- 25 Haziran 2010
- 65
- 0
Merhaba,
Bana hoşgeldin diyen herkese çok teşekkür ederim. Kampa, Puffy, mai ve ismini unuttuğum diğer herkes:)
Kafam çok karışık.
İncir ve havuç kürüne başladım, dün akşam . %100 nar suyu şekersiz(çok kötü tadı) içmeye de başladım.
Üzüm çekirdeği,keten tohumu, çörek otu, arı sütü, polen, vital bal siparişlerimi şimdi internetten verdim.
Safranlı tablet için araştırmalarımı yaptım. Çok güvenilir bir firma gibi gelmedi, sipariş vermekten çekindim
Omega3-6-9
DHEA
CQenzm10
Dong quai Solgar
SOlgar female
bunları araştırıyorum, hepsini birden içemem kiAllahım sen aklıma mukayyet ol:) Sakin olmam lazım.
Hem yumurtaları kaliteli yapmam, hem daha çok yumurtlamam, hemde rahim duvarını kalınlaştırmam lazım.
Bu arada preseed jel e-bay dan sipariş verildi:))
Mayıs ayında ikinci denememi yapacağım, o zamana kadar kendimi hazırlamam lazım. Savaşçı zeyna modunda, bunlarda silahlarım , ama inşallah kendi silahlarımla kendimi vurmam::)
hepinize sevgiler...
Portakal canımmmm...Şimdi üzüntünü bir de ben tazeleyeceğim ama yazmazsam da olmaz biliyorum.Yaşadığını aynen yaşadım ve inan okuduğum an eşimle birlikte o ultrason şokunu hatırladım.Ama yapacak bir şey yok valla.Üzülüyor kahrediyor sonra da acını içinde hafifletmenin yollarını bir şekilde buluyorsun...Biz de 9 haftaya yeni girmiştik kontrole gittik muayenehane çok kalabalıktı.Ortalığa dergiler koymuşlar şöyle bir bakalım zaman geçsin dedik.Dergilerden gördüğümüz bebek eşyalarının hangilerini alsak diye şakalaştık ve sonrasında şokkk...Ama sana şunu söyliycem ve bunun da altını çizicem.Biz bir görüntünün bir daha görünmeyeceğini bilerek çıktık o odadan.Odalarda bebeklerini bırakıp çıkan anneler de var.Onlar ne yapsınlar.Bir de o yönden bak canım.Yüzünü görmediğim,içimde henüz hissetmediğim bir çocuğu kaybetmekle eşdeğer tutamayız biz bunu.Allah hiç bir kadına bu üzüntüyü yaşatmasın canım.Bizimkisi solda sıfır kalır yani.Ben hep öyle düşündüm.Acımın çok daha büyüklerini yaşayan annelere hep sabır diledim.Ama Yine olacak biliyorum.Sen de inan buna ve kendine güç ver.Çok geçmiş olsun yeniden...
Simay,hoşgelmişsin topiğimize.Burada senin durumunda olan öyle çok kadın var ki bilemezsin.İlk deneme ilk negatif ilk en büyük yıkım oluyor ve depresyonun dibine vuruyorsun.O depresif halimle bu forumda 40 yaşımın hikayesi diye bir bölümü bulup okumuş yaklaşık bir saat oradaki kadının(adını unuttum şimdi)mücadelesi ve büyük başarısı karşısında zırlayıp durmuştum.Sonrasında buradaki arkadaşlarımla tanıştım ve dedim ki kızım tek sen değilsin ne kahrediyorsun böyle.Dur bakalım biraz da sen uğraş.İşte o gün bu gündür bebekle yatıp bebekle kalkıyorum.Depresyon geçti gitti yerini bir hırs,bir mücadele aldı şimdi.Sende çıkarsın depresyondan ve tırnaklarını öyle bir geçirirsin ki konuya şaşarsın.Şimdi bol bol okuyacak sonrasında da uygulamalara başlayacaksın.Dilerim en kısa zamanda kavuş bebeğine de bizim gibi uğraşma...
Benim depresyondan çıkıp yoluma devam etmeme sebep olan forum arkadaşlarımdan birisi de alabamadır.Yakışıklı Mert'in güzel annesi...Gelmiş yazmışsın yine güldürdün beni.Eğer bir gün çocuğum olursa gelip o güzel yanaklarından öpeceğim seni...
Blondehazan,sen de hoşgelmişsin canım.Ben Amerikan hastanesinden iki kere geri döndüm diye yazmıştım ya galiba yanlış anlaşıldım.İlk iki denememi orada yaptım ben.Bülent hoca bir doç ve orada çalışan akrabam olan dr ile birlikte devam etti tedavilerim.Yani üçünün konsültasyonu ile ilaçlarım ayarlandı kontrollerim yapıldı ve her iki tedavimde transfere gidemedi.yaşım 40 üstü olduğu için bastılar bana ilaçları.Yüksek dozda kullanılan o ilaçlar yumurtaların kalitesini bozdu(hani sanki varmış gibi)ve döllenme olmadı.Kapıdan döndüm derken elim boş döndüm demek istemiştim yani.Memoriale gelince oradan da boş döndüm ama nedense bir daha gidesim var.Çünkü bir yumurtamı toplayamadan çatlatmışlardı.Hep içimde o da olsaydı belki olurdu diye bir ukte kaldı.Ayrıca da bir tek Bahçeci kaldı benim için zaten.Gidersem ya bahçeci ya yine memorial olur diye planımı yaptım.
