Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
simaycım, senin memorial da kaçıncı denemen, birden fazla ise değiştirebilirsin ama ilk ise, biraz düşün derim, çünkü memorial çok başarılı gözüküyor, mesela pufyciğim maşallah orada başarılı oldu... ben de izmirde kent hastanesinde mini tüp tedavisi görüyorum.... fsh 17 ila 22 arasında değişiyor... zaten bu fsh ye de klasik tüp olmaz...... senin fsh uygun ise klasik, yüksek ise mini tüp daha mantıklı olur canım, en azından 1-2 yumurta oluyor.... ve az ilaç olunca kalite bozulmadığından döllenme olup 3.gün dondurulabiliyor..... mini tüp ile ilgili topik açtım oraya da uğrarsın, kolay gelsin.Wanna, Breezey, Puffy, Dahlia, alis, hope , Maiumut hepinize teşekkür ederim..
Mai sana da geçmiş olsun, ne yapalım kısmet diyip, yola devam.
Wanna dediğin gibi yılmıyorum, ıvf herbal siparişini verdim, bende implant için olanı vardı bu sefer fsh ve yumurta kalitesi için olanını sipariş ettim.
Negatif görüşmemi 26 sında semra hoca ile yapacağız. Dosyamı alıp başka merkezlere gitmek istiyorum özellikle mini tüp ve kumbara yöntemi ilgimi çekiyor. Tek tek olmayacak bu iş, biriktirmek en iyisi gibi geliyor. Ama kaliteli olmayan birşeyi dondurmak ne kadar doğru o konuda da emin olamıyorum.
Neyse şu negatif görüşmeden sonra daha bir şekillenir herhalde kafam. Brüksel Tüp Bebek Prof.Yücel Karaman ve Jinemed Prof. Teksen Çamlıbel şu anda kafamda olan merkezler.
Şu an için Eylül e kadar birşey yapmak istemiyorum bir yanımda hemen yumurta takibine devam et diyor KEndi doktorumu da bıraktım memorial a başlayınca, daha doğrusu o başka bir merkez önerdi ben takip ederim orda yaparız dedi, haberdar da etmedim. Koptum yani ona gitsem tekrar, ne kadar karmaşığım dimi?? :)))
Off offf.. Neyse arkadaşlar hayat devam ediyor ve benim toplantıya gitmem lazım, neyse ki işler yoğun kafam dağılıyor:))
Öpüyorum hepinizi, huzur sizinle olsun...
Sevgili Simay ve Mai çok sabırlar versin Allahım.Ve sakın ümidinizi kaybetmeyin.Verecek olan hazinesi bol olan Rabbimdir..
Merhaba 38 in gülleri sık yazamasamda takipteyim sizi.Herkese kolaylıklar tez hayırlı müjdelerle inş.
Öncelikle herkese sevgilerimi gönderiyorum.İyisinizdir inşallah şekerler.Güzel haberlerle görüşmek üzere kendinize iyi bakın hoşçakalın...
canım paylaşımın için teşekkür........ çok duygulandım........... dilerim isteyen herkes bir şekilde bebeğine kavuşur.Rize'de, çocukları olmadığı için evlatlık aldıkları engelli çocuğu, 21 yıl boyunca öz evlatları gibi bakıp büyüten Hatice ve Recep Şengün çiftinin, 25 yıl sonra tüp bebek sistemi ile ikiz bebekleri dünyaya geldi.
Rize merkeze bağlı Balıkçılar köyünde yaşayan Hatice Şengün (52) ve Recep Şengün (61) çifti, çocukları olmayınca 1992 yılında İstanbul Darülaceze'ye başvurarak evlat edinmek istedi. 6 çocuğa bakan ancak karar veremeyen Şengün ailesi, 7'nci olarak İstanbul Fatih Camii avlusuna terk edilmiş olan ve adı Fatih konulan 3 aylık erkek bebeği almaya karar verdi. 3 yaşında, engelli olduğu belli olan Fatih Cihan'ı geri verme imkanı varken vermeyen Hatice Şengün, bu davranışından dolayı geçtiğimiz yıl Rize'de yılın annesi seçilmişti.
Bu arada, Şengün çifti çocuk sahibi olmak için yıllarca sağlık yardımı alırken, 25 yıl sonra ikiz bebekleri dünyaya geldi.
