evet badenur hem laproskopi hem histeroskopi olacak. inşallah tam ve kesin düzelir son olur bu
yaaa benim ayaklar çok büyüdü. ben 50 kiloyken de 70 kiloyken de hep 36 giydim. başta arkadaşlar dur sen heryerin şişecek 38-39 olmayacak diyorlardı ben de abartıyorlar benimki en fazla 37 olur diyordum. öğlen gittim 38 numara ayakkabı ve terlik aldım. siyah renkte ortopedik gibi 1 tane var idare ediyor ama yakında o da olmayacak sanırım. siyah da almalı aldığım kahveydi. kışa da kapalılar olmaz. gidip 1-2 çift de rahat kışın da giyilebilecek gibi ayakkabı almak lazım. ya da arkadaşlara mail atayım : kocaayaklar sıkıldığınız ayakkabılarınızı atmayınız bana veriniz diye delikafadulden
alabama altınyunus merye (waters zaten biliyordur) bakın kasım hamilelerinde biri önermiş yiğeninde işe yaramış :
Alayan bebei sakinletirmenin 5 yolu - Hrriyet
bu yatırırken sabitleme işini bir arkadaşım da önermişti. bebeği bunaltmadan kundaklarsan yani kolları fazla oynamayacak sabit kalacak şekilde daha rahat uyuyorlarmış bebekken ilk birkaç ay
Hulya, senin adet hakikaten sasirmis iyice, biz de olunca bir turlu olmayinca bir turluyuz degil mi?
Bence islerini bir kac saatligine dusunmeden doktora git derim, durumundan haberi olsun. Gecmis olsun canim.
Erverdi, bugun doktordasin sanirim. Umarim olumlu sonuclarla gelirsin. Deniz'in dedigi gibi guzel bir genel kontrolden gectin, kar kardir bu arada...
Bugun sabah ben de ortapedi doktoruna gittim. Bir cogunuz bana kizacak yada garipseyecek ama iki yil once bir selale gezisinde ayagim kaydi ve sol elimin uzerine dustum. O zaman hic canim filan yanmamisti, ertesi gun bir agrimsi sizi hissetmistim ama ne morarma nede baska bir sey vardi, o yuzden de doktora gitmemistim. Bu olay oldugunda gecici bir sure icin Amerikadaydik ve orada doktora gitmeyi cok gerekli gormemistim ve ustelik saglik sigortam da yoktu. Neyse donuste iyiydim doktora gitmedim ama o donemde sol kolumu mumkun mertebe kullanmamaya kendimi alistirmistim hala da oyleyim aslinda. Ama bu haftanin basinda ne yaptim bilmiyorum, zorladim mi hic hatirlamiyorum, kolum agrimaya basladi. Bugun ultrason cekildi ve herhangi bir iltihap var mi diye de kan verdim. Haftaya gorecegim doktoru ama kolum hala agriyor. Bir yada bir kac sinir donmesinden supheleniliyor.eyvahedigeldismile
inşallah canım inşallah. ben çocuğum olurken adam yok zaten yaşlandım diye hamileliği kafadan atmıştım. sonra adam olsun olmasın diye isterken çok geç kaldım artık olmaza öylesine inanmışım ki şu an bebek oynuyor hala inanasım gelmiyor. hala benim olmaz birşey olacak diye bir korku var içimde. arkadaşlarım bebek doğup da kucağına verince buna da 2 tokat atmak gerek kendine gelmesi için diyorlar daha önce yazmıştım galiba. sanırım 2 tokat da kesmeyecek beni sempatiksalakcinnilaelaelaelaelae:roflol:
nedeni yok muymuş peki? valla ben alışveriş yapıp birşey bakamıyorum eziyet oluyor ve üstelik 21. haftamdayım. 30 da ne olacak kim bilir. hep büyük mobilyaları 29-30 gibi alırım diyordum ama kötüleşirse 24 den sonra falan bakmak gerekecek belki de. işte de normal izin 8 hafta öncesi başlıyor ya 2-4 hafta uzatabilir miyim diyordum ama bu gidişle zor. kilo olarak zayıf değilim (76 şu an) ama ne kilolular doğuruyorlar hiçbirşey olmuyor. şans işte.
Kinderscim hosgeldin! Ben de sana ozelden mail gondermistim. Aaaa evet lutfen o konukevini bir arastirir misin lutfen? Cok sevinirim.kaydirigubbakcemile3
Waters, sagol canim.opuyorumnanaktan
Deniz bulut, demek ayak numaran o kadar buyudu. Simdiye kadar kac kilo aldin ki?CADIARZU
Bebek susturma bilgisi icin tesekkurler, bizim eskiler isi biliyorlarmis, aslinda Kinder'in dedigi gibi hala da pisss pisss deriz, kundak ta hala bir cok yerde yapiliyor ama siki siki sariliyor, demekki yeni versiyonunda biraz gevsek birakacagiz.:lepi:
Arkadaslar Yagmur kustu mu, tatilde mi yada?:uhm:
Ayyy evet Kindercim aynen oyle , kalp kalbe karsiymis.
Sen halen inanma bebek oynuyor, hayırlısı ile kucağında da göreceksin ama bence tokata gerek kalmayacak zaten bebek seni şöyle bir 180 C eksenini döndürecek. Öyle bir kendilerini hissettiriyorlar ki hayatın bir süre bloke oluyor neden sonra ( yıllar sonra!..)eski düzenine bir nebze geri dönüyorsun. Şimdiden kolaylıklar diliyorum.