Geçen hafta merkezi arayıp drumla görüşmek istediğimi söyledim.Size yönlendireceğiz dediler pazar günü aramışlar duymamışım.Dün ben cepten aradım çıktı.Yumurta dondurma diip duruyorum ya aslında embrio dondurma imiş.Yumurta dondurmayı sadece hastalığını raporla bildiren hastalara(kemoterapi vs. görenlere)yapılıyormuş.Embrio biriktirmede bir problem yokmuş.Sadece şansı artırmayacağını hatta biraz daha düşürebileceğini söyledi.Fresh olması daha iyiymiş.E tamam dedim.Zaten son toplama taze olur onu da koyarsınız.3 kere toplansa taş çatlasa hepsi 4 tane olur beş olmaz.Gelin görüşelim dedi.Adetimi bekliyorum gidip görüşeceğim bende.Amaaaa iki kürtajdan sonra benden de histereskopi rahim filmi ıvır zıvır istenecek biliyorum.Çünkü kapmaya ve reis hocama da aynı şeyler yapıldı.İşin zor kısmı onlar.Neyse gidilip görüşülecek başka yolu yok....
Tedavide olan arkadaşlarıma en güzel dileklerimi ve pozitif düşüncelerin tümünü ama tümünü göndermek istiyorum.Allah onların yanında olsun yüzünü güldürsün inşallah..Son tedavileri olsun bebeklerini alıp gitsinler inşallah Aminnn...
Hamişler kendinize iyi bakın aman aman amannnn...Kuzuları olanların da kuzularını minik ellerinden öpüyorum.
Hayat her şekilde çok güzel arkadaşlar...Bebekli bebeksiz.Sağlık,sevgi ve huzur hepimizin önceliği olsun...Sonrasında Allah hepimizin muradını versin diyorum.Sağlıklı birer evlat kısmet etsin bize aminnn.
Herkese tekrar selamlar sevgiler....
Ayyy kampa sahi unuttum yazmayı,haftaya buradasın ne güzel.Allah en doğru kararı vermeni ve bu sefer bu işi bitirmeni diliyorum canım.Embrio biriktirme işini sen de düşün.Ve ısrarcı ol.Para bizim zaman bizim.Hem illa arka arkaya olmıycak.Bir ay toplatır 2.ay dinlenir 3.ay bir daha toplatırız.En erken yaz başı en geç yaz ortası transfer olur diye düşünüyorum.Evdeki hesaplar bende böyle yürüyor.Sen hesabını kendince yap canım.Ne menopozu ayolllll.Sakın öyle bir şey düşünme.Lapp diye menopoza girilmiyor girilse de çıkılıyor örnekleri çoook.Neyse onları da başka sefer yazarım.Hatta pazar sabahı bas buraya gel öğlende balık keyfini burada yapalım:)))Maiyi ve diğer arkadaşları da al gel.Kültür trizimi gerçeklerştirmiş oluruz şekercim:))))Balıklar bizim muhabbet yüzünden bir kere de kendileri intihar eder:)))
Sevgiyle kalın...
Canim aliscigim :)))))
Su ephinal 300 fena fikir degil bir arastirsakmi , bak ben internetten buldum prospektusun bir bak , sonucta vitamin , doktorunada sorarsin :)))
Ephynal 300 Mg 30 Kapsül - İlaç Prospektüsü
puffyciğim, aynen senin gibi hemen internetten prospektüse baktım, bir yandan kafama göre içeyim diyorum,, biryandan da zorlamak istemiyorum, Allah ne kısmet edecekse o olacak,, vitamin vs hiçbir zaman vermiyor benim doktorum, sadece tüp ilaçlarını veriyor, ya çok sağlıklıyım ya da bir faydası olmadığından çok emin, bilemedim vallahi......
puffy..canim nasil gidiyor hamilelik unmarim hersey yolundadir..artik yavas yavas hamilelik sarsar biraz yani mide bulantisi vesayire..uamrim kolay gecer hamileligin ve kucagina alirsin bebeyini arkadasim..
hope ..hayirli olsun yanlis anlamadiysam transferin olmus..Allah yuzune baksin sana siki siki sarilsinlar bebeklerin insallahh..
reuse..tedavin hayirli olsun canim..insallah hersey yolunda giderde ..hamilelik haberlerini seninde okuruz dualrimdasiniz ..yuzunuz gulsun ..insallahh ..emeginiz bos olmasin
kampa..azmine Masallah diyorum..bu gidisle insallah hersey yolunda gider ve hamile kalirsin ..rabbim rast getirsin..seninde isteyen arkadaslariminda..
