Ben bugun bir merkeze daha gittim, genelde Cek'lerin gittigi bir yer, Prag'in gobeginde ama daha once varligini hic bilmedigim buyuk bir ormanin icinde. arabada derin derin offff cekiyorum farkinda olmadan, dua ediyorum sesli sesli, Allahim hayirlisini ver bize, sagligimizi kaybetmeden, mutlulugumuzu kaybetmeden, hayirli saglikli bir bebek. Ne karar verecegimi bilmiyorum, bana dogru yolu goster, ac ucuncu gozumu, aldigim her karar dogruya gotursun bizi, bu gittigimiz yer hayirliysa hemen olsun, sonu kotuyse bastan olmasin diye diye araba suruyorum. Giderken cok mutlu olduk, yuzyillik agaclar, kuslar, girdik, kadin doktor cok detayli ve profesyonel bir giris, yapti, tetkikleri -pihtilasma, tiroid vs dahil- istedi, hemen kan aldi. Biz karar vermesek de bu testlerin yenilenmesini istemistik zaten. Once embriyo toplayalim dedi, eski protokollerime dozajlara dikkatlica bakti, ilaca oyle karar verdi, once tam protokolle, sonraki aylarda ise cok az dozla embriyo yapalim, donduralim dedi. Ben 47 gundur regl olmadim dedim. Bakti, burada 4 folikul var, gec gelismis, bunlari hemen alip sansimizi deneyelim dedi, Persembe toplama yapacak. Dusunduk esimle (bu arada herseyi didik didik arastirmayi seven benim, esimse bulduklarima bakar, dusunur, hislerine guvenir), bir anda ikimizin de icine sindi bu doktor. Zaten ayni sehirde, embriyo toplamaya baska sehre gitmek de dert, iyi bir merkez, kadin umutlu, donasyon demedi bile, en son deneriz dedi. Tum protokolu her ay uygulamak bana zor geliyordu, ama kendi sehrim ve minimum doz olursa, neden olmasin dedim. Basliyorum yani. Ama bu kadar gec gelisen yumurta saglikli olurmu bilmem, doktora gore sorun olmayacak.
Bu yumurtalarla iligili komik bir sey var aslinda, ben hep zamaninda regl olurum, bu sefer gecikti, Istanbul'da ilac verdiler, almayi ihmal ettim, Brno'da tekrar ilac yazdirdim, receteyi sekreterler yazdi, esim de ben de kontrol ettik, cikarken asagidaki eczaneyi yuruyup gecince bosver dedik, almadan Prag'a geldik, Prag'da eczaneye gittik, recete yanlis, nasil oldu, kizlar hangi arada bize yanlis kagit verdi, ben kuplere verdim, zamaninda is yapmazsan boyle olur... Fakat meger bu yumurtalarin durmasi ve toplanmasi lazimmis. Sonuc ne olur bilinmez ama, biraz birakmak lazim, hayat aksin yolunu bulsun.
Haftalardir suren sikintilarim, kararim dogrumu bilmem, dogru klinikmi hic bilmem -buradaki gibi bilgi yuklu bir forum yok- ama sakinlestim, icim rahat. Bu sefer de olmazsa, kesin donasyon yapicam, artik gozum arkada kalmayacak. Cok kendimle ilgili anlattim gunlerdir, size coook tesekkur ederim.
Hepinize sevgiler.
Günaydın,
Hey bana bakın, umutsuzlar, karamsarlar, kendi kendini yiyenler pes etmek yok...
Bakın dünyada neler oluyor, herşeyin çaresi var... :) Tıp dünyası çalışıyor....
Kök hücreden 'insan yumurtası' üretildi - Sabah - 13 Mart 2013
Yakın bir zamanda herşey daha kolay olacak, umudumuzu kaybetmeyelim lütfen..
