Günaydın,
Kampa seni merakla takip ediyorum, bu azim ile yapamayacağın yok bence..
Reuise bana kullandığın e vitamini ni yazabilir misin?
Benim Semra Hn. ile randevum önümüzdeki pazartesi ye ertelendi, bende görüşmemizi sizlere anlatacağım. Şu anda kafamı boşaltmaya çalışıyorum.
Sevgiler..
canim benim toplantidaydim bilgisayarda kapatmamisim sayfayi sana da merhabalar simdiden hayirli olsun transferin. embriyolarin sana bebis olsun insallah. benim sonuc cuma günü Allahtan hayirlisini diliyorum. insallah bu 3.denememde mutlu sona ulasirim. doktorlar 5.gün embriyosundan cok umutlu ama kocam bütün parasini bize sürpriz yapip sonradan döllenmeye baslayan 16 hücreliye de yatirdi. ücüzlerim benim diye göbegimi seviyor. Allahim insallah gönlüne göre verir de bizim Blast, Morula ve 16 hücreli bebis olarak bize geri döner. transfer sonrasinda seyahat konusunu takma kafana doktorlar kesinlikle hicbir sakinca görmüyor. ben ikinci denemede transfer sonrasinda araba ile türkiyeye gelmistim. he tamam tutmadi ama bence sebep sigara bol miktarda kahve ve kalitesiz yumurtaydi. ikinci kalite bir embriyo vardi. simdi ekimden bu yana sigara icmiyorum ve transferden beri de esim kahve konusunda söz verdirdi. bu sefer ne gerekiyorsa yapiyorum.
Hücre sayısı önemli değil ama 5.güne ulaşmış olması da bir çeşit ayıklama metoduymuş sağlıklı embriyolar 5.güne ulaşırmış.O yüzden çok şanslısın inşallah hepsi de tutar sağlıkla kucağına alırsın canım.Ben senin kadar kahve tutkunu değilim ama inadına benim de canım çok çekiyor embriyolar toplanınca hemen bir Türk kahvesi içtim.
Ben romanların çoğunlukta olduğu bir semtte öğretmenlik yapıyorum.Velilerimi bir görsen maşşallah sürekli karınları burunlarında dolaşıyor,ellerinden de sigarayı bırakmıyorlar.Anacım veletleri de bu kadar mı güzel olur.Neyse sen akıllı kadınsın yapmazsın yeğenlerimize öyle bir kötülük :) Öptüm kocaman bekliyoruz güzel haberlerini ...
selam kızlar...Hep okuyorum ama yasamıyorum.Benim sevgili pc yü format attırmaya götürdü,kırmızı kar yağınca getirir artık.Telden okumak iyi ama yazmam çok zor.parmak sürekli yandaki harfi tıklıyor ve anlaşılma cümleler çıkıyor.Haydi dön sil yeniden yaz.malum yaş 40 üstü gözlerde de az biraz buğulanma başladı.oysa ben fil gibi görürsün önceleri...Neyse sızlamayız bırakıp asıl konulara döneyim.hope canım,kalbim seninle canım.Güzel haberlerini cumaya alıp çok sevineceğiz çöplük...Reis hocamda hep görüşüyorum zaten kendisi de durumundan sık sık haberdar ediyor bizleri.Merkez çok titiz bir tedavi uyguladı hocama.Hafta sonu alıp gidecek bebeklerini Allah'ın izniyle aminnnn yarabbim... Kampa canım,ne güzel anlatımızın çok tebrik ederim.sanki seninle birlikte ben de o görüşmeleri yaptım valla ya..Gezme tozda kısmına da katıldık tabi))). Neyse sen akıllı bir kadınsın doğru olanı yapacak o çocuğu da doğuracaksın biliyorum.Aminnnn yarabbim âmin.Diğer bütün arkadaşlarım için de aynı dileklerimi gönderiyorum.uğraşan biz kadınların yüzünü güldürsün inşallah sağlıklı birer evlatlar versin.En son benden haberler vereyim şimdide.Adetim 5gün gecikti.Testlerde bi numara çıkmayınca telaşa kapıldım.tam da tedaviyi planlamışken al sana menopoz mu dedim.Sabah bir saat izin alıp gidip kan verdim okula geri döndüm.