Benimde zamanim hic olmuyor yazmak icinkizlar..okadar doluyum okadar yorgunumki..rabbim sizlerede tattirsin insallahh..kizlarim 6.ayin icinde masallahh..hareketlendik biraz onceden daha cok yorgunlugum..ama canlari sag olsun iyi olsunlarda bugunlerde gececek..soyle dusunuyorum gecen sene 2 bucuk aylik hamileydim..bak simdi buyuyolar oylede geciyor zaman boylede geciyor..artik aile olduk..birde hayirlisiyla buyutursek anali babali..cumlesinide benim yavrularimida anali babali buyutsun insallahh..AMIIN..HER ZAMAN OKUYCAM TAKIP EDICEM SIZI VE DUA EDICEM..Buradan kopamiyorum kopmiycamda
hepinizi opuyorum kader arkadaslarim benim..
puffy..canim nasil gidiyor hamilelik unmarim hersey yolundadir..artik yavas yavas hamilelik sarsar biraz yani mide bulantisi vesayire..uamrim kolay gecer hamileligin ve kucagina alirsin bebeyini arkadasim..
hope ..hayirli olsun yanlis anlamadiysam transferin olmus..Allah yuzune baksin sana siki siki sarilsinlar bebeklerin insallahh..
reuse..tedavin hayirli olsun canim..insallah hersey yolunda giderde ..hamilelik haberlerini seninde okuruz dualrimdasiniz ..yuzunuz gulsun ..insallahh ..emeginiz bos olmasin
kampa..azmine Masallah diyorum..bu gidisle insallah hersey yolunda gider ve hamile kalirsin ..rabbim rast getirsin..seninde isteyen arkadaslariminda..
Benimde zamanim hic olmuyor yazmak icinkizlar..okadar doluyum okadar yorgunumki..rabbim sizlerede tattirsin insallahh..kizlarim 6.ayin icinde masallahh..hareketlendik biraz onceden daha cok yorgunlugum..ama canlari sag olsun iyi olsunlarda bugunlerde gececek..soyle dusunuyorum gecen sene 2 bucuk aylik hamileydim..bak simdi buyuyolar oylede geciyor zaman boylede geciyor..artik aile olduk..birde hayirlisiyla buyutursek anali babali..cumlesinide benim yavrularimida anali babali buyutsun insallahh..AMIIN..HER ZAMAN OKUYCAM TAKIP EDICEM SIZI VE DUA EDICEM..Buradan kopamiyorum kopmiycamda
hepinizi opuyorum kader arkadaslarim benim..
Kizlar merhaba, guzel haberlerinizi okuyorum... Puffy'cim keseyi gormussun hayirlisi olsun.. Kampa'dan haber aldinizmi doktorlarla gorusecekti sanirim.
biliyorum cogunuz Memorial'da tedavi goruyorsunuz. bende Puffy'den sonra oraya karar vermistim . aradim gorustuk ama sonra biz size tekrar donucez deyip bir daha aramadilar. Nedenini bilmiyorum ama Florance'dan Doktor Nuri bey ile gorusmem , yaklasimi beni daha iyi hissettirdi. insallah dogru karar veriyorumdur. hepiniz icin bende dua ediyorum, umarim en kisa zamanda bebislerimizi kucagimiza almayi Rabbim hepimize nasip eder. bu arada Dhea ve Co1 10 almaya basladim.. biraz yumurtalik agrisi yapti. veeee bu arada Ingilterede kar yagiyor.
Günaydın 38 in gülleri.....mutlu pazarlar.....
Kizlar merhaba, guzel haberlerinizi okuyorum... Puffy'cim keseyi gormussun hayirlisi olsun.. Kampa'dan haber aldinizmi doktorlarla gorusecekti sanirim.
biliyorum cogunuz Memorial'da tedavi goruyorsunuz. bende Puffy'den sonra oraya karar vermistim . aradim gorustuk ama sonra biz size tekrar donucez deyip bir daha aramadilar. Nedenini bilmiyorum ama Florance'dan Doktor Nuri bey ile gorusmem , yaklasimi beni daha iyi hissettirdi. insallah dogru karar veriyorumdur. hepiniz icin bende dua ediyorum, umarim en kisa zamanda bebislerimizi kucagimiza almayi Rabbim hepimize nasip eder. bu arada Dhea ve Co1 10 almaya basladim.. biraz yumurtalik agrisi yapti. veeee bu arada Ingilterede kar yagiyor.
Günaydın 38 in gülleri.....mutlu pazarlar.....
Kizlar hamileyimmmmmmmmmmmm
Sonucu gordugumde esime sarilip o kadar agladimki sevincten zor susturdu.
Once buyuk Allaha sonra beni yasima ve az yumurtama ragmen birakmayip ugrasan doktorlarima minnettarim.
Daha yolun basindayim ne olur dualarinizi eksik etmeyin.
Degerim cok guzeldi bu guzel deger icin melegim Aynur hn ve melegim Nur hn nasil tesekkur edecegimi sasirdim
Beni memoriale tesvik edip git diyen tum 38 gullerine tesekkurlerrrrrrrr
slm kader arkadaşlarım
uzun zaman sizi habersiz bırakıp pat diye ortadan kaybolduğum için özür dilerim...
malesef bebeğimin 8.haftada kalbi durdu büyük şok yaşadım daha önceki kayıplarımda kanama ile vücut atıyordu sanki, bu sefer herşey yolunda görünüyordu büyük heyecanla bebeği görücez derken yıkıldım resmen...aslında hala konuşamıyorum bu konuyu şimdi yazarken anladım..öte yandan sizden kopmak istemiyorum paylaşmak derdime dermen aramak istiyorum..annemler geldi destek oldular sağolsun yeni yeni toparlanıyorum..geriye dönük okumadım artık hergün uğrar yavaş yavaş okurum inşallah herkes iyidir..zaten aranıza yeni katılmıştım fazla paylaşımım yoktu ama yinede hep aklımdaydınız eşim kötü etkileneceğimi düşünüp bu konulardan uzak durmamı istedi..şimdilik hoşçakalın
Nasilsiniz kizlar? Ozledim desem? Inanin cok ozledim hepinizi!
