38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Simaycım ben ephynal 300 diye bir e vitamini kullandım adetin başlangıcından yumurtlamaya kadar diye yazmışlar fransız forumundaki kadınlar.Umarım senin için de bir faydası olur.Tedavide en önemli kısım laboratuvar çünkü her hastane aynı prosedürü uyguluyor.Memorial embriyologları gerçekten bu işi çok ciddi yapıyor.2 gündür beni on defa arayıp bilgi verdiler.Öyle üzülüyorum ki İzmirde geçirdiğim zamanlara.Dilerim yeni tedavinde her şey su gibi akar gider.Sevgiyle kal...

Hücre sayısı önemli değil ama 5.güne ulaşmış olması da bir çeşit ayıklama metoduymuş sağlıklı embriyolar 5.güne ulaşırmış.O yüzden çok şanslısın inşallah hepsi de tutar sağlıkla kucağına alırsın canım.Ben senin kadar kahve tutkunu değilim ama inadına benim de canım çok çekiyor embriyolar toplanınca hemen bir Türk kahvesi içtim.
Ben romanların çoğunlukta olduğu bir semtte öğretmenlik yapıyorum.Velilerimi bir görsen maşşallah sürekli karınları burunlarında dolaşıyor,ellerinden de sigarayı bırakmıyorlar.Anacım veletleri de bu kadar mı güzel olur.Neyse sen akıllı kadınsın yapmazsın yeğenlerimize öyle bir kötülük :) Öptüm kocaman bekliyoruz güzel haberlerini ...

insallah dedigin gibi olur siki siki tutunurlar. gercek mi diyorsun yani 16 hücrelinin de mi sansi var. doktorlar daha cok blast olana sans taniyor. süper bölünmüs ve istikrarli bir sekilde bölünme islemini gerceklestirmis. ay hepsi tutsun ben raziyim 200 kilo olmaya ay su kahve olayi fena heryer buram buram kokuyor. neyse kafeinsiz kahve aldim onunla idare ediyorum. valla verdigin örnek cok güzel ne kadar istemezsen o kadar olur derler ya. onlar icin cokta önemli degil patir patir doguruyorlar. bizse kili kirk yarip sonuca ulasamiyoruz. kismet iste. ama en azindan olmasa bile biliyorum ki ben elimden gelen herseyi yaptim. gönlüm rahat.
senden de bekliyoruz güzel haberleri insallah.

selam kızlar...Hep okuyorum ama yasamıyorum.Benim sevgili pc yü format attırmaya götürdü,kırmızı kar yağınca getirir artık.Telden okumak iyi ama yazmam çok zor.parmak sürekli yandaki harfi tıklıyor ve anlaşılma cümleler çıkıyor.Haydi dön sil yeniden yaz.malum yaş 40 üstü gözlerde de az biraz buğulanma başladı.oysa ben fil gibi görürsün önceleri...Neyse sızlamayız bırakıp asıl konulara döneyim.hope canım,kalbim seninle canım.Güzel haberlerini cumaya alıp çok sevineceğiz çöplük...Reis hocamda hep görüşüyorum zaten kendisi de durumundan sık sık haberdar ediyor bizleri.Merkez çok titiz bir tedavi uyguladı hocama.Hafta sonu alıp gidecek bebeklerini Allah'ın izniyle aminnnn yarabbim... Kampa canım,ne güzel anlatımızın çok tebrik ederim.sanki seninle birlikte ben de o görüşmeleri yaptım valla ya..Gezme tozda kısmına da katıldık tabi))). Neyse sen akıllı bir kadınsın doğru olanı yapacak o çocuğu da doğuracaksın biliyorum.Aminnnn yarabbim âmin.Diğer bütün arkadaşlarım için de aynı dileklerimi gönderiyorum.uğraşan biz kadınların yüzünü güldürsün inşallah sağlıklı birer evlatlar versin.En son benden haberler vereyim şimdide.Adetim 5gün gecikti.Testlerde bi numara çıkmayınca telaşa kapıldım.tam da tedaviyi planlamışken al sana menopoz mu dedim.Sabah bir saat izin alıp gidip kan verdim okula geri döndüm.öğlende de hastalandım.boşu boşuna postu deldirmiş oldum.2 gün sonra yeniden bakılması gerekecek ki tam bir sonuç versin fsh ve diğerleri.Ama menopozluk bi durum yokmuş sevindim.Önümüzdeki hafta rahim filmi çekilecek ve sonraki adetle birlikte ay sonu tedaviye başlıycam Allah'ın izniyle.Ama ben kesin kararlıyım dondurma yapacak en son taze embriyo ile transfer yaptıracağım.olursa tabi...Her şey kısmet arkadaşlar.Allah ne yazdıysa o olacak.Dİlerim hepimize Nur yüzlü birer bebek yazmış olsun aminnnn....çok zor yazıyorum .yazım yanlışlarını hoş görün tek parmak bu kadar oluyor.Hepinize sevgilerimi gönderiyorum.Kendinize iyi bakın iyi geceler herkese....