Puffy çok sevindim, sağlıkla , bir avazda doğur inşallah:)
Alarahan lütfen çık dışarı derin bir nefes al ve enerjini topla, hala yumurtan var lütfen kendine güven...
Melha hepimiz aynı durumdayız, az öz, iyi bir tane bulduk mu tamamdır:)
Lenova bende de olmuştu bazen folikül olmayabiliyor, genç bir kadında da olmayabiliyor bunu sakın unutma...
Kampa, teşekkür ederim,
emin ellerde olduğumu biliyorum ama yine de hala başka yerlere gözüksem mi soru işareti var, dur bakalım, gün ola harman döne:)
Toplamaya az kaldı, nasılsın? Bizi gelişmelerden haberdar et. Her iyi haber bana umut oluyor.
HAvadan mı bilmiyorum ama umutluyum:)) sevgiler....
bişi sormak istiyorum... genelde her ay yumurtlarım... artık bu iğne ilaçları kullanıp tedavi oldugum zaman çokk kötü oluyorum... bi kaç gündür kafamda kemiren bi konu..
kendiğilinden gelişen bu yumurta ile denemek tama m 1 tane olacak ama organik :))) oldugu için embriyo kalitesi falan nasıl olur?
tek yumurta ama tamamen kendiliğinden doğal yumurtayı toplatıp denemek ( tabi döllenme) falan olacaksa... nasıl olur...
doğal gelişen yumurta nasıl olur..
burada çok tecrübeli çok güzel paylaşımlar yapan arkadaşlar var bilirler banada bişi derler diye düşünüyorum
ben de artık 40 oldum bu arada...
herkeze koskocaman sevgilerr
Günaydın,
Hey bana bakın, umutsuzlar, karamsarlar, kendi kendini yiyenler pes etmek yok...
Bakın dünyada neler oluyor, herşeyin çaresi var... :) Tıp dünyası çalışıyor....
Kök hücreden 'insan yumurtası' üretildi - Sabah - 13 Mart 2013
Yakın bir zamanda herşey daha kolay olacak, umudumuzu kaybetmeyelim lütfen..
Puffy çok sevindim, sağlıkla , bir avazda doğur inşallah:)
Alarahan lütfen çık dışarı derin bir nefes al ve enerjini topla, hala yumurtan var lütfen kendine güven...
Melha hepimiz aynı durumdayız, az öz, iyi bir tane bulduk mu tamamdır:)
Lenova bende de olmuştu bazen folikül olmayabiliyor, genç bir kadında da olmayabiliyor bunu sakın unutma...
Kampa, teşekkür ederim,
emin ellerde olduğumu biliyorum ama yine de hala başka yerlere gözüksem mi soru işareti var, dur bakalım, gün ola harman döne:)
Toplamaya az kaldı, nasılsın? Bizi gelişmelerden haberdar et. Her iyi haber bana umut oluyor.
HAvadan mı bilmiyorum ama umutluyum:)) sevgiler....
Bugun toplamam yapildi. Malesef folikuller bos cikti
Fakat ne yapalim... Onumuzdeki ay normal protokole baslayacagiz. Merkezden cok memnun kaldim. Anestezi ve toplama islemi icin yaklasik 700 ytl karsiligi bir para aldilar, bana bu da normal geldi. Doktor son derece kisisel yaklasiyor, benim son denemem oldugunu bildiginden... Simdi evde dinleniyorum. FSH ve Prolaktin de normal degerlerde cikti :)
Hepinize buz gibi soguk ve karli sehirden sevgiler.