Oyle bir haftasonu gecirdikki, nereden baslasam anlatmaya bilemiyorum. Cok yogun, cok fazla bilgi, dayak yemis kadar yordu bizi, her doktor gorusmemiz 1-1,5 saat surdu, herkesle cok dikkatlice gozden gecirdik durumumuzu. Tabi gorusmelerden sonra 1-2 saat aramizda konusup, duyduklarimiz toparlamaya calistik, her doktor baska sey soyledi, farkli yonden yaklasti, bazen birinin dedigini digeri yalanladi. Ancak 4 doktoru da dinledikten, fikirleri birbiriyle carpistiktan sonra, ortak trendi gorduk. Fazla detayli anlatmayacagim size, sayfalar surer, ancak sonucta bize cizdikleri plani anlatacagim. Bize acik ve objektif, dolandirmadan ne tavsiye edeceklerini sorduk, eger umutsuz goruyorlarsa, tam olarak bunu duymak istedik ki, baska careler arayalim. Basliyoruz:
Herkesin ortak fikri -az cok-:
1) Yumurta rezervi ve kalitesine ne diyorsunuz? Genel fikir donasyon denenmesi (kimse kendiliginden onermedi bunu. Artik deneme ya da son bir kez dene dediler. Ben bunu deneyebilirim, yurtdisindayim deyince, o zaman rahmini hazirla dediler). Istersen kendi embriyolarinla denersin, ama kaybettigin zamanla, endo kalinligi, hormon degerleri falan daha da bozulup, kendi rahminde hamilelik riske girebilir. Yani yas genel hamileligini de riske sokar.
2) Rahim kavitesi T sekli mi? Histeroskopi yapalimmi?: T sekli degil, o film rahmi yanlis acidan gostermis, histeroskopi CDsi kavitenin normal oldugunu soyluyor. Histeroskopi bir kere daha yapalim, tarayalim, yeni hucreler gelissin, ic tabaka tazelesin kendini...
3) Endometrium kalinligi?: En onemli problem! Pek caresi yok gibi. Ilac ve vitamin tedavisi onerenler oldu.
4) Menopozdamiyim? Bu sonuclar ve adet kesilmesi neden?: Menapoz degil. Adet kesilmesi, endonun kalinlasmamasindan.
Once Amerikan Hastanesi ile gorustuk. Durumu cok dikkatli dinledi, benden sonra 3 kere daha mi denediniz dedi -neden ben de denemediniz demedi ama esim biraz oyle hissetmis-. Ilk yorumu 'ben artik denemeyin derim' oldu. Net! Tabi kendi yumurtam ve kendi rahim durumumla. Kendi embriyolarimizla mukemmel bir rahimde bile denense, 10%dan az sans. Eger deneyeceksem, o zaman rahimin durumu: boyle dar rahim bir histeroskopi ile duzelmez (sadece HSG sonucunu gordu, Tsekli gibi), bazi hastalarim 4-5 histeroskopi ile duzeliyor, size de deneme oncesi histeroskopi ile birkac kere bakmayi tavsiye ederim dedi. Endo kalinligi 4mm olctu, cok dusuk, kalinlasmasi sart, acaba histeroskopi sirasinda zararmi gordu dedi, kurtajdan da olabilir dedi. Embriyo dondurma ve endo kalinligini farkli bir sikluste ilacla saglama: Hayir dedi. Adet kesilmesi endonun kalinlasmamasindan. Tavsiye: 4-5 histeroskopi, endo kalinligi denemeleri, donasyon.
Ciktigimizda kotu etkilenmemistik, cunku zaten bunlari biliyoruz, ama 4-5 histeroskopi gozumuzu korkuttu, hic gozum yemiyor. Biraz Nisantasinda dolastik, guneste oturduk, aklimizi dagittik. Kilo milo demeden, Turk tatlilarinda secmeler yedim, baklava, fistik sarma, sekerpare, iyice anladimki ben stresimi yiyerek atiyorum.
Oradan Memorial'e gittik, Semra Hanim bize cok zaman ayirdi, iyice anlatti, histeroskopi cd'sini bize de izletti. Rahim kavitesi normal (hani T sekliydi?), yaptigimiz cizikler pek bir ise yaramamis ancak bir kez daha histo yapilabilir ama yine minimal faydasi olur, dedi.
Embriyo dondurma: Hayir (daha sonra baska doktordan duydukki, bu onlarin stratejileriymis. Dondurma programlari cok iyi degilmis, son zamanlarda iyiye gitmis, bu yuzden yapmak istemiyorlarmis). En onemli sorun endo kalinlasmasi! Olctuler: 5.5mm. Imkansiz gibi yani dedim, Semra hanim, daha once 5mm ile saglikli doguran hastasi oldugunu soyledi, yani umutsuz degilsin dedi. Ben bu kadinla iyi hissediyorum ya! Tavsiye: 1 histeroskopi, 1 kendi yumurtamla deneme, basarisiz olursa vazgec (ben yurtdisinda yasadigimdan donasyon alternatiflerim oldugunu soyledim), en fazla 1 kere donasyon dene, yine vazgec. Bu biraz agir oldu ama simdi! Bir de endo kalinligini yine kurtaja bagladilar.
