Kizlar cevaplariniza tesekkurler..
Kampa canım allah yardımcın olsun inşallah karmaşasız direk sonuca en basit en kolay yolla ulaşırsın. Bunun için tüm zihnini dogru kararı vermekten uzaklaştırıp eski defterleri karıştırmadan saf bi şekilde yapmaya çalış. Sonuca hep böyle gidiliyo bence herşey herşey boş tüm söylenenler boş çünkü görüyoruz oldu mu oluyo bence basit en basit şeylere inanmak sonucu pozitif yapıyor. ben buna gönülden inanıyorum. yani sana komik gelcek ama ben çocuğumun oluşunu sigarayı bırakmaya baltarçınçörek otunu sabahları yalayıp yutmama ve fenerbahçe eşofmanlarıma bağladım. yumurtaymış kalınlaşmaymış hepsi ayak. şimdi bunca şeyden sonra seneye bu zaman hiç tedavisiz çocuğun olsa bugün hamile kalsan seneye kucağına alsan ne dicez aaa bak oldu dicez. dimi şimdiden inanalım buna. tamam tedavi bi sebep yardımı olmadan olmuyor ama işe yaradığı için değil ha fenerbahçe terliği ha tedavi işte aynı şey ikiside. ay nolur saçmalıyo deme kızım vallahi bak öyle. yapman gerektiğine kesinlikle inandığın şeyi yap mesela sigara engel oluyo hergün bi duble rakı içiyorum o engelliyo kiloluyum onda veya ay ben çok stresim ondan falan diyosan o neyse onu yapma çünkü bunu yaptığında inanman için enn güzel şeyi yapmış olacaksın ve kendine güveneceksin. inandınmı gerisini koyvereceksin. hayatta herşey boş aslında geldik gidiyoruz milyarlarca insandan sadece biriyiz ulan ne yani o kadar da kendimize anlam yüklemeyelim . herkesin oluyo bak benim olmuyo ben çok özelim ben farklıyım yok a.q ya farklı falan değiliz zihnimizi çok yoruyoruz sadece ve sonuçları etkiliyoruz. benim triodim varmış 4 ay önce öğrendim hipoymuş hiroşimo triodimiymiş neymiş. ama tedavi süresince tsh hep normaldi nasıl oluyo anlamadım amaaaan anlamakda istemiyorum al bu hapi iç dedi ömrün boyunca iccekmişim içiyorum çok da kafama takmıyorum. yani demekki ben test yapınca düzgün çıkıyodu hıyar hormon ama başka zaman tavan yapıyodu eee nolcak şimdi hiç bir doktor bunu bulamadı ben şansa ev alınca banka hayat sigortası yapmayı şart koşunca hayat sigortası tarama isteyince yaptırınca bunu öğrendim. o an da eğer düzgün çıksaydı yine öğrenemeyecek miydim bilmiyorum. çünkü bunu endokronoloji doktoruna sordum evet dalgalanabilir dedi çocuk sahibi olmanını engelleyen milyon sebepten biri olabilir ama olmayabilirde dedi. bu nasıl bir yorum yine bilmiyorum. ama iki saattir zırvaladığım şey şu ki doktorlarda %100 bilemiyorlar. her kağıtlarında %1 riskleri saklı tutuyorlar. kendilerini garanti ediyorlar. ee onlar yüzde yüz bilemiyorsa ben de yüzde yüz inanmam. kendime yüzde yüz inanırım. insanlar ölümcül hastalıkları yeniyorlar insan isterse herşeyi yapar. olmuyorsa sen inanmadığın için olmuyor dış etkenler yüzünden değil. yada iç etkenler yüzünden de değil. belki öyle ama şu otu yicem kalınlık sorunu kalkıyomuş benimkide kalkacak demek başka şu otu yicem bakalım benim ki de kalkacak mı sonucu merak edip negatifi çağırmak başka. ne yapıyorsan kesin sonucu senin için pozitife getireceğine emin olarak yapacaksın. ben bu farkın sonucu DİREK DEĞİŞTİRDİĞİNE İNANIYORUM. Sadece içinde okkalı bi saflık gerekiyor. Saf olarak inanmak lazım. İşte saçma sapan yazdım bişiyler ama inşallah esas anlatmaya çalıştığımı anlatabilmişimdir.
