38+1 haftalik bebek dogar mi?

Benim babamla dogumgunum normal dogumla dogmama ragmen ayni gun. Hic bir ekstra hoslugu yok.
Mesela ben disarda arkadaslarimla dogumgunu planliyorum. Annem "aaa babanin dogum gunu kutlamasina katilmazsan olmaz ki gel ikinizinki beraber kutlanacak" diyor.
Cahillikle ne alakasi var ki?
"Babamizla" ayni gun dogumgunu olsun diye erken tarihe sezeryan planlayan sizsiniz. Cahil olan benim.
Oldu size hayirli gunler.

Üstelik bebek için en verimli 2 haftayı sırf doğum gunu aynı olsun mantıksızlığı uğruna çalmak istiyor.

Benimkide 5 hafta erken gelseydi 3 kilo civari olurdu gayette normal.dogumu tabiki denerdim butun sartlarim buna uygundu zaten boyum kilom keyfi sezeryan yapmiyorum.

Benimkide 5 hafta erken gelseydi 3 kilo civari olurdu gayette normal.dogumu tabiki denerdim butun sartlarim buna uygundu zaten boyum kilom keyfi sezeryan yapmiyorum.
Ben de onu diyorum 3.5 kilo civarı normal doguma engel değil yani iri bebek demelerine bakmayın öyle olmayadabiliyor.Kiloya bu kadar takılmayın kilolu bebek sağlıklı demek değil.Sezaryen bile olsa 42. haftada bile doğum yapanlar var bir hafta bile dursa kardır.

39u haftayı bekleyin, acil bir durum yoksa.
İki bebeğim de iri doğdu, ikisinde de 39u doldurttu doktorları. 38+1 elbette çok erken değil, 36. Haftadan sonra çok korkmayın diyor doktorlar, ama ne kadar fazla kalırsa o kadar iyi yine de. 39u bitirsin o yüzden.

Sezeryan olcakkende sanci cekmek cok mantijli gelmiyor bide sezeryan icin 7 saat falan ac olmak gerekiyor ya anestezi alincagi icin onu nasil ayarlicaklar?
Aniden sezaryana aldiklari da nasil yapiyorlarsa oyle olur sanirim. Doktorunuza bunlari sorsaniz aydinlatir dogru sekilde

dr. uygun gördüyse güveniyorsanız sıkıntı olacağını sanmıyorum. benim hamileliğimde kızım hiç dönmemişti, kafası sağ göğsümün altında, ayakları sol kasığımdaydı ve iri bir bebekti. sağlık problemimden dolayı zaten sezeryanla doğum olacaktı. 34 haftayı doldurdu dr. uygun gördü ve aldı, çünkü bebeğin başı ciğerlerime baskı yaptığından ben nefes alırken zorlanıyordum. ben güvendim. dr.un hep bana dediği anneler bebek biraz daha kilo alsın diye beklemeyi seviyor ama geç doğum erkenden daha riskli.

Evet doğar çünkü ben tam 38+1 de dogurdum yavrumu :) 50 cm 3450 gr dogdu. Benimde kordon kisaligi nedeniyle bebeğim karnımda hic dönmüyordu. Surekli başı sağ kaburgamin altındaydi. Doktorum 5. Ayından beri takip ediyoruz hic donmemis artik donmez dedi. Muhtemelen ya rahim seklinde sknti var yada kordonu kisa dedi. Sezeryanle dogurdum. 1 gün 1 gece hastanede kaldik ve evimize geldik cok şükür. Hic bir promlemde yaşamadım saglikli bir sekilde gelisimine devam etti.

Benim oğlum 38+1de doğdu. :) 38+0 da suyum geldi ama kordon dolandığı için son anda (ertesi gün sabahtan) sezaryenle doğum yaptım. Küvözde de kalmadı, doğumdan sonra ben ayılınca hemen yanıma getirdiler. :)

Ne de olsa sezaryen olacakmissiniz,bebek istedigi kadar iri olabilir. Catiniz da dar olabilir. Hani 38+1de normal dogum yapicam deseniz tamam da. Sezaryenin erken olmasi bana anlamsiz geldi. Elbette ki ben doktor degilim,siz doktorunuza guvenin. Ben olsam mutlaka baska bir doktora da giderdim. Durduk yere niye erken alsinlar cocugu cok gereksiz

Her an hersey olabılır
Bebegım ırı oldugu ıcın daha erken gelecegını dusunuyorsan yanılırsın
Ikı tane tosbam var en irisinden
Biri 40+3
Bırı 39+4 de normal dogdu

Her an hersey olabılır
Bebegım ırı oldugu ıcın daha erken gelecegını dusunuyorsan yanılırsın
Ikı tane tosbam var en irisinden
Biri 40+3
Bırı 39+4 de normal dogdu

38+2 de normal doğum yaptım oğlumu direk kucagıma verdiler küvezde falan kalmadı :)

Bebegin iri olmasi ve catimin dar olmasi
Bu durum doktorun bakış açısı ile ilgili. Çatı darlığı diye bir şey olmadığı yönünde jinekolog videoları var google da, aratıp izlemenizi tavsiye ederim. Benim doktorum çatımı muayene etmemişti hiç. Nst de sancı görünce açılma var mı diye bakmıştı 38+3 de. Doğum esnasında vücut hormonların da desteğiyle değişime uğruyor. Şimdiki gibi kalmayacak rahminiz.
Ciddi bir sağlık sorununuz yoksa (troid, tansiyon, gebelik şekeri) İyi bir ebenin elinde çatır çatır normal doğum yaparsınız. Benim bebeğim 39 da kendiliğinden geldi dünyaya normal yolla. sabah hastaneye girdim, ertesi sabah çıktım. Sağlıkla alın kucağınıza.

Hepsini arastirdim catisi cok dar insan 6 kg de dogurabilir kesiyle veya yirtilmayla evet ama sonrasinda hemoroid idrar kacirma vajina sarkma vs problemleri yasar ayrica ben sezeryan mi olayim normal.dogum mu yapayim diye sornadim soruyu iyi okuyamadinuz sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…