Ciktik, ama en fazla asagidaki kafeye gidebildik, oturduk ben cok kotu oldum, yine kurtaja baglandi bu is, ne yaptim ben, neden yaptim, ikimizinde hayatini kararttim diye aglamaya basladim. Butun sucluluk duygularim hucum etti, gozyaslarim sel oldu. Esim canim, teselli ediyor ama nafile. Muslum Gurses de orada yatiyormus, henuz yasiyor (Allah rahmet eylesin) kapida basin toplantisi var. Baktim ben aglarken esim hafiften gulumsuyor. Cikip bir tesekkur aciklamasi yapsam sunlara, yanimizda oldugunuz icin hepinize tesekkurler desem diyor. Gulsem mi aglamamin arasinda, sinirlensem mi bilemedim!
Neyse aksam nefis bir caz konserine gittik, kendi sorunlarini dusunmek icin birebir! Ardindan Zihni'ye dagitmaya gittik, bana nostalji oldu, sohbet, muzik, herkes costu, biz seyrettik yerimizde zipladik... Yani efkar dagildi gitti!
Ertesi gun sabah yine dustuk yollara, bu sefer Cankat'a gittik. Hmm enteresandi. T sekli rahim filmine bakar bakmaz, bu film yanlis acidan cekilmis, rahmi asagiya cekmemisler, o yuzden T gorunmus, boyle rahmi bulmak cok zor, 1970lerde kullanilan bir hamilelik ilaci sonucu dogan bebeklerin kuck bir kisminda olur, sizde nasil olsun, olmaz dedi. Ben de okumustum bunu internette, hatta annemi sorguya cekmistim, ilaci kullanmismi diye. CD'ye de bakti, rahim kavitesi normal, koterle yakarak yapmisla histeroskopiyi, ben oyle tercih etmezdim, kesmek lazim, bir de tarama yapmak lazim (tarakla tarar gibi), hucreler yenilenir dedi. Tavsiye: histeroskopi tarama yap, endo kalinligini bekle, kendi embriyolarinla dondurmakla falan vakit kaybetme, zaman donasyonu bile tehlikeye sokablir.
Ardindan Bahceciye gittik. Genelde ayni, kavite normal, menapoz yok, sebep endo kalinligi, histo yapilsin bir kere daha, yeni hucre gelistirir. Burada digerlerinden farkli iki sey duyduk: (1) once embriyo dondur, sonra endo kalinligini ilacla hazirla ve yerlestir (bunu herkese sorduk, ancak ya embriyo dondurmaya hayir dediler ya da endo kalinligini ayri ilacla elde edemeyiz, zaten ostrojen almissiniz dediler). Oysa burada, bazi vitamin ve ilaclarla (vitamin E, dusuk doz aspirin, ostrojen) iyi sonuclar elde ediliyormus. Embriyo dondurma teknikleri cok iyiymis, ya dondurulmus embriyo ya da donasyon dediler (aslinda ben dedim). Benim kadar sorunu olmayanlara bile %60 dondurma onerirlermis, daha iyi sonuc olurmus. YAnliz benim sansim, super bir rahim olsa bile 4%den az. Tavsiye: histeroskopi yap, endo kalinligi hazirla, dondurulmus embriyo veya donasyon. Iki buyuk sorunun var, bunlardan birini elemen lazim (yani...). Yalniz bu endometrium tedavisini burada yaptirmama doktor son derece karsi cikti, donasyon amaciyla oldugunu tahmin ettiginden, yasak oldugundan, hazirlayamayacagini soyledi. Kisisel olarak karsiymis. Duyduklarimizin ne kadar da tersi. (2) Herkes endo kalinligini kurtaja baglarken, bu doktor bir ters mantik uyguladi. Kanama olmuyorsa ya da lekelenme bicimi, endo kalinlasmadigi icindir. Ne zamandir?: 1,5 senedir lekelenme, 10 sene once kurtaj. O zaman alakasi yok. Ooooh dedim icimden, ben suclu degilim, istediginiz kadar akil verin, kendimi sucluyordum. Kendi tecrubesi: 3,8 endo kalinligi ile de cocuk doguran hastasi olmus, kalinliktan cok 3 cizgi seklinde olmasi onemliymis. BEnim cook ince ve tek cizgi. Sebebi ya dis duvarin zarar gormesi (kurtaj harici ne olabilir soylemedi) veya yeterince ostrojene tepki vermemesi. Folikuller gordu, o zaman yeterince ostrojen vardir dedi. Yani bir muamma. Doktorlar sadece ic ceperin kalinlasmasina fayda edebilirmis, dis ceper zarar gorduyse yapacak pek bir sey yok dedi.