Çocuk sahibi olmanın anlatılmaz bir duygu olduğunu ifade eden Hatice Şengün, Özlediğim bir duyguyu tadıyorum. Tüm kadınlar bu duyguyu tatmalı. Ama ben zaten anneydim. Fatih Cihan 21 yıldır benim çocuğum. O bambaşka. 21 yılımı ona verdim. Rabbim bu bebekleri bana, onun yüzü suyu hürmetine verdi. Çok büyük bir ödül. Bu benim için duygusu tarif edilecek gibi değil. Çok ağır ve tatlı bir duygu. İnanın ağrılarımı bile unutuyorum. Ayrıca çocuk özlemi çekerken doktorların rahim kanseri olduğumu belirtmeleri üzerine yıkılmıştım. Eşimin de desteğiyle ameliyat olmadım. Çok şükür o hastalığı tedavi ile atlattım. Doktorum bana çocuğumun olabileceğini söylediğinde çok mutlu olmuştum. Borç harç yaparak tüp bebek denedik. Rabbim bana bir değil dört tane verdi. İkisini aldırmak zorunda kaldık. İkisini de dünyaya getirdim. Çok eziyetler çektim ama şu an çok mutluyum. Artık Fatih Cihan'ın iki kardeşi oldu. Ben bu dünyadan gidersem Fatih Cihan'ı emanet edeceğim kardeşleri var. Risk alarak bu yaşta doğum yaptım. Tek düşüncem bana, eşime bir şey olursa Fatih Cihan hayatında ne yapacak onu kime emanet edeceğimdi. Onun için daha da mutluyum, onu emanet edeceğim çocuklarımı büyüteceğim. Eşim bile yaşımız doldu çocuk yapmayalım dedi. Ben onu dinlemedim. Allah bana sıhhat verdikçe kalbim üç çocuğum için atacak diye konuştu.
Baba Recep Şengün ise, Kendimi 40 yaşında gibi hissediyorum. Çocuklarımı sağlıklı, sıhhatli, mutlu büyütmek için çalışacağım. Ben konfeksiyoncuyum. Yeniden bu iş üzerine çalışmayı düşünüyorum. Fatih Cihan'ın yeri bende çok farklı. Asla yeri değişmez. Fatih'i aşağıya alamazlar. Adı üstünde Fatih. Üçünün de geleceği için çaba içerisinde olacağım şeklinde duygularını ifade etti.
Bebeklerin erken doğum ve ikiz oldukları için kilolarının küçük olduğunu belirten yeni doğan uzmanı Dr. Mustafa Berber, Başlangıçta iki bebeğimizde de kan şekerleri düşüktü. Bunlar normale döndü. Şimdi solunumda zorlanıyorlar. Bebeklere oksijen desteği ile küvezde tutuyoruz. Yaklaşık on gün sonra annelerine kavuşturmayı planlıyoruz dedi.
Şengün ailesi, kız ve erkek ikiz bebeklerine Dolunay ve Hasret isimlerini verdi.
Kaynak: İHA
25 yıl sonra ikiz bebekleri oldu - Neler oluyor hayatta? Haberleri
Breezey, canim ne yaptin aldin mi sonuclarini? Bu aralar cok yogunum pek giremiyorum sadece arada girip okuyorum ama aklim sende..
Simdilik hoscakalin guzel ve citir bayanlar, herkes kendine iyi baksin, daha bebelerimiz gelicek, onlara bakicaz, uykuyu unutucaz, sisko olucaz:)
Sevgiler
merhaba kızlar mai ve simay sonuca çok üzüldüm ama inşallah bir sonraki tedavi hepimizin yüzünü güldürecek.ben hep okumaya devam ettim ama yazma gücü bulamadım kendimde düşük gerçekleşti 40 gün kanamam sürdü inşallah ilk adette dr gidip tahlil film sebepler araştırılacak bazen çok mu zorluyoruz olmaması daha mı iyi diye düşünüyorum bazende menapoza kadar devam diyorum hep son diyorum ama yenilen pehlivan güreşe doymuyor diyorum şu an hala işteyim evde olmam 9u buluyor çalışmayı sırf bu yüzden seviyorum fazla düşünmeye zamanım olmuyor yada ben öyle sanıyorum.birikip daha sonra topluca patlıyor.düşükten sonra amcamın kızı aradı anlat ağla içini boşalt diye içimden konuşmak gelmiyor.eskiden en ufak şeye sinir olurdum şimdi hiç bişeye kızamıyorum deprasyonmu bu.sizin derdinizle ilgileneceğime kendi derdimi anlatıyorum dimi
sağol canım insanı rahatlatan bir uslubun var hamile kalabildiğimden emin değilim tamam pozitifi gördüm beta 290 kadar yükseldi ama keseyi görmedik normal gebelik olsa tamam tüple bu kadar ilerleyebildik sende haberler nasıl Allah hepimizin bebişini kısa sürede versin inşaallahNaz, cok uzuldum..tabii ki derdini anlatacaksin, buraya yazmak insani biraz da olsa rahatlatiyor, bunlari yasayan sadece send egilsin, bunu biliyorsun en azindan ve birbirimizden guc aliyoruz, cunku bizi bizden daha iyi kimse anlayamaz. Bazen ben de diyorum acaba olmasa daha mi iyi, herkes bebek sahibi olmak zorunda mi, hayat boyle de guzel diyorum..ama sonra biryerlerden bir bebek cikiyor karsima ve cok kotu oluyorum..hayat elbette bebeksiz de guzel, onemli olan saglikli ve huzurlu olmamiz. Ama icgudulerimiz cok guclu, bize bu kadar guclu annelik duygusu veren Allah'im elbette bebek de verecek. Fazla uzulmemeye calis, kontrollerini yaptir..en azindan hamile kalabiliyorsun, biryerlerde kucuk bir problem var ve o cozuldugunde insallah bebegine kavusucaksin, o yuzden testlerini tahlillerini ihmal etmeden yap ve sorunu bul bence, sonra zaten yeniden denemek icin cildiracaksin:) insallah biran once gelicek bebegin.
