38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Hepinize gunaydin.
Alkancim nice mutlu senelere! Fotograflarda harika cikmissiniz.
Karli bir pazar, kahvalti sonrasi, birazdan yola cikip Brno'ya gidecegiz. Biz buradaki tum iyi klinikleri gezip (zaten sadece 3 tane), durumumuzu bir de onlardan dinleyelim istedik. Yani yumurta toplama, embriyo dondurma ve hatta donasyon opsiyonlarini konusacagiz. Bakalim menapozmu diyecekler gercekten, T seklime ne yorum gelecek. Yumurta toplama icin tekrar tekrar Turkiye'ye gelmem imkansiz, isi birakmam lazim. Kala kala yine Ceklerin eline mi kalacagim bilmem. Ben artik donasyonu da arastirmaya basladigim icin, bazen bu konunun sayfasina yaziyorum. Hepiniz iyi Pazarlar, opucukler...
kampacım hangi yolu seçersen seç Allah yolunu açık etsin.edindiğin bilgileri bizimlede paylaş canım.yada ben zaten diğer topiğide takip ediyorum orayada yazarsan okuyacam :KK16:

Merhabalar herkese,

Ben 37 yasindayim ve 3 yasinda bir kizim var. Tedavi olmadan normal yolla hamile kalmistim. Simdi ikinci cocug düsünüyoruz. Almanya da yasiyorum ve burda tüp bebek merkezine basvurdum. Yapilan inceleme sonunda FSH 7 AMH 0,9 cikti. Tüp bebek tedavisine basladim ancak birinci defada 2 yumurta alinabildi ve ikisi döllenmedi. Ikinci sefer sadece bir yumurta gelistiginden tedavi yarim birakildi. O kadar yüksek dozda Puregon menugon kullanmama ragmen. En son bana yumurta donasyonu dediler. Sizce Türkiye de tüp bebek tedavisi görsem farkli sonuc alabilirmiyim, denemeye deger mi? Cevaplar icin simdiden tesekkürler

Gunaydin herkese. Brno maceramizi kisaca anlatmaya basliyorum. Dun oglen arabaya atlayip Brno'ya geldik, burada iki tane cok iyi klinik varmis, birinden hemen randevu verdiler, digeri ise 2 hafta sonraya verdi. 3 saatlik yoldan sonra, otele yerlestik, sehirde yurumeye basladik. Tatli kucuk bir sehir, aslinda Cek'in 2. buyuk sehri. Icimizden turistik gezi yapmak gelmedigi icin, sadece 1-2 saat ara sokaklarda yuruduk biraz fotograf cektik, bir kilise gorduk, neticede meydabi goren bir kafede oturup kahvelerimizi yudumlarken, doktora doracagimiz sorulari dusunduk. 3 sayfalik bir soru listesi cikti onumuze.
Sabah erkenden geldik randevuya, henuz 1 saat var. Cok buyuk tarihi bir ev, bahce icinde, huzurlu bir bina, tertemiz, klinik degilde daha cok guzellik merkezi havasinda. 4 metrelik tavanlar, modern koltuklar, kibar reserpsiyonist. Bize kahve ismarlayip bekleme salonuna aldilar. Uc cift daha geldi biraz sonra, sanirim Ingiltere'den geliyorlar. Bir de genc bir kiz gordum, yalniz basina -donor olabilir mi? Orta boylu, cok tatli bir yuzu var, koyu kahverengi sacli. Yasasin kahverengi sacli! Kahve sacli burada azdir, bana uyan donor bulunmaz diye dusunmustum. Ciftler bir bir iceriye gidiyor. Bakalim yaklasimlari ne olacak, sorularimiz biraz fazla zaman olacakmi sormaya...
Simdilik bu kadar raporum :) Randevudan sonra tekrar yazarim. Sevgiler.

