38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Kizlar merhaba

isteyken arada girip okuyorum ama pek yazamiyorum, umarim herkes iyidir

2 gun once opum oldu.3 yumurtam var, mikro yapilmis, bugun arayip durumlarini ogrenicem . Yarin da transferim olacak hayirlisiyla. Opudan sonra cok bas donmesi ve biraz kusma surecim oldu ama ertesi gunu duzeldim.
Yas 42 Ankara-Baskent hast
fsh 3,76 amh 0,81
esimin morfoloji %3
herkesin saglikla bebislerine kavusmasi dilegiyle, kendinize iyi bakin

Tesekkür ederim. Ben Hamburg da oturuyorum. Burda özel bir klinige basvurdum. Doktorum cok pessimist. Bana da bulastirdi. 2 hakkim gitti. Kaldi bir hakkim. ama son hakkimi da bu klinikte yapmak istemiyorum. Klinik degistirecegim sanirim.

Öncelikle Denizgeldi ve toana sizlere canlı canlı selamlar şekerler.Online görünüyorsunuz.Hayırdır kızçeleri uyuttunuz galiba he:)))Öpüyorum onları minik minik ellerinden...
Kızlar yine çok güzel şeyler yazmışsınız.Hepinize çok ama çok teşekkür ederim.Öyle sıcak öyle içten cümleler kurmuşsunuz ki mutlu olmamak,kendini genç bir kız gibi hissetmemek mümkün değil.İnsan ruhu böyle besleniyor zaten.Güzel bir aile,güzel arkadaş ve dostlar.Daha ne ister insan şu kısacık hayattan...(miik bir bebekten başka:))
Pufy68 beklemeğe devam canımcım.Kitap oku,film izle ve hayırlısıyla geçip gitsin şu günler.Çok zor biliyorum.Her günü iki ile çarpıyor insan neredeyse.Ama sonu güzel olsun da değer herşeye.Umutla ve en içten iyi dileklerimle bekliyorum.Allahım yüzüne baksın inşallah,bizer de sayende sevinip umutlanalım Aminnnn yarabbim aminnn...
Hope,i şimdi sıra sende olsun seninde günlerini heyecanla sayalım canım.Hayırlısıyla tamamlansın tedavin.Rahat ol ve pozitif ol.Olacağına kendini iyice inandır.Bir arkadaş söylemişti sanırım evreni pozitif düşücenle sen yönlendir.Olur mu olur ve acayip güzel olur.Olsun Allahım inşallah Aminnn...
Reis güzel öğretmenim,bakalım start verildi mi,beklenen misafir teşrif etti mi,yollara düşüldü mü?.Aranıp öğrenilecek yarın:)))En güzel günler bundan sonra yaşanacak günler olsun inşallah...
Kampacım,buzlar ülkesinin kraliçesi,benim drumun tezini inşallah sen kanıtlayacaksın.O bana hep,uğraşan her kadının çocuğu olur demişti sen bunu hakettin bence canım.Yola devam sakın durma...Karmaşık dediğin şeyler çorap söküğü gibi olacak ben inanıyorum.
Maicim,bence senin bebelerin canı yavaş yavaş sıkılmaya başlad şeker...Bak bahar da yaklaştı.Alalım onları artık ne dersin...Dolapta aylardır beklemekten Üşüdü kızancıklar beyaaa:)))
Evet 44 bitti ama hayaller hiç bitmiyor bende...Bu topiğin kadınlarının umutlarının hep sımsıcak kalması dileğimle
topik arkadaşlarımı sevgiyle kucaklıyorum.Kendinize iyi bakın,sevgiyle kalın şekerler...

Şansın bol,Allah yardımcın olsun arkadaşım...Dilerim bebeklerinin biran önce gelir.Kendine çok ama çok dikkat et sevgiler...

alkancım canım benim bencede üşümüşlerdir.rabbimden hergün diliyorum,işlerim yolunda gitsin yavrularımı sevgimle şefkatimle bakışlarımla sözlerimle canımla ısıtayım.sanırım kucağımaaldığımda(inşaAllah)günlerce izlemeye doyamayacam.Allahım ne olur burda ve nerde hasret çeken varsa bütün ilgilerini verecekleri bebeklerini gönder amin.