Çıkmadan yazayım canım,senin durumun bizim için en büyük umut.aman kendine çok dikkat et emi.güzel haberlerini bekliyoruz sevgiler...

Kampacım, ben de tüm tedavilerimi ankara'da yaptım ve artık istanbul'u düşünüyorum. Forumdaki memnuniyet yüzdesinden dolayı memorial'i düşünüyorum. Aslında bu hafta sonu randevu alıp gitmeyi düşünmüştük ama üstümde bir ağırlık var. Haftasonuna da bir arkadaştan davet alınca, görüşme girişimimi erteledim. Dün adetimin 3. günüydü, fsh, lh, e2, troid testlerimi yaptırdım. Durumum nedir görmek ve görüşmelerde bulundurmak için, bakalım nasıl çıkacak. Seni yürekten tebrik ediyorum, başaracağına inanıyorum.

Reiuse, ben de ankara'da geçirdiğim zamana üzülüyorum ama kocamı yıllarca ikna edemedim, istanbul'da denemeye.

Yaa kızlar, rahim filmi yada histereskopi falan istemeleri beni daha da uzaklaştırıyor, geciktiriyor. Yıllar önce her ikisi de yapıldı, bir sürü işlemlerden geçtik. Neden daha istiyorlar ki. Zaten tüp yada mikroenjeksiyon işlemlerinde tüpün açık kapalı olmasının ne önemi var ki. Bana hepsi para tuzağı gibi geliyor, ne dersiniz?

Ayyy biraz düzelttim yazıyı ama bilmem oldu mu...Benim sevgili,kırmızı kar yağmadan pc yi getirip mahçup etti bu akşam.Hiççç olmadım çok sevindim.Telden yazmak bana göre değil.Ben şakkudu şukkudu yazmalı arkama dönüp ne yazdım diye okumamalıyım.Öyle alışmışım napiim.
Alarahan naber şekercim...Online görünüyorsun...Maicim girmiş beğenmissin yazımı ama kaçırdım seni.Ayrıca da özledim...Kampa gibi ben de girmediğimde inanın özlüyorum hepinizi...Toana,evimcim ve daha bir çok eski yeni arkadaşlar...Hatta biraz nostalji bile yapasım geldi şimdi.Benim idollerim vardı burda.Denizbulut yazardı okur öğrenirdik neyin ne olduğunu.Ansiklopedi kadın diyorlardı eskiler ona.Tayf'ın ikizlerinin doğumunu nasıl da heyecanla beklemiştik.Sonrasında seslerini bile duymuştum ne güzelll.Alabama motive eder,bağırır çağırır söver ama hep en doğruları söylerdi.Ara ara gelip fırçasını kayıyor yine.Gel alabama lütfen gelll.Zarpdeniz vardı kızı porselen bebek...Hele ki Denizgeldi...Nasıl bir mutluluğa ortak etmişti bizi.Bağlanma proğramında onunla birlikte bağlanmıştık sanki sümüklü böceğine...Şu alet başında kossskoca 2 yıl,hemen hemen her gün paylaşmak,dertleşmek,sevinmek,üzülmek...Hiç küçümsenecek bir birliktelik değil bu arkadaşlar.Kader birliği yapmak çok güzel bir duygu.Ben burada olmaktan mutluyum.Dilerim mücadelemiz de mutlulukla sonuçlansın.Anne olup giden,gelemeyen ya da ara ara gelen arkadaşlara ben hiç darılmıyorum.Çünkü onlar bir süre sonra misyonlarını tamamlamış oluyorlar...Belki konudan bile epeyce uzaklaşıp unutuyorlar.Bir gün biz de unutalım aminnnn..Ama eminim ara ara okuyorlardır bizleri merak ettiklerinden.Ve biliyorum ki birimizden birimiz anne olmayı başarabilsek çok sevinecekler.Kalpleri ve duaları bizimledir o güzel kadınların.Neyse konuyu buraya nerden getirdim bilmiyorum.Eski arkadaşlara bir selam olsun en güzelinden...Mutlu geceler...

Rahim filmini en geç 2 yıl önce çektirdiysen ve bu arada da düşük kürtaj filan yaşamadıysan istemiyorlardı canım.Histereskopinin adını bile duymamıştım ben.Şimdi duyuyorum ve iki kürtajdan sonra ikisie de gerek duyarlarsa yandık diyorum başka da bir şey demiyorum.Sadece filmi çektireceğim o kadar.Onu da anestesi alarak ancak.Hatta tövbemi bile bozmuş olacağm çektirdiğimde.Asla bir daha çektirmem demiştim ama asla asla dememek lazımmış oysa...Neyse ölmiycez ya canım.Ne isterlerse yapalım da bitsin bu iş...