öğlende de hastalandım.boşu boşuna postu deldirmiş oldum.2 gün sonra yeniden bakılması gerekecek ki tam bir sonuç versin fsh ve diğerleri.Ama menopozluk bi durum yokmuş sevindim.Önümüzdeki hafta rahim filmi çekilecek ve sonraki adetle birlikte ay sonu tedaviye başlıycam Allah'ın izniyle.Ama ben kesin kararlıyım dondurma yapacak en son taze embriyo ile transfer yaptıracağım.olursa tabi...Her şey kısmet arkadaşlar.Allah ne yazdıysa o olacak.Dİlerim hepimize Nur yüzlü birer bebek yazmış olsun aminnnn....çok zor yazıyorum .yazım yanlışlarını hoş görün tek parmak bu kadar oluyor.Hepinize sevgilerimi gönderiyorum.Kendinize iyi bakın iyi geceler herkese....insallah dedigin gibi olur siki siki tutunurlar. gercek mi diyorsun yani 16 hücrelinin de mi sansi var. doktorlar daha cok blast olana sans taniyor. süper bölünmüs ve istikrarli bir sekilde bölünme islemini gerceklestirmis. ay hepsi tutsun ben raziyim 200 kilo olmayaay su kahve olayi fena heryer buram buram kokuyor. neyse kafeinsiz kahve aldim onunla idare ediyorum. valla verdigin örnek cok güzel ne kadar istemezsen o kadar olur derler ya. onlar icin cokta önemli degil patir patir doguruyorlar. bizse kili kirk yarip sonuca ulasamiyoruz. kismet iste. ama en azindan olmasa bile biliyorum ki ben elimden gelen herseyi yaptim. gönlüm rahat.
senden de bekliyoruz güzel haberleri insallah.
selam kızlar...Hep okuyorum ama yazamıyorum.Benim sevgili, pc yi format attırmaya götürdü,kırmızı kar yağınca getirir artık.Telden okumak iyi ama yazmam çok zor.parmak sürekli yandaki harfi tıklıyor ve anlaşılmaz cümleler çıkıyor.Haydi dön sil yeniden yaz.malum yaş 40 üstü gözlerde de az biraz buğulanma başladı.oysa ben fil gibi görürdüm önceleri...Neyse sızlamayız bırakıp asıl konulara döneyim.hope canım,kalbim seninle canım.Güzel haberlerini cumaya alıp çok sevineceğiz Reis hocamla da hep görüşüyorum zaten kendisi de durumundan sık sık haberdar ediyor bizleri.Merkez çok titiz bir tedavi uyguladı hocama.Hafta sonu alıp gidecek bebeklerini Allah'ın izniyle aminnnn yarabbim... Kampa canım,ne güzel anlatımışsın çok tebrik ederim.sanki seninle birlikte ben de o görüşmeleri yaptım valla ya..Gezme tozda kısmına da katıldık tabi))). Neyse sen akıllı bir kadınsın doğru olanı yapacak o çocuğu da doğuracaksın biliyorum.Aminnnn yarabbim âmin.Diğer bütün arkadaşlarım için de aynı dileklerimi gönderiyorum.uğraşan biz kadınların yüzünü güldürsün inşallah sağlıklı birer evlatlar versin.En son benden haberler vereyim şimdide.Adetim 5gün gecikti.Testlerde bi numara çıkmayınca telaşa kapıldım.tam da tedaviyi planlamışken al sana menopoz mu dedim.Sabah bir saat izin alıp gidip kan verdim okula geri döndüm.öğlende de hastalandım.boşu boşuna postu deldirmiş oldum.2 gün sonra yeniden bakılması gerekecek ki tam bir sonuç versin fsh ve diğerleri.Ama menopozluk bi durum yokmuş sevindim.Önümüzdeki hafta rahim filmi çekilecek ve sonraki adetle birlikte ay sonu tedaviye başlıycam Allah'ın izniyle.Ama ben kesin kararlıyım dondurma yapacak en son taze embriyo ile transfer yaptıracağım.olursa tabi...Her şey kısmet arkadaşlar.Allah ne yazdıysa o olacak.Dİlerim hepimize Nur yüzlü birer bebek yazmış olsun aminnnn....çok zor yazıyorum .yazım yanlışlarını hoş görün tek parmak bu kadar oluyor.Hepinize sevgilerimi gönderiyorum.Kendinize iyi bakın iyi geceler herkese....