Canim bende seninkine benzer bir durum yasadim biri hep onde gitti , ikincisi arali takip etti , ucuncusunde hic umut yoktu onu adamdan saymadik bile.Son gune kadar ikiciden umudum olmadi hatta bir ara doktor tekle devam etmek istemiyorsan duralim ikincnin ne olacagi belli degil , bosuna tedavinin tamaminin parasini odemeyin demeye getirdi , esim tekde olsa devam dedi.
O biraz kaderci olacaksa tekle falan olur durumnda , her seye sans verilmeli tekde olsa bu yumurtanin sansini bozmayalim falan dedi iste , bizde devam ettik sonucunda iki embryom oldu.
Sende umudunu yitirme yarin sana supriz yapabilir ikinci ama ne olursa olsun hayirlisi olsun , bazen doga bizi sasirtabiliyor umarim ikinci kinder supriz yumurtada seni sasirtir :))))
Artik kendimden cok size guzel haber vermek istiyorum , Allah hayirlisini nasip etsin....

Puffy Diger forumlarda okuduguma gore hamile sonucu alanlar genelde bekleme suresinde lekelenme yasiyormus. Hadi insallah bebislerin tutunuyordur sana...

Bende okudum bir suru bu konuda yorum ama insan bu durumdayken acikcasi ne umutlanmak nede umutlanmamak istiyor. Kendimi gunlerdir olan biteni disaridan izlerken buluyorum sanki icinde degilim bir sekilde araf'tayim durumu ...

Canim hayirlisi olsun , yasina gore cok guzel degerler , tedavin hayirli olsun sana bebek getirsin insallah....
Aslinda transfere kadar her sey cok hareketli zaman geciyor , transfer sonrasi beklemek biraz zor benim bu ikinci denemem ilkinde bekleme suresi dayanilmazdi bu sefer daha iyiyim daha sakinim mumkun olduguncada pozitif olmaya calisiyorum.
Transferinin pozitif gecmesini minislerinin sana bebis olarak donmesini dilerim :))))

Alkancigim tum dilek ve dualarin icin tesekkurler , aslinda inanilmayacak kadar sakinim hatta bu sefer cok hizli gecti zaman gibi geldi nedense , belkide cok dusunmedim yasadiklarim ve sonucla ilgili ondandir , benim kadar sivri biri bile konu bebek oldumu teslimiyetci bir ruha sahip oldu yani kaderde ne varsa onu yasayacagiz.
Bu arada kitap deyince sen bu aralar ortaya karisik yaptim :)))) ayni anda simyaci , hobit ve dua kitaplari okuyorum , araya mizah dergileri attim , hic hoslanmamama ragmen gunduz kadin programlarina takiliyorum yani bir kultur soku icerisindeyim bu zehiri uzun sure atamayacagim :))) Allaha sukur henuz dizi kulturu edinmedim bari o geri kalsin.....
Umarim hepinize umut olurum kendine iyi bak....

Merhaba arkadaslar. Bir iki gun gecikmeli de olsa, Brno maceramizi anlatmaya basliyorum. Pazar gece Brno’da eski sehir meydanina yakin bir otelde kaldik, biraz sehri kesfedip sabah erkenden randevumuza gittik. 1900’lerin basindan kalma buyuk beyaz bir ev, gayet modern desenmis, tavanlar dort metre, oooh ferah, kocaman bahce. Hem Brno hem de klinigin birer fotografini ekledim. Bu klinik 2011 senesinde acilmis, en yeni klinik fakat nasilsa basari oranlari en yuksek olan.
Cok erken gittik, esim laptop’ini acti, isine daldi ama ben cevreyi izliyorum, bir saatlik bekleme sirasinda sadece 3 cift gordum, bizim yaslarimizda, genellikle Ingiliz, belki Amerikali. Hepsi biraz gergin ama herkes birbirine selam veriyor, iyi sanslar diyor guluyor falan. Hemsireler de cok guler yuzlu -ki Cekler hic de guler yuzlu olmazlar. Gecen sefer de yazmistim, sanirim bir donor gordum, cok genc 20-23 yaslari arasinda ve yalniz gelmisti.