Kizlar hepinize hepinize selam. Tedavide olanlar iyi sanslar, hepimiz yaninizdayiz.
Alkan ne guzel demissin, buradaki birlik cok baska, insallah hepimiz icin mazide kalacak bu gunler, arada gelip moral verecegiz yeni arkadaslara.

Rieuse, senin soyledigin e vitaminini ben de alacagim. Simdi tum amacim endoyu duzeltmek. Bu bilgileri niye en bastan alamiyoruz da, binlerce sayfa forum okumak zorunda kaliyoruz ya! Basit bir web sitesi yapip su binlerce sayfadaki bilgileri ozetleyip, bir check-list yapasim var.

Bu Persembe Brno'ya bir defa daha gidecegim, baska bir merkezle gorusecegim (hem embriyo dondurma hem de donasyon icin).
Cinli doktorum da, nabzimi dinleyip, senin bobrek enerjin, karaciger enerjin ve kan enerjin dusuk bunlari toparlayalim dedi. Ha gayret, yakinda alternatif tibbin derinliklerinden seslenirim size.

Canlı selam alkan ve Kampa

Kampa
Bir yazı dokturmustun bir ara burada. O yazılardan birinde "aptal panda" diye birseyden soz etmistin. O gunden beri zaman zaman aklıma gelir bu anlattıgın. Bebegim kollarımda sukur Allahıma bu gunlerin guzelligine. Ancak ruhum o kadar yaslanmıs ki, o kadar yıpranmış ki onun melek yuzune bakarken bile bazen yaslar dokulur gozlerimden.

Soyleyeceklerimi toparlayamıyorum. Yanlıs bir laf ederim de uzerim diye korkuyorum. Yanlıs anlamayın beni lutfen ama…. Her gecen zaman biraz daha orselemesin ruhu. Ona cok iş duşuyor sonra. Onsuz bebegin hiçbir anlamı yok. Hayat anlamını yitiriyor cunku.
Donasyon diyorum…. Ne kadar yakın sana???

Gecte olsa bu guzel tebrik icin tesekkurler, daha cok yolun basindayim isallah ben ve isteyen herkes benim yasadigim mucizeyi yasar....

Sevgili kampacigim ben aranizda en yeni ve en az bilgili olanim , bilgi azligimda cok arastirmaya firsat kalmadan hamile kalmam, fakat donem donem bunun tesadufi oldugunu dusunmuyor degiliz esimle :)))) neden tesadufi oldugunu dusunuyoruz biliyormusun 44 yasindayim ama bana siradan genc hastaya uygulanan tedavi uygulandi ( esim buna fabrikasyon diyor ) herhangi ozel hic bir sey yapimadi , siradan standart kan testleri ve hooopppp tedavi yangindan mal kacirir gibi ne bir rontgen , ne bir histeroskopi hatta semra hn falan gormedik bir kez , dosyani gordu dediler tamam sustuk , protokol 25 yasindakine neyse banada ayni yapildi, rahim durumum en bastan bakilmadi bile dogru durust , troidlerim yok tsh degerim hic kaile alinmadi , ben endokronolijiye gidip ilac ayari yaptirdim , esim diyorki senden hic umutlari yoktu hevesin kirilmasin uzulmeyesin diye yaptilar sonuca kendileride sasirdi , daha bir suru sey var yazip kafani sisirmeyeyim, ben pozitifi gordugumde bile standart uygulama 21 gun sonra gel yapildi , buyasta yakaladik ek caba harciyalim yok, ben bir doktor buldum gittim keseyi gordum , dis gebelik endisesinden kurtuldum , progestan ilaci dozu azmis doktorum bu yasta size az doz vermisler yetmez dei arttirdi. Yani memoriale cok sey borcluyum bir daha yapsam oraya giderim ama eksiklerinide soylemek lazim bunlari niye anlattim standart uygulama yapip bodoslama tedaviye girmis ben bile hamile kaliyrsam bu kadar detayli baktiklari sana niye daha olumlu olmuyorlar anlamadim bir turlu ,
Ama nacizane dahada anlamadigim sana yumurta kalitesi bla bla bla diyorlar e ben 44 yasindayim buyuk ihtimalle senden buyugum , benimkide seninle ayni kalitede takribi , eeee bende nasil tuttu bende tutuyrsa sendede tutar niye donasyon falan deniyor , niye bu adar umtsuz yonlendiriyorlar deneme hevesini koreltiyorlar, yumurtanla deneme zaman kaybetme ne demek , iste zaman kaybetmis ben hala soyluyorum 44 yasindayim diyorumda aslinda iki ay sonra 45 ...
Sacma sapan yazdim biliyorum ama kiziyorum bu doktorlara bazen , hic durma dene kendi yumurtanla , kapa gozunu hic bir sey dusunme , ince eleme sik dokuma , birak Doga yolunu bulsun, ne kaybedersin , olmadi donasyon yaparsin ama once kendine sans ver , bak ben 1 yumurtaya sans verdim kaderim oldu , bos ver soylenenleri git dene , benimki cahil cesaretiydi , bazen cahil cesareti gerekiyor
Saygilarimla,,,,,,,