Merhabalar herkese,

Ben 37 yasindayim ve 3 yasinda bir kizim var. Tedavi olmadan normal yolla hamile kalmistim. Simdi ikinci cocug düsünüyoruz. Almanya da yasiyorum ve burda tüp bebek merkezine basvurdum. Yapilan inceleme sonunda FSH 7 AMH 0,9 cikti. Tüp bebek tedavisine basladim ancak birinci defada 2 yumurta alinabildi ve ikisi döllenmedi. Ikinci sefer sadece bir yumurta gelistiginden tedavi yarim birakildi. O kadar yüksek dozda Puregon menugon kullanmama ragmen. En son bana yumurta donasyonu dediler. Sizce Türkiye de tüp bebek tedavisi görsem farkli sonuc alabilirmiyim, denemeye deger mi? Cevaplar icin simdiden tesekkürler

merhabaalar Deren. bende Almanya'da yasiyorum ve ücüncü tüp maceramiz basladi. FSh 5,38 ve AMH 0,2 bende ama hicbir doktor simdilik donasyon falan demedi. gerci ben kendim arastiriyorum o baska. birinci denemede 2 yumi toplandi ikisi de döllendi ama tutunamadi. ikinci de ise 1 yumi toplandi döllendi ama onun da dogma zamani gelmemisti ne yazik ki. sonrasinda sigarayi biraktim ve simdi büyümekte olan 3 yumi var. carsamba tekrar kontrol var biraz büyüklük farki varmis hayirlisi bakalim. bence sen baska bir dokora daha görün. degerlerin kesinlikle ümitsiz degil.

Gunaydin herkese. Brno maceramizi kisaca anlatmaya basliyorum. Dun oglen arabaya atlayip Brno'ya geldik, burada iki tane cok iyi klinik varmis, birinden hemen randevu verdiler, digeri ise 2 hafta sonraya verdi. 3 saatlik yoldan sonra, otele yerlestik, sehirde yurumeye basladik. Tatli kucuk bir sehir, aslinda Cek'in 2. buyuk sehri. Icimizden turistik gezi yapmak gelmedigi icin, sadece 1-2 saat ara sokaklarda yuruduk biraz fotograf cektik, bir kilise gorduk, neticede meydabi goren bir kafede oturup kahvelerimizi yudumlarken, doktora doracagimiz sorulari dusunduk. 3 sayfalik bir soru listesi cikti onumuze.
Sabah erkenden geldik randevuya, henuz 1 saat var. Cok buyuk tarihi bir ev, bahce icinde, huzurlu bir bina, tertemiz, klinik degilde daha cok guzellik merkezi havasinda. 4 metrelik tavanlar, modern koltuklar, kibar reserpsiyonist. Bize kahve ismarlayip bekleme salonuna aldilar. Uc cift daha geldi biraz sonra, sanirim Ingiltere'den geliyorlar. Bir de genc bir kiz gordum, yalniz basina -donor olabilir mi? Orta boylu, cok tatli bir yuzu var, koyu kahverengi sacli. Yasasin kahverengi sacli! Kahve sacli burada azdir, bana uyan donor bulunmaz diye dusunmustum. Ciftler bir bir iceriye gidiyor. Bakalim yaklasimlari ne olacak, sorularimiz biraz fazla zaman olacakmi sormaya...
Simdilik bu kadar raporum :) Randevudan sonra tekrar yazarim. Sevgiler.

kampaaaaaaaaaaaaaaaaa. arastirmaya devam benim Cekteki umudum sensin. gelecegiz kahve icmeye insallah. benim kocis kumbara yapti Rus yumurta icin para biriktiriyorum diyor. iyice deliye sardi. simdi bakalim benim tedavi sonucu ne olacak ama sanki bana da Cek Cumhuriyetinin yollari gözüküyor gibi. kapayim diyorum bir yavru ceylan yumurtasi. Allahim heyecanla bekliyorum bir sonraki raporu.