38 in gulleri yarin test gunum , dualarinizi ve butun iyi enerjilerinizi gondermenizi istiyorum.
Bu arada bilmeden kalp kirdigim , cevap vermeyip ihmal ettigim , ukalalik edip sinir ettigim varsa affola , kalbinizi temiz birakip gideyim dedim de teste :)))))

Bizi genc bir doktorun yanina aldilar, once Ingilizcesi icin biraz ozur diledi kibarca. Sonra benim sagligim ve aile sagligimla ilgi cok detayli sorular sordu, o kadar detayliydi ki biraz sasirdik, mesela burkulma ve kirik bilgilerini bile istedi. Esime pek soru yoneltmedi. Elimizde 2010'dan itibaren kronolojik toplanmis testler, HSG'ler, ozet tablo falan derken kalin bir dosyamiz var zaten. Dosyayi gorunce 'amma kalinmis' der gibi kikirdadi, Ceklerden beklenmeyecek kadar sempatik bir adam. Sirket politikasi midir nedir, herkes acayip guler yuzlu. Daha sonra Sef doktor da geldi, o sadece Almanca konusuyor, sorulari ilk doktor tercume etti. Ikisi de son derece hevesli heyecanli umutlu enerjileri olan 35-40 yaslarinda doktorlar, cok detayli yanitlar verdiler, yaklasik 1,5 saat kaldik iceride.

Bilmeyenler icin, bizim durumumuz soyle:
Yas:43 AMH:0,16 FSH: 30 Dar (T sekli) rahim Endometrium: 6,5 - 7 max.
5 IVF (daha dogrusu ICSI), 3 HSG, 1 histeroskopi

Biz kendi durumumuzu anlamak ve konuyu uc ana maddede toparlamak istedik. Sorularimiza verdikleri cevaplar kisaca soyle
- Kendi embriyomuz ile hamilelik sansi nasil, ne yapilabilir?: AMH'nin kendileri icin pek onemli olmadigini, ancak FSH'ye daha dikkat ettiklerini soylediler. "Muhtemelen FSH degeriniz bazi aylar duser bazi aylar alcalir, bir kac ay takip edelim, dusuk oldugu ay hazirliga baslayalim. Birinci ay hazirlik donemi, cesitli hormonal haplar ile rahim kalinligi ve uterus genislemesi hedeflensin. Ikinci ay normal IVF donemi. Ancak olusan embriyolar, endometrium kalinligi sebebiyle (en az 7,5) yerlestirilemezse, denemeyelim, donduralim. Bir iki ay dener, her seferinde dondururuz." dediler.
Bu noktada bana 6,5 endo kalinligi ile transfer yapan Memorial geldi aklima, gercekten neden dondurmadilar. Dondurmayi her teklif ettigimde, sanki baska bir dil konusur gibi yaklastilar bana. Benim durumuma uygun degilmis, cunku zaten cok az sayida yumurta varmis. E tam da bunun icin biriktirmek gerekmezmi demistim, bir keresinde. "Ama size sadece cok az parasal bir faydasi olacaktir, biz dondurma yerine taze transfer tercih ediyoruz" dediler. Oysa simdi anliyorum ki, rahim kalinligina farkli bir protokol ile ulasabilir, bunu ise IVF ile ayni donemde yapamayiz, yani once embriyo topla/dondur, sonraki ay endo kalinligini sagla ve transfer yap.
- Rahim darligina ne yapariz?: (Daha onceki doktorum, IVF'den bir ay once bir histeroskopi yaptirip, rahim yan duvarlarina hafif dokunursak tutunma ihtimali artar demisti) Histeroskopi mudahalesi darliga pek etki etmiyor, bosuna yapmayalim. Hazirlik ayinda verdigimiz ilaclar bu darligi bir miktar genisletir. Ancak genislemis rahim ve kalinlasmis endo'nun saglandigi siklusde donmus embriyonuzu veya donor embriyosu kullanabiliriz.
- Ek testler: "DNA Fragmantation testi yapilsin, embriyonun DNAsinda gelismeyi, tutunmayi engelleyen faktor bulunabilir" dediler. Bu testi Memorial sadece fazla dusuk yapan kadinlara onermisti. Ama bende de tutunmuyorlar. Yaptirmak mantikli olabilir.