Once cuma gunu guzel haberler ver sonra bebislerinle memlekete gelllllll

Ahaaaa ayni benim durum benimde yumurtalar birden buyudu sabah bakti aynur hn aldi basini gitti dedi , aksam uzeri tekrar cagirdi nur hn bakti ve sure dolmadan aldilar beni opu ya , hic unutmam haklarini yememek lazim siki kontrol ediyorlar
Polar body biopsi bendede yapmadilar banada sonradan temkinli ol dediler , hatta ilk degerlerimi goren nur ve aynur hn tebrik etmeden once ikili test, amniyo sentez , yolun zor , cok dikkat , bu yasta sagliki kucaga alma yuzdesi falan diye soze basladi , bende hop durun hevesim kursagimda kaldi , 2 gun tadini cikarayim desim susturdum :))))
Yani hamile kalmakla is bitmiyor endiseye devam degerim katlandimi , keşe varmi , kalbi pitladimi , ay iyi besliyormuyum , saglikli olacakmi , gunde on binkez camasir kontrolu kan varmi , bitmiyor :))))
Beni soracak olursan ben ve endiselerim kardes kardes yasiyoruz iste , doktorumu telefonla taciz etmekten yoruldum artik daha iyi bir yol buldum mail atiyorum o cevap veriyor , adam pisman yani
Biz kalp atisi icin 10 martta doktordayiz, bu gun ilk gebelik testleri icin ozel bir hastaneye kan vermeye gittim 3 tup kan alip beni somurduler, laboratuardan ciktik tuttum esimin kolundan surukledim ilk randevu buldugum jinekologun parasini odeyip muayneye girdim keseyi gordum , sadece yetinde duruyormu bakmak icin, esim bana once deli dedi , sonrada meyse en azndan 1 hafta kafam rahat basimin etini yemezsin , durumum bu 44 yas hamileligi hafif delirtiyor adami

Çıkmadan yazayım canım,senin durumun bizim için en büyük umut.aman kendine çok dikkat et emi.güzel haberlerini bekliyoruz sevgiler...

Canm sagol biz cok iyiyiz , benmkini gordum bu gun 17 mm olmus kese , evde artik ismi 17 mm :))))
Onun disinda mide bulantilari ile yogun mucadeledeyim , artik anliyorum gercekten hamileyim , gecen gun esimi kavun icin yarim gun dolastirdim bulana kadar , sizede nasip olur insallah kavun arayan esler :))))

alaracım bence rahim filmi istemeselerde biz kendimiz çektirmeliyiz(eğer yakın zamnda çekilmemişse)benim son yaptırdığım transferde tüpler şişti dr söyledim bakarmısınız iltahap varmı rahime geliyormu?dediki dr lar ikiye ayrılıyor,iştahabın zararı olur diyen var olmaz diyen var.bişey olmaz dedi bana.birde bu seferden çok umutluyum demiştinetice negatif.bence çektir hiç olmazsa ödeyeceğin bir mikter para daha sonra ödeyeğin çok paradan ve yaşayacağın üzüntüden iyidir.sonradan problem olduğunu öğrendiğinde neden çektimediler diye hem onları hem kendini sorgulama.

kampacım helel olsun sana.bende neredeyse istanbulun bütün tüp bebek merkezlerini en az bir kez turlamışlığım var.bende hep karşılaştırdım ama bailangıç olarak pekte iyi bir yerde başlangıç yapamadım.durumu biliyorsun.inşaAllah sen aklına en iyi yatan yerde bebeğini önce göbeğine sonrada kucağına alırsın

canim benim gene döktürmüssün güzel güzel. insallah cumaya hayirli güzel haberler alirim. Allahintaktiri artik. elimden gelen herseyi yaptim. ben sana benim dondurulmusun hikayesini anlatayim. kasim ayinda mini tüp tedavisi ile 2 tane yumi elde ettik ve döllenmeden donduruldular. simdiki tedavide ise 3 tane yumi toplandi (1 tanesi olgun degilmis) ve en güzel bölünen ve doktorlarin büyük umut bagladigi benim dondurulmus olan yumurtam. kendisi son hiz finish cizgisini kucaklamis. doktorum böyle seylerle karsilasiyoruz dedi. tazeden umut beklerken dondurulmus daha kaliteli cikiyor diye. hele sonradan saha kalkip digerklerine yetisleye calisan ve bize sürpriz yapan yumi ise tam savasci. bu yüzeden ne olacagi hic belli olmaz. sen yeterki o güzel gönlünü ferah tut. Yüce Rabbim hepimize bu güzel duyguyu nasil eylesin insallah.