öpüyorum. iyi eglenceler :)

Alkancigim nice güzel saglikli yaslara. yeni yasin sana tüm güzellikleriyle gelsin hersey gönlünce olsun. :KK16:

sevgilerle

Merhabalar herkese,

durumun o kadarda üitsiz görünmüyor..amh 0,9 dan daha düşük bayanlardan hamile kalanlar baya var..yumurta kaliteni artırmaya çalış ırsan döllenme olucaktır allahın izniyle..hepimizin yaptığı yumurta kalitesini artırıcı bal çörek otu tarçın karışımı arı sütü bal polen vs yapıyormusun duymuşsundur mutlaka..birde dhea hem fsh düşürüyor hem sayıyı artırıyor..daha bir sürü şey var ..allah hepimizin yardımsısı olsun..aminn

selam maiumut senin tedavin nasıl gidiyor merak ettim..transferin oldumu olacakmı..allah kısa sürede hayallrimizi gerçekştirmeyi nasip etsin..aminn

Alkancim..nice yaslarin olsun..insallahh bidahaki yasina yavrunla girersin..mutlu olursun daima insallahh..

Kampa..sanada kolay gelsin canim bu gurbet elde..burdak dr lara guven yok ama ..dedigin gibi herzamnda tr ye ye gitmek guc is oluyor..rabbim bol sansla birlikte yuzunu guldursun..

Kizlaaaar ben Brno'dan dondum, iki doktorla beraber tam 2 saat konustuk, e haliyle kolay konular degil, gerildim, ustune bir de 2 saat araba kullandim, cok yoruldum. Izlenimlerimi yarin yazacagim size. Ama bu gorusme enteresan pencereler acti aklimizda. Benim sorunum bir degil ki, hem AMH sifira yakin, hem rahim dar, hem yas. Ama bunlar asilabilir gibi konustular. Asamazsak, donor calismasi, o da olmazsa baska arayislar diye uzuyor bu is. Sevgiler.

selam maiumut senin tedavin nasıl gidiyor merak ettim..transferin oldumu olacakmı..allah kısa sürede hayallrimizi gerçekştirmeyi nasip etsin..aminn
a.selam canım hayır daha transfer yaptırmadım.inşaAllah kısmet olur yakında yapmak.amin aminnnnnn.

Kizlaaaar ben Brno'dan dondum, iki doktorla beraber tam 2 saat konustuk, e haliyle kolay konular degil, gerildim, ustune bir de 2 saat araba kullandim, cok yoruldum. Izlenimlerimi yarin yazacagim size. Ama bu gorusme enteresan pencereler acti aklimizda. Benim sorunum bir degil ki, hem AMH sifira yakin, hem rahim dar, hem yas. Ama bunlar asilabilir gibi konustular. Asamazsak, donor calismasi, o da olmazsa baska arayislar diye uzuyor bu is. Sevgiler.

merakla bekliyorum kampacım.bu işler her türlü zor canım yaaa.hem maddi hem manevi yorucu ve yıpratıcı.Allah ütün bu emeklerin karşılığını bizlere hayırlı ve sağlık evlat olarak verir inşaAllah.

Herkese merhabalar,
Son 2 gundur ugrayamadim buralara biraz zor gunler gecirdim lekelenmeyle baslayan bir agri basladi cumartesi , pazar devam etti ve bu sabah artinca oglene dogru doktor arandi.
Bol bol sivi alacakmisim , duphalac surup kullanacagim ikinmak yok, sicak banyo yok , ihtiyaclarim icin kalkacagim sadece surekli yatacakmisim , persembe sabahi kan verecegim o gune kadar soylenenlere devam.
Kisacasi kizlar afadersiniz malak gibi yatiyorum :)))))
Doktora ne sorsam normal bunlar diyor ben bu konularda yeniyim anlamiyorum neler oluyor ...
Siz tecrubeliler neler oluyr bana bir akil fikir verirmisiniz....
( durumumu ozetliyeyim 10 subat transfer bugun 8. Gunum transfer sonrasi agri olamaz , reglim 29'unda adet sancisi olamaz )
Hepiniz Allaha emanet olun...