Ilk gun kotu herseyi duydugumuz icin, ikinci gun daha rahattik. Ardindan bogaz, kahve icip martilari seyrettik, saat 5,5 gibi arkadaslarimiz da katildi veeee raki baliga basladik, ta ki gece 2ye kadar. Cok konustuk, cok yedik ve gulduk, efkar yine dagildi. Ertesi sabahta kahvalti, baska bir arkadas grubu da oraya geldi, sicacik hissettik, ikinci ailemiz bizim bu insanlar. Ne sansliyiz aslinda. Efkar tutmaz bir program ise yaradi yani.
Gelir gelmez yeni bir Cinli doktora gittim. Onun tedavisine hemen baslayacagim. Cunku endometriumun dis ceperinin (yani doktorlarin caresiz kaldigi nokta) beslenmesine yonelik cay ve akapunktur veriyorlar. Onu da ayri yazarim artik. Umarim sikmadim sizi, detay yazmam derken, biraz cok yazmisim
Son bir sey daha: Cok unlu bir onkolog prof. aile dostumuz, bu sefer ilk kez soyledik durumumuzu. Kendi hastalarindan birinde testis kanseri varmis, tedavi olmus ancak tum IVFler caresiz tabi. Deprem sonrasiymis, ailesi depremde olen bir cocuk evlat edinmisler. Cok mutlu olmuslar, ardindan kendiliginden 2 cocuklari daha olmus. Yani 'olmaz' yok. Ama akildaki, vucuttaki stresi azaltmak lazim.
Hepinizi optum.
Hope aldin minisleri yok oldun , nasil gidiyor anlat bakalim , aran iyimi yaramazlarla
Riuse catlama ignesi vurulmus olmalisin hayirlisiyla opu sonucunu bekliyorum , cok merakliyim biliyorum
Kampa yedigin ,ictigin , gordugun senin olsun neler duydun onu anlat , bize guzel haber ver bakalim
Nasilsiniz kizlar? Ozledim desem? Inanin cok ozledim hepinizi!
Oyle bir haftasonu gecirdikki, nereden baslasam anlatmaya bilemiyorum. Cok yogun, cok fazla bilgi, dayak yemis kadar yordu bizi, her doktor gorusmemiz 1-1,5 saat surdu, herkesle cok dikkatlice gozden gecirdik durumumuzu. Tabi gorusmelerden sonra 1-2 saat aramizda konusup, duyduklarimiz toparlamaya calistik, her doktor baska sey soyledi, farkli yonden yaklasti, bazen birinin dedigini digeri yalanladi. Ancak 4 doktoru da dinledikten, fikirleri birbiriyle carpistiktan sonra, ortak trendi gorduk. Fazla detayli anlatmayacagim size, sayfalar surer, ancak sonucta bize cizdikleri plani anlatacagim. Bize acik ve objektif, dolandirmadan ne tavsiye edeceklerini sorduk, eger umutsuz goruyorlarsa, tam olarak bunu duymak istedik ki, baska careler arayalim. Basliyoruz:
Herkesin ortak fikri -az cok-:
1) Yumurta rezervi ve kalitesine ne diyorsunuz? Genel fikir donasyon denenmesi (kimse kendiliginden onermedi bunu. Artik deneme ya da son bir kez dene dediler. Ben bunu deneyebilirim, yurtdisindayim deyince, o zaman rahmini hazirla dediler). Istersen kendi embriyolarinla denersin, ama kaybettigin zamanla, endo kalinligi, hormon degerleri falan daha da bozulup, kendi rahminde hamilelik riske girebilir. Yani yas genel hamileligini de riske sokar.
2) Rahim kavitesi T sekli mi? Histeroskopi yapalimmi?: T sekli degil, o film rahmi yanlis acidan gostermis, histeroskopi CDsi kavitenin normal oldugunu soyluyor. Histeroskopi bir kere daha yapalim, tarayalim, yeni hucreler gelissin, ic tabaka tazelesin kendini...
3) Endometrium kalinligi?: En onemli problem! Pek caresi yok gibi. Ilac ve vitamin tedavisi onerenler oldu.
4) Menopozdamiyim? Bu sonuclar ve adet kesilmesi neden?: Menapoz degil. Adet kesilmesi, endonun kalinlasmamasindan.
Once Amerikan Hastanesi ile gorustuk. Durumu cok dikkatli dinledi, benden sonra 3 kere daha mi denediniz dedi -neden ben de denemediniz demedi ama esim biraz oyle hissetmis-. Ilk yorumu 'ben artik denemeyin derim' oldu. Net! Tabi kendi yumurtam ve kendi rahim durumumla. Kendi embriyolarimizla mukemmel bir rahimde bile denense, 10%dan az sans. Eger deneyeceksem, o zaman rahimin durumu: boyle dar rahim bir histeroskopi ile duzelmez (sadece HSG sonucunu gordu, Tsekli gibi), bazi hastalarim 4-5 histeroskopi ile duzeliyor, size de deneme oncesi histeroskopi ile birkac kere bakmayi tavsiye ederim dedi. Endo kalinligi 4mm olctu, cok dusuk, kalinlasmasi sart, acaba histeroskopi sirasinda zararmi gordu dedi, kurtajdan da olabilir dedi. Embriyo dondurma ve endo kalinligini farkli bir sikluste ilacla saglama: Hayir dedi. Adet kesilmesi endonun kalinlasmamasindan. Tavsiye: 4-5 histeroskopi, endo kalinligi denemeleri, donasyon.