canım, 40 yaşında anne olman çok sevindirici, sağlıkla büyütürsün inşallah,,, umut olsun buradaki arkadaşlara ve bana,,,sen de ki sorun ne idi,,,, 2.ci bebeğini düşünüyormusun,,, insanoğlu böyle tatlım, birine kavuşmak yeterli iken ikinciyi de istiyor ama kardeş de fena olmaz değil mi ama,,,,,, tekrar teşekkür[/QUOTE]

selam arkadaşlar, griptim birkaç gündür görmedim yazdıklarınızı. şimdi şöyle bir 10 sayfa geriye gidip okudum da bazı hikayeler benim olaya benziyor. anlatasım geldi yine:)
36 da evlendim. 38e kadar dogumkontrol hapıyla korundum. nasıl da dikkatli içerdim hapları. olmuyormuş ki aslında zaten. neyse hapları bırakıp birkaç ay denedikten sonra tutuştuk tabi.Belli bir sorun yoktu. ama 40 yaş ve azalan yumurta rezervi başlı başına bir sorun...

1. deneme: (merkezi yazmak istemiyorum. aynı yerde tedavi görenler vardır. benim sonuç alamamam başkası da alamayacak demek değil elbet). SIMAY72 senin hikayenle aynı. 2 yumurta toplandı. 1 tanesi döllendi. sonuç negatif. Aslında 3-4 yumurta vardı ama erken çatladılar. Endometrium da kalınlaşmıyorduyeterince ama yine de çatlayan yumurtaların aktığı ve endometriumda sorun olan ortama transfer yapıldı. biraz merkezi de suçluyorum tabi.

Biz bu sefer doğal yolla deneyelim yine dedik. Ama her ay yumurta takibi yaptırıp çatlatma iğnesi oluyordum.bal çörek otu yiyip bi de bişeyin suyunu içiyordum hatırlayamadım şimdi. ama tabi 1 ay deneyip yumurta sayısını aynı görünce bırakıyordum hemen. yani hiç disiplinli kullanmadım hiçbir şeyi.

2. deneme : baktık olmuyor yine vakit kaybetmeyelim dedik 2. ye başladık. Merkezi değiştirdik. binbir kapris yaptım. burda da 2. kez denemeyeceğim hoca baksın sonuna kadar yoksa bırakırm vs diye(şımarıklık işte) 4-5 yumurta gelişti. 4 tane blasta kadar geldik. acaip sevindik tabi. endometrium kalınlaşmadığı için hepsi donduruldu. 1 ay bir hormon tedavisi daha yapıldıktan sonra transfer edildiler. veeeee aldık positif sonucu.

bütün hamileliğimi diken üstünde geçirdim. son gün bile az kalsın acile gidiyordum kıpırdamıyor bu diye...hiç bir aksilik olmadan aldık yavruyu. şimdi 1 yaşında kuzu:)

2 denemede çok tecrübeli olmamışımdır ama benim aldıgım dersler sunlar

1. ilk denemede 10 gun yattım. olmadı 2. de 2 gun sonra işe dönüp topuklularla tıkır tıkır kosturdum tuttu. kan dolasımı için hareketsiz kalmayın diyorlardı dogruymuş
2. ilk denemede annelerin haberi vardı bir de onun baskısı iyice can sıkıcı oldu. 2 de kımseye soylemedim. kafam rahattı
3. ilk denemede çok olumluydum. olmadı. 2 de yine olmayacak kesin diye karamsardım tuttu. positif dusunmeye kasmayın pek farketmiyor
4. olmasa da biz boyle mutluyuz diye dusunmenin faydası buyuk.

tedaviye başlayamayan bir arkadaşı okudum. ilk mesajımda da yazmıştım aynı şeklde başlayamayan2 arkadaşımdoğal yolla hamile kaldılar.
Puffy68, son güne kadar tedirginlik bitmiyor ben sana diyim. her hafta ultrasona girdim ben. 2 gün içim rahat ondan sonra yine tedirgin. hiç gerek yokmuş. hiç kontrole gitmesem bile doğuracakmışım. tadını çıkaramadım hamileliğin. sen yapma diceeem ama olmayacak biliyorum.

Sevgili Alisalis, 2. ler dolapta bizim:) eşim yazık onları da yapalım menemen olmasınlar diyor:) ama olmuyorken 5 tane olsun yine isterim diyen ben 2. ye şiddetle karşıyım şuan, 2 çocuğa da aynı okuma ve yaşama koşullarını sağlayamam diye... noolur havaya girmiş bu demeyin, inşallah bebeleriniz gelince ki gelecek hepiniz sorgulayacaksınız 2. yi.