İyiki dogdun , evlat oldun , ogretmen oldun , es oldun , umarim zamani gelincede anne olursun.
Bundan sonraki en buyuk yas gunu hediyen kundakta bir bebis olsun , hep boyle genc kal , neseli kal, umutlu kal.....
Yas kirk sonuc tirt diyenlere kapak ol :)))))

Senin bu direncin , inadin bize ders olsun tembellik etmeyip senin gibi ugrasip arastiralim.
Umarim yaptigin gorusmelerin sonucu olumlu gelismelere sebep olur , vizide bilgilendirirsen bizede yol acmis olursun.
Umutla ve saglicakla kal....

Canim hos geldin aramiza ,
Ben durumumu anlatayim sen biraz moralini duzelt :))))
Yas 44 / amh 0,24 / fsh 8,15. / 2. Deneme 2 yumurtayla basladi ve 2 yumurta transfer edildi
Doktorum bu degerlerime ragmen bana donor falan demedi , is bitmis demedi , evet isin gerceklerini anlatti , risklerimi anlatti ama ypma ugrasma demedi , zaman kaybetmezsek denersek neden olmasin dedi tabi olmama gercegide var.
Hayatta risk almadan isteklere ulasmak zor gittigim klinik benimle risk aldi , ustune ustluk sadece para kazanmak icin bu isi yapmiyorlar.
Turkiyeyi arastirabilirsin istanbulda cok iyi klinik ve doktorlar var maddi , manevi gucun varsa fazla bekleme derim.
Allah yardimcin olsun....

merhabaalar Deren. bende Almanya'da yasiyorum ve ücüncü tüp maceramiz basladi. FSh 5,38 ve AMH 0,2 bende ama hicbir doktor simdilik donasyon falan demedi. gerci ben kendim arastiriyorum o baska. birinci denemede 2 yumi toplandi ikisi de döllendi ama tutunamadi. ikinci de ise 1 yumi toplandi döllendi ama onun da dogma zamani gelmemisti ne yazik ki. sonrasinda sigarayi biraktim ve simdi büyümekte olan 3 yumi var. carsamba tekrar kontrol var biraz büyüklük farki varmis hayirlisi bakalim. bence sen baska bir dokora daha görün. degerlerin kesinlikle ümitsiz degil.

kampaaaaaaaaaaaaaaaaa. arastirmaya devam benim Cekteki umudum sensin. gelecegiz kahve icmeye insallah. benim kocis kumbara yapti Rus yumurta icin para biriktiriyorum diyor. iyice deliye sardi. simdi bakalim benim tedavi sonucu ne olacak ama sanki bana da Cek Cumhuriyetinin yollari gözüküyor gibi. kapayim diyorum bir yavru ceylan yumurtasi. Allahim heyecanla bekliyorum bir sonraki raporu.

öpüyorum. iyi eglenceler :)

Cevabin icin cok tesekkür ederim. Sakincasi yoksa Almanyanin neresinde tedavi oldugunu belirtebilir misin? V sence Türkiyede tedavi olursam daha mi iyi olur?

Canim merhaba ,
Tedavi nasil gidiyor , son durumun nedir ?
Bilgi bekliyoruz , merak ediyoruz ? :))))

valla puffy nasil gitsin pazar gününden beri günde 3 igne. sabah aksam menogon ve sabahlari yumiler catlamasin diye orgalutran. gerci dün biraz moralim bozuldu. dr'a gittim hala 3 yumi var ama bir tanesi önden gidiyormus baya büyümüs. diger ikisi arkadan geliyormus. eger tek yumi olursa opu yapmayalim dedi. degmez dedi. yarin tekrar kontrol var sonra karar verecegiz. iki tane donmusum var ama hakli kadin tek yumi icin narkoz altina yatmaya degmez. ayrica sigorta opudan önce birakirsak bunu deneme olarak kabul etmiyor. yani bir sonraki sefere yeni bir deneme gözüyle bakmiyor devami olarak kabul ediyor. bu da ilac masraflari konusunda avantaj sagliyor. yabana atilacak bir rakam degil. en son ilaclara 1850 Euro verdim. Allahtan sigorta %100 karsiliyor. hayirlisi bakalim ne olacak. senden güpgüzel haberler bekliyoruz ona göre. kendine ve icinde tasidigin canlara cok ama cok iyi bak emi. Allaha emanet ol canim.