Eger kendi embriyomuzla, dondurma, rahim kalinlastirma vs.. tekniklerini denedigimiz halde yine de basarisiz olursak, donor programlarina geceriz.
En temel sorulardan basladik bu konuda:
- Basari orani nedir?: %68'lik basari orani (pozitif test sonucu), ancak klinik gebelik (yani kalp atisi) basarisi yaklasik %10 daha dusukmus. (Diger klinikteki oran: %58-65 pozitif test, %45 klinik gebelik). Kendi basari oranlarinin neden daha yuksek olduguna bizi tatmin eden bir yanit alamadik. Gelen hasta yasi ve sorunu farkli oldugundan (yani sans eseri) dediler.
- Bekleme listesi?: Bekleme listesi yok, hemen baslanabilir. Ancak donor ile benim hormonal takvimlerimin ayarlanmasi icin sure gerekli.
- Donor kriterleri - yasalara gore: Cek yasalarina gore
1) hem sperm hem de yumurta donorleri anonim olmali (sac ve goz rengi, boy ve kilo bilgileri verilebilir),
2) 50 yasina kadar olan kadinlar donor programindan yararlanarak hamile kalabilirler,
3) Esi veya partneri olmayan kadinlar programa giremezler,
4) Donorler 18-32 yas arasi olmalidir,
5) Cek vatandasi olmalidir.
- Donor kriterleri - klinik kurallari: 18-32 yas araligi, BMI 25'in altinda olmasi, kesinlikle sigara kullanmamasi, lise diplomasi, bagimlilik gecmisi olmamasi, devamli bir ilac kullanmak zorunda olmamasi, kendi ve aile gecmisinde akil hastaligi veya agir depresyon olmamasi, genetik hastaligi olmamasi
- Donorler bilgileri: Sac, goz rengi, kilo, boy, kan grubu haricinde, yasi ve egitim durumu bilgisini de bize vereceklerini soylediler. Donorlerin hepsi zaten en az lise mezunuymus. Esim kumral ancak ben koyu kahve sac ve goze sahibim. Bunun sorun olmadigini, Cekler arasinda her turlu rengin mevcut oldugunu teyit ettiler.
- Donor testleri: Psikolog ile mulakat ve test, ultrasound test, check-up, STD testleri (HIV, HBsAG, CMV, syphilis), hormon analizi, kan grubu ve genetik testler (karyotype, gene mutation and cystic fibrosis) yapiliyor. Biz ayrica, ailede veya kendisinde epilepsi veya derin psikolojik bozukluk (manik depresif, sizofreni vs) olup olmadigini nasil anlayacagimizi sorduk. Bu noktada beyana guvenmemiz gerekiyor, bunlarin testi yokmus. Farkli testler istersek yapabilirlermis, ancak extra ucret ile.
- Taze mi donmus mu?: Bazi kliniklerin hem dondurulmus yumurta bankasi, hem de taze donor alternatifleri var. Bu klinik ise 25-32 yas arasinda donorler ile, taze yumurta presibiyle calisiyor cunku taze olunca basari yuzdesi daha fazla.
- Kac embriyo?: Donorden en az 6-8 yumurta alinir. Embriyolardan, yasalara gore 3 adeti transfer edilebilir, ancak 2 adet yapilmasini tavsiye ediyorlar. Kalan embriyolar dondurulur ve basarisiz olunursa bir sonraki donemde kullanilir.
- Destek teknik varmi?: Cek'te yeni olan Embriyo Monitoring (embriyo takibi) ile 24 saat takip.
- Programin adimlari: Program soyle: Donor secimi, benim vucudumun hazirlanmasi (uterus genisligi ve endometrium kalinligi), donorun hazirlanmasi, donor ile olusan embriyonun ve daha once kendi yumurtamla dondurulan embriyonun yerlestirilmesi. Transfer 5. gunde yapiliyor. Gun gun acikladilar, ancak o kadar detaya girmeyeyim.
- Fiyat: 4.500Euro + istege bagli 500Euro Embriyo Monitoring
- Shared Risk Program: Ilk ve ikinci donor tedavileri tam olarak odenir. Basari saglanamadigi taktirde, ucuncu tedavinin sadece bir kismi hasta tarafindan odenir. Klinik embriyoloji islemlerini ( ICSI, prolonged cultivation and assisted hatching) ve Embriyo Monitoring'i karsilar. Ciftlerin %90'i ilk uc tadavide gebelige ulasirlar.

