kampacım hangi yolu seçersen seç Allah yolunu açık etsin.edindiğin bilgileri bizimlede paylaş canım.yada ben zaten diğer topiğide takip ediyorum orayada yazarsan okuyacamHepinize gunaydin.
Alkancim nice mutlu senelere! Fotograflarda harika cikmissiniz.
Karli bir pazar, kahvalti sonrasi, birazdan yola cikip Brno'ya gidecegiz. Biz buradaki tum iyi klinikleri gezip (zaten sadece 3 tane), durumumuzu bir de onlardan dinleyelim istedik. Yani yumurta toplama, embriyo dondurma ve hatta donasyon opsiyonlarini konusacagiz. Bakalim menapozmu diyecekler gercekten, T seklime ne yorum gelecek. Yumurta toplama icin tekrar tekrar Turkiye'ye gelmem imkansiz, isi birakmam lazim. Kala kala yine Ceklerin eline mi kalacagim bilmem. Ben artik donasyonu da arastirmaya basladigim icin, bazen bu konunun sayfasina yaziyorum. Hepiniz iyi Pazarlar, opucukler...
Merhabalar herkese,
Ben 37 yasindayim ve 3 yasinda bir kizim var. Tedavi olmadan normal yolla hamile kalmistim. Simdi ikinci cocug düsünüyoruz. Almanya da yasiyorum ve burda tüp bebek merkezine basvurdum. Yapilan inceleme sonunda FSH 7 AMH 0,9 cikti. Tüp bebek tedavisine basladim ancak birinci defada 2 yumurta alinabildi ve ikisi döllenmedi. Ikinci sefer sadece bir yumurta gelistiginden tedavi yarim birakildi. O kadar yüksek dozda Puregon menugon kullanmama ragmen. En son bana yumurta donasyonu dediler. Sizce Türkiye de tüp bebek tedavisi görsem farkli sonuc alabilirmiyim, denemeye deger mi? Cevaplar icin simdiden tesekkürler
Gunaydin herkese. Brno maceramizi kisaca anlatmaya basliyorum. Dun oglen arabaya atlayip Brno'ya geldik, burada iki tane cok iyi klinik varmis, birinden hemen randevu verdiler, digeri ise 2 hafta sonraya verdi. 3 saatlik yoldan sonra, otele yerlestik, sehirde yurumeye basladik. Tatli kucuk bir sehir, aslinda Cek'in 2. buyuk sehri. Icimizden turistik gezi yapmak gelmedigi icin, sadece 1-2 saat ara sokaklarda yuruduk biraz fotograf cektik, bir kilise gorduk, neticede meydabi goren bir kafede oturup kahvelerimizi yudumlarken, doktora doracagimiz sorulari dusunduk. 3 sayfalik bir soru listesi cikti onumuze.
Sabah erkenden geldik randevuya, henuz 1 saat var. Cok buyuk tarihi bir ev, bahce icinde, huzurlu bir bina, tertemiz, klinik degilde daha cok guzellik merkezi havasinda. 4 metrelik tavanlar, modern koltuklar, kibar reserpsiyonist. Bize kahve ismarlayip bekleme salonuna aldilar. Uc cift daha geldi biraz sonra, sanirim Ingiltere'den geliyorlar. Bir de genc bir kiz gordum, yalniz basina -donor olabilir mi? Orta boylu, cok tatli bir yuzu var, koyu kahverengi sacli. Yasasin kahverengi sacli! Kahve sacli burada azdir, bana uyan donor bulunmaz diye dusunmustum. Ciftler bir bir iceriye gidiyor. Bakalim yaklasimlari ne olacak, sorularimiz biraz fazla zaman olacakmi sormaya...
Simdilik bu kadar raporum :) Randevudan sonra tekrar yazarim. Sevgiler.