Canim hos geldin aramiza ,
Ben durumumu anlatayim sen biraz moralini duzelt :))))
Yas 44 / amh 0,24 / fsh 8,15. / 2. Deneme 2 yumurtayla basladi ve 2 yumurta transfer edildi
Doktorum bu degerlerime ragmen bana donor falan demedi , is bitmis demedi , evet isin gerceklerini anlatti , risklerimi anlatti ama ypma ugrasma demedi , zaman kaybetmezsek denersek neden olmasin dedi tabi olmama gercegide var.
Hayatta risk almadan isteklere ulasmak zor gittigim klinik benimle risk aldi , ustune ustluk sadece para kazanmak icin bu isi yapmiyorlar.
Turkiyeyi arastirabilirsin istanbulda cok iyi klinik ve doktorlar var maddi , manevi gucun varsa fazla bekleme derim.
Allah yardimcin olsun....

Puffy Diger forumlarda okuduguma gore hamile sonucu alanlar genelde bekleme suresinde lekelenme yasiyormus. Hadi insallah bebislerin tutunuyordur sana...

Son düzenleme:
Cevabin icin cok tesekkür ederim. Sakincasi yoksa Almanyanin neresinde tedavi oldugunu belirtebilir misin? V sence Türkiyede tedavi olursam daha mi iyi olur?

deren merhaba,

ben Heidelberg sehrinde yasiyorum ve ilk iki tedavimi Heidelberg Uniklinik'te bir prof'ta yaptim. özel sigortali oldugum icin sigortam prof masraflarini karsiladi ama inan ki ben proftan pek memnun kalmadim. adamin hayat amaci tüp bebek yapmak ama sonuc bence kendisi icin pek de önemli degil. hala bu saat oldu benim tedavimin sonucunu bilmiyorlar. ayrica da merak bile etmiyorlar. neyse ben sonra cok arastirdim hatta KK'da almanya ve frankfurt civari tüp bebek... forumuna rastladim ve okumaya basladim. orada Kinderwunschzentrum Darmstadt'tan bahsediliyordu. Dr. Aysen Bilgicyildirim ismi geciyordu. bende biraz arastirdim ve bir aksam Infoabend'a gittik. bizim hosumuza gitti ve su anda Aysen Hanim'da tedavideyim. AMH 0.2 olmasina ragmen hic bana donasyon demedi. aksina ben ona donasyon bile düsünüyoruz dedigimde. dur hele önce bir bakalim seninkilerle ne olacak dedi.

ayrica almanya'da donasyon yasak doktorun böyle alenen donasyona yöneltmesi de beni biraz sasirtti. sen hangi sehirdesin. insallah Darmstadt yakinindasindir. o zaman sende Aysen hanima gidebilirsin. ama bu bahsettigim forumda baska sehirlerden arkadaslar da var belki onlar da yardimci olabilir.

türkiyede deneme nede olmasin. benim daha 2 hakkim oldugu icin ve özel sigortam %100 karsiladigi icin Almanya'da yapacagim. ama Aysen hanim zaten TR prosedürlerine yakin uygulamalar yapiyor. biz iki hakkimizda da basarili olamazsak donasyon yaptirmaya karar verdik. kismetse Cek Cumhuriyet'ini düsünüyoruz. Genelde türkiyedekiler Kibrisa gidiyor ama bize hem Cek daha yakin hem de Kibris doktorlarina güvenmiyorum. pek bir alavera dalavera ceviriyorlar.

uzun lafin kisasi secenek cok gönlünü ferah tut degerlerin gayet iyi.

sevgilerle

X