Gülbahar, tedavin hayırlı olsun. Senin de güzel haberlerini alırız inşallah. Canım ben beklemedeyim. Ruhsal gelgitler yaşıyorum. Denesemde sonuç değişmeyecekmiş gibi geliyor. Tüm tedavilerim ankara'da oldu bir kez de istanbul'u memorial'i düşünüyorum ama hakikaten tedavi protokolleri hep aynı, bendeki materyalde kötü. Bakalım kendimi toparlayabilirsem, bir tedavi daha düşünebilirim. Senin kaç yumurta toplandı, kaçı döllendi ve kaç tane transfer edildi?
transferin hayırlı uğurlu olsun arkadaşım inşallah tutunur bebişin sana
hope..tebrik ediyorum insallah kucaginada alicagin gunler gelir yavrunu ..bol sans arkadasim..
gulbahar..guzel dileklerin icin sagolasin..seninde tedavin hayirli olsun kucagin dolsun canim..
diger arkadaslarima slm olsun..insallahh buradan alkancigimin ,mai icigimin ve kampaninda ve isteyuen arkadaslariminda guzel haberlerini okuruz insallahh..AMIINN
Puffyciğim bütün gün senden haber var mı diye girdim ama nihayet güzel haberini şubat topiğinde okudum.Daha nice güzel haberlerini buradan okuyalım inşallahHer şey sonuna kadar hep böyle güzel devam etsin AMİNNN...
Ben İzmirime döndüm ana evine teslim edildim eşim de benim yüzümden ertelediği turlarına döndü.Bakalım inşallah 18 martta bir güzel haber de benden olsun AMİN...
38 in güllerine İzmirden kocaman öpücükler
Günaydın herkese:)
Kampa hayırlı olsun canım, çok sevindim.
Ben Semra Hn. ile görüştüm. Biraz moralim bozuldu, canım sıkıldı. Ama yine de yılmak yok yola devam..
Sonuç olarak tutmama sebebi %86 yumurtanın kromozon yapısından kaynaklanıyor, kaliteli bir embriyo oluşuyor ama sonrasında yaş sebebiyle yumurta iyi olmadığı için hamilelik devam etmiyor. %13 sebepler ise rahim inceliği eşimin ve benim kromozon yapısı ki kan testi yapacağız %2 olumsuz çıkması dedi. Rahim ile ilgili ise ofis histeroskopisinden vazgeçtiler, tanısal histereskopi yapacaklarbuna çok üzüldüm ameliyathaneye girmek istemiyorum. Neden böyle bir karar verdiğini anlayamadım, üstelik dedi ki rahim de %98 bir sorun çıkmayacak ama biz tüm olasıkları eleyelim. Ofis de girip bakacağız, bir müdahale yapamayacağız, yapmışken tanısal olsun dedi.
Sonuç olarak herşey mükemmel bile olsa, altın yumurtam (puffy bunu senden çaldım) yoksa bu iş olmayacak. Rahim kalınmış, çizik atmışlar hepsi fasa fiso.
Ayrıca bana ilk denemede femara vermişlerdi, diyor ki bu ilaç rahmi inceltiyor, senin ilk muayenende zaten zarın iyi durumdaydı. yani incelik bekledikleri birşeymiş, yumurtanın kalitesini artırmak için bunu göze alıyorlarmış. İkince deneme de vermeyecekler bu ilacı.
Farklı bir protokol ile ( ki ilk deneme de minimal dozlar kullandık,bunun daha azı olmaz dı dedi, ) devam edeceğiz. Ben hemen başlayalım dedim. Enaz iki adet dönemin geçsin başlarız dedi, daha 20 gün olmuş negatif alalı ne bu acele dedi:)
SOnuç olarak mart ayı adetim ile birlikte 21.gün histereskopi yapılacak, çizik de atılacak. Nisan regl ile de 2. denemeyi yapacağız.
Histereskopi den çok korkuyorum, ameliyat öncesi imzalamam için bir yazı verdiler, riskleri okudum dondum kaldımAma iyi olacaksa yaptırmaktan başka çarem yok.
Ehhh altın yumurta ahh ettim bende seni bulup, dünyaya getireceğim...:))
Hope seni merak ediyorum, puffy ne yaptın kalp atışları çok heyecanlı bir süreç, riues bekleme süreci boyunca dualarım seninle...
Sevgiler...