Deniz'cim nedeni rahim büyürken bulunduğu ve genişlediği yerde bazı sinirlere baskı yapabiliyor ve kasığın çekmeye başlayabilir, ağrı girebilir ,yürümekte zorluk çekebilirsin doğumdan sonra hemen geçiyor. Ben de olmadı ama iş yerinden bir arkadaşım 2 sene önce doğum yaptı kız 36 bedendir, incecik onunda son 1 ay da peydah oldu ve geçti. Hamileliğin getirdiği bir durum ama geçici. Ben detaylı USG'nin iyi geçeceğine inanıyorum sonuçta kromozomal bir anomali yok, göreceksin bak her şey rahat geçecek. Ondan sonra hazırlıklarına başla derim , korkma Allah'a emanet onlar.
canımcım keşke benim ağrı da son 1 ay olsaydı benim taaa 16. haftada başladı ve arttı. tek kötü yanı şöyle kafan rahat alışveriş için bakınamamam. aman bebek iyi olsun da gerisi önemli değil. sadece ben de izni kaydırabilmek için 34-35. haftaya kadar çalışabilmek isterdim senin gibi. ne yapalım olduğu kadar artık.
ohhh nihayet! inşallah iyi haberler verirsindeniz cim sen doktoru sormutun ya
yarın gidiyorum 2.reglimde gelmedi :1hug:
Deniz'cim dr unla bir konuşsana ama benim dediğim gibiyse onun da yapacağı pek bir şey yok diye biliyorum, evet çok erken olmuş. Araba kullanırken de rahatsız ediyor mu ? arkadaşım aksayarak yürüyordu. Umarım çok daha rahatsız edici olmaz. Rahim büyüdükçe sinirlere, atar damarlara baskı yapabiliyor maalesef, hepimizde yerleri aynı ama üç aşağı beş yukarı bazen rahimin baskı uyguladığı bölgeye denk gelebiliyor.
haaaaaaaaaa kızlar yaaa.hamileler.aklımdaydı hep.şimdi hamileler için yeni bir versiyon çıkmış(ya da vardı da ben mi bilmiyordum).penyenin üzerinde.kadının tam göbeğine gelen yerde bir resim var.küçük bir kese gibi kangru gibi bebecik az göstermiş başını..hani dikkat diyor.burda bebek var diyor.hamileyim ben diyor tişört...gördünüz mü hiç...çok hoşuma gitti.alın giyiverin.çok tatlı duruyoooooooooooooooooooooooo.
evet canım onun çeşitli mağazalarda versiyonları var. ben henüz göstermediğim için karnımı almadım onlardan. saklanmayacak kadar büyüdüğünde belki düşünürüm.
dr a gittim.filmlei götürdüm, raporu da.baktı.baktı.baktı....herhangi bir kitle yok.yalnız beyindeki bir damarda tıkanma olmuş.(geçen haftalarda olan görme kaybı).fakat beyin bunu kanalize etmiş.kendi onarmış dedi.tüm kan tahlillerimi aldı.pazartesi yeniden gitmemi söyledi.görüntü kan pıhtılaşması olan durumda daha doğrusu benim durumumda (FAKTÖR V LEYDEN MUTASYONU)görülebilecek görüntüymüş.koraspirin 300mg verdi.sürekli kullanıcakmışım.6 ayda bir kontrol yapabiliriz dedi.pek rastlanmayan bir durum olduğu için,internette ve de literatürde araştırma yapacağını rislklerini,olasılıklarını araştıracağını beni şimdiden boşu boşuna üzmek istemediğini söyledi.pazartesi ayrıca memorialle de görüşeceğini söyledi.
bir de daha önce MR çekilip çekilmediğimi sordu.bende geçen sene çekildiğimi temiz çıktığını fakat bu sene elden çıkardığımı şu anda elimde olmadığını söyledim.dr da yaptırdığın yere git mutlaka raporu vardır.onu da al getir dedi.bugün onu da hallettim.dananın kuyruğu yine pazartesi ye kaldı.yalnız çok ümitsiz değil.diyor ki.MS (EMES) hastaları bile tedavi olabiliyor anne olabiliyor.sen neden olamıyasın ki gibi tarzında konuşma yaptı.ardından hamilelikte bu gibi durumlarda MR çekilip çekilmiyeceğini son yıllarda tıptaki gelişmelere bakacağını söyledi.tedavi olabilirmişim gibi şeyler işte...ama tam net değilll.eğer olur da hamile kalırsam bebeği emziremezmişim.mamayla büyütürmüşüm.offf!! git gide uzaklaşıyor bu zilli benden.
şimdilik böyle...ne iyi ne kötü...yumurtasında sayısında büyüyüp büyümediğinde bölündümü bölünmedimi diye beklemesinde pozitifinde negatifinde değilim artık .henüz öyle bir lüksüm bile yok.bakın yaaa daha başlayamıyorum bile.bir tedaviye başlayabilmek bile birşeymiş..bunu anladım.hergün yeni birşeyler öğrenmek güzel şey...kimbilebilir?belki de çocuğumun olmaması hayatımı kurtarıyordur?çok ilginç.bu sıralar çok karışığım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?