Son düzenleme:
Kizlar, Brno'da sorusturdugumuz son konu tasiyici annelikti. Ancak bu sayfadaki konuyu cok mu dagittim bilemedim, bu yuzden tasiyici anneligi yazmiyorum burada. Donasyon sayfasina yazacagim. Hepinize sevgiler.

Kizlar, Brno'da sorusturdugumuz son konu tasiyici annelikti. Ancak bu sayfadaki konuyu cok mu dagittim bilemedim, bu yuzden tasiyici anneligi yazmiyorum burada. Donasyon sayfasina yazacagim. Hepinize sevgiler.

Kampacım, seni merak ve hayranlıkla izliyorum. Anlattıkların hepimizin kolay elde edemeyeceği bilgiler, sağolasın. Çabalarının karşılığını alacağına eminim ayrıca bayağı bir kilo verdin azminden dolayı tebrik ediyorum.

Troid sorunundan da bahsettin mi, doktora? Bu konuda yorumu oldu mu?

Dusunmemiz lazim. Bu kadar yeni bilgiden basimiz dondu biraz.
Benim aklimda soyle sistematik bir plan var:
- 2. gun FSH sonucuma bakacagim. Bu sonucu hem Turkiye'de hem de burada gosterip, vucudumun ne yapabilecegini gorecegim. Aslinda ayni seyleri duyarim ama, aklima en yatan merkezi secmem lazim. Brno'nun palavralari varsa anlamam lazim.
- Eger FSH uygunsa, Cek'de yumurta toplama yapilacak. Eger o sikluste endo kalinligi olursa, transfer yapilir, yoksa dondurulur. Boyle denerim 1-2 ay, embriyo birikir.
- Eger taze sikluslerde endo kalinligina ulasamazsam: beni 2 aylik hazirlik donemine alip, endo kalinligi ve rahim araligini hazirlasinlar. Donmuslari transfer edelim.
- Bir kere denerim kendi donmus embriyomla. Olmazsa, donor yumurta (belki kendi donmus embriyolarimla ortaya karisik) denerim.
Iste plan bu!

Kampacım, planını beğendim. Allahım bana da bir güç verse harekete geçmek için.

Amaaan Alara, ne kilo vermesi, kendimi heba ettim sadece 1-2 kilo kaybettim. Kilolarla sadece tipim degil, hayat tarzim, kendimi algilamam degisti. Ben guzel giyinirdim, uzun guzel bacaklarim falan vardi, esimle her hafta salsa tango yapardik, yuzerdim. Simdi tombul teyze oldum, siyahtan baska sey giymiyorum, degil bikini, mayo bile yakismaz oldu. Ama ne care, diyete devam!
Tiroid'i sormadim. Ancak kabul edilir limitlerde ve tedavi ediliyorsa, donor programi icin sorun olmaz diye okudum yabanci forumlarda. Bildigim kadariyla tutunma icin kabul edilir seviyeler tsh .3 - 3.0.

Iyi sanslar Puffy! Insallah harika bir haber alirsin. Arkadasim hersey hayirlisiyla gelsin, olmazsa n'olur yikilmak yok, sakin! Butun iyi enerjimi sana gonderiyorum.
Sevgiler.

puffy cim ne kalp kırması ne de nede ukalalık ben böyle bişey hisetmedim.gitme canım inşbaAllah pozitifi alıp bizimle paylaşacaksın

kizlar günaydinnnnnnnnn,

aranizda KK'da tablo yapmasini bilen varsa bana yardimci olabilir mi. cok lazim tesekkürlerrrrrrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…