Rahim filmini en geç 2 yıl önce çektirdiysen ve bu arada da düşük kürtaj filan yaşamadıysan istemiyorlardı canım.Histereskopinin adını bile duymamıştım ben.Şimdi duyuyorum ve iki kürtajdan sonra ikisie de gerek duyarlarsa yandık diyorum başka da bir şey demiyorum.Sadece filmi çektireceğim o kadar.Onu da anestesi alarak ancak.Hatta tövbemi bile bozmuş olacağm çektirdiğimde.Asla bir daha çektirmem demiştim ama asla asla dememek lazımmış oysa...Neyse ölmiycez ya canım.Ne isterlerse yapalım da bitsin bu iş...Kampacım, ben de tüm tedavilerimi ankara'da yaptım ve artık istanbul'u düşünüyorum. Forumdaki memnuniyet yüzdesinden dolayı memorial'i düşünüyorum. Aslında bu hafta sonu randevu alıp gitmeyi düşünmüştük ama üstümde bir ağırlık var. Haftasonuna da bir arkadaştan davet alınca, görüşme girişimimi erteledim. Dün adetimin 3. günüydü, fsh, lh, e2, troid testlerimi yaptırdım. Durumum nedir görmek ve görüşmelerde bulundurmak için, bakalım nasıl çıkacak. Seni yürekten tebrik ediyorum, başaracağına inanıyorum.
Reiuse, ben de ankara'da geçirdiğim zamana üzülüyorum ama kocamı yıllarca ikna edemedim, istanbul'da denemeye.
Yaa kızlar, rahim filmi yada histereskopi falan istemeleri beni daha da uzaklaştırıyor, geciktiriyor. Yıllar önce her ikisi de yapıldı, bir sürü işlemlerden geçtik. Neden daha istiyorlar ki. Zaten tüp yada mikroenjeksiyon işlemlerinde tüpün açık kapalı olmasının ne önemi var ki. Bana hepsi para tuzağı gibi geliyor, ne dersiniz?
mesajı yeni okuduğum için gecikmeli bbir tebrik olacak.çok sevindim hamile olmana.umarım harika bir hamilelikle beraber mucizene kavuşursun.Allahım hepimizin dualarını kabul etin ve her şeyin hayırlısını versin.....bu da nazar boncuğun :)
Nasilsiniz kizlar? Ozledim desem? Inanin cok ozledim hepinizi!
Oyle bir haftasonu gecirdikki, nereden baslasam anlatmaya bilemiyorum. Cok yogun, cok fazla bilgi, dayak yemis kadar yordu bizi, her doktor gorusmemiz 1-1,5 saat surdu, herkesle cok dikkatlice gozden gecirdik durumumuzu. Tabi gorusmelerden sonra 1-2 saat aramizda konusup, duyduklarimiz toparlamaya calistik, her doktor baska sey soyledi, farkli yonden yaklasti, bazen birinin dedigini digeri yalanladi. Ancak 4 doktoru da dinledikten, fikirleri birbiriyle carpistiktan sonra, ortak trendi gorduk. Fazla detayli anlatmayacagim size, sayfalar surer, ancak sonucta bize cizdikleri plani anlatacagim. Bize acik ve objektif, dolandirmadan ne tavsiye edeceklerini sorduk, eger umutsuz goruyorlarsa, tam olarak bunu duymak istedik ki, baska careler arayalim. Basliyoruz:
Herkesin ortak fikri -az cok-:
1) Yumurta rezervi ve kalitesine ne diyorsunuz? Genel fikir donasyon denenmesi (kimse kendiliginden onermedi bunu. Artik deneme ya da son bir kez dene dediler. Ben bunu deneyebilirim, yurtdisindayim deyince, o zaman rahmini hazirla dediler). Istersen kendi embriyolarinla denersin, ama kaybettigin zamanla, endo kalinligi, hormon degerleri falan daha da bozulup, kendi rahminde hamilelik riske girebilir. Yani yas genel hamileligini de riske sokar.
2) Rahim kavitesi T sekli mi? Histeroskopi yapalimmi?: T sekli degil, o film rahmi yanlis acidan gostermis, histeroskopi CDsi kavitenin normal oldugunu soyluyor. Histeroskopi bir kere daha yapalim, tarayalim, yeni hucreler gelissin, ic tabaka tazelesin kendini...
3) Endometrium kalinligi?: En onemli problem! Pek caresi yok gibi. Ilac ve vitamin tedavisi onerenler oldu.
4) Menopozdamiyim? Bu sonuclar ve adet kesilmesi neden?: Menapoz degil. Adet kesilmesi, endonun kalinlasmamasindan.
