- 31 Ocak 2015
- 2.501
- 4.015
-
- Konu Sahibi Yasammasal
38. 3 veya 5 ti sıkıntı olmaz inşallah sizindeMa
mahsallah canim Allah nazarlardan saklasin sana bagislasin evlatlarini 38+ kacta dogmustu acaba?
AnladımBebegin iri olmasi ve catimin dar olmasi
Daha uzun süre bekleme durumunuz varsa bekleyin derim. Bebeğin herhangi bir sorunu yoksa anne karnında kaldığı her dakika bebek için daha iyi.
Babamız derken ikinizin de mi babası?
Usg de ölçülen kilo net kilo değildir.
Ve bebek özellikle son haftalarda yağlanır kilo alır.
Sezaryan düşünmenizin özel bir sebebi var mı ?
Benim.doktorumda oyle hatta cok uzuldu normal yapamicagima bu hafta icinde gelirse normal yapariz dedi.ama maalesef bebek gelmedi henuz pzt gidicem muhtemelen 4 kiloya da yaklasmistir doktorumda bana kalsa bi kac gun daha kalmasi daha iyi dedi o yuzden sordum.zaten sancilarin gelse bebekte psikolojik.olarak hazir olur sutunde daha hizli gelir dedi.Aynen. Ayni gun dogmasa da olur babasiyla. Sezaryen olsa da dogmak istedigi zaman dogmali. Doktorum oglumu 39 +3 de aldi. 39 dan once almam demisti hatta, dogal dogum yanlisidir.
Evet bende daha iri oldugunu hissediyorum gogsume kadar cikti bebek ayrica 4d usg de cikan kilo bu diger cihazlarda 200 gram daha bile.fazla.Genelde ultrasonda olculenden daha dusuk kiloda doguyorlar ama benimki mesela usg'ye gore 700 gram fazla dogdu. Doktorlar bu riski almak istemez.
Evet bende daha iri oldugunu hissediyorum gogsume kadar cikti bebek ayrica 4d usg de cikan kilo bu diger cihazlarda 200 gram daha bile.fazla.
Yani dogum baslasa da sezaryen olabilir oye biliyorum ben. Ben hastaneye 1 saat mesafedeydim yine de bekledim. Keske dogali olsaydi ama en azindan erkenden cekip aldirmadigima seviniyorum acikcasi. Bence bekleyin bekleyebiliyorsaniz.Benim.doktorumda oyle hatta cok uzuldu normal yapamicagima bu hafta icinde gelirse normal yapariz dedi.ama maalesef bebek gelmedi henuz pzt gidicem muhtemelen 4 kiloya da yaklasmistir doktorumda bana kalsa bi kac gun daha kalmasi daha iyi dedi o yuzden sordum.zaten sancilarin gelse bebekte psikolojik.olarak hazir olur sutunde daha hizli gelir dedi.
Mahsalllahh benim.bebiste oyle dogcak insallah:) normal.dogum.mu oldu sezeryan mi?Inanirim. 15 mayista usg'de 3300 gr olculdu ve 17 mayista 4000 gr dogdu oglum.
2 gunde 700 gr alamayacagina gire usg guvenilir degil :)
Sezeryan olcakkende sanci cekmek cok mantijli gelmiyor bide sezeryan icin 7 saat falan ac olmak gerekiyor ya anestezi alincagi icin onu nasil ayarlicaklar?Yani dogum baslasa da sezaryen olabilir oye biliyorum ben. Ben hastaneye 1 saat mesafedeydim yine de bekledim. Keske dogali olsaydi ama en azindan erkenden cekip aldirmadigima seviniyorum acikcasi. Bence bekleyin bekleyebiliyorsaniz.
Orası öyle tabiGenelde ultrasonda olculenden daha dusuk kiloda doguyorlar ama benimki mesela usg'ye gore 700 gram fazla dogdu. Doktorlar bu riski almak istemez.
Mahsalllahh benim.bebiste oyle dogcak insallah:) normal.dogum.mu oldu sezeryan mi?
Orası öyle tabi
Aslında bu ölçümlerde tamamen doktorun tecrübesiyle alakalı
Kesinlikle katılıyorum. Romantik hisler yerine mantığı kullanıp kalabildiği kadar kalsın. Hele sancı başlamışken olursa hem bebeğin Doğum stresi azalır hem sütünüz daha kolay gelir.tum doktorlar ayni seyi yapiyor
tanidigim herkesin bebegi iri oldugu icin doktor onerisiyle sezeryan oldu cikan bebeklerin hrpsi 3.5 kilo civariydi
kendiniz de sezeryan istiyorsaniz sorun yok ama 38 erken cocugu almak icin
onun anne karninda gecirdigi 1 gun disarida gecirecegi 1 haftaya bedel
benim doktoruma ben al artik dayanamiyorum dedigimde catlasan da patlasan da almiycam birgun bir gundur sık disini dedi ve 39 +4 de aldi kizimi
Hediye ikiye bolunmuyor cok cahilsiniz kocama thsirt alip oglum sana hediye yok sende buyuyunce giyersin dicek halim.yok evet dugunle.dogum gununu ayni gune getiren damat tek hediye alabilirde bunda nasil bir bagdastirma yaptiniz cozemedim ayrica herkese de nasip olmaz baba ogulun ayni gun dogmasi38+1 de dogan bebek erken dogmus degildir ama babasiyla ayni gun olsun diye 38+1 belirlediyseniz vazgecin. Biraz erteleyin.
Benimki de planli sezeryandi. 39+1 de oldu.
38+4de 3400 denen bebek 39+1de 3045 dogdu. (Sezeryan sebebi zaten bebegin kilosu falan degildi ama yani 38+1 olsa baya minik dogucakti demekki)
Zaten dogumgununun ayni olmasi bence cok kotu bir durum. Ben kimseyle dogumgunumu paylasmak istemem. Biseyleri bedavaya getirmek icin dugunu gelinin dogumgunune denk getiren damat gibisiniz.