Ciktigimizda kotu etkilenmemistik, cunku zaten bunlari biliyoruz, ama 4-5 histeroskopi gozumuzu korkuttu, hic gozum yemiyor. Biraz Nisantasinda dolastik, guneste oturduk, aklimizi dagittik. Kilo milo demeden, Turk tatlilarinda secmeler yedim, baklava, fistik sarma, sekerpare, iyice anladimki ben stresimi yiyerek atiyorum.
Oradan Memorial'e gittik, Semra Hanim bize cok zaman ayirdi, iyice anlatti, histeroskopi cd'sini bize de izletti. Rahim kavitesi normal (hani T sekliydi?), yaptigimiz cizikler pek bir ise yaramamis ancak bir kez daha histo yapilabilir ama yine minimal faydasi olur, dedi.
Embriyo dondurma: Hayir (daha sonra baska doktordan duydukki, bu onlarin stratejileriymis. Dondurma programlari cok iyi degilmis, son zamanlarda iyiye gitmis, bu yuzden yapmak istemiyorlarmis). En onemli sorun endo kalinlasmasi! Olctuler: 5.5mm. Imkansiz gibi yani dedim, Semra hanim, daha once 5mm ile saglikli doguran hastasi oldugunu soyledi, yani umutsuz degilsin dedi. Ben bu kadinla iyi hissediyorum ya! Tavsiye: 1 histeroskopi, 1 kendi yumurtamla deneme, basarisiz olursa vazgec (ben yurtdisinda yasadigimdan donasyon alternatiflerim oldugunu soyledim), en fazla 1 kere donasyon dene, yine vazgec. Bu biraz agir oldu ama simdi! Bir de endo kalinligini yine kurtaja bagladilar.
Ciktik, ama en fazla asagidaki kafeye gidebildik, oturduk ben cok kotu oldum, yine kurtaja baglandi bu is, ne yaptim ben, neden yaptim, ikimizinde hayatini kararttim diye aglamaya basladim. Butun sucluluk duygularim hucum etti, gozyaslarim sel oldu. Esim canim, teselli ediyor ama nafile. Muslum Gurses de orada yatiyormus, henuz yasiyor (Allah rahmet eylesin) kapida basin toplantisi var. Baktim ben aglarken esim hafiften gulumsuyor. Cikip bir tesekkur aciklamasi yapsam sunlara, yanimizda oldugunuz icin hepinize tesekkurler desem diyor. Gulsem mi aglamamin arasinda, sinirlensem mi bilemedim!
Neyse aksam nefis bir caz konserine gittik, kendi sorunlarini dusunmek icin birebir! Ardindan Zihni'ye dagitmaya gittik, bana nostalji oldu, sohbet, muzik, herkes costu, biz seyrettik yerimizde zipladik... Yani efkar dagildi gitti!
Ertesi gun sabah yine dustuk yollara, bu sefer Cankat'a gittik. Hmm enteresandi. T sekli rahim filmine bakar bakmaz, bu film yanlis acidan cekilmis, rahmi asagiya cekmemisler, o yuzden T gorunmus, boyle rahmi bulmak cok zor, 1970lerde kullanilan bir hamilelik ilaci sonucu dogan bebeklerin kuck bir kisminda olur, sizde nasil olsun, olmaz dedi. Ben de okumustum bunu internette, hatta annemi sorguya cekmistim, ilaci kullanmismi diye. CD'ye de bakti, rahim kavitesi normal, koterle yakarak yapmisla histeroskopiyi, ben oyle tercih etmezdim, kesmek lazim, bir de tarama yapmak lazim (tarakla tarar gibi), hucreler yenilenir dedi. Tavsiye: histeroskopi tarama yap, endo kalinligini bekle, kendi embriyolarinla dondurmakla falan vakit kaybetme, zaman donasyonu bile tehlikeye sokablir.
Ardindan Bahceciye gittik. Genelde ayni, kavite normal, menapoz yok, sebep endo kalinligi, histo yapilsin bir kere daha, yeni hucre gelistirir. Burada digerlerinden farkli iki sey duyduk: (1) once embriyo dondur, sonra endo kalinligini ilacla hazirla ve yerlestir (bunu herkese sorduk, ancak ya embriyo dondurmaya hayir dediler ya da endo kalinligini ayri ilacla elde edemeyiz, zaten ostrojen almissiniz dediler). Oysa burada, bazi vitamin ve ilaclarla (vitamin E, dusuk doz aspirin, ostrojen) iyi sonuclar elde ediliyormus. Embriyo dondurma teknikleri cok iyiymis, ya dondurulmus embriyo ya da donasyon dediler (aslinda ben dedim). Benim kadar sorunu olmayanlara bile %60 dondurma onerirlermis, daha iyi sonuc olurmus. YAnliz benim sansim, super bir rahim olsa bile 4%den az. Tavsiye: histeroskopi yap, endo kalinligi hazirla, dondurulmus embriyo veya donasyon. Iki buyuk sorunun var, bunlardan birini elemen lazim (yani...). Yalniz bu endometrium tedavisini burada yaptirmama doktor son derece karsi cikti, donasyon amaciyla oldugunu tahmin ettiginden, yasak oldugundan, hazirlayamayacagini soyledi. Kisisel olarak karsiymis. Duyduklarimizin ne kadar da tersi. (2) Herkes endo kalinligini kurtaja baglarken, bu doktor bir ters mantik uyguladi. Kanama olmuyorsa ya da lekelenme bicimi, endo kalinlasmadigi icindir. Ne zamandir?: 1,5 senedir lekelenme, 10 sene once kurtaj. O zaman alakasi yok. Ooooh dedim icimden, ben suclu degilim, istediginiz kadar akil verin, kendimi sucluyordum. Kendi tecrubesi: 3,8 endo kalinligi ile de cocuk doguran hastasi olmus, kalinliktan cok 3 cizgi seklinde olmasi onemliymis. BEnim cook ince ve tek cizgi. Sebebi ya dis duvarin zarar gormesi (kurtaj harici ne olabilir soylemedi) veya yeterince ostrojene tepki vermemesi. Folikuller gordu, o zaman yeterince ostrojen vardir dedi. Yani bir muamma. Doktorlar sadece ic ceperin kalinlasmasina fayda edebilirmis, dis ceper zarar gorduyse yapacak pek bir sey yok dedi.
