yoldan , doktorların deyişiyle spontan gebelikle... çok şükür her şey şimdilik iyi gidiyor.
henüz çok yeni hamileliğim , daha yolun başındayım ama doktorum çok umutlu...
Rabbimin de yardımıyla bebeğime kavuşurum inşallah.
Darısı tüm herkeslere olsun...
not : biraz uzun yazdım kusura bakma...
sizlere bir süredir yazamadım, ama merak etmeyin demiştim. malum yoğun bir kurs proğramına başlamıştım ya , sanırım iyi olmuş,
13 ağustos regl oldu, kontrolde iki yumoş vardı, fakat 3.gün bayağı büyüktü bu yüzden naturel tüp yapalım dedik, güzel olan endometrium kalınlaşıyordu, yani ilaçsız kalınlaştı kızlar. bu mücize gibi birşey, 3 ay uğraşıp endo 5,7 mm yi geçmezken, bu kez 7, 7,5
7,8 ve enson 8,2 mm oldu. opuya kadar sadece bir yumoş gelişti ve ilaçsız olunca acil opuya alındım dün saat 18.00 de, neyse yumoş dolu çıktı fakat olgun değilmiş... bu kötü haber.
iyi haber de şu: endometrium belki bir daha kalınlaşmayabilir diye donmuş embiryodan 1 tane transfer olacağım.. cumartesi transferim var... dualarınızı eksik etmeyin. hepinizi öpüyorum
ayrıca adetin 3.günü fsh 6,96 , e2 133 çıktı... dr derki e2 yüksekse fsh düşük çıkarmış bilginiz olsun... normalde benim fsh 18 ila 22 arasında idi hatırlarsanız.
bu arada herşey kendiliğinden gelişti ve ilave hiçbir şey yok... inşallah saati günü gelmiştir kızlar, zamanım az , yaş 44 olunca panikledim yani.
pufynin dediğine göre endo kalınlaşıyorsa menapozu unutmalıymışım. inşallah öyle olsun.
Merhaba,
Epeydir üye olmadan takip ediyordum , bugün yazmak istedim.
5 aydır evliyiz, korunmadık hiç. AMH 0.94, FSH 4.68 diğerleri normal, semen de normal.
Üniversite tüp bebek merkezi başkanı derhal tüp bebek dedi, şansınız da %20 dedi. Çok moral bozucuydu.
Tüp bebek tedavileri fiziksel ve ruhsal olarak çok yıpratıcı gördüğüm kadarı ile, ekonomik maliyet te cabası. Annem 44 yaşında menepoza girmiş. Hazır rahim müsaitken doğruca Kıbrıs deneyimine mi başlasan diyorum. Yumurta başkasınınken kendinin gibi aynı sevgiyle büyütebilecek miyim diye sorup duruyorum kendime?
Yoksa önce tüp bebek denemelerine başlamalı mıyım?
Değerli düşüncelerinizi bekliyorum.
Sevgiler...
kuzum , aklında kalmasın dene...
aşılama derken o derken , bir şey bahane oluyor bebeklerimizin gelmesine.:44:
sen onların verdikleri oranları boşver kuzum. Önce Rabbime sonra kendine güven. bak her şey nasıl güzel ilerleyecek.
ben hamile kalmadan önceki ay kolposkopi oldum biliyorsun , büyüteçle rahim ağzı incelendi , bir sürü ilaçlar sıkıldı , parça alındı falan.ben bunun bile işe yaramış olabileceğini düşünüyorum.
ki bu ay hamile kalamasaydım hsg çektirecektim. ama içimden bir ses , bu ay geçsin hele dedi durdu...
iyi ki de o sesi dinlemişim.
dilerim sen de o sesi duyar ve benim yaşadığım mutluluğu yaşarsın canım simayım.