Breezey, canim benim, cok rahatladim. Bayagi bir telaslanmistim aslinda..valla cok rahatladim, ben sana hep diyorum tas gibi hatunsun hiiicbiseycigin yok masallah sana! dinlen bakalim biraz, gunesin tadini cikar..ben Allahin Kanadasinda haziran sonunda yagmur, firtinayla ugrasiyorum daha :) hala yaz gelemedi..ama inanilmaz, hava gece 11 den once kararmiyor, valla metabolizmam sapitmis durumda..uyumak istiyorum erkenden, hava aydinlik oluyor, cok komik biryer burasi ya:) gunesin, yazin tadini cikar, dinlen, keyif yap, mutlu ve huzurlu evliliginin tadini cikar..Aslinda sansliyiz, en azindan cok sevdigimiz ve kollarinda huzur bulabildigimiz, bizi cok seven kocalarimiz var..adami ben bebek haline getirdim valla, butun anacligim kendisine yonelmis durumda, yakinda agucuk falan yapicam koa adama
cok opuyorum hepinizi kizlar, selamlar, sevgiler.
sağol canım insanı rahatlatan bir uslubun var hamile kalabildiğimden emin değilim tamam pozitifi gördüm beta 290 kadar yükseldi ama keseyi görmedik normal gebelik olsa tamam tüple bu kadar ilerleyebildik sende haberler nasıl Allah hepimizin bebişini kısa sürede versin inşaallah
Breezey, canim benim, cok rahatladim. Bayagi bir telaslanmistim aslinda..valla cok rahatladim, ben sana hep diyorum tas gibi hatunsun hiiicbiseycigin yok masallah sana! dinlen bakalim biraz, gunesin tadini cikar..ben Allahin Kanadasinda haziran sonunda yagmur, firtinayla ugrasiyorum daha :) hala yaz gelemedi..ama inanilmaz, hava gece 11 den once kararmiyor, valla metabolizmam sapitmis durumda..uyumak istiyorum erkenden, hava aydinlik oluyor, cok komik biryer burasi ya:) gunesin, yazin tadini cikar, dinlen, keyif yap, mutlu ve huzurlu evliliginin tadini cikar..Aslinda sansliyiz, en azindan cok sevdigimiz ve kollarinda huzur bulabildigimiz, bizi cok seven kocalarimiz var..adami ben bebek haline getirdim valla, butun anacligim kendisine yonelmis durumda, yakinda agucuk falan yapicam koa adama
cok opuyorum hepinizi kizlar, selamlar, sevgiler.
Bellacım medicanaya gittim araştıran bulunduğum ildeki doktorum sadece histeskoropiyi merkez ben rahimde problem olabilirmi deyince önerdi 3 defa olmazsa ozaman araştırılıyormuş 2500tl histeskoropi burda 200 tl arada bu kadar fark olunca bilemiyorum ordamı burdamı biesteron kullanmaya başladınmı yumurta kalitesini artırıyormuş 3 ay önce başlamıştım müjdeli haberini duyarız inşallah öptümTamam iste Nazcim; pozitifi gordun sonucta, yani dogru yoldasin, denemeye devam..ne testleri istemislerdi senden, genetik falan mi? bence cok iyi gidiyorsun, sakin ol..tahlillerini yaptir bakalim ne cikacak, sorun nerde? en azindan sorununu arastirma geregi duyan bir yerdesin, yasin buyuk deyip gondermemisler seni. Memorial'e mi gidiyordun sen de?
Bende haber falan yok valla, ben daha hic tup bebek deneyemedim bile, bak sen sanslisin..ben burda elim kolum bagli oturuyorum, bir ara yumurta takibi yapiyordum, baktim bisey oldugu yok, onu da biraktim, saldim gitti anlayacagin :) Temmuz'da insallah Turkiye'ye geldigimde deneyecegim ilk kez. Vakit kaybetmemeye calisiyorum fazla.Hayirlisi hepimiz icin.
Sen de sakin kalmaya ve problemi biran once saptamaya calis, basaricaksin!
Sevgiler