Evet ya kızlar neler oluyor ,nerelerdesiniz ? Bizi ümitlendirecek kimse kalmadı artık hamileler bir görünüp gittiler hemen.
portakal,huli,hurre,berna hiç gelişmelerden haber vermiyorsunuz . Umarım her şey yolunda gidiyordur.
Cumartesi 14.30 da Etiler de Semra hanımla görüşücem acayip heyecanlıyım inşallah güzel başlar ve sonuna kadar öyle gider.Hepinizi kocaman öptüm .Sağlıkla kalın
ben izmirden yazıyorum. yaş 43, mini tüp tedavisine başladım. sen de izmirdensin sanırım. izmir de nerelerde denedin, bu arada ist.da semra hanım kim. bilgi verirmisin. benim sorun yaş tabii ki fsh. ama şu ama dondurulmuş embryolarım var. şubat mart gibi tranfser olacak. beklemedeyim. sen ne aşamalar gerçirdin.
maicim, sen ne aşamalar gerçirdin, yumurtalar birikti derken embriyiomu , kaç tane, ne zaman tranfer olacaksın.
hoş geldin ALISALIS ben 41 yaşımı bitirmek üzereyim.daha önce üç kez transfer yapıldı sonuç negatif.ilk başta kormozom analizi yaptırmıştım kromozomlarımda farklılık varmış.ama bana tüp ugulayan dr önemli değil deyip yaptı tedavilerimi.bende sonradan baktım iş yok budr da değiştirdim.yeni dr yaştan dolayı az yumurta olabileceği için emriyo biriktirip genetik analiz yapalım sonra transfer ederiz dedi,bende tamam dedim ve başladık üç kez yumurta toplattım çok şükür iyi sayıda emriyomuz var.bakalım şu an beklemedeyim sanırım kısa süre sonra transfere gidecez.hayırlısı olsun hepimiz için.
senin tedavi şeklin değişik inşaAllah olumlu sonuç alırsın da diğer ileri yaştaki arkadaşlara yeni bir yol olur.
sana uygulanan tedavi acaba mini tüp mü. çünkü bunda da embriyo birikiyor, 3 opu da kaç yumurta ve embriyo oldu senin. transfer için ne yi bekliyorsunuz.. ben myom ameliyatı oldum şu an iyileşmeyi ve rahim duvarının kalınlaşmasını bekilyorum. sen de durum nedir.
hayır canım mini değil.çünkü bana 600 doz ilaç verildi.450 gonal f 150 merional.iyi de sonuç verdi.ilkinde böyle oldu 5 yumurtadan 3 emriyo oldu.ikincide dr değiştirdi ilaç kulllanımını 300 gonal f 300 merional yumurtalar çok yavaş büyüdü 8 9 folikül görünürken 3 tane toplandı iki döllendi ve donduruldu.üçüncü de ilk yöntemde olan şekle devam ettik çok şükür en iyi sonucu ondan aldık 9 yumurta 8 i işleme alınmış 6 emriyo oldu.çok şükür.şimdilikte bu üç tedaviyi birer ay arayla yaptım borç harç ettik onları ödemeye çalışıyorum.çok şükür epey azalttım.bakalım az kaldı transfere.daha önce kendime çok kızmıştım.bişey yapasamda böyle birikim yapsan kafam rahat olurdu,sanırım şimdilik o rahatlığı yaşıyorum.
selam maiumut işallah sonucunu tez zamanda alırsın bende tedaviye başladım ve doktora embiriyo biriktirme işlemini sordum bana 1. kalitede olması gerekiyor dondurmamız için dedi çözlünce kalitesi azalabilirmuş benimde 4 yada en fazla 5 yumoş oluyorve 2 embriyo oda ikinci kalite o yzden pek sıcak bakmadı senin hep 1. kalitemi oluyor biraz bilgi verebilirmisin..allah hepimizin yardımcısı olsun..aminn
a.selam ummuseleme canım ikinci toplamada oluşan iki emriyo hariç(onlar 4 hücreli)diğerleri iyi kalite dediler bana.yani gününe uygun bölünmüş.8 hücreli.sana bol şanslar dilerim.kaç kez tedavi oldunki 2 emriyo ve ikinci kalite oluyor.bana öyle geliyorki her insana farklı iğneler uygun oluyor.ne zamn dr um iğnelrimi deiğştirdiyse başarısız olduk.yinede en iyisini rabbim bilir.o istedikten sonra en kalitesizinden bile olur.inşaAllah hepimiz beklediğimiz evlatlarımıza kavuşuruz amin.
canım ben iki deneme yaptım şu an 3. tpe başladık ilk iki denemede 2 embiriyo sekiz dokuz hcreli ikinci kalitedeydi..doktor birinci kalitede olursa deneriz yoksa sizin embiriyolar yaşdan dolayı tabii kalitesi düşük oluyormuş herşey kısmet tabii hiç yoktan vareden allah işallah hepimizin gönlüne göre versin ...bölünmede sorun yokta hani 1. kalite 2. kalite diye ayırıyorlar ya işte kalitede sorun oluyor..umarım bu tedavi daha iyi olur tek benim değil hepimizin işallah
Forumda 1 aylığım daha önce 1. Deneme basında girip tüp bebek asamalari konusunda deneyimler edinmeye çalıştım.
Ama ilk denemem negatifle sonuçlandı bir kaç gün önce , yeni denememi şubat basında yapacagım fazla ara veremiyorum yasımdan dolayı zaman kaybetmemek için.
Benim yasım 44 yumurta rezervi sorunum var 1. Deneme sonrası birçok yerle görüştüm hatta birinde karar kıldım gibi ama en iyisi olsun istiyorum vaktim yok her doktorun yas sebebiyle almak istemediği bir hastayim aynı zamanda.
Aşağıdaki doktorların iyi olduğu söyleniyor ben görüşmede yaptım coguyla , tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum bu doktorlar hakkında fikirleriniz varsa cok sevinirim yada benimle cok uğraşacak bir doktor biliyorsanız paylasirmisiniz
Yeditepe unv. Cem Ficicioglu
Memorial Semra Karaman
Umut Süleyman Tosun
Verginin Seval Tasdemir
İstanbul tüp bebek Selman Lacin
canım gününe göre bölünme olmuşsa iyi kalite deniyor benim bildiğim.yumurtaların toplandığı ikinci gün 4 hücre 3.gün 8 hücre olması gerek.benimkiler üçüncü gün donduruldu.artık kısmet inşaAllah bunlardan baba bebek olarak dönen olur.bence biriktirme işinde ısrar et.budaki dr lar neden se pek önermiyor.tabiki yumurta sayısı az olanlar için bu yöntem iyi.ama dr lar sanırım tedavinin tam parasını almak için şöyle olur böyle olur diyor.zaten genç olsak yumurta rezervimiz fazla olsa ihtiyacımız olmayacak.
arkadaşlar bu hepimiz için geçerli embriyo biriktirirken sadece ilk tedavide tüp bebek parası ödüyorsunuz.sonrakilerde sadece dr takip ve ilaç parası.buda bizim için avantaj.onun için ısrar edin diyorum.ummuseleme bence senin emriyon iyi söyle dondursunlar.yinede sen iyice araştır.eğer 5.günde 8 9 hücre ise bişey diyemem.