Once Amerikan Hastanesi ile gorustuk. Durumu cok dikkatli dinledi, benden sonra 3 kere daha mi denediniz dedi -neden ben de denemediniz demedi ama esim biraz oyle hissetmis-. Ilk yorumu 'ben artik denemeyin derim' oldu. Net! Tabi kendi yumurtam ve kendi rahim durumumla. Kendi embriyolarimizla mukemmel bir rahimde bile denense, 10%dan az sans. Eger deneyeceksem, o zaman rahimin durumu: boyle dar rahim bir histeroskopi ile duzelmez (sadece HSG sonucunu gordu, Tsekli gibi), bazi hastalarim 4-5 histeroskopi ile duzeliyor, size de deneme oncesi histeroskopi ile birkac kere bakmayi tavsiye ederim dedi. Endo kalinligi 4mm olctu, cok dusuk, kalinlasmasi sart, acaba histeroskopi sirasinda zararmi gordu dedi, kurtajdan da olabilir dedi. Embriyo dondurma ve endo kalinligini farkli bir sikluste ilacla saglama: Hayir dedi. Adet kesilmesi endonun kalinlasmamasindan. Tavsiye: 4-5 histeroskopi, endo kalinligi denemeleri, donasyon.
Ciktigimizda kotu etkilenmemistik, cunku zaten bunlari biliyoruz, ama 4-5 histeroskopi gozumuzu korkuttu, hic gozum yemiyor. Biraz Nisantasinda dolastik, guneste oturduk, aklimizi dagittik. Kilo milo demeden, Turk tatlilarinda secmeler yedim, baklava, fistik sarma, sekerpare, iyice anladimki ben stresimi yiyerek atiyorum.
Oradan Memorial'e gittik, Semra Hanim bize cok zaman ayirdi, iyice anlatti, histeroskopi cd'sini bize de izletti. Rahim kavitesi normal (hani T sekliydi?), yaptigimiz cizikler pek bir ise yaramamis ancak bir kez daha histo yapilabilir ama yine minimal faydasi olur, dedi.
Embriyo dondurma: Hayir (daha sonra baska doktordan duydukki, bu onlarin stratejileriymis. Dondurma programlari cok iyi degilmis, son zamanlarda iyiye gitmis, bu yuzden yapmak istemiyorlarmis). En onemli sorun endo kalinlasmasi! Olctuler: 5.5mm. Imkansiz gibi yani dedim, Semra hanim, daha once 5mm ile saglikli doguran hastasi oldugunu soyledi, yani umutsuz degilsin dedi. Ben bu kadinla iyi hissediyorum ya! Tavsiye: 1 histeroskopi, 1 kendi yumurtamla deneme, basarisiz olursa vazgec (ben yurtdisinda yasadigimdan donasyon alternatiflerim oldugunu soyledim), en fazla 1 kere donasyon dene, yine vazgec. Bu biraz agir oldu ama simdi! Bir de endo kalinligini yine kurtaja bagladilar.
Ciktik, ama en fazla asagidaki kafeye gidebildik, oturduk ben cok kotu oldum, yine kurtaja baglandi bu is, ne yaptim ben, neden yaptim, ikimizinde hayatini kararttim diye aglamaya basladim. Butun sucluluk duygularim hucum etti, gozyaslarim sel oldu. Esim canim, teselli ediyor ama nafile. Muslum Gurses de orada yatiyormus, henuz yasiyor (Allah rahmet eylesin) kapida basin toplantisi var. Baktim ben aglarken esim hafiften gulumsuyor. Cikip bir tesekkur aciklamasi yapsam sunlara, yanimizda oldugunuz icin hepinize tesekkurler desem diyor. Gulsem mi aglamamin arasinda, sinirlensem mi bilemedim!
Neyse aksam nefis bir caz konserine gittik, kendi sorunlarini dusunmek icin birebir! Ardindan Zihni'ye dagitmaya gittik, bana nostalji oldu, sohbet, muzik, herkes costu, biz seyrettik yerimizde zipladik... Yani efkar dagildi gitti!
Ertesi gun sabah yine dustuk yollara, bu sefer Cankat'a gittik. Hmm enteresandi. T sekli rahim filmine bakar bakmaz, bu film yanlis acidan cekilmis, rahmi asagiya cekmemisler, o yuzden T gorunmus, boyle rahmi bulmak cok zor, 1970lerde kullanilan bir hamilelik ilaci sonucu dogan bebeklerin kuck bir kisminda olur, sizde nasil olsun, olmaz dedi. Ben de okumustum bunu internette, hatta annemi sorguya cekmistim, ilaci kullanmismi diye. CD'ye de bakti, rahim kavitesi normal, koterle yakarak yapmisla histeroskopiyi, ben oyle tercih etmezdim, kesmek lazim, bir de tarama yapmak lazim (tarakla tarar gibi), hucreler yenilenir dedi. Tavsiye: histeroskopi tarama yap, endo kalinligini bekle, kendi embriyolarinla dondurmakla falan vakit kaybetme, zaman donasyonu bile tehlikeye sokablir.