Puffy'cim haklisin ama senin 2. denemenmis, benim 5. negatif, hormon degerlerimiz farkli, rahim kalinligi kavitesi farkli, yani durum farkli. Belki yine de tutar, 6,7,belki 10. denemem de tutar, ama benim ruhum ona dayanirmi bilemedim simdi. Asil sorunum rahmim, endmetrium kalinligim hazir degil, onu duzeltirsem, artik kendi embriyom, donasyon falan demeden denemeye devam edecegim, ama bakalim endo duselecekmi...

Alarahan gercekten iyi karar vermissin, oyalanmadan git Memorial'e. Baska iyi doktorlar da var elbette ama ben iyi hissettim orada, aslinda Bahceci ve Cankat klinikte de gorusmelerimden memnun kaldim. Ama denemem Memorial'de ve ayni doktoru goremezsen bile (israr edersen gorursun, ben hep aynisini gordum) iyi bir ekip, yanilma olmaz.

Evim'cim o hikaye 'aptal puma sendromu' idi, kisacasi: geyigi kovalayip yerse alacagi enerjiyle, kosarken kaybedecegi enerjiyi hesaplama icgudusu vermis doga pumalara. Bir noktada aniden durur vazgecerlermis. Bu hesabi yapamayip, zamaninda vazgecmeyen insanlarin durumuna da 'aptal puma sendromu' derlermis.
Evimicin seni cok iyi anliyorum. Ben de yaslandim. Bir ruhsal de-tox'a ihtiyacim var. Bunlari unutmaliyim, ustunden yuzyillar gecmeli, tazelenmeliyim gibi... Esimle beraber oldugumuzdan beri (5 sene once) taki gecen seneye kadar, 16-17 yasinda hissederdik, asik, mutlu, leyla gibi. Gecen sene sorsan 25 yasindaki gibi hissediyorum derdim. Simdi sor, 65 yasindayim, yani rezalet! Egleniyorum geziyorum ama icim sakin, durgun, kirgin, hasta degilim biliyorum ama, 2012'nin ilk 8 ayinda 9 kere girdim operasyon odasina, 4'u genel anestezili idi, normal olarak ruhum hasta gibi hissediyor. Gerci ben bunlari her dakika dusunmuyorum, bebek sahibi olmak 3 sene oncesine kadar onceliklerim arasinda hic yoktu ancak yine de simdi butun hayatim oldu, bilincaltimda her an duruyor. O yuzden anliyorum seni. Ruhumuza ne oluyor, tekrar duzelecekmi, tekrar dertsiz tasasiz gulermiyiz? Donasyona artik yakin hissediyorum. Diyorum ki, benim genlerimden olmamasinin belki de bir sebebi vardir, Allah'in yine bir bildigi vardir, esime cok asigim ben, ondan olsun yeter, benim de kanimla beslenecek, ben buyutecegim, huyu suyu bana da benzer... Butun doktorlar bana bir yonu gosterirken ve ben bu kadar denemis yanilmisken, aptal puma olurum gibi geliyor. Kendi embriyolarimi da toplatip, karma yaparim belki. Ne bileyim, bir iki hafta daha dusunmem lazim. Sen donasyon yap demek mi istemistin? Kimse kirilmaz burada, ozellikle ben acigim her oneriyi duymaya, sonunda ne duyarsam duyayim, dusunur kendi kararimi veririm.

Kizlar sizde soyleyin tam olarak ne dusundugunuzu benim icin. 6. denemeyi yapmalimiyim, yoksa rahmimi duzeltebilirsem, zaman kaybetmeden donasyon mu deneyeyim. Zaman kaybedersem, donasyonun da riske girme ihtimali var diyorlar.........Bilmiyorum...
Hepinize sevgiler.