Merhabalar herkese,
Ben 37 yasindayim ve 3 yasinda bir kizim var. Tedavi olmadan normal yolla hamile kalmistim. Simdi ikinci cocug düsünüyoruz. Almanya da yasiyorum ve burda tüp bebek merkezine basvurdum. Yapilan inceleme sonunda FSH 7 AMH 0,9 cikti. Tüp bebek tedavisine basladim ancak birinci defada 2 yumurta alinabildi ve ikisi döllenmedi. Ikinci sefer sadece bir yumurta gelistiginden tedavi yarim birakildi. O kadar yüksek dozda Puregon menugon kullanmama ragmen. En son bana yumurta donasyonu dediler. Sizce Türkiye de tüp bebek tedavisi görsem farkli sonuc alabilirmiyim, denemeye deger mi? Cevaplar icin simdiden tesekkürler
a.selam canım hayır daha transfer yaptırmadım.inşaAllah kısmet olur yakında yapmak.amin aminnnnnn.selam maiumut senin tedavin nasıl gidiyor merak ettim..transferin oldumu olacakmı..allah kısa sürede hayallrimizi gerçekştirmeyi nasip etsin..aminn
Kizlaaaar ben Brno'dan dondum, iki doktorla beraber tam 2 saat konustuk, e haliyle kolay konular degil, gerildim, ustune bir de 2 saat araba kullandim, cok yoruldum. Izlenimlerimi yarin yazacagim size. Ama bu gorusme enteresan pencereler acti aklimizda. Benim sorunum bir degil ki, hem AMH sifira yakin, hem rahim dar, hem yas. Ama bunlar asilabilir gibi konustular. Asamazsak, donor calismasi, o da olmazsa baska arayislar diye uzuyor bu is. Sevgiler.
merhabaalar Deren. bende Almanya'da yasiyorum ve ücüncü tüp maceramiz basladi. FSh 5,38 ve AMH 0,2 bende ama hicbir doktor simdilik donasyon falan demedi. gerci ben kendim arastiriyorum o baska. birinci denemede 2 yumi toplandi ikisi de döllendi ama tutunamadi. ikinci de ise 1 yumi toplandi döllendi ama onun da dogma zamani gelmemisti ne yazik ki. sonrasinda sigarayi biraktim ve simdi büyümekte olan 3 yumi var. carsamba tekrar kontrol var biraz büyüklük farki varmis hayirlisi bakalim. bence sen baska bir dokora daha görün. degerlerin kesinlikle ümitsiz degil.
kampaaaaaaaaaaaaaaaaa. arastirmaya devam benim Cekteki umudum sensin. gelecegiz kahve icmeye insallah. benim kocis kumbara yapti Rus yumurta icin para biriktiriyorum diyor. iyice deliye sardi. simdi bakalim benim tedavi sonucu ne olacak ama sanki bana da Cek Cumhuriyetinin yollari gözüküyor gibi. kapayim diyorum bir yavru ceylan yumurtasi. Allahim heyecanla bekliyorum bir sonraki raporu.
öpüyorum. iyi eglenceler :)
Canim merhaba ,
Tedavi nasil gidiyor , son durumun nedir ?
Bilgi bekliyoruz , merak ediyoruz ? :))))
Canim hos geldin aramiza ,
Ben durumumu anlatayim sen biraz moralini duzelt :))))
Yas 44 / amh 0,24 / fsh 8,15. / 2. Deneme 2 yumurtayla basladi ve 2 yumurta transfer edildi
Doktorum bu degerlerime ragmen bana donor falan demedi , is bitmis demedi , evet isin gerceklerini anlatti , risklerimi anlatti ama ypma ugrasma demedi , zaman kaybetmezsek denersek neden olmasin dedi tabi olmama gercegide var.
Hayatta risk almadan isteklere ulasmak zor gittigim klinik benimle risk aldi , ustune ustluk sadece para kazanmak icin bu isi yapmiyorlar.
Turkiyeyi arastirabilirsin istanbulda cok iyi klinik ve doktorlar var maddi , manevi gucun varsa fazla bekleme derim.
Allah yardimcin olsun....
Cevabin icin cok tesekkür ederim. Sakincasi yoksa Almanyanin neresinde tedavi oldugunu belirtebilir misin? V sence Türkiyede tedavi olursam daha mi iyi olur?