Ardindan Bahceciye gittik. Genelde ayni, kavite normal, menapoz yok, sebep endo kalinligi, histo yapilsin bir kere daha, yeni hucre gelistirir. Burada digerlerinden farkli iki sey duyduk: (1) once embriyo dondur, sonra endo kalinligini ilacla hazirla ve yerlestir (bunu herkese sorduk, ancak ya embriyo dondurmaya hayir dediler ya da endo kalinligini ayri ilacla elde edemeyiz, zaten ostrojen almissiniz dediler). Oysa burada, bazi vitamin ve ilaclarla (vitamin E, dusuk doz aspirin, ostrojen) iyi sonuclar elde ediliyormus. Embriyo dondurma teknikleri cok iyiymis, ya dondurulmus embriyo ya da donasyon dediler (aslinda ben dedim). Benim kadar sorunu olmayanlara bile %60 dondurma onerirlermis, daha iyi sonuc olurmus. YAnliz benim sansim, super bir rahim olsa bile 4%den az. Tavsiye: histeroskopi yap, endo kalinligi hazirla, dondurulmus embriyo veya donasyon. Iki buyuk sorunun var, bunlardan birini elemen lazim (yani...). Yalniz bu endometrium tedavisini burada yaptirmama doktor son derece karsi cikti, donasyon amaciyla oldugunu tahmin ettiginden, yasak oldugundan, hazirlayamayacagini soyledi. Kisisel olarak karsiymis. Duyduklarimizin ne kadar da tersi. (2) Herkes endo kalinligini kurtaja baglarken, bu doktor bir ters mantik uyguladi. Kanama olmuyorsa ya da lekelenme bicimi, endo kalinlasmadigi icindir. Ne zamandir?: 1,5 senedir lekelenme, 10 sene once kurtaj. O zaman alakasi yok. Ooooh dedim icimden, ben suclu degilim, istediginiz kadar akil verin, kendimi sucluyordum. Kendi tecrubesi: 3,8 endo kalinligi ile de cocuk doguran hastasi olmus, kalinliktan cok 3 cizgi seklinde olmasi onemliymis. BEnim cook ince ve tek cizgi. Sebebi ya dis duvarin zarar gormesi (kurtaj harici ne olabilir soylemedi) veya yeterince ostrojene tepki vermemesi. Folikuller gordu, o zaman yeterince ostrojen vardir dedi. Yani bir muamma. Doktorlar sadece ic ceperin kalinlasmasina fayda edebilirmis, dis ceper zarar gorduyse yapacak pek bir sey yok dedi.
Ilk gun kotu herseyi duydugumuz icin, ikinci gun daha rahattik. Ardindan bogaz, kahve icip martilari seyrettik, saat 5,5 gibi arkadaslarimiz da katildi veeee raki baliga basladik, ta ki gece 2ye kadar. Cok konustuk, cok yedik ve gulduk, efkar yine dagildi. Ertesi sabahta kahvalti, baska bir arkadas grubu da oraya geldi, sicacik hissettik, ikinci ailemiz bizim bu insanlar. Ne sansliyiz aslinda. Efkar tutmaz bir program ise yaradi yani.
Gelir gelmez yeni bir Cinli doktora gittim. Onun tedavisine hemen baslayacagim. Cunku endometriumun dis ceperinin (yani doktorlarin caresiz kaldigi nokta) beslenmesine yonelik cay ve akapunktur veriyorlar. Onu da ayri yazarim artik. Umarim sikmadim sizi, detay yazmam derken, biraz cok yazmisim
Son bir sey daha: Cok unlu bir onkolog prof. aile dostumuz, bu sefer ilk kez soyledik durumumuzu. Kendi hastalarindan birinde testis kanseri varmis, tedavi olmus ancak tum IVFler caresiz tabi. Deprem sonrasiymis, ailesi depremde olen bir cocuk evlat edinmisler. Cok mutlu olmuslar, ardindan kendiliginden 2 cocuklari daha olmus. Yani 'olmaz' yok. Ama akildaki, vucuttaki stresi azaltmak lazim.