O saflik ve hafif salaklik haline, hayatim boyunca imrenmisimdir. Evet ben cok taktim, ben eskiden de boyleydim, yuzu mor renk alana matematik roblemine asilan liseli kiz durumu. Sonra bir saldim kendimi hayata, gule oynaya, yuksek enerji, pozitif karma, onumde engel tanimadim, simdi zoru gorunce yine eskiye donduk, zorla da zorla. Aslinda cozum rahat birakmakta biliyorum, ama nasil rahat birakicam onu henuz cozemedim, telkin lazim. Ama oyle bir noktaya geldimki, elimden daha fazla gelen bir sey yok, dedigin gibi en inandiklarimi yapmam lazim. Cin terapisine cok inaniyorum, bal-polen-arisutu de aldim, E vitamini dediler onu da alacagim, bir de corek otu atarim balimin icine, burada nar bulmak zor onu bulmam lazim, esime bu gorev senin dedim attim basimdan, kabak cekirdegi ananas da tamam. Vucudum calismiyor gibi hissediyorum, ben yuzmeye baslarsam hersey duzelir gibi... Budur!
Evet Alabamacim sen cok gerceksin, bizi de hic birakmadin, cok tesekkur. Bu arada yine dedigin dogru, bizim hayatimizin pek bir onemi yok, butun dunyayi, binlerce yili dusununce. Herkes yasamis, tarih dedigimiz hissetmeden okudugumuz izledigimiz o insanlar, gercek insanlar, cocugu vamis yokmus, bir gun hepsi kul olmus. Biliyoruz da, insan psikolojisi iste, dalip dalip cikiyoruz.
Sevgili arkadasim ,
Bir karar arifesindesin ve kabaca su an kafan binbesyuz yani karisik :))))
Ben sana bir suru suslu cumle kurmayacagim sadece defalarca anlattigim kader hikayemizi anlatacagim ;tedavi basinda , regl ikinci gunu nur hn karsisindayiz , tek yumurta istersen vazgec obur ay bakalim dedi , benim kafa nasil anlatamam bilgisayar gibi calisiyor ihtimaller , olasilikar , gecerlilikler, hesap kitap , tedavi sureci, olabilecekler film seridi gibi geciyor beynimden ama balatalarim yanmak uzere duman cikiyor ....
Yardim ister gibi baktim benim bey sakin , sanki adam deniz kiyisinda cay iciyor huzurla deniz seyrediyor, bogmak geldi icimden ne yapacagiz dedim devam dedi , nasil yani ya olmazsa dedim , nerden biliyorsun dedi neye gore karar ve hukum veriyorsun , kimsinki sen yumurtanin kaderini ciziyorsun. Dondu doktora devam dedi yani dedim ya buyumuzse , ya bos cikarsa , ya dollenmezse benim yipranmisligim falan filan , devam dei ben onlardan anlamam kafada yormam her seye otopsi yapma birak kendini , yani cahil cesareti bu.....
Hamis ; ne yaparsan yap bir an once yap , yaparken gecmisi dusunme , icini bosalt temizle git , kafani bosalt temizle git , en mutlu ve sansli insanlar hafif aptal olup bir seyin farkinda olmayanlar , biraz aptal ol , saf ol inan bu saf mutluluk pozitifi getiriyor , olamiyorsan benimde ara ara yapmayi dusundugum gibi tepe ustu atla bir yerden sersemle tedaviye oyle basla ( sonuncusu gulmen icindi )
Sana akil veren ama akli kendine yetmeyen , koca akliyla is yapan , genelde hic dinlemedigi koca aklini kirk yilda bir dinleyip simdi o kocayi daha cok seven , senide birgun kendisi gibi 17 mm lik bir keseyle cok cok gormek isteyen arkadasin :))))
Puffy'cim akil akildan ustundur, hele su noktada herkesinki benimkinden ustundur. O kadar icindeyimki konunun, objektif olamiyorum. Ama kalbimin ne dedigini duymaya basladim yavas yavas. Biraz daha uyumam lazim bu bilgilerin ustune. Ben de kendi esim kadar temiz akilli olabilsem, benimki karisti corba oldu! Tesekkurler canim.