Kampa canım allah yardımcın olsun inşallah karmaşasız direk sonuca en basit en kolay yolla ulaşırsın. Bunun için tüm zihnini dogru kararı vermekten uzaklaştırıp eski defterleri karıştırmadan saf bi şekilde yapmaya çalış. Sonuca hep böyle gidiliyo bence herşey herşey boş tüm söylenenler boş çünkü görüyoruz oldu mu oluyo bence basit en basit şeylere inanmak sonucu pozitif yapıyor. ben buna gönülden inanıyorum. yani sana komik gelcek ama ben çocuğumun oluşunu sigarayı bırakmaya baltarçınçörek otunu sabahları yalayıp yutmama ve fenerbahçe eşofmanlarıma bağladım. yumurtaymış kalınlaşmaymış hepsi ayak. şimdi bunca şeyden sonra seneye bu zaman hiç tedavisiz çocuğun olsa bugün hamile kalsan seneye kucağına alsan ne dicez aaa bak oldu dicez. dimi şimdiden inanalım buna. tamam tedavi bi sebep yardımı olmadan olmuyor ama işe yaradığı için değil ha fenerbahçe terliği ha tedavi işte aynı şey ikiside. ay nolur saçmalıyo deme kızım vallahi bak öyle. yapman gerektiğine kesinlikle inandığın şeyi yap mesela sigara engel oluyo hergün bi duble rakı içiyorum o engelliyo kiloluyum onda veya ay ben çok stresim ondan falan diyosan o neyse onu yapma çünkü bunu yaptığında inanman için enn güzel şeyi yapmış olacaksın ve kendine güveneceksin. inandınmı gerisini koyvereceksin. hayatta herşey boş aslında geldik gidiyoruz milyarlarca insandan sadece biriyiz ulan ne yani o kadar da kendimize anlam yüklemeyelim . herkesin oluyo bak benim olmuyo ben çok özelim ben farklıyım yok a.q ya farklı falan değiliz zihnimizi çok yoruyoruz sadece ve sonuçları etkiliyoruz. benim triodim varmış 4 ay önce öğrendim hipoymuş hiroşimo triodimiymiş neymiş. ama tedavi süresince tsh hep normaldi nasıl oluyo anlamadım amaaaan anlamakda istemiyorum al bu hapi iç dedi ömrün boyunca iccekmişim içiyorum çok da kafama takmıyorum. yani demekki ben test yapınca düzgün çıkıyodu hıyar hormon ama başka zaman tavan yapıyodu eee nolcak şimdi hiç bir doktor bunu bulamadı ben şansa ev alınca banka hayat sigortası yapmayı şart koşunca hayat sigortası tarama isteyince yaptırınca bunu öğrendim. o an da eğer düzgün çıksaydı yine öğrenemeyecek miydim bilmiyorum. çünkü bunu endokronoloji doktoruna sordum evet dalgalanabilir dedi çocuk sahibi olmanını engelleyen milyon sebepten biri olabilir ama olmayabilirde dedi. bu nasıl bir yorum yine bilmiyorum. ama iki saattir zırvaladığım şey şu ki doktorlarda %100 bilemiyorlar. her kağıtlarında %1 riskleri saklı tutuyorlar. kendilerini garanti ediyorlar. ee onlar yüzde yüz bilemiyorsa ben de yüzde yüz inanmam. kendime yüzde yüz inanırım. insanlar ölümcül hastalıkları yeniyorlar insan isterse herşeyi yapar. olmuyorsa sen inanmadığın için olmuyor dış etkenler yüzünden değil. yada iç etkenler yüzünden de değil. belki öyle ama şu otu yicem kalınlık sorunu kalkıyomuş benimkide kalkacak demek başka şu otu yicem bakalım benim ki de kalkacak mı sonucu merak edip negatifi çağırmak başka. ne yapıyorsan kesin sonucu senin için pozitife getireceğine emin olarak yapacaksın. ben bu farkın sonucu DİREK DEĞİŞTİRDİĞİNE İNANIYORUM. Sadece içinde okkalı bi saflık gerekiyor. Saf olarak inanmak lazım. İşte saçma sapan yazdım bişiyler ama inşallah esas anlatmaya çalıştığımı anlatabilmişimdir.

Canım o öpücüğü alırım ben sen yeterki inan ulan bari o öpücüğü vermek için inan. Öpücük sözünü yerine getirmek bana olan öpücük borcunu verebilmek için hamile kalman artık şart oldu. e bide yüzüme bi tükürük yemek de istemiyorum. bak artık kesin ve net sebeplerin oldu. Ben burdan hayatta kopamam. Sözüm meclisden dışarı diyim ama ben SAHİCİYİM. ve sahici duygular hissediyorum. kendimi süsleyip püslemiyorum o süsleri kendi üstüme yapıştırıp o süsler benim zannetmiyorum sonra da kendimi süslü zannetmiyorum. kendimi anlatırken ayıp söylenmez diye söylemediğim şeyler var ama gerçek ben neysem onu yazıyorum. içimde hesaplarım yok. şunu yaparsam uğurum kaçar bunu yaparsam uğur kaçar dur on dirhemin bir dirhemini yazıyım 9 dirhemi bana kalsın demiyorum. sonrada mevzu bahis olan bir dirhemmiş gibi yalanı yaşamaya anlatmaya devam etmiyorum. bunu yapsam kumar masasında yapardım şeytanı kandırmak için ama ordada işe yaramıyo yüz el elden kare gelsin diye poker oynuyosun gelmiyo bırak per bulamıyorsun en salak en saf halinde koy gütüne yallah tazzik diyosun en aptal halinde elinde ki kağıtları bi açıyosun kare ulan oldu mu oluyo işte hayat aynı poker gibidir ama oyun spor olarak bi bağımlılık olarak servetini yüklemek anlamında değil. ihtirassız sadece hayatla inatlaşmak istiyorsan gerçek parayla poker oyna kazanmak iste ve cebindeki belli parayı riske at. riske giremiyorsan poker oynayamazsın hayat da bir riskdir. kimse üstüne bişi alınmasın ben beni anlatıyorum kimseyi anlatmıyorum. kendimi bi bok zannetmiyorum ben bi bokum kimse elime su dökemez delikanlılıkta. neysee.