Hepinizi optum.
yok puffycigim hafta sonu sehir disindaydim. burada anlatmamistim ama benim alman bir agabeyim var. babamin evlenmeden önce bir kacamagi olmus daonlarin yanindaydik. gelin 40 yasini kutladi büyük parti vardi o sebeple yoktum. valla bebisler pek varliklarini belli etmiyor. iyi mi kötü mü bilemiyorum. ya da ben o kadar alistim ki kafaya takmiyorum. Allahtan hayirlisi cuma belli olacak ondan sonra da aksamina memlekete yola cikacagizl. ver elini güzel Türkiyemmmmmmmmmm :)
kampacigim ne kadar güzel yazmissin. kitap imza gününe de mutlaka gelirim haberin olsun. sen artik bu isin profu oldu tebrikler. bu denli arastirma dilerim kafandaki sorulara cevap saglamistir insallah. hicbir sey saglamadiysa da raki balik bogaz, cay kahve simit kilit kelimeleri yolculuga degdigini gösteriyor. dilerim en kisa sürede bir yol cizebilirsin kendine. bende kismetse cuma yola cikiyorum. memeleketim geliyorum. test sonucunu ögrendikten sonra koyulacagiz yola. Allahtan hayirlisi artik.
Günaydın 38 in gülleri
Kampacım görüşmelerin sonucunda anladığım kadarıyla tekrar kendi yuurtalarınla deneyeceksin umarım en doğru merkezi seçer doğru insanlarla karşılarsın.Tedaviye başladığımda benim endo kalınlığını 3 ölçmüşlerdi endişelilerdi bana vitamin önermedikleri halde ben e vitamini kullandım ve opuda ölçtüklerinde 9 omuştu ama benim endometrium dedikleri gibi 3 çizgi halindeydi.Benim de her tedavimde incelik problemim olmuştu bence dedikleri gibi e vitamini ve corasprini tedaviye kadar kullan.Ben Memorial de tedaviye başladığımda mutsuz oldum ilk başlarda her defasında doktor değiştirmek hoşuma gitmdi ama çatlatma iğnemi vurduktan sonra doğru yerdeyim dedim.Çünkü yumurtalarımı erken çatlamaktan kurtardılar alelacele opuya aldılar 36 saat bekletmeden.Daha önce İzmirde tedavi gördüğüm hastane çatlatma iğnesinden sonra hiç kontrol etmemişlerdi ve benim 7 yumurtamdan 4 ü erken çatlamıştı.
Ben de yarın transferim olacağım 2 embriyo transfer edilecek.Daha önce bahsettiğim polarbody biopsi olayını yaptıramıyoruz Mustafa bey ,canım doktorum , gebelik aşamasında kontrol edelim dedi.Yani korkularım hep devam decek ( Sanki hamile kaldım da :) Pazar günü opu oldum çarşamba transfer perşembe günü de İzmire hareket.Nerdeyse 1 aydır raporluyum cuma günü için izin alamadığımdan dinlenmeden yola çıkacağım.Arabanın arkasında yata yata gitmeyi düşünüyorum.Allah sonumu hayır etsin .
puffyciğim ben de senin gelişmeleri merakla bekliyorum.Hatta hamilelik haberini alkanı arayarak öğrenmiştim.Kalp atışı için ne zaman gidiyorsun hadi güzel haberlerini bekliyoruz.
hope73 online görünüyorsun canlı canlı merhaba sana da.İkizler gelecek inşallah hadi haırlısıyla senin sonuç ne zaman ?
alisalis Sanırım sen de kent hastanesinde tedavi görüyorsun.Oradaki maceralarımı,uğradığım kötü muameleyi anlatmayayım hiç tedavini olumsuz etkilemesin sen doktoruna güven ama bak kampaya da e vitamini tavsiye edilmiş.Bence zarar görmezsin Hepinize güzel bir gün diliyorum.Sevgiyle kalın...
Çıkmadan yazayım canım,senin durumun bizim için en büyük umut.aman kendine çok dikkat et emi.güzel haberlerini bekliyoruz sevgiler...
Kampacım, ben de tüm tedavilerimi ankara'da yaptım ve artık istanbul'u düşünüyorum. Forumdaki memnuniyet yüzdesinden dolayı memorial'i düşünüyorum. Aslında bu hafta sonu randevu alıp gitmeyi düşünmüştük ama üstümde bir ağırlık var. Haftasonuna da bir arkadaştan davet alınca, görüşme girişimimi erteledim. Dün adetimin 3. günüydü, fsh, lh, e2, troid testlerimi yaptırdım. Durumum nedir görmek ve görüşmelerde bulundurmak için, bakalım nasıl çıkacak. Seni yürekten tebrik ediyorum, başaracağına inanıyorum.
Reiuse, ben de ankara'da geçirdiğim zamana üzülüyorum ama kocamı yıllarca ikna edemedim, istanbul'da denemeye.