Merhaba 38 in gülleri
Kampacım sana yemin ederim tedaviye başladığımda seni aklımdan geçirdim.Şöyle geçirdim : Bizim bu yaştan sonra olabilecek yumurta sayımız taş çatlasa 2-3, pozitif düşünerek bu sayı artmıyor maalesef :) Hiç uğraşma git donasyon dene paran var imkanın var diye düşünmüştüm.Bizden olanın genetiğinin ne kadar iyi olacağını bilmiyoruz ki.Bak bana 3 hamileliğimde de bebeklerim trizomiliydi.Benim daha fazla deneyecek imkanım yok istesem tabiki yaratırım ama dediğin gibi ruhum yoruldu.Umarım en doğru kararı bir an önce verirsin zaman çok çabuk geçiyor evlatlarımızla geçireceğimiz zaman daralıyor !
alabama çok tatlısın ve çok seviyorum muhabbettini Allah evladınla uzun bir ömür nasip etsin...
Rieuse, dogru, bizimkinin genetigi belirsiz, aileyi biraz karistirsan, 2.derece akrabalarda istenmeyen seyler cikar yani. Kendimi dinlemem lazim biraz, ama birseyler duymaya basladim bile. Bence de ya, yaptirayim gitsin. Senn de 5. gunun hayirli olur insallah, Memoriale guven canim.
Arkadaşlar, bu ay Memorial ile görüşme kararımdan sonra elimde hazır bulunsun diye testlerimi yaptırdım. Moralim bozuldu. Cuma akşam 17.30 gibi adet oldum, cumayı saymazsak, 3. gün diye pazartesi testlerimi yaptırdım.
FSH: 19,07
LH: 13,43
E2: 19
CA 125: 47 (Ref: 0-30,2) Normalde fsh değerim 8-9, e2 40'larda olurdu. Şimdi ben menapoza doğru mu gidiyorum eğer öyleyse tekrar kendi yumurtamla denememin faydası olmayacaktır. Kampa, ben de zaman kaybetmeden donör seçeneğini mi düşünmeliyim? Off ya! İnanın bende de ne yaşam sevinci kaldı ne de bir bebeğe bakabilecek güç var. Ben de çoook yorgunum. Hiç bir pişmanlığım yok 30 yaşından bu yana defalarca denedim, olsaydı çoktan olurdu. Kayıplarımı düşününce şu an 10 yaşında çocuğum olacaktı ve yıllardır iş ve özel hayatımın üstüne çöken bu karabasanın, engelin hezimetini, sıkıntısını yaşamayacaktım.
Ne dersiniz bu değerlerle olur mu? Bu CA 125'te rahim ve yumurtalık kanser testi, kistim mi var, 2 yıl önce myom aldırmıştım, yine mi oluştu anlam veremedim. Yorumlarınızı bekliyorum.
Alara sakin ol! Ne oyle hemen panikledin, dur bir, git konus. FSH fazla cikmis ama bizm yasimiz da inip cikarmis zaten, bir ay olmazsa obur ay duzelir. Bana bile menapoz demediler FSH 30 olmus. Sakin canim cool :) Semra Hanimi dinle, Istanbul'a gitmisken olmadi bir doktor daha dinle. Hemen donasyona atlamiyoruz biliyorsun, donasyon eeen son care. Sen orada degilsin henuz. Ben Semra Hanim'la bir konus, ne dedigine bir bak diyorum. Olmadi sonra dusunursun. Yorulduk evet, hem de coook. Ben de eski defterleri cok actim ama Alara herkesin payina dusen bir hayat var, bozma kalbini, bize de boylesi oldu. Herseyin beteri var, esine onun sevgisine saril. Takmiyoruz kafamiza. Biz savasci kadinlariz, bunlarla ugrasirken kahkaha atmayi bilmeliyiz. Ne guzel dedim dimi, daha demin 65 yasinda hissediyorum diyen ben degilim sanki :) Opuyorum seni.