Reiscim bugün dualarım seninle inşallah yavrunu kucağına alır bu kez mis kokuluna kavuşursun allah yardımcın olsun.

Kampacım bide ananas la çekirdek çıtlatmıştım onlara da bağlıyorum. oğlum 5 gece yoğun bakımda kaldı az daha kaybediyordum. o günleri hatırlamak istemiyorum diyemiyorum çünkü o günler beni oğluma kavuşturdu. doktor köyde doğursaydın bu çocuk ölürdü dedi. orda da ayağımdan fenerbahçe terliklerimi çıkartmamıştım. fenerbahçe terlikleri de ordan çıktı.

Alarahan gercekten iyi karar vermissin, oyalanmadan git Memorial'e. Baska iyi doktorlar da var elbette ama ben iyi hissettim orada, aslinda Bahceci ve Cankat klinikte de gorusmelerimden memnun kaldim. Ama denemem Memorial'de ve ayni doktoru goremezsen bile (israr edersen gorursun, ben hep aynisini gordum) iyi bir ekip, yanilma olmaz.

Arkadaşlar, bu ay Memorial ile görüşme kararımdan sonra elimde hazır bulunsun diye testlerimi yaptırdım. Moralim bozuldu. Cuma akşam 17.30 gibi adet oldum, cumayı saymazsak, 3. gün diye pazartesi testlerimi yaptırdım.
FSH: 19,07
LH: 13,43
E2: 19
CA 125: 47 (Ref: 0-30,2)

Normalde fsh değerim 8-9, e2 40'larda olurdu. Şimdi ben menapoza doğru mu gidiyorum eğer öyleyse tekrar kendi yumurtamla denememin faydası olmayacaktır. Kampa, ben de zaman kaybetmeden donör seçeneğini mi düşünmeliyim? Off ya! İnanın bende de ne yaşam sevinci kaldı ne de bir bebeğe bakabilecek güç var. Ben de çoook yorgunum. Hiç bir pişmanlığım yok 30 yaşından bu yana defalarca denedim, olsaydı çoktan olurdu. Kayıplarımı düşününce şu an 10 yaşında çocuğum olacaktı ve yıllardır iş ve özel hayatımın üstüne çöken bu karabasanın, engelin hezimetini, sıkıntısını yaşamayacaktım.

Ne dersiniz bu değerlerle olur mu? Bu CA 125'te rahim ve yumurtalık kanser testi, kistim mi var, 2 yıl önce myom aldırmıştım, yine mi oluştu anlam veremedim. Yorumlarınızı bekliyorum.

Sevgili arkadasim ,
Bir karar arifesindesin ve kabaca su an kafan binbesyuz yani karisik :))))
Ben sana bir suru suslu cumle kurmayacagim sadece defalarca anlattigim kader hikayemizi anlatacagim ;tedavi basinda , regl ikinci gunu nur hn karsisindayiz , tek yumurta istersen vazgec obur ay bakalim dedi , benim kafa nasil anlatamam bilgisayar gibi calisiyor ihtimaller , olasilikar , gecerlilikler, hesap kitap , tedavi sureci, olabilecekler film seridi gibi geciyor beynimden ama balatalarim yanmak uzere duman cikiyor ....
Yardim ister gibi baktim benim bey sakin , sanki adam deniz kiyisinda cay iciyor huzurla deniz seyrediyor, bogmak geldi icimden ne yapacagiz dedim devam dedi , nasil yani ya olmazsa dedim , nerden biliyorsun dedi neye gore karar ve hukum veriyorsun , kimsinki sen yumurtanin kaderini ciziyorsun. Dondu doktora devam dedi yani dedim ya buyumuzse , ya bos cikarsa , ya dollenmezse benim yipranmisligim falan filan , devam dei ben onlardan anlamam kafada yormam her seye otopsi yapma birak kendini , yani cahil cesareti bu.....
Hamis ; ne yaparsan yap bir an once yap , yaparken gecmisi dusunme , icini bosalt temizle git , kafani bosalt temizle git , en mutlu ve sansli insanlar hafif aptal olup bir seyin farkinda olmayanlar , biraz aptal ol , saf ol inan bu saf mutluluk pozitifi getiriyor , olamiyorsan benimde ara ara yapmayi dusundugum gibi tepe ustu atla bir yerden sersemle tedaviye oyle basla ( sonuncusu gulmen icindi )
Sana akil veren ama akli kendine yetmeyen , koca akliyla is yapan , genelde hic dinlemedigi koca aklini kirk yilda bir dinleyip simdi o kocayi daha cok seven , senide birgun kendisi gibi 17 mm lik bir keseyle cok cok gormek isteyen arkadasin :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…