Ilk gun kotu herseyi duydugumuz icin, ikinci gun daha rahattik. Ardindan bogaz, kahve icip martilari seyrettik, saat 5,5 gibi arkadaslarimiz da katildi veeee raki baliga basladik, ta ki gece 2ye kadar. Cok konustuk, cok yedik ve gulduk, efkar yine dagildi. Ertesi sabahta kahvalti, baska bir arkadas grubu da oraya geldi, sicacik hissettik, ikinci ailemiz bizim bu insanlar. Ne sansliyiz aslinda. Efkar tutmaz bir program ise yaradi yani.
Gelir gelmez yeni bir Cinli doktora gittim. Onun tedavisine hemen baslayacagim. Cunku endometriumun dis ceperinin (yani doktorlarin caresiz kaldigi nokta) beslenmesine yonelik cay ve akapunktur veriyorlar. Onu da ayri yazarim artik. Umarim sikmadim sizi, detay yazmam derken, biraz cok yazmisim
Son bir sey daha: Cok unlu bir onkolog prof. aile dostumuz, bu sefer ilk kez soyledik durumumuzu. Kendi hastalarindan birinde testis kanseri varmis, tedavi olmus ancak tum IVFler caresiz tabi. Deprem sonrasiymis, ailesi depremde olen bir cocuk evlat edinmisler. Cok mutlu olmuslar, ardindan kendiliginden 2 cocuklari daha olmus. Yani 'olmaz' yok. Ama akildaki, vucuttaki stresi azaltmak lazim.
Hepinizi optum.
Günaydın 38 in gülleri
Kampacım görüşmelerin sonucunda anladığım kadarıyla tekrar kendi yuurtalarınla deneyeceksin umarım en doğru merkezi seçer doğru insanlarla karşılarsın.Tedaviye başladığımda benim endo kalınlığını 3 ölçmüşlerdi endişelilerdi bana vitamin önermedikleri halde ben e vitamini kullandım ve opuda ölçtüklerinde 9 omuştu ama benim endometrium dedikleri gibi 3 çizgi halindeydi.Benim de her tedavimde incelik problemim olmuştu bence dedikleri gibi e vitamini ve corasprini tedaviye kadar kullan.Ben Memorial de tedaviye başladığımda mutsuz oldum ilk başlarda her defasında doktor değiştirmek hoşuma gitmdi ama çatlatma iğnemi vurduktan sonra doğru yerdeyim dedim.Çünkü yumurtalarımı erken çatlamaktan kurtardılar alelacele opuya aldılar 36 saat bekletmeden.Daha önce İzmirde tedavi gördüğüm hastane çatlatma iğnesinden sonra hiç kontrol etmemişlerdi ve benim 7 yumurtamdan 4 ü erken çatlamıştı.
Ben de yarın transferim olacağım 2 embriyo transfer edilecek.Daha önce bahsettiğim polarbody biopsi olayını yaptıramıyoruz Mustafa bey ,canım doktorum , gebelik aşamasında kontrol edelim dedi.Yani korkularım hep devam decek ( Sanki hamile kaldım da :) Pazar günü opu oldum çarşamba transfer perşembe günü de İzmire hareket.Nerdeyse 1 aydır raporluyum cuma günü için izin alamadığımdan dinlenmeden yola çıkacağım.Arabanın arkasında yata yata gitmeyi düşünüyorum.Allah sonumu hayır etsin .
puffyciğim ben de senin gelişmeleri merakla bekliyorum.Hatta hamilelik haberini alkanı arayarak öğrenmiştim.Kalp atışı için ne zaman gidiyorsun hadi güzel haberlerini bekliyoruz.
hope73 online görünüyorsun canlı canlı merhaba sana da.İkizler gelecek inşallah hadi haırlısıyla senin sonuç ne zaman ?
alisalis Sanırım sen de kent hastanesinde tedavi görüyorsun.Oradaki maceralarımı,uğradığım kötü muameleyi anlatmayayım hiç tedavini olumsuz etkilemesin sen doktoruna güven ama bak kampaya da e vitamini tavsiye edilmiş.Bence zarar görmezsin Hepinize güzel bir gün diliyorum.Sevgiyle kalın...