Yaa kızlar, rahim filmi yada histereskopi falan istemeleri beni daha da uzaklaştırıyor, geciktiriyor. Yıllar önce her ikisi de yapıldı, bir sürü işlemlerden geçtik. Neden daha istiyorlar ki. Zaten tüp yada mikroenjeksiyon işlemlerinde tüpün açık kapalı olmasının ne önemi var ki. Bana hepsi para tuzağı gibi geliyor, ne dersiniz?
selam kızlar...Hep okuyorum ama yasamıyorum.Benim sevgili pc yü format attırmaya götürdü,kırmızı kar yağınca getirir artık.Telden okumak iyi ama yazmam çok zor.parmak sürekli yandaki harfi tıklıyor ve anlaşılma cümleler çıkıyor.Haydi dön sil yeniden yaz.malum yaş 40 üstü gözlerde de az biraz buğulanma başladı.oysa ben fil gibi görürsün önceleri...Neyse sızlamayız bırakıp asıl konulara döneyim.hope canım,kalbim seninle canım.Güzel haberlerini cumaya alıp çok sevineceğiz çöplük...Reis hocamda hep görüşüyorum zaten kendisi de durumundan sık sık haberdar ediyor bizleri.Merkez çok titiz bir tedavi uyguladı hocama.Hafta sonu alıp gidecek bebeklerini Allah'ın izniyle aminnnn yarabbim... Kampa canım,ne güzel anlatımızın çok tebrik ederim.sanki seninle birlikte ben de o görüşmeleri yaptım valla ya..Gezme tozda kısmına da katıldık tabi))). Neyse sen akıllı bir kadınsın doğru olanı yapacak o çocuğu da doğuracaksın biliyorum.Aminnnn yarabbim âmin.Diğer bütün arkadaşlarım için de aynı dileklerimi gönderiyorum.uğraşan biz kadınların yüzünü güldürsün inşallah sağlıklı birer evlatlar versin.En son benden haberler vereyim şimdide.Adetim 5gün gecikti.Testlerde bi numara çıkmayınca telaşa kapıldım.tam da tedaviyi planlamışken al sana menopoz mu dedim.Sabah bir saat izin alıp gidip kan verdim okula geri döndüm.öğlende de hastalandım.boşu boşuna postu deldirmiş oldum.2 gün sonra yeniden bakılması gerekecek ki tam bir sonuç versin fsh ve diğerleri.Ama menopozluk bi durum yokmuş sevindim.Önümüzdeki hafta rahim filmi çekilecek ve sonraki adetle birlikte ay sonu tedaviye başlıycam Allah'ın izniyle.Ama ben kesin kararlıyım dondurma yapacak en son taze embriyo ile transfer yaptıracağım.olursa tabi...Her şey kısmet arkadaşlar.Allah ne yazdıysa o olacak.Dİlerim hepimize Nur yüzlü birer bebek yazmış olsun aminnnn....çok zor yazıyorum .yazım yanlışlarını hoş görün tek parmak bu kadar oluyor.Hepinize sevgilerimi gönderiyorum.Kendinize iyi bakın iyi geceler herkese....
Puffy'cim haklisin ama senin 2. denemenmis, benim 5. negatif, hormon degerlerimiz farkli, rahim kalinligi kavitesi farkli, yani durum farkli. Belki yine de tutar, 6,7,belki 10. denemem de tutar, ama benim ruhum ona dayanirmi bilemedim simdi. Asil sorunum rahmim, endmetrium kalinligim hazir degil, onu duzeltirsem, artik kendi embriyom, donasyon falan demeden denemeye devam edecegim, ama bakalim endo duselecekmi...Sevgili kampacigim ben aranizda en yeni ve en az bilgili olanim , bilgi azligimda cok arastirmaya firsat kalmadan hamile kalmam, fakat donem donem bunun tesadufi oldugunu dusunmuyor degiliz esimle :)))) neden tesadufi oldugunu dusunuyoruz biliyormusun 44 yasindayim ama bana siradan genc hastaya uygulanan tedavi uygulandi ( esim buna fabrikasyon diyor ) herhangi ozel hic bir sey yapimadi , siradan standart kan testleri ve hooopppp tedavi yangindan mal kacirir gibi ne bir rontgen , ne bir histeroskopi hatta semra hn falan gormedik bir kez , dosyani gordu dediler tamam sustuk , protokol 25 yasindakine neyse banada ayni yapildi, rahim durumum en bastan bakilmadi bile dogru durust , troidlerim yok tsh degerim hic kaile alinmadi , ben endokronolijiye gidip ilac ayari yaptirdim , esim diyorki senden hic umutlari yoktu hevesin kirilmasin uzulmeyesin diye yaptilar sonuca kendileride sasirdi , daha bir suru sey var yazip kafani sisirmeyeyim, ben pozitifi gordugumde bile standart uygulama 21 gun sonra gel yapildi , buyasta yakaladik ek caba harciyalim yok, ben bir doktor buldum gittim keseyi gordum , dis gebelik endisesinden kurtuldum , progestan ilaci dozu azmis doktorum bu yasta size az doz vermisler yetmez dei arttirdi. Yani memoriale cok sey borcluyum bir daha yapsam oraya giderim ama eksiklerinide soylemek lazim bunlari niye anlattim standart uygulama yapip bodoslama tedaviye girmis ben bile hamile kaliyrsam bu kadar detayli baktiklari sana niye daha olumlu olmuyorlar anlamadim bir turlu ,
Ama nacizane dahada anlamadigim sana yumurta kalitesi bla bla bla diyorlar e ben 44 yasindayim buyuk ihtimalle senden buyugum , benimkide seninle ayni kalitede takribi , eeee bende nasil tuttu bende tutuyrsa sendede tutar niye donasyon falan deniyor , niye bu adar umtsuz yonlendiriyorlar deneme hevesini koreltiyorlar, yumurtanla deneme zaman kaybetme ne demek , iste zaman kaybetmis ben hala soyluyorum 44 yasindayim diyorumda aslinda iki ay sonra 45 ...
Sacma sapan yazdim biliyorum ama kiziyorum bu doktorlara bazen , hic durma dene kendi yumurtanla , kapa gozunu hic bir sey dusunme , ince eleme sik dokuma , birak Doga yolunu bulsun, ne kaybedersin , olmadi donasyon yaparsin ama once kendine sans ver , bak ben 1 yumurtaya sans verdim kaderim oldu , bos ver soylenenleri git dene , benimki cahil cesaretiydi , bazen cahil cesareti gerekiyor
Saygilarimla,,,,,,,
Alarahan gercekten iyi karar vermissin, oyalanmadan git Memorial'e. Baska iyi doktorlar da var elbette ama ben iyi hissettim orada, aslinda Bahceci ve Cankat klinikte de gorusmelerimden memnun kaldim. Ama denemem Memorial'de ve ayni doktoru goremezsen bile (israr edersen gorursun, ben hep aynisini gordum) iyi bir ekip, yanilma olmaz.Kampacım, ben de tüm tedavilerimi ankara'da yaptım ve artık istanbul'u düşünüyorum. Forumdaki memnuniyet yüzdesinden dolayı memorial'i düşünüyorum. Aslında bu hafta sonu randevu alıp gitmeyi düşünmüştük ama üstümde bir ağırlık var. Haftasonuna da bir arkadaştan davet alınca, görüşme girişimimi erteledim. Dün adetimin 3. günüydü, fsh, lh, e2, troid testlerimi yaptırdım. Durumum nedir görmek ve görüşmelerde bulundurmak için, bakalım nasıl çıkacak. Seni yürekten tebrik ediyorum, başaracağına inanıyorum.
Evim'cim o hikaye 'aptal puma sendromu' idi, kisacasi: geyigi kovalayip yerse alacagi enerjiyle, kosarken kaybedecegi enerjiyi hesaplama icgudusu vermis doga pumalara. Bir noktada aniden durur vazgecerlermis. Bu hesabi yapamayip, zamaninda vazgecmeyen insanlarin durumuna da 'aptal puma sendromu' derlermis.Kampa
Bir yazı dokturmustun bir ara burada. O yazılardan birinde "aptal panda" diye birseyden soz etmistin. O gunden beri zaman zaman aklıma gelir bu anlattıgın. Bebegim kollarımda sukur Allahıma bu gunlerin guzelligine. Ancak ruhum o kadar yaslanmıs ki, o kadar yıpranmış ki onun melek yuzune bakarken bile bazen yaslar dokulur gozlerimden.
Soyleyeceklerimi toparlayamıyorum. Yanlıs bir laf ederim de uzerim diye korkuyorum. Yanlıs anlamayın beni lutfen ama…. Her gecen zaman biraz daha orselemesin ruhu. Ona cok iş duşuyor sonra. Onsuz bebegin hiçbir anlamı yok. Hayat anlamını yitiriyor cunku.
Donasyon diyorum…. Ne kadar yakın sana???